Hirdetés

Aktív témák

• toeri

aktív tag

válasz bitfarkas #41 üzenetére

OFF A kártyámhoz sajnos az 5-ös Videostúdió volt csomagolva, ami elég kezdetlegesnek mondható a 7-eshez képest. :( Azt én se sokáig használtam, de most, hogy mondod megpróbálok szerezni egy próbaverziót a Médiastúdióból is. ON

Azért nem egyről beszélünk, mert amit én tapasztalok az a következő:
    amikor veszem be a filmet, akkor az onnan jövö csomagok egy -gondolom memória+lemezterület- bufferbe kerülnek, ahonnan a tömörítő algoritmus írja őket a végleges helyükre. Ez a terület képes megtelni. Ilyenkor a SW megállítja a lejátszást (ő vezérli a kamerámat a FW kábelen keresztül) addig, amíg kiüríti a felgyűlt adatot. Így elkerüli a teljesen on-the-fly esetben bekövetkező frame-drop-ot. Igaz, a beolvasás így kicsivel hosszabb lehet, mint a beolvasandó film hossza, de ez engem eddig nem zavart jelentős mértékben. (Mint mondtam eddig egyetlen esetben fordult elő, hogy a hangban hallottam.)

Ami a kérdés másik részét illeti, természetesen kipróbáltam más metódusokkal is, de nekem ez jött be leginkább. Feltekerem 9000-re a bitrátát és hajrá. Ha túl nagy lesz és nem férek ki a lemezre, akkor legfeljebb lesz még egy menetem, de addig sem foglalja el azt a rengeteg helyet, amiből mindig kevés van amúgy is...
    (Jelenlegi összesített tárkapacitásom: 120+80+40+30+10 Giga. -És ebből sajnos egyszerre csak 3 lehet on-line.) :(

Aktív témák