- Videós, mozgóképes topik
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazon Kindle
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi haladó szinten
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Azonnali processzoros kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
nrc
tag
A coreavc 1.7-nél lehet választani, hogy milyen deinterlace-t használjon a codec. Bob, blend és hardware választható.
A cyberlink és az arcsoft esetében ilyen opciót nem találtam, ezeknél csak azt tudtam beállítani, hogy be legyen-e kapcsolva a deinterlace, de azt hiszem csak a bob-ot tudják.
A blend jó minőségű (felbontású) képet ad, de a elmossa a képet, a bob pedig felezi a függőleges felbontást, viszont jól teljesít a gyors mozgásoknál is.
Szemre nekem a coreavc-ben lévő hardware tűnt a legjobbnak, mert nem láttam gondot a gyors mozgásoknál és talán a kép részletessége is megmaradt.
A jobb felső sarokban lévő Duna logó nekem pl. jól láthatóan villog is, amit kimondottan szeretek, mert ez emlékeztet leginkább arra a valódi interlace képmegjelenítésre, ami az 50Hz-es analóg tv-ken is van.
Nem tudod véletlenül, hogy mit is csinal tulajdonképpen ez a hardware deinterlace? Érdekelne, mert lehet, hogy csak meggyőztem magam, hogy jó képet látok közben pedig ez a leggyengébb..
A DXVA bekapcsolása után nálam kevesebb részlet látszik a képen, elmossa a digitalizálásból adódó háttérzajt (már ha van ilyen) és csökkenti a számítógéppel készített animációk pixelesedését is, viszont pl. az arcokon lévő ráncokat is elég jó hatékonysággal fedi el.
Ezen mondjuk elképzelhető, hogy a VGA kártya beállításainál lehetne változtatni, ennek majd még utánanézek.Azért nem ástam magam olyan mélyen bele a témába, csak kipróbáltam pár codec-et, beállítást és teljesen szubjektív szempontok alapján nekem most a coreavc képe tetszik még a leginkább.
A tuneremhez kapott avermedia codec egyébként még részletgazdagabb (értsd: zajosabb
) képet ad, viszont az hibás, ezért rendesen akadozik az adások megjelenítése közben, így nem is tudom használni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Videós, mozgóképes topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Reklámblokkolók topikja
- Doctor Who (2005)
- Suzuki topik
- Vicces képek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- DELL T40 EMC Szerver
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest