Hirdetés
-
PROHARDVER!
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz zsolt501 #19060 üzenetére
otthonra gigabitig édesmindegy ám
nálam a 20méteres házilag krimpelt CAT5 kábelre is gigabitet írt a laptop meg a router között
az igazi előnyt max az jelentené ha a routertől kimérnéd a DIGI switch-ig mennyi kábel kell
megveszed CAT6 kábelből és mikor cserélik a switch-et kéred hogy húzzák be a régi helyett
mondjuk sebességügyileg semmi extrát nem adna csak masszívabb frekvenciát elbír a jövőre való tekintettelrouter meg otthoni eszközök közé meg már fillérekért lehet kapni 2méteres CAT6 patch kábelt
valami 300 forint körül vannakMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
janos1988
addikt
válasz zsolt501 #19128 üzenetére
Adjál neki, meg a többiek is, nézzük meg létezik-e az a korlát.
Mondjuk legális keretek közt nehéz havonta elérni a 350 GB-ot, bár ilyen helyzetnél az 500/1000-es netre sincs szükség.
Flashget: Szerintem is arról lehet szó, hogy azért ne lépjen át egy határt az ember, mert túlterhelheti a hálózatukat, mivel a másik 3 "kisebb" csomagot nem érinti ez a korlátozás.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
sethyx
csendes tag
válasz zsolt501 #19128 üzenetére
Holnap tuti megkérdem üfsz.-n hogy a 350GB mennyire lesz erőltetve.
Kis utánaszámolással elég vicces adatok jönnek ki: 1000Mbps úgysem lesz meg, szóval tegyük fel hogy csak 500Mbps-kel számolva és csak letöltéssel másfél óra (94 perc) alatt megvan a 350GB.
Overheadet meg ACK-okat is beszámítva max 80 perc...[ Szerkesztve ]
-
fageza
csendes tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz zsolt501 #19220 üzenetére
Ugye nem gondolod hogy hazudok? Miért kell hitetlenkedni?
Máskor semmi gondom nem volt ezen oldalak elérhetőségével. Tudom hogy működnek ezek az oldalak mert isitdown néztem, és mennek az oldalak. Nem gyanús neked hogy "helyi karbantartás" során országosan digiseknél betojnak a szolgáltatók? Nem vagyok szaki, de miért ne lehetne hogy csak bizonyos oldalak nem működnek rendesen?[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz zsolt501 #19585 üzenetére
Valaki romániában irkál mindenfélét a face-ra
Jogilag ez így ebben a formában nem elfogadható. Vagy fognak lehetőséget biztosítani adatforgalom mérésre (ami ki tudja mennyire pontos) vagy ez a 350GB lesz több és a szöveg környezet is változhat "aki eléri a 350GB-ot arra a szolgáltató korlátozást vezethet be." És nem az, hogy korlátozást vezet be.Egyébként én örülök az emelésnek és hajrá digi, de a ÁSZF-ben ahogy mostanában jelennek meg a mondatok és a valóságban mi van, emlékeztet a régi szép EMKTV-s korszakukra mikor adhoc szerüen jelentek meg és változtak pár napon belül.
Realme GT Master Edition
-
unknownuser
tag
válasz zsolt501 #19585 üzenetére
Szerintem ő a szolgáltató, amit ő mér az hiteles. Ha bíróságra kerülne az ügy neked kellene bizonygatnod, hogy hibásan mértek.
Nem vagyok jogász, de azért gondolom, hogy így van, hiszen rendőrségi ügyeknél is a szolgáltatótól kérik ki, hogy melyik előfizető forgalmazott egy bizonyos IP-címen. És ha a szolgáltató által kiadott IP-előfizető párost elfogadja a bíróság bizonyítékként, akkor a szolgáltató által mért forgalom-elfizető párost miért ne fogadná el?
(Ja, amúgy meg a telkó cégek is maguk mérik a telefon forgalmat, és abba se nagyon tudsz belekötni, hogy hibásan mérnek.)
-
warcat
veterán
válasz zsolt501 #19592 üzenetére
Ja persze pereljük a rohadékokat,majd jól visszadobja a labdát,hogy Bélukám,mivel is sikerült 2-4-10 Terrát forgalmaznod?
Persze te felkiálthatsz,hogy semmi közük/zöd hozzá,viszont ha folyamatosan szakadozik,túlterhelt a háló több száz felhasználónál,akik persze panaszkodnak Digi felé Pityuka meg Béluka tevékenysége(azaz 1-2-3 fő) miatt,akkor igenis van közük hozzá,és meg is teremtették maguknak a kiskaput a beavatkozásra.Szinte borítékolható az egész,amíg meg nincs más konkrétum,teljesen parttalan ez a fecsegés ami elárasztotta ezt a témát.
Senki sem vitatkozik azzal,hogy bármiféle korlátozás szar,nem kell itt senkit meggyőzni,fáradjatok át vele a Digi Facebookjára egyéb elérhetőségére,ott haszna is lenne talán a dolognak.[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
unknownuser
tag
válasz zsolt501 #19595 üzenetére
"(2) A 13. §-ban, valamint a 14. § (1) bekezdésben meghatározott követelmények esetében az ellenőrzések igazolása történhet legalább egy hónapra vonatkozó - egy számlázási időszakkal egybeeső - folyamatos méréssel vagy kijelölt tanúsító szervezet által történő tanúsítással arra vonatkozóan, hogy a szolgáltató megfelelő számlázás ellenőrzési folyamatokat és ellenőrző méréseket alkalmaz."
De ha te megmutatod, hogy a fentebb linkelt rendeletben hol van az leírva, hogy valamilyen hatósággal hitelesíttetni kell valamilyen mérőszerkezetet, akkor elhiszem, hogy neked van igazad. Addig továbbra is azon a véleményen maradok, hogy sem a telefonszolgáltatók, sem az internetszolgáltatók mérési rendszereit nem hitelesíti semmilyen hatóság. Szép vagy nem szép, szerintem így van.
A víz, a gáz, a villany meg kicsit más tészta, más törvény is szabályozza őket.
[ Szerkesztve ]
-
unknownuser
tag
válasz zsolt501 #19637 üzenetére
Az NMHH-val már volt ilyen ügyem, régebben, mert kiderült a szolgáltató számlázása téves volt, és nem a mért összeget számlázta ki, nekem csak bejelentenem kellett, a vizsgálatot az NMHH hivatalból elvégezte, nekem csak írásban kellett kérnem a vizsgálatot, illetve a számlákat lemásolták.
60 nap volt akkor egy vizsgálat, most nem tudom ez hogy megy, de a hitelesítést szakhatóság végzi, ez most sem változott.ÉS? Mi lett az eredmény? Mert pont a lényeget hagytad le. Megállapította a hatóság, hogy a szolgáltató feltörte a plombát a hitelesített mérőjén?
-
PeterPH
senior tag
válasz zsolt501 #19688 üzenetére
A torrenthuszározásos megnyílvánulás szerintem találó volt.
A Digi szándéka nyilvánvalóan nem az, hogy az átlag felhasználót korlátozza, még ha az akár több TB foralmat is generál esetleg.
Azon viszont cseppet sem lepődnék meg, sőt helyesnek is tartom, hogy az olyan felhasználókat, akiknek az a fixa ideájuk, hogy márpedig a le és feltöltésnek nonstop maximális sebességgel kell mennie, teljesen értelmetlenül (mert ő az első x-ben akar lenni a xyz torrentoldalon), korlátozzák. Ez igenis a többi felhasználó érdeke is, főleg az olyanoké, akiknek az átlagnál több adatot kell forgalmazniuk, és a torrenthuszárok miatt esetleg, hangsúlyozom esetleg csökkenne a sávszélességük. -
warcat
veterán
válasz zsolt501 #19695 üzenetére
Szerintem csak szétnéztek valami forrás után,és átvették az UPC számait,a 350 GB nyilván életszerűtlen,2009-es színvonal.
A nextgen játékok helyigénye várhatóan eléri az 50 GB-ot,ez a várható méret a következő 2-3 évre előretekintve,arányaiban ezt teljesen visszahozná a 2000-es évek elejét,ahol 5-10 GB-os korlátok mellett kellett számolgatni,hány játék fér bele(természetesen ez akkor még inkább warez tevékenység volt)[ Szerkesztve ]
EA: It's in the crate!
-
ferob
őstag
válasz zsolt501 #19828 üzenetére
Nekem pl. még az e-mail címem se tudják, hogy ilyesmiről értesítsenek, viszont tegnapelőtt délutánra ígérték, hogy kijönnek, de azóta se értek ide.
Nem meglepő módon az ügyfélszolgálat arról nem tud tájékoztatást adni, hogy ennek ellenére mikor jön ki a szerelő.
[ Szerkesztve ]
-
Jackie_Chan
senior tag
válasz zsolt501 #19850 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi.
SFTP legyen??[ Szerkesztve ]
"Az nem hozhat változást aki nem tűnik ki a tömegből!" "Sic Parvis Magna-Minden nagy dolog kicsiként kezdte" "Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani."
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Építő/felújító topik
- Ukrajnai háború
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Netfone
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- OLCSÓ GAMER LAPTOP! i5-10300, 16GB RAM, SSD 500GB, GTX 1650
- 9gen PC(i3-9100f/512gn SSD/Rx570-8gb/16gb ddr4)
- Apple gyártói garanciával, bontatlan, iPhone Se 3 kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ!!! GAMER PC SZUPER ÁRON: Új i7-12700KF/14700KF - RTX 3060 Ti - Új 16/32GB DDR4 - GAR/SZÁMLA!!!
- Dell Latitude 7390 i5-i7 / 8-16GB RAM, ssd, jó akku - számla, 6 hó garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest