Aktív témák
-
ISZOLE
senior tag
válasz
Szten Márs #173 üzenetére
Sajnos rosszul tudod. Én az Epoxtól származó összes alaplap kézikönyv szerint a két egymáshoz közeli foglalat azonos csatornán van, tehát két modul úgy megy duálban ha az egyik a különálló (DIMM1) csatiba van dugva. (Ez műkszik otthon.)
A kézikönyvben egy kis táblázatban van lerajzolva az összes lehetséges eset és be van írva a fejlécbe a 64 bites vagy 128 bites üzemmód. A táblázat alatti szöveges megjegyzések megegyeznek a táblázattal, nem lehet elírás. A három modulra mindkét esetben 128 bites üzemmódot ad meg. Ha nem tévedek az pedig a dual channel. Sajnos még nem próbáltam ki, de ez csak úgy fordulhat elő ha csatornánként azonos mennyiségű memória van belerakva, tehát a három nem lehet egyforma.
Csak ezért írtam be mert az inkriminált #168-as hozzászólásban a kolléga a gyári előírásokat emlegette, valamint a ''Mi a rákért nem értitek már meg végre: a DUAL CHANNEL-hez egyforma mecsik kellenek..'' mondatot írta le.
Aktív témák
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- eBay
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest