- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Projektor topic
- Riasztó topik
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Házimozi belépő szinten
- Ötlettől a megvalósításig: használjuk a nyelvi modelleket új ötletekhez!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
imis
senior tag
Lassan lejár a biztosításom, kérdésem, hol most a kedvezőbb?
-
imis
senior tag
Ma kaptam kézhez hiánypótlásra a felszólítást az üzembentartói kérelmemre.
Melyik a legkedvezőbb biztosítás, mit ajánlotok? Fimire kell, hogy legelőn használjam, szóval a legolcsóbb. -
imis
senior tag
május 6-án kaptam értesítést az ITM-től az érkeztetésről, UAS nyilvántartásba vétele kérelemre.
Hogyan megy továb a folyamat:
nyilvántartásba veszik és akkor kell fizetni? utána biztosításkötés, majd az üzembetartó nyilvántartásba vétele?
Szóval hogyan megy a fizetés? kb. milyen hosszú a folyamat? -
imis
senior tag
válasz
ecaddsell #70981 üzenetére
Feltételezem, hogy ugyanaz a drón 1 hónappal későbbi vásárlással + C1 jelöléssel nem tekintehető két különböző osztályunak. Ebben az esetben szerintem a hivatalos specifikációkat figyelembe kell venniük. Vagy esetleg a gyártók majd az egyes még forgalomban lévő tipusokat utólag besorolják.
-
imis
senior tag
válasz
El Joe #70920 üzenetére
Értem, de valójában eljutunk oda, mint a "rendszerváltás" előtt, hogy a stencilgépek regisztrálva voltak és miden stencil lapot jegyzőkönyvezni kellett. Úgy gondolom, hogy a Fimit regisztrálom, de az ilyen kis 38 gr eachine-t nem, inkább kiszedem belőle a kamerát.
Egyébként a videós ajtócsengő is egy érdekes dilemma ezek szerint. -
imis
senior tag
Azért érdekes, mert az új törvény szerint az adatrögzítésre alkalmas 120 gr alatti drónt is regisztrálni kell. Nos az a drón amelyiken kamera van de nincs adatrögzítő, akkor ebbe nem tartozik bele. Mert a törvény nem a kamerát említi , hanem hogy a drón képes adatot rögzíteni. Az pl nem szerepel hogy adatot továbbít a telefonomra és így nem a drón rögzíti, hanem a telefon. Szóval ez a törvény sem teljesen átgondolt. Szóval egy kamera lehet egyben adatrögzítő, de lehet egy pl. digitális "távcső" ami nem készít felvételt csak továbbítja a szemembe a képet.
-
imis
senior tag
válasz
barcaforca #70865 üzenetére
ezoltan & barcaforca köszönöm,
gondoltam a szinte nulla elméleti ismeretemhez jó lenne egy kis alap, mire a googlefordítós osztrág anyagnak nekiállnék.
Egy kezdőnek mennyire nehéz ez a teszt? -
imis
senior tag
Tudtok valami linket, ahonnan le tudnék tölteni gyorstalpaló tananyagot a drónvizsgához?
-
imis
senior tag
Valahol található egy drónos alapműveltség gyűjtemény pdf-ben. Mielőtt tanfolyamba kezdenék jó lenne néhány dolgot megalapozni. (eddigi ismeretem nagyon kevés, inkább csak gyakorlati)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest