Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hati

    addikt

    válasz Oldmobil #10316 üzenetére

    Én a Mediaportal alkalmazást használom (csak windowson fut!). Ez egy kliens-szerver alapú megoldás.

    Két fő része van:
    - TV szerver: azon a gépben, amiben a TV tunerek vannak, fut ez a komponens. Kezeli a tunereket és továbbítja a kliensek felé, valamint tárolja a felvételeket, így ide kell a nagy tárhely. A TV szerverre nem kell komoly vas. Nekem egy 1 magos atom, 2GB rammal a szerver. Monitor, bill. sincs rákötve, VNC-vel érem el, ha kell. A felvételeket lehet böngészőből is kezelni, így ha nem érsz haza időben, akkor egy mobilról beállítod magadnak távolról. Persze, ha állandóan fut a szervered, vagy WOL-al fel tudod távolról ébreszteni.

    - MP kliens: fontend (az XMBC-hez tudnám hasonlítani). Ezzel lehet filmeket, zenét lejátszani, képeket nézegetni. Valamint csatlakozni a TV szerverhez, hogy a TV-t nézzél, felvételeket ütemezzél. Egy szerverhez több kliens is kapcsolódhat, és csak a szerverben lévő tunerek száma korlátozza, hogy egyszerre hány különböző csatornát lehet velük egyszerre nézni, rögzíteni. A kliensre már erősebb CPU/GPU kell, hiszen az jeleníti meg a HD tartalmat, oda "kell" pl. távirányító is.

    A filozófiája az, hogy van egy home szervered, benne több TV tuner, az egyben a NAS-od is, esetleg azzal torrentezed a linux isokat (nálam így van), és minden TV-hez, vagy pl. laptopra raksz egy klienst, amivel eléred a fenti funkciókat.

    Lehet a két komponens egy gépen is, ha úgyis csak 1 TV-t nézel.

Új hozzászólás Aktív témák