Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• smc

addikt

válasz titkovacs #5415 üzenetére

Én csak ennyiről tudok, igen. A sima Pro nem tud ilyet, nincs is hozzá ilyen ceruza.

• Chronos85

tag

válasz titkovacs #5409 üzenetére

Hali,
    Jó lenne tudni, hogy csuklóból vagy inkább alkarból szeret rajzolni a hölgy. Azért komoly "tradicionális" múltnál inkább az alkar szokott jellemző lenni. Erre jobb a nagyobb tábla, nekem van ismerősöm aki L-es méretet használ, de olyan is aki köszöni jól megvan az S-essel. A mobilitást szem elött tartva M-esnél semmi képpen nem ajánlanék nagyobbat.
    Nekem mind2 van Sima S-es ezt húrcolászom laptoppal ha gyorsan kell valamit vázolni vagy igazítani.
    Valamint egy M-es Pro (bár még egy korábbi generációból, így nincs touch) ez pedig a munka állomásnál van befogva. Azért volt, hogy ezt is vittem a 15ös lapos mellé simán befért.

Amivel a PRO lényegében többet tud az a nagyobb nyomás érzékenység+dőlés és a gyorsgombok (van akinek ez számít, de a billentyűzetet úgysem tudja kiváltani ha komoly munkára kell). Touchot nem szeretem a kicsin ki is van kapcsolva.
    A Toll mind2nél ugyan olyan pontos, az átmeneteknél számít a nagyobb nyomás érzékenység, viszont jól beállítva nem mondanám hogy ne lenne elég a 2K.
    A dőlést csak bizonyos ecseteknél használom a Tradicionális hatást imitálva, de kezdőként és felhasználástól függően ezt se mondanám létszükségnek. Talán ha vki kifejezetten ilyen illusztrációkat szeretne készíteni, de ez is kiváltható bizonyos beállításokkal.

A méretet neked kellene eldönteni, tudom, hogy oda a meglepetés de esetleg ha van rá lehetőség akkor ki kellene próbálnia. Itt visszább keresel vagy priviben tudok mondani 2 helyet is Pesten ahol ezt megteheted, mind2 helyen nagyon segítőkészek és szívesen válaszolnak bármilyen felmerülő kérdésre.

Az biztos, hogy mind2 nagyon jól össze van rakva és kivállóan használható erre a célra. Annyi buktató lehet, hogy mivel monitort nézed és a táblára rajzolsz ezt szokni kell, de ha már megvan (erre vannak bizonyos gyakorlatok), akkor csak rajta áll, hogy hol a határ.

Esetleg még az is megoldás, ha a próba nem megoldható, hogy késöbb egy nagyobbra/komolyabbra lecserélitek. Elég jól bírják a strapát nekem a PRO 5+éves napi szinten nyúzom. OK tollat nem dobálom jól van tartva, kevés olyan termék van amire azt mondanám hogy ilyen intenzív használat mellett ilyen jól bírj a a strapát. Érdemes rá fóliát nézni, a hegy se kopik annyira, meg ezt bármikor le lehet cserélni, ha úgy adódna.

Mindenesetre sok boldogságot hozzá, mert tényleg egy remek találmány és úgy gondolom, hogy ma már ehhez a "szakmához" elengedhetetlen. Persze mindig van hova fejlődni és lehet is, ha akar az ember, de itt is mindenkinek el szoktuk mondani, hogy első ránézésre nem biztos hogy a hardware lesz a korlátozó tényező.
    Üdv.: Chronos

• smc

addikt

válasz titkovacs #5407 üzenetére

Szerencsére van benne elég memória. Én egy atom procis 2 gigás tablettel használtam Intuos Pro-t.. :D
    Ezzel a géppel nem lenne különösebb gond, a nagy és komplex ecsetektől eltekintve, de talán be lehet kapcsolni a vga gyorsítást is.
    Én ajánlom nyugodt szívvel az intuos pro-t, mert profibb gép.

Új hozzászólás Aktív témák