Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Most van valahol akciós mérő?
-
erick_b
tag
nyugodtan tuningolhatsz.
A fogyasztásmérő azt méri amit a géped felvesz a konnektorból, még a 425W az a teljesítmény amit le tud adni a tápod. Tehát ha mondjuk 82%-os hatásfokú a tápod akkor elméletileg olyan is lehet, hogy a fogyasztásmérőd 518 W-ot mutat.Nyilván nem jó sokáig maxon hajtani a tápot de te a 180 wattal csak olyan 35% körül terheled szóval szerintem simán belefér ennek a duplája is.
(az adatlapod szerint 425-ös a tápod és 82+-os a hatásfoka, mondjuk ez nem sokat változtat a leírtakon de azért ha a profilodba le tudod írni jól akkor ide is jöhetne úgy.)
-
flash-
veterán
sziasztok
játszottam a crysis 2 vel
fogyasztásmérőt kötöttem a gépre
nincs semmi tuning.
a fogyasztásmérő tárolja a max értéket.
ez 180webből mire következtethetek?
arra hogy tuningolhatok nyugodtan?most 450wattos enermax tápom van
-
mr_ricsi
veterán
"nekem azért kellene hogy mondjuk elég e a 450w os tápom tuningnál terhelésnél..."
Erre -mondjuk- pont nem alkalmas.
A tápodnál a 450W a táp által szolgáltatott teljesítmény maximuma, a mérővel viszont a táp által hálózatról felvett teljesítményt tudod mérni. A kettő között pedig ott van a táp belső vesztesége.
És a tuningnál-terhelésnél az egyes ágakon mérhető fogyasztás is számít, amit ezzel a mérővel szintén nem tudsz figyelni. -
mr_ricsi
veterán
"10-20 watt eltérés lehet,nem probléma."
Amikor a TV-d, routered, HIFid és a géped készenléti fogyasztását méred, és a 15 W helyett 2 W-ot mutat, vagy 1,5W helyett 15-öt, akkor sem probléma?"mire figyeljek,milyen adatra hogy olyat vegyek ami az elvárásoknak megfelel??"
A leírásában szerepeljen az hogy "TRUE RMS". -
flash-
veterán
sziasztok
fogyasztásmérőt szeretnék venni.
most csak itt lakóhelyemen a villanyszerelő boltban tudom megvenni.
számítógép fogyasztását mérném.
10-20 watt eltérés lehet,nem probléma.erre alkalmasak az olcsó készülékek?
mire figyeljek,milyen adatra hogy olyat vegyek ami az elvárásoknak megfelel?? -
ledgeri
nagyúr
Szinte pont ugyenezt mondta az eladó kis csaj az aldiban...és hozzátette:
-Akkor akciós is volt...
-Amikor van akkor egyből ,,akciós"?- kérdem
-Igen...Szép kis üzletpolitika...
------------------------------------------------
mivel olcsót nem lelek, viszont a drága az drága, így várnom kell... -
ledgeri
nagyúr
Ha valaki tud mostani olcsóbb, de jó fogy.mérőt írja már le legyen szives...
(sz.géphez lenne állandóra...) Ez a mostani ,,ezt veszem, ha veszek" -
HXY
addikt
Én az akció második napján mentem a x. kerület Üllői úton lévőbe.
Kb. 6 db volt.
Egyébként nagyon jó kis kütyü!
3 soros kijelzője van.
Még grafikont is tud rajzolni az elmúlt hét fogyasztását KWh-ban!
Kiderült, hogy a 15 éves, 37cm-es Daewoo TV-nk készenléti módban 14W-ot fogyaszt.
Egy mosás a Gorenje mosógépünkkel kb. 100 Ft.
A 25 éves Lehel hűtőnk meg kb. 350 KWh-ot fogyaszt egy évben.
A kis Atomos Dell 1012-es netbook 12, míg a ThinkPad X200 20 W-ot fogyaszt normál használat mellett.
Gondolkoztam a Voltcraft Energy Logger 4000-en, de nagyon örülök, hogy ezt vettem!
-
gban
veterán
Ha valakit érdekel, az 1. HSZ. SilverCrest-je újabb változatban akciós most a Lidl-ben, honlapon fent van a szórólap is, megnézhető.
2700 Ft, 3 év garanciával. -
lzh6k4
csendes tag
Sziasztok!
Olvastam, hogy ezek a kütyük nem túl pontosak. Ha minden igaz nekem olyan 4-5W-os nagyságrendű értéket kellene megmérnem. Az lenne a kérdésem, hogy ezt mivel lenne érdemes? Nem kell folyamatosan, egyszer kellene. Vagy ha ilyen mérőt használok, akkor több órán át mérem adhat jó értéket.
A multiméterrel csak áramot mérni már próbáltam, de az a gond, hogy a kütyü kezdeti áramfelvétele kinyomja benne a biztosítékot, így nem tudom megmérni.
Előre is köszi az ötleteket.
-
kpal
nagyúr
Na sikerült kipróbálni és szerintem pontosan mér.
Mért eszközök:
-aztali pc kikapcsolva : 18w bekapcsolt idle:88.5w 3D:228w
-CRT monitor 19"-os : teljesen kikapcsolva 0.5w készenlét: 2.5w internetközben :81w játék :75w
-álló ventilátor :55w gyári érték is 55w
-hajvágógép gyári adat :7w mért: 4w
-1éves Ariston alul fagyasztós hűtő nyugalmi állapotban 3.4w kompresszor tölt (de ritkán tölt amúgy ) :90wMajd még ezt-azt megmérek .
(főleg a régi Hajdu mosógépre vok kíváncsi
)
-
dragonfx
veterán
hol lehet olcsot kapni?nekem is kéne 1.
-
debrigo
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB AeroCool Shard Zalman 600W
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest