- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
Aktív témák
-
Rover623
félisten
Kedves jóakaróm...
Soha sehol nem mondtam, hogy 3 egyforma memória kellhet bármilyen dual channel konfigba. Szó sem volt 3 memóriáról...egyedül a te ''beugratós'' kérdésed vonatkozott erre a szituációra.
Az NF2 specialitása ez a 3 foglalatos móka.
A két modulos dual channel-ra pedig fehéren-feketén leírja a kedvenc alaplapod manual-ja is: használj egyforma méretű és típusú memókat...
A három modulos DC pedig valóban csak úgy működik, ha csatornánként egyezik a memória mennyisége, tehát pl. a 2-es és 3-as foglalatban egy-egy 256-os memó van (lehetőleg egyforma) és az 1-esben pedig egy 512-es...lehetőleg azonos időzítésekkel...
A saját tapasztalatokról pedig csak annyit: szoktam nem egyforma memóriákat éleszteni duálban...miután a jobbik memcsi SPD-jét átírtam a gyengébbik időzítési adataira...de ez a lehetőség ugyebár nem adatik meg mindenkinek, tehát a szakmai etika (ha már kollégának tituláltál...) azt követeli, hogy azt mondjam: a DUAL CHANNEL-HEZ EGYFORMA MEMCSIK KELLENEK...
A gyakorlati tapasztalatok alapján a 3 modulos (kényszer)megoldások előfordulása igen ritka, a gyakorlati haszna pedig igen kevés, mivel tudvalevő, hogy az NF2 rendszerek igen keveset profitálnak a dual-channel előnyeiből...kevesebbet, mint amennyi vesződséget okoz a korrekt megvalósítása... -
Red Rebcs
tag
Saját tapasztalat ?
sajna van
Volt Asus A7N8X-E Deluxe
1 samsung 512/400 és 1 infineon 512/400 duálban ment tökéletesen
Msi K7N2 Delta Lsr
dual samsung 2db 512/400 ram hiba
dual infineon 512/400 ram hiba
dual hynix 512/400 egyik pár hiba nélkül másik már nem
single mod 512/400 twinmos és 1 256/400 noname ram hiba 333-on
külön külön semmi hiba
256 és 512 400 samsung dualban ram hiba single mod megy 333 -on
twinmos 512/400 meghal P4 A64 hibátlan K7 ben
A64 939 Hynix egyes modulok és kingmax 512/400 ment dualban
ámbár A 64 939 ben 512/400 Samsung és 512/400 elixir 2T ment csak dualban
tehát mi megy dualban és mi nem, próba cseresznye
befolyásolja ram alaplap proci -
Szten Márs
nagyúr
-
Szten Márs
nagyúr
Nos, mint láthatod, a procifoglalathoz közeli két modul az alaplapodon egymáshoz közel van, a harmadik meg távolabb attól a kettőtől. Dual chanel akkor fog menni ha ez első kettő, egymáshoz közel állóba raksz modult. Ha mindháromba raksz, akkor az beza nem dual,egyébként meg amit a gyártó írt szinte bizonyosan egyszerű elírás. Van ilyen.
Egyébként ha kell egy kis infó az alaplapodról:
Bővebben: link
Rover: agresszív vagy... Elhiszem, hogy okosakat mondasz, engem is javítottál már ki, és tanultam is belőle, szóval ezzel nincs gond, de nem tudom miért kell mindenkit megsérteni/lealázni, aki nem mond, hát... okos dolgokat. Ha te is nyugodt vagy, vagy akár neadjisten jókedélyű, a többiek is azok lesznek és tutiszáz, hogy kellemesebb úgy fórumozni. -
Steve Jr.
tag
Szerintem (szóljatok ha tévedek) 3 lépésben.
Van ugye a 3 modul: 1, 2, és 3.
Akkor így használja őket a dualhoz:
1. lépésben: 1. és 2. dualban
2. lépésben: 2. és 3. dualban
3. lépésben: 3. és 1. dualban
Persze csak elviekben. Ha jobban belegondolok, elvileg talán valamivel gyorsabb
is lehet a sima dualnál. Viszont a késleltetés valószínüleg 100-110 ns-nál
kezdődik...
Szóljatok rám, ha tévedek!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest