Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• MaCS_70

félisten

válasz UnA #58 üzenetére

Köszönöm! Ezt jó tudni.

Az érzéseim mindazonáltal vegyesek.

Az egyik oldalról: a sima felhasznó/jelszó belépés egy ilyen jelentőségű rendszerhez szerintem is kevés, mégpedig legfőképpen a felhasználó potenciális hülyesége miatt. Rengetegen adják át másoknak a belépési adataikat, mert ugye mi történhet.
    A közelmúltban magyaráztam ezt el valakinek, hogy a kedves haverjai AVDH-val alá tudnak írni okiratokat a nevében, márpedig nem tűnt éppen makulátlanul megbízható társaságnak.
    Tehát ez nagyon sokaknál egy időzített bomba -- és még csak nem is az informatikai sebezhetőségről beszélünk.

Másrészt viszont a 2FA/OTP nagyon sokaknak jelenleg megugorhatatlan akadályt jelent.
    Mert a facebookozás, tiktokozás ugyan már készségszinten megy, de egy email olvasása még az alap Gmail-kliensen is rakétatudomány... Tudom, látom, ijesztően sokaknál.
    Úgyhogy (amint írtam) még email, de főleg SMS útján reálisnak tartom a 2FA OTP-t, de egy MS/Google/NISZ authenticator használatát már erősen korlátozott körben látom reálisnak. (Pl. a közvetlen környezetemben két diplomás, nem hülye polgártársunk is lepattant róla...)

MaCS

Aktív témák