- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inquisitor78
csendes tag
Sziasztok, vettem egy DVI-D to VGA átalakítót, de úgy érzem ezt megszívtam. Na nem volt egy vészes mutatvány, mert dolláros eBay-es vétel
Sztori a következő: van egy MSI A75MA-G55 típusú alaplapom, FM1-es socket-tel, és ezen muzsikál egy AMD A8-3850-es APU. A lapon egy 15 pin-es VGA, egy DVI-D, és egy HDMI kimenet foglal helyet. Jelenleg a VGA-n vezetem ki a jelet, de át szerettem volna tenni DVI-D -re. Azonban a monitoromon csak VGA bemenet van... A moncsi egy ASUS VW195D, 19" LCD. Szóval jött a VGA to DVI-D átalakító, én beiktattam, aztán jő nagy sötétség
Persze próbálkoztam minden hogyan, de nem jutottam eredményre. Ahogy kell, ezután gugliztam, fórumokat olvastam, magyarul is, külföldiül is. Most azért írok ide, hogy felvázoljam a gondolataimat, és szeretném, ha megmondanátok a frankót - hogy jól gondolom e
Tehát, azt szűrtem le, hogy a DVI-D az csak és kizárólag digitális jelet nyomat, míg ugyebár a VGA az csak analógot továbbít, ergo egy A/D konverter beiktatása nélkül jelen pillanatban lenyelhetem keresztben az átalakítómat
Ez a helyzet? A kérdésem az lenne, hogy amennyiben így jártam, akkor mi a fenéért gyártanak egyáltalán ilyen átalakítókat?? Ez kimondottan egy DVI-D to VGA konverter, aminek így semmi értelme nincs - javítsatok ki, ha tévedek. Ezen kívül viszont nem értem azt sem, hogy egy LCD monitoron mi a rákért nincs DVI input (akármilyen is), tudtommal minden LCD monitor digitális technológiát használ a működése során....
Ha már itt tartunk, a DVI-D kimenetet azért akartam kipróbálni, mert van egy érdekes jelenségem. Teljesen változó időnként a monitoromon (leginkább legalul/legfelül de néha más területeken is) kb. hajszál vastagságú vízszintes csík/csikok jelennek meg. Ha több, akkor jellemzően egy legfelül, egy meg nem sokkal alatta... Ezek általában nem érik el a moncsi teljes szélességét, és fekete színűek. Tehát mondjuk egy csík, ami fekete, hajszál vékony, és mondjuk 10-15cm hosszúságú vízszintesen ÉS vibrál is! Olyasmi, mint amikor overclock-olod a memóriát a diszkrét kártyán herz-enként, és amikor eléred a határt és feszegetni kezded (nem tudom jobban definiálni). Gond az, hogy ez a konfig (másfél éve vettem a lapot, a procit, és a memóriát vadonat újan) sosem látott OC-t. Mindenki a standard beállításai szerint megy (BIOS szerint a memók 1600 helyett 1333-on, de megemeltem 1600-ra akkor is előfordult a fent leírt szitu). A legfőbb probléma pedig az, hogy ez a csíkozás teljesen spontán lép fel! Sosem sikerült még készakarva reprodukálnom. Üresjáratban épp úgy előkerül, mint terhelés alatt és/vagy után.... De természetesen olyan is van, hogy egész nap terhelem, mégsem jön elő egyszer sem. Mindezekből kifolyólag persze nem tudom behatárolni, hogy melyik komponens lehet problémás, és mivel reprodukálni sem tudom a jelenséget, ezért gariztatni sem tudom a cuccot - jól lehet minden komponens garanciális még. Ráadásul az üzlet ahol vettem és köztem van jó 200km... Akárhogy is, ritka jelenség, nem zavaró (nem kell leállítani a gépet, magától felszívódik egy idő után), szóval nem omlok össze idegileg, ha nem találok megoldást, azonban szakmabeliként rettenetesen fúrja az oldalamat ez az ügy.
Még egy apróság: bár a DVI-D -t nem tudom jelenleg tesztelni, a HDMI-t viszont már használtam (bár nem sokszor, és nem sok ideig alkalmanként), azt tudom elmondani, hogy a HDMI használata során egyszer sem tapasztaltam ezt a jelenséget.
Végezetül bocsi a hosszú posztért, de így tudtam rendes képet adni a helyzetről. JA! A memóriák:
GEIL 4096MB Black Dragon DDR3 1600MHz CL9 Dual-kit (2x2) GB34GB1600C9DC
A procira és a lapra 36, a memóriákra 60 hónap gart kaptam, tehát még bőven élnek. Ha van ötletetek, szívesen fogadom. Köszi, aki elolvasta. Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- LG UltraGear 45GR95QE-B OLED Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0,03ms / G-SYNC / FreeSync! BeszámítOK
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- NEC MultiSync EA275WMi 27" képátló/ AH-IPS panel/2560x1440 (WQHD)/ A- kategória nagyon apró hibával!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest