- Logitech szerviz
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Mini PC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
Új hozzászólás Aktív témák
-
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1306 üzenetére
És tőle kérdezted, hogy milyen integrációja van és hogy tanúsított-e az áruháza, illetve melyik verzió van neki? Mármint áruházból.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1302 üzenetére
Itt van a bibi, ugyanis a te MagicOS 9.0.0.173 (C430E8R2P2) verziód alapján mit jelent a build?
C430 → ez nem az EU/EEA verzió, hanem Közép-Kelet / bizonyos nemzetközi piac (pl. India, MEA régió).
E8R2P2 → belső build az adott régióhoz, nem befolyásolja a működést, de a Google nem tanúsítja.
Ez pontosan magyarázza, hogy miért Nem tanúsított, és miért nincs Basic Integrity.Mi a megoldás?
Ha szeretnéd, hogy tanúsított legyen, és a Play Protect/Basiс Integrity működjön:
Flasheld vissza a hivatalos EU/EEA buildet.
Például MagicOS 9.0 EU: C431 kódú ROM.
Ezt a HiSuite vagy a HiHonor Recovery Tool tudja biztonságosan kezelni. -
PitLee
őstag
válasz
koboldozat #1297 üzenetére
Nem tudom csak tippelek, ha frissíted a Play áruházat lehet beindul a Play protect is.
Play áruház Verzió: 47.5.19-31Ha semmitől nem gerjed be a rendszer, akkor lehet cserés lesz, mint itt.
https://support.google.com/android/thread/291933433/device-not-certified?hl=enA hsz között van egy link
Check & fix Play Protect certification status
https://support.google.com/android/answer/7165974 -
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1299 üzenetére
Köszi! Ez bizony pedig EU verzió. Még a ROM build számát írd le kérlek.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1297 üzenetére
Pontos modelszáma mi a telónak?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1293 üzenetére
Lehetséges okok
1. Bootloader állapota
Ha a bootloader nyitva van (akár gyárilag, akár valaki feloldotta korábban), akkor a Google Play Integrity azonnal elbukik.
Ellenőrizni tudod fastboot módban (fastboot oem device-info parancs), vagy a telefon fejlesztői beállításainál.
2. Biztonsági tanúsítvány hiánya
Ha a készülék nincs regisztrálva a Google tanúsított eszközei között, akkor hiányozhat a CTS profil és a Basic integrity is.
Ez előfordulhat importált, nem EU-s (pl. kínai) modellnél, amelyet utólag „global ROM”-mal láttak el.
3. Szoftver verzió/regió
A MagicOS bizonyos verzióiban előfordult, hogy a Google tanúsítás késve került be (pl. béta vagy régiós ROM miatt).
Ha például CN verzióra van EU firmware flashelve, akkor a Google backend gyakran „nem hivatalosnak” látja.
4. Play Protect tanúsítás állapota
Menj be a Play Áruház → Beállítások → Névjegy részbe, és nézd meg, hogy „Tanúsított” vagy „Nem tanúsított” van-e írva.
Ha nem tanúsított, akkor ez az oka, és így nem lesz Basic Integrity sem.
5. Root / módosítás maradványai
Még ha most gyári is a ROM, előfordulhat, hogy korábban root vagy custom recovery nyomai maradtak, és emiatt bukik a check.
Ezt csak teljes gyári visszaállítás (pl. HiSuite, HiHonor) tudja helyrehozni.
Ezt a ChatGPT írta.
-
EmberXY
veterán
válasz
koboldozat #1294 üzenetére
Akkor nincs ötletem, ha a supportnál sem kaptál rá használható segítséget, akkor végképp elkeserítő a dolog.
energiezolee:
"Sajnos az új Play Áruház verziók már nem ilyen könnyen verhetőek át, de úgyis kiderül, ha kipróbálja, amit leírtál..."Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, de nem a Play átveréséről van szó, hanem egyszerűen arról, hogy nem használhat netet, ha azt a jogot elvesszük az apptól. Mivel ekkor a DÁP rögtön megtagadja a működést (legalábbis nálam), innen gondolom, hogy induláskor a Play-en keresztül is ellenőriz valamit, ami utóbbi offline módja miatt ilyenkor meghiúsul, ezért a hibaüzenet. Legalábbis nálam ez volt a gond, és a mai napig bármikor elő is tudom ezt idézni (Redmi Note 11, MIUI 14, Android 13). Régebben nálam is rendszeresen tiltva volt a Play nethasználata, amikor még nem volt wifim itthon, aztán a DÁP beköszöntével kénytelen voltam rájönni, hogy mi a gond.
-
EmberXY
veterán
válasz
koboldozat #1287 üzenetére
Nekem volt hasonló problémám és viszonylag egyszerű volt a megoldás, csak sokára jöttem rá: [link]
Nem tudom, hogy ez segít-e, de hátha.
Az előbb is teszteltem és elő tudtam idézni a problémát:- Play Áruháztól elvettem az adatforgalmat (ezt egyébként sokan megteszik egyéb okok miatt, pl. akik mobilnetről nem akarják, hogy alkalomadtán magától frissítgessen, stb, szóval ez egyébként is egy legitim dolog lehet)
- kilőttem a wifit is a biztonság kedvéért, és láss csodát, DÁP-ot indítva rootolt a készülék, menjek anyámba, stb...
Aztán a Play Áruháznak az adatforgalom visszaadva, wifi vissza, egy gyorsítótár törlés után a DÁP ismét megy. -
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1287 üzenetére
Nem tudom, nem OTP-s vagyok. Valószínűleg az OTP root-ot keres és nem az integritást nézi. Viszont az általad letöltött app egy az egyben megmutatja, hogy még minimális (basic) integritásod sincs, ami biztos hogy kell hozzá. Tudom, mert épp tegnap szállt el nekem is ( a root miatt ) és már nem is működött a DÁP. Ahogy visszahoztam a basic integritást azonnal jó lett. Egyébként hol vetted a készüléket?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1285 üzenetére
Akkor nem a DÁP-pal van a baj, hanem a Play Áruház érzékeli azt, hogy a telefonodon nem eredeti szoftver fut. Azt javaslom próbáld meg törölni az alkalmazáskezelőben a Google Play Szolgáltatások (services), a Google Play Szolgáltatások Keretrendszere (framework), és a Play Áruház adatait, majd indítsd újra a telefont. Várj indítás után pár percet, és újra futtasd le a "check"-et az előzőekben letöltött app-ban. Ha nem vált át legalább az első, tehát a "basic" zöld pipára, akkor nem is fog működni a DÁP. Akkor az van, hogy valamiért a Google alkalmazásai azt feltételezik, hogy nem eredeti szoftver fut a telódon és annak kell utána járni, hogy az miért lehet...
-
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1283 üzenetére
Ha ezt futtatod mit mutat az ellenőrzés után? A check-re kell nyomni... Dobsz róla ide egy screenshot-ot?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1281 üzenetére
Pontosan milyen készüléked van és melyik ROM?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
koboldozat #1270 üzenetére
Igen, ez elég kellemetlen lehet. Írtál már nekik panaszlevelet?
-
DarkByte
addikt
válasz
koboldozat #1222 üzenetére
Ha a Google Play Services-en at használ valami Google API-t a környezet biztonsági állapotát ellenőrizendő, akkor a Play-hez a mobilnet megadása lehet jogos követelmény.
A Google Play az nem csak az alkalmazás boltot adja már Androidon egy jó ideje, hanem elég sok szolgáltatást is amire az app-ok építenek.
-
PitLee
őstag
válasz
koboldozat #1207 üzenetére
A play áruházban ha megnézed az alkalmazást az "Újdonságok" vagy "Az alkalmazásról" fűlt lenyitva, alul neked mit ír, legalul a kompatibilitásnál?
Nincs fent esetleg valami nem google termék, Petal Search, AppGallery.
-
PitLee
őstag
válasz
koboldozat #1197 üzenetére
Elsőnek megnézheted a "Google Play-rendszerfrissítés" hogy áll, elvileg 2025 júni 1. az utolsó most nálam.
Azután ha még mindig nem jó, akkor esetleg erre is ránézhetsz
Hogyan ellenőrizhető a bootloadert zárt a Honor Magic 5 Pro-n ?
https://www.perplexity.ai/search/hogyan-ellenorizheto-a-bootloa-RepDbXfJTB6u9eYOLc5frQA Honor Magic 5 Pro-t, a playstore rootoltnak írja pedig gyári, mitől lehet ez ?
https://copilot.microsoft.com/chats/bCMYwDk9ZeHZV9rxiXSzK -
Zsolt,72
senior tag
válasz
koboldozat #1198 üzenetére
-
szimi57
őstag
válasz
koboldozat #1188 üzenetére
Engem is bosszantott amikor be kellet mennem a kormányablakhoz, hogy regisztrálni tudjak egy vadiúj, gyári romos telóra, mert más lehetőséget nem adott be. Holott másik két, nyitott bootloaderes, egyedi romos telón simán megcsináltam otthon.
-
Doky586
félisten
válasz
koboldozat #1183 üzenetére
"Azóta se tudták megcsinálni" .
Ezért a kínai gyártót hibáztasd.. -
szimi57
őstag
válasz
koboldozat #1185 üzenetére
Bocs, benéztem. Tehát nem rootolt a készüléked.
-
szimi57
őstag
válasz
koboldozat #1183 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shadow Of Mordor/GTA 5/RESIDENT EVIL II/CALL OF DUTY GHOSTS/STAR WARS SQUADRONS XBOX ONE JÁTÉKOK!
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 7 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TECHNOGYM RUN EXCITE 700 Futógép eladó
- Laptop i7, 11. gen., 32GB Ram, 512 SSD, újszerű számítógép
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Apple Air Pad 5.generácio / 32GB / Wi-fi / 12Hó garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest