Hirdetés
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
sajog159
aktív tag
Szia!
Ha esetleg nekem intézted a kérdésedet, nem én vagyok illetékes… én Újpesten lakom.
Nekem nem sikerült találni senkit a Diginél, aki tervekről érdemben mondott valamit, egyszer csak megjelentek a környékünkön a „Digis” vezeték-szerelők és egy üzletkötő is jelentkezett nálam. -
Vendettahc
tag
A fölső a Digi-é, az alsó a telekomé. Sok helyen (nálunk is a Mátyás Királyba) végre a T is belendült, náluk elvileg nemsokára lehet is átszerződni, a Digi meg szakadjon meg, hogy lassan 1 éve megy a huzavona.
A mi házunk előtt egyébként a telekom egy fekete dobozt szerelt a többi szürke helyett, mert innen ágaztatják el a lenti utcába és gondolom van benne egy vaddisznó jelerősítő is.
-
legenda
Két hozzászólásommal korábban linkeltem a harmadik felet, a kiskapu oka nem kérdéses, a többi meg már a felügyeleti szerven múlik, tetszik neki így, vagy sem.
viktorhu: Jogi szemmel tudom csak nézni, mert a papíron az van, hogy az Invitel felett a DIGI rendelkezik, a többi nem nagyon érdekel, hiszen onnantól mindenért a DIGI felel ott is, ahol Invitel van.
Tévesen vázolják itt előttem azt is, hogy nem a DIGI alcége, hanem a DIGI tulajé, hiszen a céginfó...stb. alapján a hazai DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. vásárolta meg az Invitel Zrt.-t.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
R3laX
addikt
Alapjáraton még nem is cseszném fel magam, de mikor 2018 januárban beköttettem a VDSL 60-as Invitelt, májusig 27 pingekkel szaladtak a multiplayer game-ek és sosem szakadt a kapcsolat. Ugyanez ugyanitt Dorogon szüleimnél 15-20 éve semmi gond nem volt az ADSL-lel. Stabil, megbízható, még ha max 10-15megabit is, mivel külváros. Mostanra az ADSL elérte azt a szintet, hogy 200-300 pingeket produkál forgalmas időszakban, nálam pedig a VDSL-nél lett 34-42 ping, amit igazából 300-nak érzel. Közben folyamatosan szakadozik a net, illetve ha forgalmas esti időszakban használod a netet, este 8-9 körül, 60 az alap ping és csak modem restart oldja megy egy kis ideig a problémát. Szóval még a minőség is romlott, mióta "fejlesztenek" . 5 hónapig volt jó, mióta megvette a Digi, elb....
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Invitel van még Dorogon? Merre laksz, ha szabad tudni? És hol az invitel iroda most?
Érdekes, de a mi címünk szerint se invitel, se digi net nincs.
De ha létezik magasabb netcsomag mint a 8 megás digi, gondolkodás nélkül váltanék.
Amúgy, nálatok nem volt telekom szórólap? Ők fejlesztettek sokat a városba, 100-200-500-as csomagokat hoztak létre elég jó áron (csak az sincs nálunk).
Diginél karácsony előtt voltam, az ügyintéző hölgy mondta, hogy remélhetőleg karácsony, vagy utána már várható az optika. Az a baj, hogy Vörösvárról képtelenek ide hozni a fö szálat, hiába van városon belül kiépitve. -
senior tag
Invitel iroda még ott van, ahol régebben esztergomba?
Lehet holnap elmegyek a digihez meg hozzájuk is, hogy felénk mit mondanak. Aztán majd jelentkezem...Én a barossal eszembe lakom, a patak felé. Elvileg a következő utcába már van telekom, és 5m-el nem huzzák odébb a kábelt. Söt. Lehet a szembe szomszédnak is van tréje.
Én már eljutottam oda, hogy bármi áron kéne egy gyorsabb net, igy is havi 10k elmegy arra, hogy az otthoni netet fent kell tartani a szülőknek, de az olyan lassu, hogy korlátlan mobilnetre is szükségem van mellette. -
Brandynew
őstag
Miért lenne undorító társaság? Mit gondolsz, hogy a Telekomnál mit fizetsz meg, miért kerül kétszer annyiba az egyébként rosszabb minőségű szolgáltatás (magasabb ping és jitter)? Azért, mert ott több a körítés, több embert foglalkoztat a support.
A supportra pár évente egyszer van szükséged, ellenben az internetet mindennap használod és havonta fizeted.
-
szucstom
őstag
Hidd el, én a tréhómtól jöttem át digihez és megérte. T-nél az átlag ping 25-30 között mozog jobb (!!!) esetben. IPTV a netből húz le sávszélességet, plusz HD adás esetén még a feltöltési rátád is a béka segge alá süllyedhet. Jó, mondjuk rézkábeles terület, de akkor se ajánlom a T szolgáltatásait. Alaphangon fizetnél 10 ezer körüli összeget, diginél nálam az 500as csomag kerül max 7 ezerbe.
PS4 ID: Z0D14C_1990; Manjaro KDE
-
Selynelar
aktív tag
Összességében véve én meg vagyok elégedve a Digi-vel. Egyedüli hátrányuk az az ügyfélcentrikusság. De ezt leszámítva szerintem nekik van a legjobb szolgáltatásuk. Szépek a tv adásaik,jó az internet és stabil. Azt nem mondom,hogy tökéletesek. Természetesen vannak negatívumaik,de melyik szolgáltatónak nincs. A fő pozitívum az áruk. Még mindig olcsóbb,mint bármelyik másik szolgáltató.
Anyáméknál volt telekom és hidd el,ha láttál ocsmány adást,akkor azt a Telekom-nál senki sem übereli. Köteleznek a beltéri használatára,mert anélkül nincs szolgáltatás. S két szolgáltatást fizetsz egy háztartásba,ha mondjuk két tv-n szeretnél adást. A diginél annyi felé osztod a bejövő jelet,amennyi felé szeretnéd ugyanannyi pénzért.
Volt egy srác,akinél egy beltérit üzemeltem be. Neki UPC-je volt. Nos ott is olyan szellemalakos volt a HD csatorna,hogy már-már kezdtem azt hinni,hogy analóg-ot nézek digitális adás helyett Hazamentem,bekapcsoltam az én tv-met egy sd adásra. S élmény volt,amikor tudatosult bennem,hogy sokkal szebb képet kapok,mint a Upc Hd adásainál. S ráadásul ők is nagyon drágák,s nem mindenhol elérhetőek. Főleg panelokban.
Az adás akadást könnyen ki tudod küszöbölni. Nézel a tv-n egy jelinformációt. Ha nagyon ugrál,s gáznak érzed. Írsz egy hibabejelentőt e-mailben szerződésszámmal. Másnap megkeresnek telefonon,hogy mikor jöhetnek ki. Nálam ez volt. Kijöttek-toltak extra kakaót a jelszintre és azóta semmi gond.
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Fecsike
kezdő
50-100 mbps között szokott ingadozni, attól függően, hogy éppen mennyien csüngnek rajta. ms ping nálam is 20-25 között. északkelet-magyarországi faluról beszélünk.
szerezz egy ismerőst, akinek telenor mobilnete van, és azon mérjetek szpídtesztet. kb ugyanaz lesz egy ilyen jó routerrel is az eredmény. de ha pl mobilról hotspotolod egy eszközre, az nem ugyanaz, ott lassabb lesz. -
-
R3laX
addikt
10+ éve van Digi a városban. Jelenleg köthető, 4mbps.
Szerk.: Én biztos h beköttetem a Telekomot, ha vele hamarabb szerződhetek. Csak azért is. (Telekom is fejleszt vele egy időben).
sfdrakex: 60-as invitel VDSL-em van, de ezt meg bekötötték 2018 januárban, majd 2018 május óta egyre leterheltebb f0s.
[ Szerkesztve ]
-
Micsurin
nagyúr
Dorog, Tát ismerem a környéket, barátom mogyorósbányai, nekik most kötött be a Tré.
120mb-es csomag amiből a garantált 8 és tudnak szigorúan 3-at az a legfaszább szerintem, olyan IpTV-vel ami nem tud 5 percet akadás mentesen biztosítani. Mindezt a fővárostól 5km-re és majd 8000-ért havonta, hűséggel.
Mikor a csöves hulladék legalja Cisco modem haldoklik, vagy épp 500 kb/s-kel próbálsz Moodle-re beadandót feltölteni és közlik veled kéne lassan routert cserélni, biztos gyenge megkérdezik és aztán közlik az AC57-re nem lesz elég az aktuális sávszélességhez akkor úgy én is sírnék nyugi!
Kedvenc, főzőm a reggeli kávét bő három hete apum épp hívja a Trét, hogy meséljenek miért nincs előző este 8 óta net...: "Az önök routere nincsen szinkrónban a szervereinkkel emiatt lehetséges, hogy nincs élő internet kapcsolatuk." - "Add ide azt a k* telefont..."
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
senior tag
Nálad legalább van 60-as net
Dorog másik felén nálam továbbra is a 8 hasít, sőt, rajtunk kívül minden oszlopon ott a tré dobozkája is, kivéve a mi oszlopunkon. Megkérdeztem, hogy esetleg lehet-e, hogy minket nem hagynak ki, mire azt a választ kaptam, hogy nem lehetséges hozzánk kihúzni a kábelt, majd ha lesz valamikor egy hálózatfejlesztés, gondolnak ránk...ennek egy éve.
A Digis nőcit havonta egyszer meglátogatom (ha már az van az oszlopunkon) és mindig leráz annyival, hogy már itt az optika a városban, már valahol (európában) kötik is befele a gigás netet, de a mi címünkre nem tudják mikor érnek.
1 év nyakukra járás után annyit elértem, hogy a úultkor felírtak egy üres A4-es lapra a címünkkel együtt azzal a szöveggel hogy "figyelembe vettük az igényét, igyekszünk minél előbb cselekedni" -
senior tag
Ez érdekes, mindenkinek mást mondanak
Legutóbb nekem azt mondták, hogy ahol tudnak kötni, ott a számla mellett fognak berakni szórólapot.
Az a jó az egészben, hogy 3 utcányira lakom a kutykuruttytól, és a doboz, illetve minden feltétel meg van már nálunk is, már csak a házba kéne bekábelezniük. Kertesház ide vagy oda, itt sem csinálnak semmit.
Mindenesetre valamikor megint bemegyek verni az asztalt, mert a modemjük már egy éve haldoklik, hetente áramtalanítanom kell, mert túlmelegedik. Remélem szerelőkkel térek haza, akik kötnek majd optikára.
Tré központ viszont Dorogon van, és a kötést is itt kell kérvényezni, sőt az egész környéket is a dorogi iroda látja el (Leányvár, Piliscsév stb.).
Invitel megint egy külön történet, elvileg ugye a Digi felvásárolta az ő hálózatukat is itt Dorogon, még is Inviteles számlát kap még mindenki. Én is arról váltottam korábban, mert rohadt drága volt, és míg a Digis net heti 1× szakadozik, az általában napi 2-3×. -
R3laX
addikt
Meg is nézem, milyen TV-re fizessek elő a Digi helyett. Elegem van az Invitel/Digi csapatból. Franc fog nekik még havi 3300-ért tévét fizetni, úgy hogy koaxon még a HD adások is veszítenek a felbontásból. Majd ha 2025-ben sikerül a 12.000-es város központjáig elérni, akkor visszaköttetem.
-
kopi72
aktív tag
Azert azt tudod, hogy az invitel tevenek van egy olyan elonye a tobbivel szemben, hogy auto streameli egy csomo csatornat, es siman attekered a reklamokat. (es nem kell elore felvenned, meg bohockodni a felvetel beallitasaval)
Hasonlo cipoben vagyok mint te, 30-as adsl-em van (nekem is 60 lenne), de van 3 settopboxom is es azokat is etetni kell..A belvarosban mar van digi, meg 2 utcaval lejjebb is, a legujabb technologiaval, nyarra igertek itt, de szerintem iden nem lesz belole semmi..
8000 ft-ot fizetek az invitelnek
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
Vendettahc
tag
Én tavaly ilyenkor már 1 hónappal a gerinc behúzás után azon voltam, hogy itt mire ténylegesen eljutnak a bekötésig, már el is kölözök a Mátyás Királyból, Vörösvárra. És ha még kihúzzák pár hónapig ezt a rohadt tétlenséget, akkor be is fog jönni Ott már legalább 1 éve lehet beköttetni, úgy hogy ay internet kapásból letudva
Vicc egyébként ami itt megy Dorogon. A minap láttam, hogy az sztk-val szembeni utcába tákolják a leszakadt(!!) Digis dobozt. Édes istenem, 1 éve sincs fent, de már leestek, javítják, miközbe még szerződni se lehet.
És még egy vicces dolog. Mióta a telekom is kirakta a dobozokat (1 éve ők is már), azóta az oldalon a Hamarosan erre a címre is elhozzuk az extra gyors internetet felirat volt látható. Most már ez is eltűnt, csak ennyi van, hogy: A megadott címen nincs elérhető otthoni internet szolgáltatásunk!
-
senior tag
Most jövök a Digiből, gondoltam érdeklődök az aktuális álláspont iránt.
Barossal szembe még mindig semmi, és prioritás sem vagyunk, igy kb annyit tudott mondani a hölgy, hogy majd idén valamikor, de haladnak...
Erőmű ltp iránt érdeklődtem még (illetve azon környék iránt), ott elvileg most tárgyalnak, és ha minden jól megy, egy bő hónapon belül ott már lesz optika (ha jól emlékszem te is azon a környéken vagy)
Még mindig az az álláspont, hogy a lakótelepek élveznek prioritást, és főleg Dorog felső része.A net persze továbbra is szakadozik a fejlesztés miatt, hetente 2 este totál nincs szolgáltatásuk, se tv, se net se telefon ilyenkor
Ugye jött a Digi Mobil most Esztergomba (Dorogon ugye még nincs) viszont itt is lehet igényelni esztergomi lakcimmel.
(Ami viszont picit dühit, hogy a trések is húztak ki kábelt 2 hónapja az oszlopunkra, bemenve viszont sehol semmi információt nem találtak erről, viszont a mellettünk lévő utcában, és a szemben lévő lakótelepen is vannak már. Fejlesztés várható, valamikor. Dorog felső részén van már optikájuk, a vasút alatti területeken meg továbbra is koaxon hóditanak.)
-
4Grider
nagyúr
Oldjátok meg, hogy legyen közelebb a játékszerveretek, és ne sok ezer km-el és egy rakat szolgáltatóval odébb. Ha az egész világon a Mészáros művek kezében lenne a net, akkor sem lehetne garantálni, hogy két végpont között nem lesz néha vagy folyamatosan lag. Ha a bix-be vagy bármelyik nagyobb hazai adatparkba beteszel egy szervert, azt jó nagy valószínűséggel nagyon jó válaszidőkkel fogod elérni addig, amíg annyian nem lesztek rajta egy időben, amíg túl nem terhelitek.
-
MODERÁTOR
-
R3laX
addikt
Én a helyükben rabokkal csináltatnám, vagy csimpánzokkal, azok elég olcsók.
Tényleg valaki nem vállal, max 50m-re lévő oszlopról behúzni kábelt 2. emeletre?
F@szom kivan már a spórolós igénytelenségekkel. Invitelt elb@szták, Digi fejlesztésre meg nem költenek. Már 1.5 éve szarakszik a VDSL-em, mióta megy a "fejlesztés".[ Szerkesztve ]
-
troooper
tag
Múlt héten náluk fizettem be a számlát, gondoltam rákérdezek én is Dorog, Mária ház mikor várható. - Háááát, nem kaptak segítséget, jön a rossz idő, eső, hideg... jövőre. - Tavasszal esetleg? ... - Hááát, talán akkor.
Mióta is ígérik ezt a fejlesztést? Szerintem már 8 éve biztosan... Ez alapján a jövő év biztosan rámegy még. Sebaj, addig is ott csúcs szuper 8-as, ami esténként használhatatlan. -
senior tag
Ez most komoly?!
Tavaly októberben pont ilyen indokkal küldtek el, hogy "talán majd jövőre".
Na mindegy, két év után már csak képesek lesznek a 10m-re lévő oszloptól bejutni a házunkig.
Nálunk még telekom sincs.
Arról a csodás modemről nem is beszélve, ami ha kap egy áramszünetet, onnantól egy napig nem képes életre kelni. -
Dragon3000
veterán
Nálunk a belvárosban vannak olyan helyek, ahol kb csak egy szolgáltató érhető el, mert nem engedték a többinek, hogy feltúrják azt a területet, gondolom valami közeli havernak a keze benne van abban a szolgáltatóban és nem szerették volna, ha becsődöl a többiek mellett. Mellette a telekom legszarabb megoldása volt elérhető garantált 5Mbps sebességgel, most már ezt feltornázták 15Mbps-re, feltéve ha az a csomag kérhető oda, de ezt csak helyszíni felmérés után tudnák megmondani
Ezek után nem biztos, hogy az adott szolgáltató nem szeretne arra is terjeszkedni, esetleg fejleszteni.[ Szerkesztve ]
-
R3laX
addikt
Én igazából emiatt is húztam fel magam nagyon a Digin. Egyszer ha sikerül bekötni a Telekomot , akkor egyszerre mondom le a DigiTV koax szolgáltatást és az Invinetwork VDSL-t, csak ugye már nem mondhatom le mindkettőt a Digipontban, ami itt van 150m-re légvonalban .
szerk.: Igazából sokkal stabilabb volt a kapcsolat még 384-es ADSL-lel majdnem 15 éve , amikor még csak DigiTV volt Dorogon.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Sikkes Chieftec házpár, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Path of Exile (ARPG)
- Elektromos cigaretta 🔞
- BestBuy topik
- Projektor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- További aktív témák...
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest