Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• WiLDoR

tag

válasz Den #2 üzenetére

Igaz, hogy nem tudom beállítani, de az nem igaz, hogy 24 óránként lebont az ADSL mert van olyan, hogy 3-4 napig folyamatosan megy a gépem szakadás nélkül.

Viszont vannak olyan kis progik, amik segítségével - ha feltelepíted - csatlakozni tudsz egy központi server-hez, ahol létrehoztál egy domain nevet (pl. blablabla.dns2go.com, stb.), és ezen a domain néven és a gépeden futó kliensen keresztűl el tudod érni a géped úgy, mintha fizikálisan is elötte lennél. (remote control végülis)

DE ha nem használsz ilyen fix ip lehetőséget, akkor minden egyet connect után le kell firkálni az éppen aktuális ip-det, míg ha van ilyen domain neved, akkor tökmindegy mi az adott din. ip-t, mert a domain néven keresztűl tudod managelni a gépet.
    Hmm...lehet, h. kissé zavarosra sikeredett, de azért remélem érthető...

• WiLDoR

tag

Hali!

Tudna nekem segíteni valaki a következő problémámban?

Van 1 ADSL kapcsolatom, ami ugyebár dinamikus IP-t használ.
    Tud valaki olyan progit mondani amivel be lehet állítani valami fix ip címet, amin keresztűl mindig elérhetem a gépem?
    Eddig a DNS2GO-t használtam, valamit belőttem amivel tudtam pingelni a gépem meg csatlakozni os hozzá, de most valami miatt megint nem működik (rendszer újratelepítés volt), s még megpingelni sem tudom a gépem.

Tudna esetleg valaki más alternatívát/progit erre a problémára? Vagy esetleg, hogy mi lehet a hiba?

Előre is köszi.

Aktív témák