Új hozzászólás Aktív témák
-
Toness
őstag
Ezt aláírom mert ez tényleg így van. Akkor úgylátszik elsiklottunk afelett hogy én nem erről beszéltem hanem hogy ha pl 333MHz-en a ramok szinkronban mennek az fsb-vel akkor akkor fsb=166MHz, ha aszinkronban hajtja és marad a 140fsb amit említett és a ramok mennek 333MHz-en akkor ugyanúgy 280MHz-en (effektív) fog történni az adatátvitel a proci és a ram között nem pedig 333MHz-en. Remélem így érthető mert vagy én vagy te valamit nagyon félreértettünk. Ha így sem felel meg akkor nem tudok mit tenni, lehet hogy rossz a megfogalmazása annak amit írtam viszont én értem hogy mit akartam írni.
Kötekedni nem óhajtok, mert igazad van az aszinkronnal kapcsolatban de én nem erre az esetre gondoltam amit te elemeztél. A legtöbb nforce2 chipset nem mindig működik helyesen aszinkronban.
''Utoljára még egyszer...lassan hogy te is megértsd''
ezt pedig nem tudom hogy miért kellettúgy látszik mindenki azt hiszi magáról hogy mindent tud? személyeskedni nem hiszem hogy kellene.
-
Toness
őstag
szerintem az a LOL de nagyon amit te írsz, ugye nem gondolod komolyan hogy aszinkronba jobb lesz? ezen elég jót kuncogtam, te ezt egyáltalán kipróbáltad vagy mitől vagy ilyen magabiztos ?
szerk: látom p4-ed van (ha megfelelők az adataid) úgyhogy hagyjuk, itt AMD-ről volt szó és amint olvastam nem vagy tisztában az nforce2, sem az NF7 tulajdonságaival
szerk2: ja bocs az aszinkron hajtás mégsem értelmetlen mert akkor tudsz dicsekedni a MHz-ekkel
[Szerkesztve] -
Toness
őstag
Ezt nem tudom honnan szedted, de az aszinkron hajtás teljesen értelmetlen. A a ram megy magasabb órajelen és az fsb alacsonyabb akkor a proci csak az fsb sebességével tudja kiszolgálni a ramot hiába megy az akár 20-szor olyan gyorsan a proci felől kicsi a keresztmetszet ugyanez igaz fordítva is.
NF7-nél van sokféle beállítás aszinkronra 3/3.....6/6-ig.
Igen első ránézésre meg tudom mondani hogy 333MHz cl2,5-en gyorsabb mint 266cl2-ben, ez tapasztalat. Mivel szinkronban van értelme a procihúzásnak ezért fsb is emelkedne166-ra tehát sokkal gyorsabb lenne.
Időzítések valóban fontosabbak az amd-nél, de nyugodtan teszteld le pl. everestben hogy mennyi lesz a különbség a 2 érték között, ha állítod az időzítéseket rosszabbra. -
Toness
őstag
A két távolabb eső foglalatba kell raknod őket, az a kettő amik között kondik vannak. A dual nem minden memóriával működik tehát nem biztos hogy menni fog nálad ezért szokták sorozatszám szerint venni őket hogy biztos legyen a dual chanell. Egyértelműen a magasabb órajelen hajtás a gyorsabb az időzítés az csak utána jön. a cl2,5 333-as beállítás gyorsabb lenne
szerk: ha nem megy a dual chanell akkor sem vesztesz sokat mert alig pár %-al nő a teljesítmény.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest