Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BITBOYS
addikt
Megvolt az első teszt vetítés a következő kombóval: Acer P1500, i5 4430/intel grafikus mag, 6GB 2000MHz ram, ssd, Benq D4 szemüveg.
Soft: Win 8.1 pro, UMPlayer.
Beállítás: Projektor 24Hz + a saját menüjében auto helyett kiválasztottam a megfelelő 3D képbeállítást.Minden tökéletesen üzemelt, nem volt darabos, szaggatós..egyszerűen állat így ez a rendszer. Holnap reggel érkezik a 100"-os vászon, itt még várok némi pluszt
Hétvégén remete élet
mod: A lejátszott fájlok m2ts kiterjesztésűek voltak.
mod2: Azt tudja valaki miért ennyire drágák a gyári szemüvegek?
-
Márton
nagyúr
válasz
Hobbbyt #1047 üzenetére
Gondolom software pageflippinget próbáltál, az nekem is sokszor ugrál, használhatatlan.
Talán egy frissen telepíttett windows-zal, aero módban, semmi mást nem futtatva a háttérben lehet hogy jó.
Én csak nvidia 3d vision-nel tudtam ezt megoldani, de ahhoz hardver és nvidia kártya kell.
A proji menüjében mindenképp engedélyezni kell a 3D módon, különben nem ad ki dlp link villanást.
Most tök jó a w1070-nel, hogy a menüből is tudom választani, hogy sbs vagy ou a forrás, így teljesen mindegy milyen vga kártyáról hajtom. -
Hobbbyt
őstag
Sziasztok!
Hiába olvastam át a topikot, és találtam ilyen hibát de a megoldás még várat magára. :/
Szóval az a helyzet, hogy egyelőre még van az adott projektor (LG PA72G) tegnap vettem egy DLP Linkes Acer aktív 3D szemüveget (igazából csak kíváncsiság miatt). Eljutottam odáig, hogy a projektort 1024x768@120Hz módba teszem, de akármelyik lejatszót indítom, maga a projektor nem vált 3D-be. Mindig, minden film úgy jelenik meg mint ahogy 2D-n jelenne meg. A projektorban nincsennek forrás módok meg semmi erre utaló opció. 3D ki-be meg L-R cserélő gomb és kész. Egész estés olvasgatás után erre is megtaláltam a magyarázatot, ugyanis ez a projektor csak 3D ready. Eljutottam 2 lejatszóg ami mutatott fel pozitív eredményt, az egyik a Stereoscopic Player a másik a Bino 3D Player. Viszont! A kép egyikkel se folyamatos.. Az első lejátszón nézhetetlenül ugrál a kép jobbra-balra. A 2. lejátszó ezt a hibát ritkábban de ugyan csak zavaróan csinálna. Ha a pillanat álljon van, akkor a kép szépen konstans mind a 2 lejátszon, szóval nem hiszem hogy a projektorral és szemüveggel van a bajom. Minden beallitást végig nyomtam már de nem találom a megoldást..
Valakinek van errr valami ötlete, megoldása?A projektort egy i7 4790-ről (IGP-vel) hajtom szóval nem hiszem, hogy a teljesítmény lenne a kevés.
ui. a félregépelésekért bocsánat, telefonról valahogy igénytelenebb vagyok az ilyesmire.
-
cicur99
tag
Nem PC, hanem Egreat R6S mediaplayer lenne a jelforrás egy LG P70G projektorhoz. A kettő közé kellene ez a konverter. Ez váltaná ki az NVIDIA-s PC-t.
HDMI interface, 3 ports input, 1 port output
60Hz to 120Hz FRC
2D convert to 3D SBS-H (3DTV)
2D convert to 3D FS (120Hz 3D ready DLP Projector)
3D SBS-H convert to 3D amber blue/virtual 3D (2DTV)
3D TAB convert to 3D amber blue/virtual 3D (2DTV)
3D FP convert to 3D amber blue/virtual 3D (2DTV)
3D SBS-H convert to 3D FS (120Hz 3D ready DLP Projector)
3D TAB convert to 3D FS (120Hz 3D ready DLP Projector)
3D FP convert to 3D FS (120Hz 3D ready DLP Projector)
3D stereo index adjust -
cicur99
tag
Sziasztok!
Használ esetleg valaki ilyen 3D kovertert DLP projektorhoz? -
Márton
nagyúr
válasz
BITBOYS #1040 üzenetére
Passz, lehet a firmware-nek is tudnia kell, keress újabbat, hátha van, vagy írj a gyártónak!
De lehet épp csak ennyiben okosabb a P1510Itt egy cikk a technológiáról: [link]
Én is kérdeznék: a szemüveg a dlp link szinkronjelből elvileg nem tudja melyik a bal és melyik a jobb kép, 50% esély van a felcserélésre. Ezért is van a 144Hz-es szemcsimen swap gomb erre. De van egy régebbi 120Hz-es szemüvegem, melyet évek óta használok, és az acer 5360-on volt felcserélődés, de a benq w1070-nel soha! Ez hogy lehet? Miért találja el? Nincs is rajta swap gomb.
-
BITBOYS
addikt
Nincs rajta a dobozon, frissített modell már tudja P1510, bár a specifikációk totál ugyanazok, mindenben.
Azért is érthetetlen számomra, mert Benq mindegyik típusa tudja, az alap modellek is, és a specifikációk itt sem különböznek. Szóval egy 100K-s vetítő többet tud mint egy 200K-s, hardverben pedig megegyeznek. Grrrrr -
BITBOYS
addikt
És ott min múlik a 144hz? Mindenhol a 3-as chipet hozzák fel, de az itt is adott. Vettem egy Acer P1500-at, majd utána esett le, hogy itt valami nem egészen tiszta. Valamiért azt gondoltam, hogy a szemüvegnek kell tudnia, pc oldalon majd beállítom a megfelelő hz-t és kész.
mod: am..köszi a választ
-
BITBOYS
addikt
Sziasztok,
Kérdésem a következő lenne. Egyedül a szemüvegen múlik a 144hz-es jelfeldolgozás? Ha nem akkor még min? PC oldalon vga, hdmi 1.3-1.4? Projektor drakchip3, fullhd, dlp3d, hdmi3d-t tud.
Amennyiben totál hülyeséget kérdeztem, légyszi nézzétek el nekem -
kocavadasz
újonc
válasz
Tocso1706 #1033 üzenetére
Köszi. Én is ilyesmire gondolok. A bátyámnak is odaadtam a blu-ray lemezt, nézze meg Ő is. Neki van egy PS3-ja, ami le tudja játszani a blu-ray-t, 3d tv-n nézi, nem projektoron. Belenézett csak, nem nézte végig, de azt mondta, nála rendben ment a film. Ezek szerint nálam van a hiba, nem a lemezzel. A kérdés már csak az, hogy a házimozival, vagy a projektorral lehet a hiba? Inkább a projektorra gondolok. A házimozi 3d blu-ray lejátszó, elvileg nem volna szabad, hogy ott legyen a hiba, hiszen direkt erre készült. A kábel 1.4. A projektor viszont irodai, ami tudja a 3d-t (Benq MW519). Talán itt lehet a gond. Ez nem bírná a sok adatot?
-
Tocso1706
csendes tag
válasz
kocavadasz #1031 üzenetére
Szia
Elképzelhetőnek tartom, hogy a nagy adatmennyiség miatt esik szét a kép.
De ez csak tipp. -
pitypang18
tag
Elég rég néztem már be ide, mert minden remekül működik nálam. Azért leírnám a dolgokat. Benq tw523p egy régi laptoppal meghajtva, régi hd kábel, kínai szemüveg.
Elindítom a filmet simán vlc lejátszóval, a projektoron beállítom a 3d módot,és élvezem.
A laptop nem is képes csak 60Hz-et küldeni. Nagyon elégedett vagyok a projektorral,főleg azt figyelembe véve, hogy mennyiért hoztam ki összesen a rendszert -
kocavadasz
újonc
Nekem is lenne kérdésem.
Már egy éve használom a házimozi rendszerem projektorral 3d-módban. Eddig nem volt semmi gondom.
Külső merevlemezről mkv fájlokat játszottam le. A nagyobb fájlok (filmek) kb. 10-15 GB nagyságúak voltak, a 3d eddig mindig rendben ment.
Most blu-ray lemezre írtam ki az Avatart (46,6 GB nagyságú, nem mkv fájl, hanem normális blu-ray lemez formátum), 50 GB Verbatim lemezre. A film képe időnként szétesik. Nézem a filmet, majd láthatóan csúszik, esik szét a kép. A szemüvegemen van egy kis gomb, azt megnyomva néha helyre áll a kép, de néha meg nem. De ha nem csinálok semmit, egyszer csak akkor is helyreáll a rendes 3d kép.
Nem tudom hová tenni a hibát.
Ezt a filmet néztem (illetve az Avatart, de egy másik letöltést) már korábban mkv formátumban, nem volt vele semmi baj, ment a 3d rendesen, egyszer sem esett szét. De most mi lehet a baj? -
kocavadasz
újonc
Szia!
Talán kissé elkéstem a válasszal.
A hdmi kábel nem mindegy, milyen. 1.4 viszi át rendesen a nagy mennyiségű adatot. Az 1.3 nem elég.
A projektor tudja a 3d-t, ott nem lehet gond. Nekem MW519 van, használom a 3d-t.
A szemüveg kínai, 4-5 ezer forint körüli árban van, működik vele.
A laptopról viszont nem tudok véleményt mondani. Fontos, hogy a videokártya kell, hogy támogassa a 3d-t, különben hiába minden egyéb erős tulajdonság. Próbáltam utánanézni a Tiédnek. Szerintem ez nem tudja a 3d-t... -
tjnet
aktív tag
Sziasztok.
I7-4770 + GT 630 +ACER H6510BD Power DVD-vel lehet-e rajta BD ISO-t és 3D BD ISO-t nézni?
-
levi-e8400
csendes tag
válasz
Tocso1706 #1021 üzenetére
Üdv!
A stereoscopic playeren a beállításoknál az egyik menűpontban taggelve volt a "disable hardware acceleration" ami azt jelenti, hogy a hardware-es rásegítés ki volt kapcsolva gyárilag. Ezt bekapcsoltam, ezt követően a software pageflipping módban tökéletesen ment a 3d film. Előtte nekem is rezget, majd megvakultam tőle (mondjuk a nagyon gyors mozkásoknál nem valami jó a 3d)
Sajnos nekem eddig semmilyen más módban nem sikerült 3d-ben megjeleníteni csak a software page flipping módban. Kérdezni szeretném, hogy 3d dlp projektoron ki milyen beállításokat használ 3d tartalmak lejátszásáhóz a stereoscopic playeren? be kell kapcsolni a 3d visiont? egyébb ötlet?
( ha szükséges)A 3d vision beállításánál, mivel nincs nvidia szemüvegem milyen beállítást használjak filmnézéshez?
E8400 + gt440+Acer p1200
Nagyon köszönöm a segítséget!
-
truebaba8
tag
Sziasztok,
Akit érdekel, lenne 4e + posta egy SFT SG16-DLP 3D Active Shutter Glasses For DLP Projector LG/ BENQ/ ACER szemuvegem.
Ez most jött meg, miután én már eladtam a projektorom. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
pitypang18 #1022 üzenetére
Plafonon fejjel (nyomógombokkal) lefelé kell rakni a vetítőt és jellemzően olyan szögbe rakható, hogy nem kell trapézkorrekció.
-
pitypang18
tag
Trapézkorrekció használatával mennyire romlik a kép minősége?
Plafonra szeretném felszerelni, de így mindenképp kell a korrekció. Gondolom, akkor mindenki használja ezt a funkciót, akinek plafonra van konzollal rögzítve. -
Tocso1706
csendes tag
Próbálom mindenhogy a dolgot, de sehogy sem jön össze. (mw523)
Szóval, stereoscopic össze rakja a képet, de ha 60 vagy 120hz-hez kimenő jelet küldök ki, nem 3d-s.
120-nél projektornál nem is tudom bekapcsolni, minden verzió (sbs,half-ou, stb. szürke marad).
Simán ha sbs-t megnyitom kmplayer-el, és bekapcsolom a sbs 3D-t projektoron, akkor meg a dolog.
Half-ou-nél továbbra is szétcsúszik a kép.Valami ötlet van, hogy half ou-s, miért csúszik szét, vagy stereoscopic miért nem megy ?
-
elbandi2
tag
Még én is csak próbálgatom, nem mindíg sikerül összehoznom a jó 3d képet, csak azért írtam hogy ott szokott nekem akadni a kép. Még a lejátszó program sem eldöntött hogy melyik lesz a végleges. Újra kéne raknom az egész oprendszert, mert van olyan player ami el sem akar indulni. Csak az elmúlt 2 hónapban szinte szabadnap nélkül melóztam, és se időm, se lelkesedésem nem volt vele szórakozni.
-
Márton
nagyúr
3d vision driver fennt van?
Stereo playerben ezt a módot válaszd, ne a software pageflippinget, mert
az nálam is gyakran ugrál, kimegy a ritmusból. De volt már hogy ment rendesen.
Nem tudom mitől függ. Próbált a wint aero módba tenni, hw. dekódolást engedélyezni/tiltani
a playerben, hátha. (file, beállítások, advanced) -
Odin84
csendes tag
Sziasztok! Frissitve!!!!!
Egy kis segítséget kérnék! Biztos van itt valaki aki ki tud rántani a tanácstalanságomból.. fél éve szenvedek és átolvastam a fórumot de nem találtam megoldást.
Eszközök: Benq W700-as 3d ready projektor
Asus G51 Vx laptop dual core Proci és Nvidia GTX 260MAcer i5 GT 540M
HDMI 1.3(120hz megy a jel.. proji 3d-ben de a kép ugrál és időnként szétesik.. Próbáltam i7 laptoppal és GT580m szintén így ott nem a hardverrel volt a gond hanem a Stereoscopic playerel (teljes nem demó) van valami.. beállítás jó a kép 3d-és csak néha ugrál.. vagy pixeleződig)
Projektort 2éve használom minden szuper vettem 2db dlp 3d szemüveget hogy 3d-ben is élvezhessem de nem akaródzik összejönni. Olvastam, hogy ki mit használ.. Stereoscopic player az Asust laptopot megeszi gondoltam kipróbálom valami erősebbel, de nem segitett rajta. PowerDVD 14 próbáltam még de semmi azt se találtam milyen beállítással kéne néznem mondjuk ott olvasatom szerint a HDMI kábel lesz a ludas. Próbáltam még a TotalMedia Theatre 6. ot de ott nem sikerült kicsikarnom belőle a fehér csíkot a szemövegekhez igy a 3d nem jön össze. Ez tűnik a legjobbnak. Valaki tudna segíteni mit csinálok rosszul?
Szóval kipróbáltam az acer infet H5360 nem segített..
Már ott tartok hogy nagyon idegesít a dolog ha valaki tudna segiteni akár személyesen (Nem ingyen kérném) vagy telefonon. azt megköszönnémshiver@gmail.hu itt cserélhetnénk számot..
Köszönöm
-
Harb
csendes tag
Szevasztok!
Nem olvastam át az egész fórumot, egyszerű gyors kereséssel pedig nem találtam választ.
Van valakinek működő 3D-s rendszere, amivel rendesen tud játszani játékokkal 3D-ben? Egy filmen kipróbáltam a dolgot és működik. Viszont StarCraft 2-ben sehogyan sem akar összejönni a dolog.
Bármilyen infónak örülök! -
mobiluser
újonc
Sziasztok,
Nagyon örülök a témának, hasznos!
Rengeteg kérdés érkezik, sok mindent átölel szerencsére.Ne haragudjatok, ha már volt a téma említve, több mint egy órája keresgélek, más topikokat is megnéztem már.
A kérdésem:
Ha telefonról (Samsung Galaxy Note 2) HDMI-n keresztül küldöm a 3D videot 3D projektorra, akkor milyen egyéb feltételek mellett tudná jeleníteni azt?Nagyon köszönöm a választ előre is.
