- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Autós kamerák
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemo27
csendes tag
válasz
El Kebir #179 üzenetére
"ha dvi-d forrásod van, akkor azt csak komolyabb aktív átalakítóval alakíthatod át. (amit "konverter"-nek árulnak)"
Látszik, hogy a dvi csatlakozók terén még a nagy gyártók sem igazán segítenek.
[link]
"D-Sub kimenet : 1 db (DVI-D-Sub adapteren keresztül x 1)"Látszik, hogy lehagyták már az I -t a dvi után ezért a nem hozzáértő számára elégé megtévesztő, mert a laikus gondolhatja úgy is, hogy ez egy dvi-d ről d-sub-ra átalakító.
Ami persze nem lehetséges sima átalakítóval, mert ahhoz konverter kell.Ha valakinek még nem tiszta valami akkor ezeket olvassa el, bár nem mostani cikkek, de alapismeretnek jók és talán kevesebben nyúlnak mellé kábel, monitor, videokártya vásárlásnál.
Egy elég érthető írás a dviről [link].
hdmi, dvi, displayport, d-su [link]
Display Port [link]
Display Port [link] -
Tomdriver
őstag
válasz
El Kebir #166 üzenetére
..a cuccaim között valóban még 3 Samsung monitor szerepel (HDMI, d-sub csatis), de valójában 2 HKC monitor van mellette egy ideje, DVI bemenettel.
Ezekre kötöm a kártya két DVI kimenetét, a Samsungot meg táplálom HDMI kábellel. Elvileg így mindegyik monitor digitális jelet kap, de DVI-I-ről jövőt azért megnézem. -
Tomdriver
őstag
válasz
El Kebir #164 üzenetére
Ha bekapcsolom a monitor kiírja hogy DVI de nem emlékszem mást is ír e ki, tehát h. analóg vagy digital, de otthon lecsekkolom.
Elvileg tudnia kéne a még nagyobb felbontást is 60Hz-nél nagyobb monitorokkal, nem olvastam olyan specifikációt h. ez gond lenne neki, azért ez mégis csak prémium kártya.
Köszi, utána nézek azért!
Esetleg megpróbálom más DVI kábelekkel is, hátha az nem bírja.
Érthetetlen jelenség, hogy ott van előtted 3 monitor fullHD-ban külön-külön, de ahogy egy asztalt csinálsz belőlük már nem tudnak csak *1050 p-t. -
pritor
tag
válasz
El Kebir #159 üzenetére
Bekapcsoltam V-sync-et a játékban és videókártya vezérlőben is.Alkalmazás profilokat hoztam létre.
Jónak jó, úgy néz ki eddig. Csak a BF2-Bad Company 1680x1050/59 Hz nincs 60 Hz , BF2-BC.nál úgy oldottam meg ,hogy leveszem 1280x1024/60 Hz , és aztán visszateszem 1680x1050/59 Hz és úgy jó!!
Cod2 Multinál olyat csinált hogy dobozokon , amin vannak jelek meg a részletességei hirtelen kirészletesedik.
Messziről homályosból, közeledek hozzá ,hirtelen szép részletes.
Az Nvidia vga-mal nem volt ennyi gond, lehet majd leváltom a vga-t -
Aron 96r
csendes tag
válasz
El Kebir #130 üzenetére
Kiterjesztett asztalt szeretnék csinálni de sajna mind3 monitorom d-sub os!
Amúgy csak 2 db akarok használni egyszerre! Film effekt-eléshez kéne a több monitor. most vettem ezt a +2 monitor és ugyanott vagyok mert nem néztem rendesen utána a DV csatlakozóknak és azt gondoltam hogy a megfelelő átalakító megoldja, ez részben igaz is csak épp annyiba kerül az átalakító mint a két monitor együtt!!! -
batagy
őstag
válasz
El Kebir #121 üzenetére
Szia!
Igazat adok neked.
Ne ragozzuk túl (
), de a kérdésfeltétel igazából a kábel ajánlásra vonatkozott! A Dual - Single közötti különbség kérdés csak "mellék" kérdésként szolgált, amit természetesen magamtól megnéztem utána. Bár meglehet, hogy a post írásakor még nem, és valóban túl kényelmes voltam, ilyen triviális kérdést nem kellett volna beírni, ebben igazad van! Őszinte elnézést kérek.
Viszont engem meg kicsit bosszantott az, amikor a 119-es hozzászólásban leszóltál, hogy mennyire "vicces" a Dual Link választása, holott teljesen nem arról van szó, ezért írtam a 120-asban a beidézett "Mellesleg" kezdetű mondatot. De mindegy. A lényeg az hogy egyébként igazad van minden ponton.
-
batagy
őstag
válasz
El Kebir #119 üzenetére
Szia!
Teljesen egyetértek veled, és nem a Dual Linkben látom a megoldást. Mellesleg először feltettem ide a kérdést korábban, hogy mi a különbség a Dual és Single között, 2 napot vártam, senki nem válaszolt, utána meguntam és megrendeltem.
- Egyetértek azzal, hogy nekem Single Link is elég, de mivel nálam hosszú kábelre van szükség, ezért úgy gondoltam,a Dual Link nagyobb sávszélességű, ezért valszeg hosszabb kábel esetén kevésbé romlik rajta a jel, akkor is, ha single Link módban használom. A minőség is teljes mértékben számít!
- A másik, hogy amikor kerestem a kábeleket 10m-esben, Single Link-est nem is igazán láttam, szinte mind eleve Dual Link-es volt. Úgyhogy ezért (is) vettem Dual linkest.
-
SSwift2
tag
válasz
El Kebir #103 üzenetére
Legelőször DVI-ra volt dugva, úgy telepítettem a windowst. Megy is minden, amíg szabványos vga adapternek ismeri a vga kártyát. Ilyenkor 1280x1024-ig tudom állítani a felbontást. Aztán amikor telepítem a vga drivert és újraindul a gép, eljut a windows logóig és azt írja, hogy nincs jel.
Ha Vga-vel van összedugva és a dvi is be van dugva a forte managerbe amikor át szeretném állítani digitálisra, akkor is szintén az van, hogy nincs jel. Igazából azt se tudom, hogy hardver vagy szoftver hiba-e, de ha szabványos vga-val működik a dvi szerintem is valami szoftveres baj lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Minecraft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen videókártyát?
- Vicces képek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Crucial 240GB SSD eladó
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged