Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby elektronika
- Mire van szükségem: WiFi Bridge, Access Point, Range Extender, Mesh?
- Philips LCD és LED TV-k
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
bitfarkas
őstag
Tényleg nem a vita kedvéért :), de én is kifejteném a saját álláspontomat.;]
A self made home video nekem presztizskérdés. Röstellném a képemet, ha a néző, legyen az családtag vagy ismerős elnéző mosollyal nyugtázná, hogy - igen, kicsit ugrál a kép, kicsit erősek a szinek, .. nicsak akadozik a '''film'' - tehát minimum kábeltv minőséget csinálok (legalább is arra törekszem) képileg csakúgy, mint technikailag.
A szoftveres kodekek között valóban jelentős külömbségek vannak, de ezek túlnyomórészt nem a gyorstömörítésnél mutatkoznak meg, hanem éppen a lassú, precíz munkánál (bitráta, többmenetes tömörítés, kvantálási zaj csökkentés, kamerazaj szűrés, élsimítás, mozgás előrebecslés). Ha a röptömörítésnél ragaszkodnánk valamely minőségi (vagy kódolási ráta) tényezőhöz, annak óhatatlanul frémdobás lenne a következménye a nem elégséges processzorteljesítmény miatt.
Amikor megvettem a digi kamerát én is a Videostúdiót kaptam a kepcsör kártyához csomagolva, de igen gyorsan áttértem az ugyancsak Ulead Médiastudióra, ami azért alapfunkciók tekintetében testvértermék, tehát feltételezem, hogy azonos kodeket használ. (Más szempontból viszont pár területen megveri a Premieret is, jó néhány effektje perízebb, az effektból való kilépéskor semmiféle bemozdulás nem tapasztalható, stb.)
A véleményed persze alapvetően saját tapasztalatok alapján változik. Éppen ezért kíváncsi lennék, ha kipróbálsz egy nem túlkomplikált beállítású utólagos mpeg kódolást (2GHz feletti p4 vagy Athlon procival kb 1,5-szeres kódolási idő a megőrzendő anyagaidat (nem a tv-ből, vagy vhs-ről bedigizett kommersz filmet) továbbra is röptömörítéssel vinnéd-e be.
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Mire van szükségem: WiFi Bridge, Access Point, Range Extender, Mesh?
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Philips LCD és LED TV-k
- GTA VI
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Keychron K4 vezeték nélküli mechanikus billentyűzet
- 2 DB HYPERX 16GB FURY DDR4 2666MHz CL16 HX426C16FB/16
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955, 100% Akksi
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- LG 65B3 -65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest