-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Kappa,
csendes újonc
válasz
DarkByte #108982 üzenetére
Wifi 6-ot a diginél milyen ont-vel adnak?
Vannak esetleg tapasztalatok?
Gondolok itt arra,hogy érdemes-e váltani rá,illetve,hogy van-e internetsebességben érdemileg különbség bármely más eszközökhöz képest akár kábelen vagy wifin?
Stabilitás főszempont volna,tehát maradnék a biztosnál mintsem cseréljék és kapok valamit ami heti szinten kér egy rebootot . -
Kappa,
csendes újonc
válasz
Kappa, #108339 üzenetére
Valaki tud véletlen olyan routerről amire saját oprendszer megy?
Programozható,és még stabilabb is mint ezek a consumer szarok.
Nem ont-re gondolok hanem csak routerre...
@Dragon3000
Arra próbálok kitérni,hogy sokszor az eszközöktől is függ,hogy mi mit szeret,mindegyiknek megvan a lelkivilága,és ha valamiből nem érdemes spórolni akkor az a kábel.
Legalábbis ezt a konzekvenciát szürtem le anno,hogy cat5e ide vagy oda,attól még lehet,hogy a hálókártya nem szereti mert elvben mennie kell vele... -
Kappa,
csendes újonc
Fun fact,hogy elvileg a cat5E már 100 méter alatt tudja a gigabitet,ehhez képest a soktízezres gigabyte alaplapnak a másodlagos gigabites kártyájának nem volt elég firmwaretől kezdve mindent kipróbáltam végül cat6 kábel csere lett és utána már nem vírnyákolt hogy nem akar gigabitet rajta.
Szóval lehet csalóka lehet az az cat5e,vagy esetleg csaticsere még segíthet -
Kappa,
csendes újonc
válasz
Qtya123 #108331 üzenetére
Üdv!
Netkábeled milyen típus cat5,vagy cat5e,esetleg cat6,árnyékolt vagy sem,vagy nem is kábelen próbálod?
Esetleg próbáltál kérni NATolt hálózatot ?
Ha a kábelcsere után ua. a hiba kérd ki max a pppoe konfigot,vagy ha már ez megvan reseteld egy az egyben az egész ont-t.
Ha utána sem jó még rápróbálhatsz esetleg a pppoe pt,és egy vadiúj kábellel a hgwre.
Am nem tudom neked melyik portba van ha a saját routered rárakod?
Anno nekünk mondtad olyat a mi fiberhome eszközünkről hogy 2 port ami 100megás 2 meg gigabit. -
Kappa,
csendes újonc
mértem este még1et az lett 720/330,most meg 705/328,továbbá nekünk a belső hálózat kicsit nagyobbacska,
Valahogy így néz ki:digi hgw-->Asus router-->Másik gigás asus router
--> egy gyengébb tplink ami kábelesen gigát tud,wifin 600 körül,
a teljesség kedvéért egy-egy nyomtató van vezetékes,illetve wifin is a tplinken.
Én pedig a tplinkre vagyok rákötve kábelen. -
Kappa,
csendes újonc
Örök hálám néked,először is a qos be volt kapcsolva,valamint a natgyorsítás még be van kapcsolva,hw nat mellett.
Qos kikapcs után már most 500 körül mértem -
Kappa,
csendes újonc
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna,hogy jelenlegi HGW-mhez 1000es net,egy alap tv ,és vez telefon van.Ezek mind optikán jönnek,egy fehér virágos fiberhome nevű csodán,amin pppoe passtrúbavan rakva amiről egyből egy asus 4 antennás gigás drágaságból kapunk mindent.Anno elég szar volt kábelesen ill. kábel nélkül is ez a hgw,így ezért lett berakva az asus+pppoe.
Minden szép és jó tényleg sose fagy,de tényleg sose,viszont cserébe csak kb. 200Mbit van fel illetve letöltésnél is egyaránt.Van hogy ez csak190,de van hogy 250 változóan ezen két érték közt.
De ezt legalább esőben,hóban,fagyban,60 fokban nyáron hozza,csak az a helyzet hogy ha ezt meg kicserélik egy olyanra amit meg hetente (vagy gyakrabban) kell újraindítgatni az gyakorlatilag a home office munka fakeresztje volna.
Kérdés hogy érdemes,ezzel bármit tenni,vagy inkább hagyjam így?
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Eladó steelseries arena 9 rgb 5 1 szinte új!!!
- LOGITECH G ASTRO A50 X LIGHTSPEED - FEHÉR
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest