- Billentyűzet gondom van
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
elbandi2
tag
Még én is csak próbálgatom, nem mindíg sikerül összehoznom a jó 3d képet, csak azért írtam hogy ott szokott nekem akadni a kép. Még a lejátszó program sem eldöntött hogy melyik lesz a végleges. Újra kéne raknom az egész oprendszert, mert van olyan player ami el sem akar indulni. Csak az elmúlt 2 hónapban szinte szabadnap nélkül melóztam, és se időm, se lelkesedésem nem volt vele szórakozni.
-
elbandi2
tag
válasz
elbandi2 #998 üzenetére
Nos, szombaton megkaptam a szemüvegeket, és sajnos jól gondoltam, hogy az XBMC így nem lesz jó.
Most már kicsit tisztult a kép alapfogalmakkal kapcsolatban. Úgy áll a dolog, hogy a vetítő képfrissítését beállítom 120hz-re, a menüben beállítom hogy DLP-link legyen a 3D, igy a képmód is 3D-re vállt. XBMC-kodi alól indítok egy SBS filmet, és nem fűzi egymásra a képet, egymás mellett marad a két félkép.
Próbáltam a Stereoscopic Player-el is, itt meg tudom oldani, hogy a nézet menüben beállítom a softvare pageflipping-et, akkor szépen megjön a 3D, csak kicsit akadozik. A legjobb a quad buffered openGL módban, szép éles a kép, a 3D melysége is rendben van, De ugye ez a lejátszó csak 5 percig megy, mert fizetős -ami nem lenne gond, mert megvenném szívesen, csak teljes egészében nem elégíti ki a mostani, illetve a tervezett igényeimet (BD3D).
Próbáltam TMT5-6, ill PowerDVD is, de valami miatt mindkét lejátszó lefagy
Valószínüleg egy win újratelaepítéssel kellene kezdenem, de most egy hónapig kb. nem lesz semmi szabadidőm erre. Mivel szeretnék maradni az XBMC-nél, ami elvileg tudja a felezett 3D formátumokat, alapvetően ehhez szeretnék segítséget kérni. Mit kellene még állítanom benne, hogy menjen? -
elbandi2
tag
Sziasztok!
Egy ideje használok itthon a nappaliba telepítve egy Optoma HD700x vetítőt, 90" rolós vászonnal. Eddig csak 2D tartalom ment rajt, 720p, 1080p, BD25, BD50 vegyesen. Mindíg szerettem volna kipróbálni a 3D-t is. Ezért vettem 2db Hi-shock Lime heaven szemüveget az e-bay-en, amit még nem kaptam meg, talán hétfőn ideér.
Addig gondoltam előkészülök, hogy már csak fel kelljen tenni a szemüveget. Frissítettem a proji firm-jét, megoldottam hogy menjen 720p 120hz-en, illetve a lejátszó programot próbáltam kiválasztani-konfigurálni.
Nos itt az utolsó lépésnél kicsit elakadtam. Alapvetően a legfrisebb XBMC-Kodi programot használom lejátszásra, próbáltam vele SBS tartalmat lejátszani, igy a vetítő felezve teszi ki a két félképet, és nem egymásra. Ezt szerintem nem így kéne csinálnia. Próbááltam mási playert is, a PowerDVD, és TMT nem igazán akart működni, random módon szétesett a kép, illetve lefagyott a gép. Próbáltam a Stereoscopic playert, ott alapból szintén egymás mellé rakja a képet, de van alul egy gomb, amivel mono módra lehet váltani, és akkor egymáson lesz a két félkép, kicsit eltolódva.
A kérdésem az lenne, hogy melyik a megfelelő mód? Én a másodikra gondolnék, csak az a furcsa, hogy miért mono mód a neve, ill. ha igen, akkor ezt az XBMC-nél hogyan tudnám elérni?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest