Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dundy
tag
Köszi a tanácsot. A Dreamboxok Linux alapon NFS szerverre tudnak mountolni. Német fórumokon lehet erről csak olvasni, ott a DS220 ill DS110j-re mintha azt írnák, hogy lehet a DM500as dreambox beltériről a DS110j-ben levő winchire mountolni és arra felvenni és arról visszajátszani.
Épp most fordítja majd egy németes ismerősöm, nekem csak az angol megy.

Itt van pl, hogy a Dlink NAS-ra hogy lehet "mountolni", ugyanezt szeretném majd DS110j-re:
http://www.austech.info/dreambox/15983-mounting-dm500s-nas.html
Bocs, hogy egy picit off topik.
-
Jah, csak sajnos a pénz beszél

Azt nézd meg, hogy az eszközöd UPnP AV Server kompatibilis-e.
Idézet a helpből:
UPnP AV SERVER
The DNS-313 has a built-in UPnPAV media server that can be used with UPnP AV compatible media players.Alex91: Olyat vettem volna, csak drágább, és sokkal többet tud és sok fölöslegeset is, amit tuti nem használnék ki. Nekem egy egyszerű, olcsó, kicsi és jó kellett volna... azthittem ez megteszi, de több sebből vérzik

De igazad van... -
Dundy
tag
Sziasztok!
DNS-313-at szeretnék venni és kíváncsi vagyok, hogy valaki tudja-e, hogy Dreambox DM500-at lehet-e mountolni a DNS-313-ra és ha igen, akkor hogyan.
Köszi!
-
DNS-313 tulaj lettem, leírom néhány napos tapasztalataimat.
Tulajdonságok:
H/W Ver.: B1
F/W Ver.: 2.00Ez a legújabb hardver variáns a legfrissebb elérhető (gyári) firmware-el, mely felépítésben állítólag eltér a korábbi verzióktól, így sajnos erre nem telepíthető a magyar 2.15-es fw és így a webian sem.
Router:
DIR-655, H/W Ver.: A4, F/W Ver.: 1.31EUAz első dolog ami érdekelt, az az eszköz sebessége. Itt máris letört a lelkesedésem

- cat5 kábellel írás: 8MB/s, olvasás: 16-20MB/sec
- cat6 kábellel írás: 8-9MB/s, olvasás: 20MB/sec
Jumboframe bekapcsolva az asztali gépen, router is támogatja, viszont a NAS ezzel a firmware-el asszem nem
Azért vettem, mert szerettem volna úgy elérni bárhonnan bármikor a munkámmal kapcsolatos file-jaimat, hogy ne kelljen a gépet állandóan bekapcsolva hagyni.
Torrent nekem egyáltalán nem fontos, talán egyszer-egyszer majd...
Így távolról való eléréshez legfontosabb az FTP server, amin szintén elvérzik az eszköz
Karakterkódolásnak unicode-ot, central, east, west, meg minden égtáj european nyelvet lehet beállítani, de akármelyikkel nézem, a sima TXT file-jaim olvashatatlanok lesznek
Félek ha így kezdek el írni a dolgaimba, akkor elrontja
Csak egy 10-essel kellett volna többet rászánnom, és egy Synology DS110j tulajdonosa lehettem volna, mely sokkal professzionálisabb és gyorsabb, mint ez már csak első ránézésre is...

Olvastam, hogy esetleg nemsokára várható a 2.15-ös firmware B1-esítése, melytől elég nagy változásokat várok... Ha nem lesz, akkor eladom...
-
mpierre
veterán
A torrentet törlöm a kliensből, meg a hozzátartozó egyéb fájlokat, amiket a letöltéskor generál a chili (.cin meg ilyenek). A letöltött állományt átmásolom a szgépre, de azt nem tudom törölni a dns 313-ról. Írásvédettségre hivatkozva megtagadja a törlést. Hálózati meghajtóként látom a nas-t, tehát ezzel nincs gond.
Ellenben, ha valamit felmásolok a nas-ra, akkor azt tudom törölni is. Csak a letöltötteket nem engedi törölni.
Ja! A másik gondom, hogy csak az egyik gépről tudok webiannal hozzáférni a nas-hoz, a másik gépről csak hálózati meghajtóként működik, a webian nem jön be. (Otthoni hálózat: modem - router - erre akasztva két szgép, meg a dns-313.)
-
Pali79
aktív tag
A vinyóról töröltél mindent? Erre gondolok először. Aztán a helyzet az, hogy én is megküzdöttem a telepítéssel rendesen. Saját laptopomról sehogysem sikerült, a feleségeméről meg simán. Halvány gőzöm sincs róla, hogy miért. Mindkettő XP-s gép.
mpierre: hogy érted, hogy nem tudod törölni? Ha torrentet kiveszed a kliensől, a total commanderrel mint hálózati meghajtót kell lásd és ugyanúgy kéne tudnod dolgozni rajta mintha sima vinyó lenne.
-
mpierre
veterán
Elméletileg amennyit beállítasz neki. (Nálam jött le torrent 2-300 k-val is, feltöltés pedig 50 k körül. Nem nézem folyamatosan, csak írt ki ilyet a chili, amikor épp ránéztem.)
Nekem is lenne gondom (a 2.15fw van fent):
A szgépről aktív vagyok utorrenttel, de a nas a chilivel csak passzív. A router szükséges portja nyitott (elvileg). Lehet ezen változtatni?
A letöltött állományokat nem tudom törölni a nasról (totális homály számomra a linux). -
mjanoshu
csendes tag
Tudna valaki segiteni hogyan kell a 2.15-os fw-t feltelepiteni jelenleg 2.00 as van.
Tudom hogy egy csomo dolgot leirtak az oldalon, de sajnos hiába szedem le innen
http://bian.extra.hu/webian/install.php
nem akarja feltelepiteni egyszer elindul kéri a Vista a "tiltás feloldását" majd már a telepítőig sem jut el.Elég kezdő vagyok, ebben a témában köszönöm ha valaki tud segíteni.