Üdv,
-
pitypang18
tag
válasz
Tocso1706 #1008 üzenetére
Én is nagyon meg vagyok elégedve az mw523-mal. Bár rögtön kicsomagolás után észrevettem egy apró világosabb foltot, ha teljesen fekete képet vetít. Valószínűleg porszem van belül.
Vászont a nekem megfelelő méretben és árban nem találtam, így a falból egy 3mX2m es terület fehérre lett festve. Tökéletes! -
Tocso1706
csendes tag
Pár napja működik a rendszer, ez a története, hátha segít valakinek.
Fekete péntek előtt vettem egy Benq mw523-as projektort.
Képe szép, külső megjelenése is igényes (nekem ez IS fontos szempont volt).I3, HD5430-as laptopról küldöm a jelet, gond nélkül megbirkózik a 120hz-es jelküldéssel is.
SBS típusú 3D működik, OU-s-nál valamiért közép résznél nem tudja összerakni a képet, ezzel még foglalkozom.
A szemüveg 2db. Zodiac, tökéletesen működik. Dobozban van tartó, és törlőkendő is. Német ebayről rendeltem, 2 nap alatt itt volt ingyen szállítással.Vászon keményebb dió volt. 160x140 gyötrődésmentes anyag, színe közel azonos a vásznakéval (pontos színkódot nem tudok). Ez lett lehajthatóra megcsinálva. Nincs vele problémám, olcsón kihozható, tűrhető megoldás.
A hangot panel révén egy házi erősítővel oldottam meg. Egy mély, és 2x magas-mély, falból áll. Erősebb nem lehet, de meg vagyok elégedve vele.
Ár: Nagyjából erre készüljön, aki belevág egy ilyen vásárlásba, nem gondoltam, hogy sok kis apróság viszi a pénzt.
-projektor: 114e
-projektor plafon konzol: 7e (edigital univerzális)
-szemüvegek: 2db 13e (német ebay, ingyen kiszállítás)
-hdmi: 5m hdmi 1.4 3D + zajszűrő: 2,4e
-kábel sin: 1,7e (7m)
-vászon: kb. 4e -
Tocso1706
csendes tag
Én is azt vettem végűl.
Napokban érkeznek a Zodiac szemüvegek. Ajánlom a német ebayt, mert pár nap alatt itt van, es fele a hazai áraknak. Ha megjött minden megirom hogy megy. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
pitypang18 #1005 üzenetére
Az jóó ár...
Nem katasztrófa, ha nem megy a 120Hz (persze jobb lenne), mert az TW/MW523-as már tudja az SBS és O/U bemenő 3D-t kezelni...
Ehhez elég a PC/mediaplayerek által adott pl. 1280x720@60Hz vagy max. 1920x1080@60Hz is. Igy annyi a komprumisszum, hogy a nativ kivetített 1280x800-as kép 1920x1080 jelforrás esetén O/U anyagnál 1920x540-el, vagy SBS esetén max. 960x1080-al lesz meghajtva, persze optimális videóanyag esetén. -
JEEMBO
aktív tag
válasz
pitypang18 #1003 üzenetére
Mennyiért adták?
Ez nem piros-kék passzív kütyü, hanem aktív, 120Hz-es DLP linkes szemüveg vezérlést használ. -
pitypang18
tag
Sziasztok!
8 éve van projektorom házimozizásra, most a black friday-en hozzájutottam egy benq tw523 3d-s projektorhoz.
Az lenne a kérdésem, hogy ez mitől 3D-s (meg úgy általában a mostani projektorok) mikor az én régi svga projektorommal is néztem a 3D-s filmeket PowerDVD-t használva?Köszi!
-
Tocso1706
csendes tag
Sziasztok
Kezd körvonalazódni a dolog, de valaki meg tudná ezt erősíteni ?
Acer X1373WH vásárlását tervezem. DLP 3d.
3d megjelenítéshez, elég usb-n rákötnöm a half...mkv fájl, és szemüveggel már nézhetem is.
Illetve a laptopom képét is megoldatom,tridef-el, mert amd hd 5470-es videokártyám van, ami elvileg tudja a 120hz-et.Valamit rosszul gondolok ?
Előre is köszi a választ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest