Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Drasztikusan lassíthatja a játékokat egyes VGA-kon a Windows 11 új frissítése
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Androidos tablet topic
- Kompakt vízhűtés
- Házimozi belépő szinten
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bloksma
aktív tag
válasz
wolfman
üzenetére
Ma vettem egy ilyen antennát: http://www.ostelsat.hu/dvb-t_antenna_erositovel_signal_hda-5000_kulteri_A6040.htm
Még beltérben is tökéletesen megy, szinte mindegy, hogy hová, és hogy teszem. A beltéri társa az nagyon érzékeny volt, és leginkább csak akkor működött, ha kiraktam az ablakba (de ott már a botantenna is jó volt) Meg kell azért jegyeznem, hogy közel vagyok az adóhoz, kb 7 km, csak nincs közvetlen rálátásom (kollégiumban lakok, meg még pár tömbház is van köztem és az adó között)
Elvileg kültéri antenna, és nagyjából szépen le is van szigetelve, viszont külföldi oldalakon nagyon nagyon hasonló antennára érkeztek olyan értékelések, miszerint kb másfél év alatt tönkrement (fagyban tönkrement). Szóval kültérre nem biztos, hogy a legjobb megoldás, de ha valakinek belefér ez a kockázat, akkor meg lehet próbálni.
Akinek jók a vételi viszonyok, azoknak ajánlani tudom beltérre is, nekem nagyon jól megy -
zhagyma
őstag
válasz
wolfman
üzenetére
Ha van rálátásod az adótoronyra (optikailag: se fa, se domb, se hegy, se ház) akkor egy 10cm-s drótdarab is elég lehet (próba, mivel ez függ az adóteljesítménytől is). Ha a drótdarabbal megy, akkor nemigen kellhet erősítős antenna és inkább egy passzív yagi-t javasolnék.
-
hadime
csendes tag
válasz
wolfman
üzenetére
Ha adóközelben vagy (<10km) akkor kültérre elég egy kisebb nyereségú Yagi rendszerű antenna. Ha távolabb vagy az adótól (>10km) akkor nagynyereségű Yagi, ami egyben szűk nyilásszöggel is rendelkezik (SFN rendszerű sugárzási körzetek esetén jól jöhet). Az "erősítős antenna" nem mindig a legjobb erősítőt tartalmazza (zaj, torzítás, kivezérelhetőség).
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- BestBuy topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- BestBuy ruhás topik
- Asztali robotok (Loona, Looi, EMO, Miko, stb.) – tapasztalatok, technika, jövőkép
- Elektromos autók - motorok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- UPDATE!!! Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 5-11 gen.
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG OLED TV 55CS6LA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
wassermann