- TCL LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- E-book olvasók
- Philips LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lewisfm
aktív tag
Egyértelműen a monitor oldalán.
A monitoron lévő RJ45 annyit ér, mint legtöbb vacak USB-s ethernet adapter: nincs semmiféle hardveres gyorsítás.
Valamint rácsatlakoztatott Lenovo gépben lévő RJ45-ös adapter MAC címét klónozza, így egyidejűleg kétolyan hálókártya lesz a gépben, aminek ugyan az a MAC címe. Emiatt a céges hálózatot furán kezeli a gép, az céges IT nem támogatja, sőt elvileg tilos is használni, mert nem készülnek arra, hogy akár két hálókártya ugyan azzal a MAC címmel jelen lehessen ugyan azon a hálózaton.
Persze utológ a Windows driver beállításában lehet módosítani a MAC címet, de ez azért gáz.Nem tudom, hogy más márka hogyan oldja meg a monitoron lévp ethernet jelenlétét, de e Lenovo pocsékul. Ha nincs és nagyon kell, akkor egy USB-s ethernet adapterrel lehet pótolni, s lehet, hogy még jobb is lesz, mint a gyári.
-
-
lewisfm
aktív tag
A munkahelyemen a szintén 34"-es Lenovo monitort használok.
1.) Valóban van benne Daisy Chain, de kuytagumit nem ér, mert a ráközött monitort csak 30Hz-en hajtja meg.
2.) Van rajta ehternet port, de nem használom, mert elégggé gyenge minőségű, valamint a béna Daisy Chain miatt úgy is egy normális dokkolót kell, hogy használjak.
3.) Annak a gamer monitornak sokkal különb képe van, mint ennek a 1,5X-eres áron mért üzleti monitornak, ráadásul a Lenovonak nem sikerült az íves kialakítás sem, mert a monitor kávája kezd elválni az LCD paneltől. Mind a 10 darab monitornál, ami a munkahelyemen van.
4.) Az edge bleeding megfigyelhető mindegyik Lenovonál, az IPS és a VA paneles változatoknál is, az LG-nél nem.
5.) Mind az LG-nél, min a Lenovoknál az USB csatlakozók nem eléggé feszesek, elég éppen csak hozzáérni, s picit megmozdítani az oda csatlakozatot kábelt, s máris úgy érzékeli a rendszer, mintha kihúzták volna az USB kábelt. Egyik sem megbízható, ezért is használok külső dokkolót.Igaz ez Lenovo és nem Philips, csak rá akartam mutatni, hogy talán nem ké ne a figyelmet elfordítani egy gamer monitorról akkor sem, ha üzleti célú a felhasználás.
-
hapakj
őstag
Más kategória a kettő, az egyik üzleti a másik gaming. Pl az LG ha jól látom külső tápegységes, a dokkoló is szegényesebb, meg az üzleti monitorok általában tudnak display port daisy chaint.
hja az ára lehet nem a legbarátibb, de egy cég nem nagyon gaming monitorok között keresgélni beszerzésnél
[ Szerkesztve ]
-
Krix
őstag
-
lewisfm
aktív tag
144 e Ft-ért vettem LG 34" monitort, jobb csatalkozófelhozatallal:
34" LG UltraGear 34WP75
- USB-C
- 160 Hz
- 3440 × 1440Ennek így mi értelme?
-
Samott
addikt
Nagyon szeretem ezt a funkciot, a cegnel is hasonlo monitorok vannak es itthonra is ilyesmit vettem. Egyetlen kabel a laptopba, toltodik (net is ezen jon) es a kepernyore is kikerul a tartalom. A ceges olyat is tud, hogy ra van kotve a monitorral meg egy monitor es azt is latja a laptop. Lehet harom kepernyon dolgozni, nagyon praktikus.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalat két, munkafolyamatot centralizáló konstrukcióval jelentkezett, amiket bőségesen felszerelt mindenféle portokkal.
- SAMSUNG (LS32DM801UUXEN ) 4K PRÉMIUM SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (40WP95C-W) 40" 5K GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG 45GR95QE-B 2 év gyári garancia
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24G2SPAE 24 FHD 165Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VP28UQG 27 UHD 60Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel