Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
''Ehhez kepest a Hydrogenaudio tesztjein olyan 192 kbps tajan kezd elojonni az, hogy a tesztelok nem tudjak megkulonboztetni az eredetit a tomoritettol.''
biztos vannak ilyen emberek is a hydrogenaudion,
de szerintem sem kell különösebb vájtfül ahhoz,
hogy az ember hallja a különbséget egy 192 kb/s-os mp3 és egy audio CD között
egy jó rendszeren.
Meg szerintem aki nem tudja megkülönböztetni a kettőt egymástól,
az nemigen tesztel, legalábbis nem a h.audion,
ahol jellemzően azon szőröznek, hogy melyik vorbis fejlesztés milyen előnyökkel
és hátrányokkal jár, vagy hogy a FLAC vagy az ape számít-e jobb lossless formátumnak. -
Mosómedve
tag
Ez teljesen hülyeség...
Én abszolút nem számítok vájtfülünek, teljesen átlagos úzer vagyok és kapásból megkülönböztetem ugyanazt a számot. Én egy rock albumot hasonlítottam össze: 44,1 kHz, 16 bit-es WAV versus 192 kBit/s-os, 44,1 kHz, 16 bites MP3...a különbség a számok első 10 másodpercében vígan kijött. Jó, hallás alapján én sem tudom megmondani, hogy jelenleg melyiket hallgatom, csak ha egymásután meghallgatom, akkor érzem a különbséget. Ja, és nekem viszonylag egyszerű a hangcuccom: IRiver H320-as Sennheiser MX70 Sport fülessel, ami nem számit ''többszázezresübermegabrutálstúdiós'' hangcuccnak...nekem spec. összesen 55 000-be volt...de azért szépen szól....
-
AmPeX
aktív tag
Nem kell vájtfülünek lenni...
A recept a következő:
-végy egy JÓ!!! minőségű audio cd-t, lehetőleg klasszikus zene, vagy jazz műfajból.
-Tegyed fel a gépedre wav ba. (16 bit, 44100Hz)
-Végy egy mp3 grabbelő progit, és tedd fel azzal is, 320 kibibe, vagy ahogy szeretnéd.
-Szerezz be egy normális hangkártyát, ha nincs.
-Fülhallgatóról ugyan ezt tudom elmondani.
-Próbálj meg minél halkabb számítógépkonfigot összehozni, mert annak a zaja zavaró lehet.
-Éjszaka végezd a tesztelés, mert ilyenkor sokkal kisebb a hangszennyezés.
Meg fogsz lepődni, a két hanganyag minőségbéli különbségén. Ha nem akkor neked nem szükséges audiofil minőségű eszközöket beszerezned, szerencsés vagy mert olcsóbban megúszod...
Teszemhozzá, pont ez az a kényes téma, amely esetben SEMMIT nem adok mások által elvégzett teszteredményekre... Ha neked pont olyan a füled, mit az általad említett tesztlabor mérnökeié, akkor jólesz minden tesztet onnan elfogadnod, erre azonban valószínűleg elég kicsi esély van. A lényeg, hogy neked tetszen a hangzás. Nekem nem tetszik az MP3. pont
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új iPhone 15 Pro Max 1év garanciával
- Gainward GeForce RTX 5060TI Ghost 8GB Garanciával!
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 8/256GB
- Új csak kipróbált Ulefone Armor 28 ultra 16/1TB amoled kijelző, 120w töltés ütésálló
- DELL Latitude 5310 13.3" FHD 2in1 Touchscreen laptop I5-10310U 16G/512G Win11 Pro, Üzletből, 27%ÁFÁs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- HP 14 Elitebook 640 G9 FHD IPS i5-1235U 4.4Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő