Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• NoX

senior tag

DNS-313 tulaj lettem, leírom néhány napos tapasztalataimat.

Tulajdonságok:
    H/W Ver.: B1
    F/W Ver.: 2.00

Ez a legújabb hardver variáns a legfrissebb elérhető (gyári) firmware-el, mely felépítésben állítólag eltér a korábbi verzióktól, így sajnos erre nem telepíthető a magyar 2.15-es fw és így a webian sem.

Router:
    DIR-655, H/W Ver.: A4, F/W Ver.: 1.31EU

Az első dolog ami érdekelt, az az eszköz sebessége. Itt máris letört a lelkesedésem:(
    - cat5 kábellel írás: 8MB/s, olvasás: 16-20MB/sec
    - cat6 kábellel írás: 8-9MB/s, olvasás: 20MB/sec
    Jumboframe bekapcsolva az asztali gépen, router is támogatja, viszont a NAS ezzel a firmware-el asszem nem:(

Azért vettem, mert szerettem volna úgy elérni bárhonnan bármikor a munkámmal kapcsolatos file-jaimat, hogy ne kelljen a gépet állandóan bekapcsolva hagyni.

Torrent nekem egyáltalán nem fontos, talán egyszer-egyszer majd...

Így távolról való eléréshez legfontosabb az FTP server, amin szintén elvérzik az eszköz:( Karakterkódolásnak unicode-ot, central, east, west, meg minden égtáj european nyelvet lehet beállítani, de akármelyikkel nézem, a sima TXT file-jaim olvashatatlanok lesznek :O Félek ha így kezdek el írni a dolgaimba, akkor elrontja:(

Csak egy 10-essel kellett volna többet rászánnom, és egy Synology DS110j tulajdonosa lehettem volna, mely sokkal professzionálisabb és gyorsabb, mint ez már csak első ránézésre is... :(((

Olvastam, hogy esetleg nemsokára várható a 2.15-ös firmware B1-esítése, melytől elég nagy változásokat várok... Ha nem lesz, akkor eladom...

Új hozzászólás Aktív témák