Új hozzászólás Aktív témák
-
Chronos85
tag
válasz
titkovacs #5409 üzenetére
Hali,
Jó lenne tudni, hogy csuklóból vagy inkább alkarból szeret rajzolni a hölgy. Azért komoly "tradicionális" múltnál inkább az alkar szokott jellemző lenni. Erre jobb a nagyobb tábla, nekem van ismerősöm aki L-es méretet használ, de olyan is aki köszöni jól megvan az S-essel. A mobilitást szem elött tartva M-esnél semmi képpen nem ajánlanék nagyobbat.
Nekem mind2 van Sima S-es ezt húrcolászom laptoppal ha gyorsan kell valamit vázolni vagy igazítani.
Valamint egy M-es Pro (bár még egy korábbi generációból, így nincs touch) ez pedig a munka állomásnál van befogva. Azért volt, hogy ezt is vittem a 15ös lapos mellé simán befért.Amivel a PRO lényegében többet tud az a nagyobb nyomás érzékenység+dőlés és a gyorsgombok (van akinek ez számít, de a billentyűzetet úgysem tudja kiváltani ha komoly munkára kell). Touchot nem szeretem a kicsin ki is van kapcsolva.
A Toll mind2nél ugyan olyan pontos, az átmeneteknél számít a nagyobb nyomás érzékenység, viszont jól beállítva nem mondanám hogy ne lenne elég a 2K.
A dőlést csak bizonyos ecseteknél használom a Tradicionális hatást imitálva, de kezdőként és felhasználástól függően ezt se mondanám létszükségnek. Talán ha vki kifejezetten ilyen illusztrációkat szeretne készíteni, de ez is kiváltható bizonyos beállításokkal.A méretet neked kellene eldönteni, tudom, hogy oda a meglepetés de esetleg ha van rá lehetőség akkor ki kellene próbálnia. Itt visszább keresel vagy priviben tudok mondani 2 helyet is Pesten ahol ezt megteheted, mind2 helyen nagyon segítőkészek és szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre.
Az biztos, hogy mind2 nagyon jól össze van rakva és kivállóan használható erre a célra. Annyi buktató lehet, hogy mivel monitort nézed és a táblára rajzolsz ezt szokni kell, de ha már megvan (erre vannak bizonyos gyakorlatok), akkor csak rajta áll, hogy hol a határ.
Esetleg még az is megoldás, ha a próba nem megoldható, hogy késöbb egy nagyobbra/komolyabbra lecserélitek. Elég jól bírják a strapát nekem a PRO 5+éves napi szinten nyúzom. OK tollat nem dobálom jól van tartva, kevés olyan termék van amire azt mondanám hogy ilyen intenzív használat mellett ilyen jól bírj a a strapát. Érdemes rá fóliát nézni, a hegy se kopik annyira, meg ezt bármikor le lehet cserélni, ha úgy adódna.
Mindenesetre sok boldogságot hozzá, mert tényleg egy remek találmány és úgy gondolom, hogy ma már ehhez a "szakmához" elengedhetetlen. Persze mindig van hova fejlődni és lehet is, ha akar az ember, de itt is mindenkinek el szoktuk mondani, hogy első ránézésre nem biztos hogy a hardware lesz a korlátozó tényező.
Üdv.: Chronos -
válasz
titkovacs #5407 üzenetére
Szerencsére van benne elég memória. Én egy atom procis 2 gigás tablettel használtam Intuos Pro-t..
Ezzel a géppel nem lenne különösebb gond, a nagy és komplex ecsetektől eltekintve, de talán be lehet kapcsolni a vga gyorsítást is.
Én ajánlom nyugodt szívvel az intuos pro-t, mert profibb gép.
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam Deck OLED 1 TB
- AMD Ryzen 9 5900X / RTX 4070 12GB / 32GB DDR4 RAM / 1.5TB SSD konfig eladó normális áron
- Playseat Challenge X (G Edition) + G923 versenykormány + Driving Force váltó + Gran Turismo 7 (PS5)
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest