- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #36447 üzenetére
Ha eleve azt tervezték, hogy 900-1800-2100 MHz-es frekvenciákat szereznek meg, és az összes hálózati elem erre van tervezve, akkor nem biztos, hogy 1db 15MHz-es 2600TDD miatt gazdaságos lecserélni az antennát az összes állomáson.
Amúgy csak érdekesség képpen: a románoknál megjelentek a diginél az utcai "villanyoszlopos" minisugárzók FDD B1 2*10MHz.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #36446 üzenetére
Közben megnéztem, 1*15 MHz-es TDD sáv maradt szabadon a 2600 MHz-es blokkban, amire nem adott be senki sem pályázatot, és 1 milliárd forint volt a kikiáltási ára. Szerintem még a választás előtt ezt kiadják, vagy is koncesszióba adják pályáztatás nélkül a 4iG-nek. Kérdés, hogy ez mire elég? arra igen, hogy a sűrű városrészekben, plázákban legyen plusz kapacitás. Bár nem tudom a hazai mobiltelefonok akár 4G, akár 5G volna rajta, mennyire működőképesek ebben a frekvenciatartományban TDD-ben.
-
p2pp
őstag
válasz
radio100jozs #36158 üzenetére
Többször le lett már írva.
A cél most már egy Nemzeti Szolg létrehozása.
Digi mobil fel lesz turbózva frekikkel sztem.
Idáig ezt hittem jómagam is.
De most már nem tudom mi lesz.
Majd meglátjuk. Ha vmi félresiklik, akkor go.
Addig használjuk, ameddig megéri. Ennyi!!!
(Száloptika csak a mi utcánkban nincs kihúzva.
Reményt sem látok rá a közeljövőben.
Csak Panelok vannak szinte.
Rengetegen csatlakoznának rá.)
Mobil van szerencsére. Jó is. Használjuk is.
Kb. 35m a bázis, de sok van erre szerencsére. -
Zeki
nagyúr
válasz
radio100jozs #36158 üzenetére
Mindenki tudja, úgy lehet rendesen labdába rúgni, ha tiéd az összes vezetékes szolgáltatás + mobil.
Telekom pipa, Vodafone pipa, Digi pipa. Telenornak csak mobilja van. Abból próbál appos tv-t meg otthoni netet varázsolni.Nyilván a legtutibb az lenne, ha a Telenor mobiljával tudnák összerakni, de az durván sok pénz lenne, meg el sem adják.
-
Đusty
addikt
válasz
radio100jozs #36154 üzenetére
Szerintem mindenki értette, még magyarázó szöveg is volt hozzá :
"azaz fel akarják húzni a nagyok közé" csak soha-nál ment félre. -
törölt tag
válasz
radio100jozs #36154 üzenetére
Nem nehéz a digimibilt megtuningolni frekvenciával (700-1500-2300-2600)...de ahogy korábban renwick írta: 900 MHz elengedhetetlen. Azt hogyan oldják meg?
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #36144 üzenetére
Én írtam el, nem 4. piaci szereplő, hanem 4. pozícióban lévő piaci szereplő, azaz a 4iG azt szeretné, ha megelőzné a versenytársakat. Szó sincs felszámolásról, sőt, pont, hogy a Telenort akarják elengedni, és a Digi mobilt meg fejleszteni.
-
so_ha
senior tag
válasz
"a Digi mobil nem lesz a jövőben a 4. piaci szereplő"
Valamit félre értelmeztél:"Hogy nézhet ki öt év múlva a távközlési portfólió?
Az a célkitűzésünk, hogy a távközlési iparágban, beleértve az infrastruktúrát is, a teljes szolgáltatási spektrumban jelen legyünk. Vagyis komplex távközlési szolgáltató csoportot szeretnénk felépíteni, amely a tv szolgáltatások, a mobil és vezetékes hangszolgáltatások, valamint az internet szolgáltatások területén is meghatározó piaci szereplő lesz itthon, valamin a régióban is.A teljes spektrumhoz a magyarországi mobilszolgáltatás hiányzik még, a DIGI-é nem mérhető a három nagy mobilcégéhez, szakértők szerint nulláról felépíteni, főleg ilyen erős versenyzők mellett nem életszerű, ráadásul akvirálni sem könnyű. Hogy lesz így mobilszolgáltatás a szuperholdingban?
Komplex szolgáltatáshoz valóban elengedhetetlen a mobil láb, a célt organikus fejlődéssel vagy akvizíciókkal is el lehet érni. A DIGI tranzakció egy jó kiindulási alap ezen a területen, annak ellenére, hogy jelenleg csak a negyedik pozícióban van a magyarországi mobilpiacon. Természetesen az a cél, hogy ez ne maradjon így." -
válasz
Azért ebből az interjúból nem következik automatikusan a Digimobil felszámolása, eladása. Ha jól vettem ki, mobil üzletágat is szeretnének, amely a Digi hálózata szempontjából még gyerekcipőben jár ebben a formában, de nem feltétlenül az a cél, hogy a Digimobilt eladják, hanem akár a Telenor 25%-ának az eladása is szóba jöhet. Azt a pénzt pedig fektethetik a Digimobilba. Sőt ha jól értettem, a cél inkább az lenne, hogy a Digimobil a 4-ik szolgáltató helyről feljebb kerüljön.
Persze véleményem szerint ez egyben az árak emelkedésével is fog járni. Nagy kérdés milyen mértékben. Nagyon nem emelhetnek, mert akkor elvesztik az előfizetőket.
Szóval nem kell leírni a Digimobilt. -
Đusty
addikt
válasz
Nyilván, hisz a jelszó pegasust minden készülékre!
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #33709 üzenetére
Ez a hatályos Helyi építési szabályzat Kazincbarcikán, abban nincs mobiltelefonos bázisállomás építésére vonatkozó korlátozás, ahogy azt fent említettem okokból nem is lehet betenni.
"Hírközlési létesítményekre vonatkozó előírások
33. §
Műsorszóró, átjátszó bázisállomást - kivéve kábel tv erősítőt - belterületen, településkép védelmi szempontból kiemelten kezelt területen, valamint természetvédelmi területen nem lehet létesíteni.Azonos időben létesülő bázisállomásokat közös tartószerkezetre kell elhelyezni.Amennyiben a bázisállomás tartószerkezete további antennák fogadására alkalmas, úgy a későbbiekben felmerülő új antenna telepítésére a meglévő tartószerkezetet kell felhasználni."
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
radio100jozs #31928 üzenetére
Kíváncsi lennék az állomás ott van még és csak lekapcsolták most valamilyen okból kifolyólag, vagy elrakták máshova.
-
zelikocc
senior tag
válasz
radio100jozs #31919 üzenetére
Az ilyeneket nem értem. Érdekes. Én is emlékszem hogy ott volt lefedettség a térképen is, most meg nincs. Ez már a második település amiről (én) tudok hogy felszívódott a torony, de miért van ez?
-
vadpanda
lelkes újonc
válasz
radio100jozs #31743 üzenetére
Egy kellően részletes országos lefedettségi térkép elkészítése ahol 1 pixel pl 10m*10m, lehet egy több napos számítás eredménye, nem beszélve arról, hogy ezt hány layerben kell elvégezni (nagyításonként). Mivel hetente frissül a térkép (a különböző layerek nem is egy időben) így lehet 5-10 nap lemaradása a valósághoz képest. Ehhez képest felírni az aktuális településlistára egy tucat falunevet 5 perc. Így előfordulhat, hogy felkerül olyan név is, ami pár napon belül indult, de már "lapzárta" után.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs #31670 üzenetére
-
zelikocc
senior tag
válasz
radio100jozs #31658 üzenetére
2100-ból is lesz értékesítés a 2300 és 2600 mellett.
[link] -
bociusz
aktív tag
válasz
radio100jozs #31658 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy az 1500-as sáv csak SDL (Supplemental DownLink), azaz csak lefelé irányú forgalomra használatos, és a meglévő 1800-as sáv feltöltési kapacitása nem elégséges az 1500-ös letöltés kihajtására. TLDR: a Digi nem tudná hasznosítani.
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #31650 üzenetére
Bakker, el is felejtettem, hogy az EGSM-et anno külön tenderezték... Igazad van: nem maradt semmi 900-on.
Azért az nekem tetszik, hogy 1800-on mindenkinek lett 20megája, így lehet értelmes 4G-t és DSS-t csinálni. Itt azért kiegyensúlyozottabb lett a helyzet (persze nem a Digi szempontjából).
-
martonl
senior tag
válasz
radio100jozs #31231 üzenetére
Köszi, valószínűleg ez lát el minket is, a 2T-nek egyforma a térereje, a 4G már elég gyengécske beltéren. Digis kártyám nincs.
-
martonl
senior tag
válasz
radio100jozs #31117 üzenetére
Valakinek azért csak sikerült a Digivel összekevernie.
#31118bociusz
Köszi, annyira azért nem izgat, hogy órákat várjak, meg ezért nem regisztrálok. Lenne másik torony is, konkrétan az M0-Haraszti út találkozásánál jelez a Cellmapper ugyanoda Digi és Telekom tornyokat. Pedig ott csak egy torony van és szerintem Telekom. Annyira akkor nem adunk a Cellmapperre és kész. -
fil
őstag
válasz
radio100jozs #29996 üzenetére
Nem valószínű, hogy a jelenleg ingyenes VoWiFi-be pénzt ölne, legfeljebb akkor, ha az is fizetős lenne. Mondjuk érdekes megoldás lenne, de nem oldaná meg a településeken kívül a lefedettséget.
-
csacsi67
addikt
válasz
radio100jozs #29996 üzenetére
Van már ilyen a Diginek de még sincs [link] . Mert egyik ismim Abonyba szerette volna megrendelni de majd talán jövöre.
-
zelikocc
senior tag
válasz
radio100jozs #29974 üzenetére
Beleolvastam, megragadnám a lényeget a dokumentumból:
"A 2600 MHz-es sávban egyik szolgáltató sem nyújtott be ajánlatot"Ez még a tavaszi 5G aukcióból való frekvenica... inkább bevétel nélkül maradnak, mint hogy a DIGI-nek adjanak a felhasználatlanul maradt 2600-as frekvenciából...
Tehát ez valószínűleg egy újraértékesítés lesz...
Hasonlót láthattunk pl a 89,5 Mhz Music FM-el is, nem értékesítették újra a frekvenciát, ezáltal saját maguknak okozva kárt, de legalább el lett takarítva a konkurencia...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
radio100jozs #29801 üzenetére
Köszi! Van már közelebb is a Lidlnél. Lehet, hogy van még egy 2G-nek is, vagy csak a CellMapper mérte rosszul?
Köszi dchard! Monoron lehet, hogy jobb 2G-n a DIGI, mint 4G-n. Szabadtéren, néha még jobb is mint a Telekom. Viszont nem egyenletes. A Telekom térereje stabil, a DIGI meg ide-oda ingadozik.
CellMapper térképét, hogy kell nézni? Ahol piros ott gyenge a vétel, ahol zöld ott meg jó? Monoron elégé üres. Lehet a DIGI is reklámozhatná a felhasználóknak.Bakos Gábornak én is köszönöm a térképet. Ott már jobban néz ki Monor. Ezek az adatok honnan vannak?
-
Kenderice
senior tag
válasz
radio100jozs #29882 üzenetére
Ezt írtam én is, hogy egy, már meglévő épületen vagy építményen lehet.
A másik toronyról nem tudtam, csak a nagylaposiról... -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
radio100jozs #29626 üzenetére
Ma ránéztem Bakos Gabi mentéseire, azért máshol is volt bővülés.
-Pilisvörösvár
-Makó
-Gomba
-Mosonmagyaróvár
-Porcsalma
-ŐrszentmiklósHa nem is sokat, de azért egy kicsit változott a lefedettség.
-
Luissimo
veterán
válasz
radio100jozs #29233 üzenetére
LAI: 216 99
Ez valóban a Vasuttàrsaságok Mobil zártkörű kommunikációs hálózata.(MÁV + GySEV)
GSM-R, azaz GSM Railway. -
domper2015
senior tag
válasz
radio100jozs #29233 üzenetére
216 99 a MÁV.
Digis számot külföldi számról nem lehet hívni ( lengyel Orange) , de a Digis számról lehet hívni azt.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
radio100jozs #28353 üzenetére
Ha a DIGI indulhat, akkor lesz pénz rá(maximum hitel), azért nem kell aggódni.
-
gabor9991
addikt
válasz
radio100jozs #28093 üzenetére
Akkor most melyik az igaz?
"egyértelmű, hogy a Digi indulhat, és fog is indulni"
[ Enyhített a hatóság, de így sincs esélye a Digi-nek ] -
törölt tag
válasz
radio100jozs #28063 üzenetére
radio100jozs
Ábrán itt nézhető meg [link]Renwick
" maradt a versenyjogi (amivel kapcsolatban a GVH korábban úgy érvelt, hogy szerintük az inviteles ügyben adott büntetést eljárási szabály miatt szabták ki a DIGI-re, így szerintük az nem kizáró ok)".Oké: ha nem kizáró ok, akkor mi miatt zárták mi a divi n.v.-t tavaly?
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #28055 üzenetére
Közben utánanéztem, azért marad bent 2*5 MHz a 900-as sávban, mert azt 2014-ben nyerték el a szolgáltatók (Telenor-Telekom 2*2 MHz-et, és a Vodafone 2*1 MHz-et) ezek 2029-ig maradnak koncesszióban.
-
dchard
veterán
válasz
5MHz a raszter, nem apróztak el semmit. Azt meg hogy nem hírdetnek meg egy szeletet, az nem tűnik el, valószínűleg valakinek később jár le arra a szeletre a bérlete, ettől még összesen 35MHz duplex sávszél van 900-on, ami jelenleg használatban is van. Értelmesen a jövőben 5-10MHz-es blokkokat lehet kihasználni, tehát 5MHz-cel akár be is férhetne a Digi úgy, hogy a 3 kaphat 3x10MHz-et.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Ja tuti azért, azért vannak olyan pontok benne, ami alapján ki is hullik egyből.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
radio100jozs #26826 üzenetére
Itt a megoldás:
"A 700-as tartományban nemcsak a mobil célú sugárzás lesz engedélyezett, hanem a PPDR (Public Protection and Disaster Relief– szélessávú közrend- és katasztrófavédelmi rendszer), vagyis a TETRA-utód LTE-alapú szélessávú készenléti rendszer is itt működik majd"
-
Diák66
őstag
válasz
Valaki említette, hogy az az 5 MHz-es blokkot más célokra szeretnék használni. Ha jól emlékszem EDR/TETRA rendszert emlegette valaki....
-
radio100jozs
őstag
válasz
A 3400-3800 MHz-es sávban 2016-ban a 20 MHz-es blokkért a Digi 248 milliót fizetett, a Voda a 60 MHz-ért meg 648,6 milliót. Miközben a Voda mostani árverésben 50 MHz-ért fizetett 8,25 milliárdot, 10x áron kelt el ugyan az a frekvencia 3 év különbséggel.
-
DevKiller
senior tag
válasz
radio100jozs #24648 üzenetére
Miskolcon már ezek nagyjából megvannak.
A zsolca felőli auchanban a DIGI-nek minimum 2 csík térerő, míg a többiekből 4G-t nem fogsz látni.
Decathlon, Metro dettó.
A pesti úti praktikerben viszont nincs vétel, kintről jön valami.
Viszont a Miskolc plázába már tavaly megcsinálták.
Az eldugott moziteremben is simán használható.
(Itt megjegyezném, hogy látszik az 1800 gyengesége. Mozitermen kívül azonnal 4 csík, belül meg 2 kb.)
Jó lesz az
Nem fogják hagyni magukat, és nem első amit most csinálnak. Mint említettem otthon sem 900-al indultak bár igaz, hogy nem is zárták ki őket a kövi tenderből... -
Lacarr1
csendes tag
válasz
radio100jozs #24275 üzenetére
Össze kell rántani a gatyát mert ez rengeteg... Részben a mobilnak köszönhető minden pénz oda megy, így kell megölni azt ami a pénzt hozza egy olyannal ami csak vinni fogja..
Nyilvánosságra hozták a DIGI 2020. első negyedéves eredményeit, 15ezerrel csökkent a televízió előfizetők száma.2020. március végén (viszonyítva 2019. december végéhez) a kábeles televízió előfizetők száma 692000 (-2000) volt hazánkban.
A műholdas platform 252000 (-13000) előfizetővel zárta a negyedévet. Ez az szám általában jelentős eltérést szokott mutatni az NMHH adataihoz képest, de ezt most még nem tudjuk, hiszen a Hatóság még nem közölt statisztikát március tekintetében.
Ez összességében 15000 előfizetővel való csökkenést jelent a televíziós üzletágnál, az előző negyedév végéhez képest.
-
sifarr
senior tag
válasz
radio100jozs #23846 üzenetére
Ebből lejön 1,07 Ft ÁFA, ebből lejön 2 Ft kommunikációs adó, és még ott van az 1 Ft körüli kapcsolási díj. Tényleg csak fillérek maradnak a Diginél a hálózaton kívüli hívásoknál.
Nem kapcsolási, hanem hívásvégződtetési díj, a mértéke pedig 1,71.
A hívásvégződtetési díjat nem szabad egy az egyben ráterhelni a hálózaton kívüli hívásokra. Ugyanis igaz, hogy kimenőnél ezt fizetni kell, viszont bejövő hívás esetén pedig a DIGI-nek is fizet a többi szolgáltató.
A DIGI veszteségét pont az növeli, hogy a tesztelők elsöprő többsége kimenőre a DIGI-t használja, mert kedvező az 5 Ft, viszont a főszáma továbbra is a két T-nél vagy a Vodánál maradt, azaz a bejövőket ott fogadja.
Én megszüntetném ezt a "teszt" időszakot, már ezért is. Azt sugallja, hogy a DIGI lesz vagy nem lesz. Ezért azok sem viszik át a DIGI-hez a számukat (ott fogadják a bejövőt, bevétel a DIGI-nek), akik pedig nyugodtan megtehetnék a használati szokásuk alapján.
Én pl. 2 hónapja vittem be a számom. Van egy prepaid számom a lefedettségi lukak miatt. Ha DIGI-n nem vagyok elérhető, akkor erre a DIGI átirányítja a hívásom (4 Ft/perc). 2 hónap alatt összesen 4 ilyen átírányított percem volt.
Megtehetnék ezt sokan, segítve a DIGI talpon maradását. -
Kuter
senior tag
válasz
A Digi mobil él és élni fog még ha fapados is lesz, bár nekem pl fullos net-telefon megy amire használom tökéletes ,tudom nehéz ezt így elfogadni néhány emberkének, hát még a többi mobil szolgáltatónak.
-
DevKiller
senior tag
válasz
Gondolom a 900-as tendert várják.
Addig még van valószínűleg tartalék. De ha ott is buknak, akkor szerintem vége van. -
p2pp
őstag
válasz
radio100jozs #23595 üzenetére
Érdekes, hogy a 2600 senkinek sem kellett most nálunk.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #23594 üzenetére
Ezt benéztem, a Telekom vitte el a dupla mennyiséget, akkor a 2100 MHz is tele van, marad akkor a 700 MHz-en a 2*5 MHz, ami nem lett most pályáztatva. Ott van még az 1500 MHz-es sáv, az is már több országban használatban van, itthon még nem pályáztatták meg.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #23593 üzenetére
Sőt, a 2100 MHz-es blokkban is üresen maradt 2*5 MHz, arra nem csapott le senki, pedig meg volt pályáztatva, csak a Telenornak ezek szerint nem kellett, neki amúgy is van bőven az 1800 MHz-en is kapacitása. Itt tudott volna a Digi benyomulni a 2100 MHz-es.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #23592 üzenetére
Itt a Németországi 700 MHz-es frekvenciatender, és eloszlása: [link]
Ez alapján tényleg itthon nem osztották, pályáztatták meg a 703-708/758-763 MHz-es szeletet. -
sifarr
senior tag
válasz
radio100jozs #23434 üzenetére
Azt én értettem eddig is, hogy 5x2x5 MHz-t írt ki értékesítésre a hatóság, nem erre utalt a kérdésem.
Ezen a linken a 700-as frekinél 2x30 MHZ szerepel, mint ami rendelkezés áll, azaz kiosztható.
Erre vonatkozott a kérdés. Nem jó a linken szereplő adat, 700-on a 2x30? Vagy tartalékoltak belőle? Vagy műszaki ok van a ki nem osztás hátterében?
Ezek a kérdéseim. -
sifarr
senior tag
válasz
radio100jozs #22733 üzenetére
Azért csak úgy nem lehet egy előfizetőt csak átpakolni egy másik díjcsomagba, az árakat meg nem lehet csak úgy felemelni, erre szigorú szabályok vannak a törvényekben.
Szóval úgy gondolod, hogy pl. egy mai tesztelő, aki hívást nem is indít, az örökéletre kapott ingyen netet a DIGI-től. Vagyis nem kapott, hanem jár neki.Egyébként lehet. Lehet lezárni egy tarifacsomagot (új előfizető nem kérheti), s később kivezetni, azaz más csomagot kínálni az előfizetőnek, ha nem vállalja az átváltást, akkor felmondás. Annyi csak a korlát, hogy addig nem lehet kivezetni, amíg legalább 1 határozott idejű, tarifahűség szerződéses előfizető is van.
Ezt minden szolgáltató megteheti (pl. bank is), amelyik nincs monopol helyzetben, vagy nincs jogszabályon alapuló szolgáltatási közetezettsége egy szolgáltatásra és/vagy egy földrajzi területre.
A mobilszolgáltatásra egyik cégnek sincs szerződéskötési kötelezettsége. Ahogy az ügyfél felmondhatja, adott esetben a cég is.
Ez a lehetőség benne van a DIGI ÁSZF-jében is, ahogy a többiekében is. Az ÁSZF-et a hatóságnak be kell nyújtani, ha törvénytelen lenne, akkor szólna. -
n00n
őstag
válasz
Többször kommunikálta már a Digi hogy a most a tesztidőszakban résztvevők kapnak majd valami kedvezőbb ajánlatot.
-
törölt tag
válasz
A románoknál is az elején (2007-2008-ban) ingyen osztogatták a mobil előfizetéseket. Ismerős mondta, hogy házhoz vitték az üzletkötők a kábeles előfizetőknek sim-eket, és az ingyen telefont.
Ezeket az ingyen előfizetéseket 10 év elteltével tavaly év elején szűntették meg.
Ha jól tudom azokban nem volt ingyen internet.
Forrás: "...toti abonatii care beneficiau de un pachet de telefonie mobila gratuit vor plati 2 euro pe luna, TVA inclus".
Szóval nem hiszem, hogy a mi csomagjainkkal is ilyen kegyesek lennének, mert ha sikerül frekvenciát venni, akkor ez már egy gyors és korlátlan net lenne, amit ingyen adni hihetetlen. Ja: és a románoknál nincs 700 Ft-os matelcsi adó. -
n00n
őstag
válasz
radio100jozs #22158 üzenetére
Nem hiteles forrás, de jelenleg nincs jobb szerintem. Vagy te tudsz? Mindkettőhöz számítja, ha mindkettő sugároz. Egyébként én még nem láttam olyan Digi sugárzót, ami más cég tornyán lenne fent, persze ez nem jelent semmit.
-
somnia
senior tag
válasz
radio100jozs #22155 üzenetére
22078?
-
dchard
veterán
válasz
radio100jozs #21687 üzenetére
Igen, ez ugyanazt jelenti: az NMHH hol 3x2x5 MHz, hol pedig 30MHz-ként hivatkozik ugyanarra a spektrum részre akár dokumentumon belül is. Attól függően, hogy spekturmra, vagy értékesítési egységre vonatkozik az adott rész. Ez ettől még ugyanazt a 15MHz duplex sávrészt jelenti
-
vbalint77
tag
válasz
radio100jozs #21658 üzenetére
Akkor tegyük tisztába: akkor 2x30Mhz van pályáztatva...
-
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs #21658 üzenetére
Ha így lenne, akkor a kiírás szerint a három nagy közül egy sem indulhat 2100 MHz-ért. A Telenornak viszont muszáj indulnia, ha vissza akarja szerezni a saját frekijét, a most is szabad blokk a Digi kizárásával vevő nélkül marad.
-
pjen
félisten
válasz
radio100jozs #21355 üzenetére
Érdekes ez a térerő.Multkor a Lőrinci -Bélatelepi út,Nagyhangács u között mértem 17/6.Pedig ott nem lakik szinte senki.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
radio100jozs #20802 üzenetére
Az a gáz hogyha ennyire rosszul fizető lenne akkor nem verné a tamtamdobot facebookon az AMC....
Megkockaztatom hogy uzleti érdekek állnak az ilyen hirek mogott, pl telenor (állam) felől.
-
Kenderice
senior tag
válasz
radio100jozs #20691 üzenetére
Igen, ezen én is gondoltam.
Ha olyanok a városi viszonyok akkor igyekeznek magas helyekre telepíteni, ami kiváltja egy földfelszíni torony építését.
Persze az is pénz, de jóval kevesebb. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
radio100jozs #20689 üzenetére
Oda pihenni járnak az emberek a termálfürdőbe, ott ne a telefont nyomkodják.
-
Kenderice
senior tag
válasz
radio100jozs #20658 üzenetére
Mezőtúron sem volt még a hét elején, de már az is bekékült.
Gyomát várom még nagyon, akkor már mindenhol lesz térerő, amerre szoktam járkálni... -
Kenderice
senior tag
válasz
radio100jozs #19316 üzenetére
Én meg mindegyiktől messze lakok, a város Gyömrő felé eső oldalán, majdnem a 4-es elkerülőnél.
-
ggabor02
aktív tag
válasz
radio100jozs #19277 üzenetére
Jártam én is sokat arrafelé, semmi hibát nem tapasztaltam.
-
Kenderice
senior tag
válasz
radio100jozs #19277 üzenetére
Én úgy tudtam, hogy csak kettő.
Egy az egyik végén, a darucentrumnál és egy a másik végén, a Tesco mögött valahol.Mindenesetre kint a kertben elég gyakran nem tudok telefonálni sem...
-
kano
nagyúr
válasz
radio100jozs #19204 üzenetére
Lánycsók környékén sem volt eddig semmi. Most jelez már a térkép lefedettséget.
De sajnos BP-en a KH tornyokban semmi térerő... -
Márton
nagyúr
válasz
Jaja, Kapuvár tuti új, mert tegnap este néztem, lesz-e arra netem, sajnáltam hogy nem, erre ma is ránézek és mondom miva'?
-
n00n
őstag
válasz
Nem, Barcs eddig nem volt fent a térképen.
-
ntomka
nagyúr
válasz
radio100jozs #19000 üzenetére
A sebességről nem is beszélve. Ilyen magas frekvencián gyorsan kell cellát váltogatni.
-
milenda
tag
válasz
radio100jozs #17865 üzenetére
Ez pletyka vagy hiteles forrásból tudod?
-
pjen
félisten
válasz
radio100jozs #17865 üzenetére
Nekem van egy 1 gigás mobil netem a UPC től,akkor átnevezik vodásra és minden megy tovább?
-
hbala
aktív tag
válasz
radio100jozs #9362 üzenetére
Nem tudja valaki, hogy ilyen egyedi/különleges/szép számot/nagyon szép számot hogyan lehet igényelni?
-
gabor9991
addikt
válasz
radio100jozs #17440 üzenetére
Kb 10 kilométer/antenna ahogy én láttam.
És ahogy a térképen is látszik csak az útra koncentráltak.Pár napja jártam azon az úton és az volt a furcsa, hogy a tornyokon csak 2 darab antenna látszik amivel az utat fedik le.
Szóval nem úgy néznek ki ezek a tornyok mint egy szokványos torony, hogy minden irányban vannak antennák, hanem van egy amelyik kelet felé egy meg nyugat felé és kész.
És ez ilyen Kecskemétről Békéscsaba felé a 44-es úton is.A pusztát nem akarták lefedni.
Nem tudom ennek így mi az értelme. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
radio100jozs #17110 üzenetére
Az mindegy, az 50 es szám gáz. Ennyi . . .
-
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs #16726 üzenetére
Nem tudom mi lehet a háttérben, de a helyi - elég nagy budapesti - Digi kirendeltségen még nem tartanak 1000 mobil előfizetőnél.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #16686 üzenetére
Érdekes, hogy a 23-ason Pétervásáránál meg eltűnt a lefedettség.
A 2-22-es utaknál Nógrád-megyében még sincs változás. -
nyitom
aktív tag
válasz
radio100jozs #16415 üzenetére
Vagy telefonos megosztás.
-
mover
tag
válasz
radio100jozs #16142 üzenetére
Engedd el, öregek vagyunk :) Már a nagy HDD gyártók se ismerik a 2-es számrendszert vagy 15 éve.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
radio100jozs #16142 üzenetére
A 0,488Ft/megabájt, az 499,712Ft/gigabájt, ha már pontosak akarunk lenni. A weboldalukon így adták meg az árat.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
radio100jozs #16138 üzenetére
Akkor annyi, 12 Ft, qrva sokat számít. 😃
-
mezosystems
csendes tag
válasz
radio100jozs #15992 üzenetére
Igen, hangátvitelre gondoltam.
-
so_ha
senior tag
válasz
radio100jozs #15488 üzenetére
"Mindig az fizet, aki a hívást átirányítja."
Értem."te csak a normál belföldi hívást fizeted ki"
A számlámon még az aznapi hívásom sem látszik a részletező szerint, amit én indítottam. Ez így korrekt? A részletező szerint olyan, mintha a párom magát hívta volna. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
radio100jozs #15476 üzenetére
E téren nagyon gagyik a Huawei-ek hogy csak 2G a másodlagos sim, a Redmi 4X-nél (meg szerintem az összes Xiaomi) 3G-t tudja a másodlagos sim slot, és az sokkal olcsóbb készülék volt.
-
Tressy
senior tag
válasz
radio100jozs #15465 üzenetére
Vmi androidos dolog lehet mert P10-en Android 8 alatt megy a volte Android 9 alatt meg semmi.Nem saját tapasztalat csak képet láttam róla
-
Jester01
veterán
válasz
radio100jozs #15378 üzenetére
Újszászon is van torony de sikerült úgy beállítani, hogy pont a település nagy részét nem fedi. Értem én, hogy a vasút meg a közút valamiért fontosabb de azért 1 szektort rádobhattak volna
-
ati2
őstag
válasz
radio100jozs #15407 üzenetére
Nálam is 0 Ft a mobil bruttó mindenütt, remélem javítják a részletezőt.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #15407 üzenetére
Most jut eszembe, hogy júliusban is járt az iPhone készülékemben a Digi-s sim, így akkor újabb szívás lesz az sms-ek miatt.
-
joelke HU
őstag
válasz
radio100jozs #15229 üzenetére
Az hagyján... De ha jól értelmezem feltölteni az egyenleget is csak személyesen, üzletben lehet náluk. 😂 Ha jövőre beindul igazán a digi még a nagyokat is megszorongatja ezt a semmilyen virtuális ízét meg... Na de mindegy, legalább a logó szép... Szerintük. Arról majdnem több az infó az oldalukon, mint a szolgáltatásukról. Pfff...
-
ACE-
addikt
válasz
radio100jozs #15236 üzenetére
Ez nem akksis, a másik meg akkus, és 6 óra Youtube-ot elmegy, ahogyan a fórumtárs írta is...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
radio100jozs #14749 üzenetére
Hmm, svájc és török EU2 zóna mashol. Ez érdekes lesz.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
radio100jozs #14250 üzenetére
Persze, hogy azt is teleszemeteljék?? Maradjanak csak 2G-n én meg 5-ön.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
radio100jozs #14248 üzenetére
Ja, és milyen jó, hogy panelban olyan interferenciák vannak a jupiszi meg a trékom teleszórt szarjai miatt, hogy beszarsz...
-
zsozsoooooo
tag
válasz
radio100jozs #14175 üzenetére
Hi,
Ábrahámhegyen használtam kb. 2 hete, simán ment. Volt LTE.
-
Rukongai
csendes tag
válasz
radio100jozs #13844 üzenetére
Na szuper, akkor nem kell mind a 3 szolgáltatás egyben? (kábel, net, vonalas telefon) +műholdas tv?
Elég ha van egy?
Esetleg számhordozás is kérhető? -
orsib78
tag
válasz
radio100jozs #13673 üzenetére
Erdekes, hogy a keleti orszagreszben jobban veretnek, mondjuk azt ertem, hogy az Alfoldet miert egyszerubb lefedni.
-
n00n
őstag
válasz
radio100jozs #13659 üzenetére
De király, itt azért nyomomlehet követni, hogy hol lesznek új tornyok:
http://nmhh.hu/szakmai-erdekeltek/jogforras -
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #13659 üzenetére
Téves
-
kchris78
veterán
válasz
radio100jozs #13641 üzenetére
en ugy tudom a hatar mellett egyeztetik a frekiket hogy ne legyen tul extra az interferencia.
-
gsmtomi
csendes tag
válasz
radio100jozs #13467 üzenetére
De hogy kapcsolod be a wowifit ???nekem mate 10 próm van
-
Peter.70
addikt
válasz
radio100jozs #13559 üzenetére
Nekem kiírja a volte-t
-
DarkByte
addikt
válasz
radio100jozs #13515 üzenetére
Ez jogos. Mindig elfelejtem hogy mennyire handicap-es az iPhone-al a Digi.
Viszont ha ezt az éles rajtra elhárítják, akkor is lehetne csak 4G háló. Mondjuk ha jól értettem ehhez csengetnie kellene a Digi-nek az Apple felé egy jókorát. Tippre ez nem most fog megtörténni.
Aktív témák
Hirdetés
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi és Hifi kábelezés!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Formula-1
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged