Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• asadasad22

őstag

válasz nrc #2262 üzenetére

próbáltam simán egyenesen és oldalra fordítani is (mindkét oldalra), eddig nem sok sikerrel, aztán feltettem a monitor tetejére random, kb pont háttal a toronynak, ráadásul a torony és antenna között most nem is az ablak, hanem a fal van. a vétel nem teljesen tökéletes, de magas értéket ír ki, nem sok belekötnivaló van a dologba. mondjuk hosszútávon el tudnék képzelni egy jobb helyet is neki :)
    most jön m1,m2,duna,autonomia, ezenkívül lát atv-t és hírtv-t, ezek nem jönnek be, elvileg mert kódoltak. kéne még látnia valamilyen adást?
    nem sok logikát látok benne, hogy pont így jött be jól az adás..

• ati2

őstag

válasz nrc #2262 üzenetére

Félig kültérben is próbáltam (nyitott és csukott ablakkal).

A parabola antennán dobott, vagy 10-20 % erősséget a nyitott ablak, de csukottal is jó a jel (sajnos az üveg enyhén fémgőzös: 4-16-4mm float K1,1) .

A Strong ANT15-ösnek szinte mindegy volt, hogy nyitva volt az ablak, vagy nem, annyira gyenge jelet fogott (quality 0-10%, strength éppen mutatott valamit). A coax-on kimértem stabil 5V ment az antennának, tápot lehúzva elment még az a 10% quality is strength 0.
    Tök mindegy volt, hogy vízszintesen vagy függőlegesen állt, vagy legalábbis úgy tűnt (kb 180°C-ban forgattam lassan oda-vissza).

Kábelezés: új 1,5 m hama toldó a tunerhez (toldó nélkül is kb. ugyanaz volt a jelszint + quality).
    A két antenna ugyanazon a helyen volt próbálva (ahol a parabola jól fogta).

Röviden a Strong annyival tudott többet a 17 cm-es rézdrótnál vagy a gyári antennánál, hogy egy hangyányi strength is volt 10% quality mellett :W

Új hozzászólás Aktív témák