-
G4b1
csendes tag
Eladó egy keveset használt nas kihasználatlanság miatt
-
-
Pali79
aktív tag
Nekem "csak" 1,5T-s samu van benne. Nekem is volt olyan, hogy csak tekerte a procit és gyakorlatilag nem csinált semmit. Ki is lőttem a TM-et hátha attól van de nem (megjegyzem, hogy nálam csak a TM, fanctrl, samba megy egyébként is). Én kikapcsoltam egy időre, megvártam míg teljesen kihűl (kb fél nap, mondjuk ez nyáron volt) aztán vissza, led kék lett és a proci is megnyugodott, nekem is kb ennyi torrent fut egyszerre (5 le, 40 fel
). Én is kezdem kinőni a 1,5T-t, pedig most vettem, asszem tovább kell lépni és másik NAS-t kell nézni 
-
plokij
csendes tag
Használta már valaki 2Tb-os HDD-vel?
Hosszas olvasgatás után (dlinkhelp.eu) sikerült egy tökéletesen működő torrent klienses NAS-t összehoznom:
DNS-313
2.15 fw
1Tb wd green
webian+transmission (max kapcsolatok számát levettem 110-re) letöltés egyszerre kb5 torrent, feltöltés 25 torrent
Letöltés pc-re gigabites hálózaton: 3-9MB/s max15MB/sKinőttem a wincsit beraktam egy 2Tb-s Hitachi-t feltelepítettem ahogy kell átmásoltam a kb 1Tb-nyi adatot (windows alatt két napig másoltam ext2 fájlrendszer miatt) Bekapcsolás után a led zölden világít (azt jelzi kevés a hely), de azért működik. Feltöltés megy rendesen (20 torrent), de letöltésnel nagyon teker a winyó (io viszi a cpu 60-80%-át).Idönként megdöglik és nem tud teljes (8Mb) sebességgel letölteni.
Szóval megy már valakinek 2Tb-s wicsivel? -
Pali79
aktív tag
Mármegbocsáss, de azt nem írtad oda, hogy usb-n a wdtv és a többi gép meg a hálón. Erre magadtól is rájöhettél volna, hogy nem lehet ha picit visszaolvasol a topicba.
Egyébként veszel 3000-ért egy usb-s lan kártyát és hálőba kötöd a wdtv-t és már meg is oldódott a probléma. -
Sentinel80
aktív tag
Szia!
A reset 5 perc után se csinált semmit. Random jelleggel mintha néha tovább jutna telepítés néha nem. Nekem a végén már semmi nem történt reset után
a leírás szerint a power lednek villania kell 1et. Egy hozzáértő azt írta tegnap este nekem, hogy van egy flash memóriája ahova elment dolgokat, szóval ha peches vagy mint én, megszívod. A reset a flash memóriákat úgy tünik nem törli vagy nálam a reset nem működik. Az admin felületre pedig be se enged, hiába használom az admin, "üres" párost.Visszavittem garanciálisan, meglátom mit tudnak vele kezdeni.
Lassúság: ez a hálódtól is függ. A leírtak alapján ezzel nincs is baj, ennyit tud egy átlag routerrel.
-
kozi71
senior tag
válasz
Sentinel80
üzenetére
Én is most vettem a héten egy ilyet. Nálam csak a gyári CD-n lévő firmware működik vele.
Se a magyar, se az új gyári 2.00 nem akar.Mikor reset-t csináltál akkor megvártad míg zöld nem lesz a felső led?
Nem kellet kivenni sem. Csak hálókábel kihúz, USB be és úgy levenni a particiókat, a számítógép-kezelés rendszereszköz-zel.
A magyarnál szintén így akad el nálam is a vége előtt közvetlenül. Csak a reset-es újrarakás segít. Jelszónál telepítésnél mikor kérdezi, ne adj meg semmit. Csak lépj tovább. Akkor maradnia kell az ADMIN-nak. A másik hely meg üres.Nálam D-link Dir-655 routerrel ficereg, feltölt 8000kb max. Letöltés a duplája. Szóval lassú mint a fene. Kár volt bele a gyors vinyót vennem. Ja, még azt is észrevettem, hogy formázás után, ha lefuttatom a saját scan diskjét rögtön talál javítani való hibát. Ettől függetlenül rendesen működik. Adat tárolásra megteszi.
-
Sentinel80
aktív tag
Sziasztok a segítségeteket szeretném kérni.
Vásároltam egy DNS-313-at azonban,
Gyárilag (orig CD, szoft) kipróbáltam minden rendben volt, láttam hálozaton a meghajtót. FIX ip cím kiosztás van. Fel is kinálta a lehetőséget, hogy a hálozati beállításokat megadjam, hisz eltér. Ezután, láttam is meghajtóként a HDD-t. Ami érdekes volt, hogy a webadmin részre nem tudtam belépni hiába írtam admin, jelszó semmit...
Mondom rendben, de nekem új FW kell.
Kivettem és megformáztam unformatedre, törölve a particiókat is.
Megformázza a merevlemezt a 313, újraindítás következik (tovább-al) halom újraindúl, és csúszka is elindúl, de megakad 90%-nál...Mostmár csak USB meghajónak tudom használni...
Mi lehet a baj? ,5x futottam neki, de semmi. Megpróbáltam egy reset-el, de ugyanaz a jelenség, mintha a telepítő nem lépne tovább a feltérképezéshez.
Most már az eredeti szoftverrel se sikerül, mi lehet a baj?
A webadmin miért nem fogadta el az üres jelszót?
-
Mike T.
tag
én is egy wd tv-vel használnám.
láthatja egyszerre a wdtv és a routeren keresztül hálózaton egy másik gép is?köszi!
-
Pali79
aktív tag
A dlinkhelp.eu oldalon, a fejlesztések topicba keresd meg, frankó szájbarágósan le van írva minden.
GAI: hát neked nagyon nem erre az eszközre van szükséged az tuti. Egyébként ha egy adatokkal teli vinyót akarsz használni akkor a NAS-ok felejtősek, mind hdd formattal kezdi az életét
Sőt van olyan (netgear) ami olyan lehetetlen fájl rendszert használ, ha kiveszed belőle a vinyót akkorse tudod leszedni róla az adatokat.Encian: a gond csak ott van, hogy a TV-k többsége nem támogatja az USB-s hdd-ket. Egyébként nem is igazán értem a kolléga 50 km-es kérdését
De feltöltésben nem valami nagy király a cucc, ftp-n feltölteni netre, máshol filmet nézni sztem felejtős. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Ha nekem lenne egy ilyenem,akkor a TV-n hogy tudnám meglesni azokat a képeket amik ezen vannak fent?
illetve milyen távolságból jó az átvitel? Ha én 50kmre akarok róla filmet nézni,csak a sávszélesség befolyásolja,vagy ilyet nem is lehet vele?
-
Encian
tag
-
Sziasztok!
Picit elképedtem az itt olvasottakon... Pénteken rendeltem egy ilyen kütyüt, még nem érkezett meg, de úgy látom, elég rendesen megszívtam. Nekem csak egy olyan mobile rack kellett volna, ami gyorsabb, mint az USB... Nem érdekel a torrent kliens meg a többi szolgáltatás, csak annyi kell, hogy össze legyen kötve a winyó a PC-vel egy USB-nél gyorsabb kapcsolattal. Van egy 1.5 terás winyóm tele adattal, amit szeretnék az USB2.0-nál elérhető gyorsabb sebességre bírni. Erre a topikot olvasva kiderül, hogy:
- újra partícionálhatom a winyót, hogy működjön a NAS-ban, és ezzel bukom az összes adatot
- és még ha működik, akkor is max 10-20 MB/sec???
Hát ennyit az USB is tol jobb napjaiban... Igaz ez? Valóban ilyen lassú lenne, akkor is, ha gigabites switch-el kötöm össze a géppel? Mert ha igen, akkor kb kibontás nélkül adom el a p*ba. Tudom én vagyok a láma, hogy nem olvastam hamarabb utána, de nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen macerás, és ráadásul mégcsak nem is gyorsabb az USB-nél...
-
sirály69
őstag
Király!

Még 1X köszi!

-
canniball
nagyúr
-
sirály69
őstag
Sziasztok!
Megváltam (kihasználatlanság miatt) a 313-as gépezetemtől...
A hdd-t megtartottam(rajta az adataimmal).
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudom a pcbe berakva a hdd-ről leszedni az adataimat? -
Dohren
tag
targytalan. nem neztem meg a letoltott DNS313-215HU.exe-t mit csomagolt ki. minden mukodik

-
jandraman
csendes tag
sziasztok
én most vásároltam 1 dns-313 masinát meg 1 1t vinyot
segitene valaki a vinyó nyers
kőszőnőm -
Hambizee
csendes tag
Sziasztok,
az lenne a kérdésem, hogy a 313 használható-e olyan célra, hogy internetes rádiókat vegyen fel vele az ember. Tehát megmondom neki, hogy az XY rádiót vegye fel hajnal 2-4.-ig.
Előre is köszi a választ.
Láttam, hogy linux fut rajta, ahhoz semmit sem értek, de a felvevő progikból mindig van linuxos változat is.
-
vfeco
aktív tag
válasz
Dorian Gray
üzenetére
Köszönöm segítséged!
Elgondolkodom egy ilyen cuccon.
-
Dorian Gray
csendes tag
Ebben az árkategóriában szerintem nincsen semmi más. A 2.15-ös Firmware a Webian weblapjáról elérhető.
-
vfeco
aktív tag
Sziasztok!
Tetszik ez a NAS!
Torrentezésre használnám elsősorban.
A kérdése, hogy lenne-e esetleg ennél jobb választásom kb. ebben az árkategóriában, ill hogy a dlinkhelp.eu és a módosított FW oldala miért nem elérhető?letöltés: http://tomi.belcom.hu/dns313/DNS313-215HU.EXE
leírás: http://www.dlinkhelp.eu/index.php?topic=37.0Sanos nem mennek.

-
Dorian Gray
csendes tag
Ide is beírom, hátha van valakinek ötlete.
Szóval pár napja vettem egy DNS 313-at és sajnos máris problémáim vannak. Itthon 3 gépet használunk ketten. Azért, hogy ne kelljen mindig ide-oda másolgatni a dokumentumokat (zene, kép, email, stb...), azok eddig az egyik asztali meghajtón voltak megosztva.
Sajnos úgy tűnik, hogy az Outlook nem szereti a D-Linket, ugyanis a használt PST fájl tönkremegy ha a NAS-ról futtatom. :-( Próbáltam már a gyári 1.03-at, a magyarított 2.15-öt magában, illetve Webiannal. Ez utóbbi esetben mindkét fajta Samba szervert kipróbálva, de változás nem történt. Tudom, hogy az MS nem ajánlja a PST fájlok hálózati meghajtóról való futtatását, de eddig nem volt ezzel gond (2 user, a fájlok egyenként mindössze 200Mb-osak, régebben még b-s wifin keresztül is minden működött).
Van valakinek valami ötlete? Esetleg valami plugin a Webianhoz?
(A HDD egy 500Gb-os WD GP)
Minden választ előre is köszönök!
U.I.: Tulajdonképpen nekem a gyári FW is megfelelne. Nem akarok vele torrentezni, csak megosztásra és esetleg FTP-re használnám.
-
Pali79
aktív tag
válasz
lorumLaci
üzenetére
Hali!
Igen a WD TV fórumon is fennt szoktam lenni. Elolvastam a fenti hsz-eket is és nem igazán értem a problémádat
A gigalan-hoz nem tudok hozzászólni, mert nekem nincs, de nem hinném, hogy kamu lenne (azért a Dlink nem egy kis gagyi cég
)
Nekem a következőképp megy a dolog: 2.15 HU FW, Webian 3.05, Transmission 1.73. ezek vannak a DNS-en, 1,5 T-s samu vinyó benne.A TM-el letöltöm a torrentet, a DNS minden nap végrehajt egy automata unrar-t ami ki is csomizza a filmet, MP3-at vagy bármit. Lan-on, egy USB-s hálókártyán keresztül megy a WDTV-be és simán nézek minden szaggatás nélkül akár 1080p-s DTS-s vagy DD 5.1 filmet.
Nekem tökéletesen bejött a cucc. Nem zörög (a venti is csak néha kapcsolbe) keveset eszik és állandóan megy ez főleg a torrent arányomra van jó hatással

Ja a linux kérdésedre a 2.15 HU fw egy lebutított debian, de ennél többet nem tudok róla. Ha valaki vágja a programozást és a linuxot az csinálhat rá másik fw-t, de nem hinném, hogy szükség lenne rá. A mostani tuti stabil és a webiant folyamatosan fejlesztik, azt néha érdemes frissíteni, de én csak akkor nyúlok hozzá ha gond van vele.
-
lorumLaci
tag
válasz
canniball
üzenetére
ja! az az USDT pc-re vonatkozott ill. az igényeimre, melyekből egy részét eza cucc megoldaná, de talán jobb lenne egy "mindent vivős" cucc
ritkán van otthon 1TB szabad hely, szel a haverhoz kell ármeni vele.
ott meg nincs már szabad sata hely, így marad az USB port.korábban MyBookWord-öm volt, de siralmas aza pár MB amivel ír/olvas, mint ez is.
-
lorumLaci
tag
válasz
canniball
üzenetére
az USB csak azért érdekes, mert a mostani 1TB Samu televan adattal és le szeretném menteni mielőtt létrehozom azt a 2 ext partíciót.
Alapvetően
-torrent
-samba
-multimédia
a cél, bár ez utóbbihoz kellene valami lowprofilos 5.1 audió is (DTS-sel)de lehet megoldja minden "gondom" a WD TV2, ha jó áron lesz.

-
canniball
nagyúr
válasz
lorumLaci
üzenetére
Az USB-s kérdésre nem tudok válaszolni, de mi értelme lenne így használni? Ha erre van szükséged egy mobil rack sokkal olcsóbb...
Hogy megéri-e az egyéni mérlegelés kérdése: nem kapsz teljes értékű PC-t, tehát kompromisszumokkal jár, de cserébe ugye kedvezőbb az ár és a fogyasztás.
-
lorumLaci
tag
válasz
canniball
üzenetére
vágom!

a GigaLan kár, hogy vakítás csak

direkt GigaLAN-t építetetm ki a lakásban, hogy valahol ketyeg, majd egy ilyen hangtalan NAS & more (
) , de így sok értelme nem lesz, hacsak nem PC-t teszek a helyére.ha még is ilyet vennék! jól értem, hogy USB-ként rögtön tudom használni és "csak" NAS ként kell törölni a partíciót?
őszintén van értelme beruházni egy ilyenre?
ennyiért kapok egy USDT P4-et és az tényleg GigaLan lesz. -
Pali79
aktív tag
Sztem ne foglalkoztasson amíg működik rendesen, nekem is volt már mindenféle színű, most épp kék, de nem jelent semmit.
Más: többen kérdezték már, hogy miként boldogul a torrentekkel: nos nálam éppen 29 megy (persze nem mind letölt), eddig simán megy és még a CPU-t se terheli túlzottan

-
snefi2
csendes tag
Hello
van valakinek otlete hogy lehet resetelni a kutyut?
valamiert nem elerheto halozatrol.
elkeri a dhcp servertol az ip-et aztan nemtortenik semmi.
nem lehet pingelni se
probaltam mar dhcp nelkul is de ugyse alitotta bea 192.168.0.32 -ot.
reset gomb nyomasara aztirjak hogy flush-olni kellene neki de nemtortenik semmi.
valakinek van otlete?Udv:snefi
-
canniball
nagyúr
-
Pali79
aktív tag
Hát tudtommal csak úgy, hogy nem használsz NTFS-t
Mást még eddig nem sikerült kitalálni az okosoknak, de az a gyanúm, hogy már nem is foglalkozik senki se a kérdéssel. Mindenki azt mondja használj 2.15 HUN fw-t azzal nincs gond, és tényleg nincs vele gond.Jut eszembe valaki mondott egyszer olyat, hogy gyári fw-vel csinált olyat, hogy az EXT particiót megnövelte az NTFS rovására és oda tölt le, ilyenkor jók lesznek a fájlok.
-
Knaliret
csendes tag
Sziasztok!
Nekem a NAS funkció mellett igen fontos lenne a printserver szolgáltatás. Ezt egyes oldalak említik, míg máshol hallgatnak felőle. Valakinek vannak tapasztalatai eme printszerver funciókról?
-
joja
csendes tag
Nagyon jó lenne némi segítség vagy támpont. a 4080-as port hallgat (böngészőn is próbáltam elérni az mlmonkey-t). Több helyen is olvastam, hogy egy .sh file után kellene beírni hogy start, de így (windows, egyébként az ubuntuval nem sikerült mountolnom a nas-t) nem tudok 1-ről a 2-re lépni, totál elakadtam. 1 alkalommal történt már ilyen, akkor a file-ok törtlését követő reboot, új mlmonkey segített, de ez hosszú távon nem opció. Kérlek segítsetek.
-
joja
csendes tag
Nekem a gyári FW + Mldonkey + Sancho kombinációval 5 torrent (+3 queue) lefagyasztotta a rendszert. Abban kérnék segítséget, hogy hogyan tudom ismét elindítani az mldonkey core-t. Alapbeállításként, ha jól tudom indulnia kellene, de a core FW-en keresztüli boot után továbbra sem érhető el. Köszi a segítséget.
-
royalka
őstag
Hali all. Én is fontolgatom hogy szert teszek egy ilyenre, de most akkor hány torrentet tudok futtatni max. Nekem kb 20-30 db egyidejű futtatására kéne. Válaszokat köszönöm.
-
Pali79
aktív tag
letöltés: http://tomi.belcom.hu/dns313/DNS313-215HU.EXE
leírás: http://www.dlinkhelp.eu/index.php?topic=37.0De önmagában csak mint hálózati adattároló működik ezzel a magyar FW-vel. A torrenthez külön dolgok kellenek. Én a webian-t javaslom, abba benne van egy csomó minden, többek közt a torrent is:
bian.extra.hu
-
Dave79
tag
Tudtok adni nekem egy stabil FW tipust torrent klienssel és valami használható leírást hogy mit tud az az FW?
-
Dave79
tag
Esetleg tud valaki egy eladót jóárasítva?
-
Dave79
tag
Esetleg tud valaki egy eladót jóárasítva?
-
Pali79
aktív tag
Látom nem látod a lényeget
No akkor megmondom a frankót: szal a NAS működéséhez kell egy operációs rendszer mivel, hogy az is PC. A telepítés során kerül fel a linux kernel és a szükséges dolgok a működéshez és a kezeléshez. Ez úgy történi, hogy a vinyót 3 particióra ossza. Ebből 1-et használhatsz te, ezt fogod látni hálózati meghajtóként, a másik 2-öt a rendszer használja. Tehát a telepítés csak úgy megy végbe, hogy ha a berakott vinyó nincs formázva. Vagyis megy akkor is ha van rajta valami de törölni fog mindent, mivel a linux kernel és a többi cucc ext2 particiót igényel. A gyári FW-vel a 3. általad is használható partició NTFS marad, de ezzel több probléma is volt (hibásak voltak a beírt fájlok).Konklúzió: mindenképp le kell mentened az adatokat a vinyóról mert letörli a telepítés!!!
-
Pali79
aktív tag
A válasz egyértelmű: NEM
A NAS telepítése úgy megy, hogy betolod a vinyót, USB-n rádugod a gépre, megvárod amíg feltelepül automatán mint egy pendrive. Sajátgép ikonján jobb klikk->kezelés. A megjelenő ablakba bal oldalon kiválasztod a lemezkezelés menüt, az ablak jobb oldalán ki fogja adni, hogy milyen lemezeket lát. Kitotózod melyik lehet a NAS és törlöd az összes particiót róla. Ezután kikapcs, USB kihúz, LAN bedug, bekapcs, telepítő program indít. Ha a dlinkhelpről teszed fel a 2.15 magyar FW-t akkor egy teljes amgyar felületet kapsz, ezután ha felrakod a webiant akkor már megy is a torrent meg minden. Ja a lényeg: EXT2, EXT3 fájlrendszert használ ez az FW. Fontos a telepítés előtt NE legyen formázva a vinyó!!! -
Pali79
aktív tag
-
Encian
tag
Ajánlom dlinkhelp olvasását.
Nekem ilyen eszköz működik otthon. Kicsit nehézkes torrent töltésre rábírni /gyárilag nem támogatja/, de a fenti linken a megfelelő dolgok elérhetőek hozzá. Valamiért egyszerre nálam csak 3 különböző le/fel töltés megy, többnél lefagy. Másnak voltak/vannak gondjaik az 1Tb-os merevlemezek kezelésével, nálam 500Gb-os Samsunggal semmi baj nem volt.
-
Dave79
tag
Nem találtam ilyen fórum témát ezért nyitottam ezt, egy ilyen vásárlásán töröm a fejem mivel olcsóbb mint a dns-323 és a specje alapján nagyon sokat tud, csak az a kérdés hogy tényleg ilyen jó-e a gyakorlatban is. Érdekelne minden tapasztalat hardveresen és szoftveresen is a készülékkel kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASRock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T3 Plus ADATA 600W
- Eladó Pixel 7 obszidián 128/8
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ Sony PlayStation 5 Slim digital / lemezes / Pro konzol 27% áfa
- GAMER PC! Ultra 7 265 / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 750w Gold / BeszámítOK !
- 27% - Crucial 96GB (2x48GB) DDR5 5600MHz CT48G56C46S5 Notebook RAM!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Félek ha így kezdek el írni a dolgaimba, akkor elrontja

A zöld led még világít, de kit érdekel!?