- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Atic
tag
Sziasztok!
Üdv Siliv ;)
Szintén nemrég váltottam HDSNET-re. Két gyors kérdésem lenne:
Már két nap megfigyeltem, hogy 22:13-kor elmegy a hálózat, a modem rebootol, meg miegymás, aztán oké. Akárcsak az ADSL hálózatoknál, ott ha jól tudom ilyenkor van IP újraosztás, és azért szakad egy pillanatra. Van köze a kettőnek egymáshoz?
A másik: van valamiféle IP blokkolása a hds-nek? Mert van egy oldal, amit mióta bekötötték a netet, nem hoz be. Más nettel simán megy. Tudom, hülye feltételezés, de nem tudok mire gondolni...
Egyébként egész elfogadható a szolgáltatás errefele. [Kiskunhalas] -
MODERÁTOR
emktv iz bekk egejn
mennyire érdemes erre beruházni? XIXben vok és ha itt is elérhető akkor miért ne... nem lehet rossz... esetleg valaki valami bővebb infóval rendelkezik erről a LAN dologról? vagy ezt csak panelházaknak csinálják
hát ez yó... lehet hogy nem is kell váltanom [link]
[Szerkesztve]Harrrr!!!!
-
rocket
nagyúr
válasz Silivrian #1396 üzenetére
Amikor meg forgalmi limitesek voltak a csomagjaik akkor ugy mukodott a szamlalojuk, hogy ment 1 honapban kb. 25 napot, utana mar nem szamolt.
Mivel kemeny penzeket kellett volna fizetni a limit atlepeesert, ezzel a megoldassal tartottak sakkban a felhasznalokat,nem emlekszem lett volna olyan 1 honapot vegig ment volna
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Silivrian
csendes tag
Üdv!
Frissen kötötték be a hdsnetet, elég impresszív a stabil 2M/1M a gányos A-netes mikrós szolgáltató után (700/400k volt kb., dupla pénzért).
Egy apró kérdés: jól látom, hogy nincs a szolgáltatónak forgalommérő oldala? -
vigyor
csendes tag
hello!
ejha, nem semmi a tájékozottságod...
valószínű akkor dolgoztál nekik, ha ennyire vágod az infókat...
mire számíthatunk még, jönnek a románok, vagy esetleg az oroszok és.... elvágják a kanócunkat...
egyébként, nekem 6. ker egyelőre jól megy, igaz csak pár hónapja vagyok előfizető
üdv... -
-
áh, egyre rosszabb a net
állandóan hibákat dob fel, amikor linkekre kattintokPénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Yo-Da
csendes tag
Akkor a HDSNET-ről egy picit bővebben...
A HDSNET a Romániából eredő EMKTV egyik pici ''nyúlványa''. A szolgáltatáshoz használt eszközök nagy százalákát a román RCS/RDS nél leselejtezett switchekre, routerekre alapozzák. Tehát ami romániában már nem jó, mert ócska, azt elküldik a magyaroknak, mert nekik jó lesz az... Internet részlegük 4 főből áll, egyeseknek horribilis fizetéssel, (Volt idő amikor magánvállalkozóként számláztak a cég felé - Ez a vicces kategória - )
A cég kiskunhalasi Internetszolgáltatása egy másik nevetséges dolog. A kiskunhalasi ügyfélszolgálati iroda vezetője, nyáron Túramotorral, télen X3-as BMW vel jár, mindezt a havi 1X0.000 fizetéséből? dehogy!! Az Internetes osztályvezetővel karöltve kis céget alapitott kiskunhalason, és elkezdte a saját internetét szolgáltatni. Tehát ha kábelTV-t akarsz, akkor EMKTV, ha interntetet, akkor a Kiskunhalasi Kiskirálytól veheted, ami EMKTV, csak ugye nem neki fizetsz érte, hanem a BMW-be csurgatod a benzint. - Nem véletéenül nem intézik el, hogy legyen kiskunhalason internet mindenhol. Nem érdek, mert akkor nem lehetne az ügyfeleknek mit privátban számlázni.
A másik érdekes dolog EMKTV-nél az IP telefonok és a VOIP szolgáltatás. Az EMKTV volt az első aki bejelentette, hogy VOIP ot fog szolgáltatni, mégis ők az utolsók, akik megvalósitják... Miért A hozzáértés miatt!! Azért adnak mostanság új modemeket, mert az már tudja kezelni a VOIP-ot. A régi romániából továbbszállitott nem volt jó, már ott sem... 2005 óta adnak ki telefonszámot teszt jelleggel a XIX.kerület és más egyéb részeken. Az ügyfelek használják is, belföld, külföld mindenhova, csak a számlázást nem tudták megoldani. Másodperc alapon akarnak számlázni, és az összeget kalkuláló program elkészitését egy olyan emberre bizták, aki két mondtatot nem tud folyamatosan elmondani. Lassan 3 éve készül a program, havi 5x0,000-ért. Várhatóan jelek szerinte mostmár számláznak is, kérdés, hogy mit ?? Az elkövetkező 3 év minden bizonnyal a számlázó program tökéletesitésével fog telni. Természetesen az ügyfelek kárára.
Vége -
neduddki
nagyúr
HI!
Na megjottek a szamlak amibol uge teflon az erdekes: szoval tv 2700 ft net 2900 /1M/
Szoaval:
a belso hallozatos hivasok
3 perc es 0 perc fizet
budapest:
cucs: 136p-bol 43p
kedvez: 9p-bol 2p
a tobbibol nem adtak kedzezment
de vigyorgok, mert 610 ft a teflon:- )))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
MODERÁTOR
nekem tegnap bármit csináltam, 2percenként elment és ha nem csináltam vele semmit akkor csak a modemreseteket kaptam félpercenként... ha a tvből kihúzom a kábelt akkor 10-20másodpercen belül felszinkronizál, majd 2perc múlva gondol egyet és elmegy... ezt csinálta tegnap egész álló nap... már a hajamat téptem, pedig alig tudom megfogni
és van hogy ezt játssza néhanapján... gondol egyet... asszongya hogy akkor ő most nem hajlandó működni és úgy is tesz... lehet hogy ez a szar webstaros modem az oka?Harrrr!!!!
-
Nem tudom, de az utóbbi napokban egyre rosszabb.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Loha
veterán
Elvileg autodetecten HDSNET DHCP szerverétől lekérdezi a megfelelő értékeket, és beállít mindent magától. Gyakorlatilag nekem többször feltűnt, hogy egy szakadás után rossz IP-t meg egyebeket kapott a routerem, és ez miatt nem ment a net.
Szóval érdemes tudni a megfelelő beállításokat, mert nálam sokszor előfordult, hogy DHCP-vel nem kaptam IP-t, a fix beállításokkal meg ment a net.
Egyébként mostanában elég sokat szakadozok. Elmegy a net, aztán modem restart után minden ok.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
-
FNZ
őstag
tudtok valamit, hogy megint baromira belassult a net ?
eddig - a teszt vége óta - stabil volt, most megint sz@r@xik. -
xabolcs
őstag
nekem egy fel evig volt ott
kb szerdankent (napkozben, koradelutan) elment vadaszni, aztan meglotte, s vegul hazahozta.
csak neha ez tobb oraig is eltartott, s persze pont olyankor kellett volna a legjobban
vegul eccercsak jottek, s meregettek, aztan rajottek, h csutkara van tekerve az erosito,
aztan mintha tenyleg stabilizalodott volna a szolgaltatas
a sebessegre, hal istennek nem lehetett panaszomaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
Van valaki aki, 9kerben rendelkezik ilyen nettel? Megoszthatná velem a tapasztalatait...For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
rocket
nagyúr
válasz shabbarulez #1373 üzenetére
Azt nem tudom, egy ismerosom megkerdezte anno amikor kikerult netre a szorolapjuk, es azt mondtak 13. keruletben lesz elerheto.
Akkor szolgaltassak mas neven, es akkor senkinek nem fogja szurni a lelket"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
shabbarulez
őstag
13 ker-ben hol akar HDSNet szolgáltatást indítani?
Alkalmazott technológia meghatározza a sávszélesség lehetőségeket, az árat meg az adott piaci körülmények/lehetőségek befolyásolják.
Pl. Rubicomnál is van eltérés területi és technológia különbségek szerint. Itt fönt a III. kerületi LAN-os hálózatokon 4/4 Mbps 7146 Ft, vidéki mondjuk Vác környéki kábelnetes részen 3Mbps/512kbps 11880 Ft, a Szentesi területen meg 2560/768 kbps van 11900-ért, egyes kistelepülési részeken meg max 1024/256kbps-et adnak 8990-ért és fene tudja lehet ott csak wlan hálózat van. -
rocket
nagyúr
válasz xabolcs #1366 üzenetére
13. keruletben lesznek elerhetok az uj csomagok, erdekes helyzet fog kialakulni, 4mbit/4mbit 4500ft ahol elerheto, 2mbit/1mbit 4900ft mindenki masnak?
Hibas az ASZF, 41. oldalon meg a tavalyi csomagokrol es emelesrol irnak, HDS4096 16800ft"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
xabolcs
őstag
@shabbarulez
a kimerito valaszert!
@Omni
ahogy olvashato az afsz 42-ik oldala kornyeken: kizarolag a fent reszletezett LANos bigyo szolgaltatasi teruleten veheto igenybe...
szoval ha ugy van ahogy elkepzelem,
akkor a falbol kiallo utp aljzatba, modem nelkul, direktbe betolom a wifi routert s mar szorja is a cuccot??? woooowaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
shabbarulez
őstag
válasz xabolcs #1364 üzenetére
Nagy valószínűséggel azért ment el a net mert a BIX port bővítés kiszolgálásához hálózati eszközt is kellett cserélniük, addig átterhelték a másik RDSNet-es portjukra a forgalom egy részét. Mondjuk normális szolgáltató ilyen karbantartás hajnalban végez el, amikor ezzel a legkevesebb előfizetőjét zavarja.
-
shabbarulez
őstag
válasz xabolcs #1366 üzenetére
Pl. a DMCC-nek Debrecenben a város egyes részen van LAN hálózatos megoldása és vannak területek ahol DOCSIS kábelnet van. Lehet Bp-en is van ilyen területe Emktvnek-Hdsnetnek/Digikábelnek fene tudja hogy kéne már őket hívni vagy ha még nincs esetleges új területeken még lehet.
Többféle hálózati megoldásra lehet ráhúzni a LAN jelzőt. Ethernet over Coax(EoC) megoldásnál jellemzően optikán be a háztömbig a gigabit és onnan dedikáltan az előfizetőkhöz behúzott coaxon megy egy 100/100 Mbps-es Ethernet kapcsolat és az RF TV jel. Az előfizetőnél jellemzően egy csak passzív fali aljzat van aminek egy UTP és coax csatlakozója van netre és tv-re. Ilyen pl. a Teleste Etth megoldása [link]
Új építésű kábelhálózatoknál, sűrűn lakott lakótelepi, lakóparki, tömbházas részen ahol a nagy népsűrűség miatt üzletileg megéri az FTTB(üvegszálat kihúzni az épületig) ott egyre gyakrabban alkalmazzák. Úgy tudom a Rubicom III. kerületi Faluház projectje volt az első ilyen és azóta több más helyen is használták már. Pl. a HDSNet területén konkuráló Net11 hálózata is így épült.
A másik lehetőség az hogy gigabites optikai uplink ki van építve a lakótömbbig és onnan van párhuzamos coax és UTP kábelezés is a lakásokig. Értelemszerűen egyik a tv-nek másik a netnek. Pl. a Rubicom Pók utcai(volt GaTeS Group) vagy Kaszásdűlői(volt DsNet) hálózata is ilyen vagy az elején említett DMCC is csinál így hálózatot Debrecen egyes részein. TvNetworknek is van LANNet-es hálózata Szeged egyes részein, Bp-en Kispesten, talán XIII. kerület egyes részein is, talán Debrecenben is. Új építésű lakóparkok esetén is használt szolgáltatási forma pl. ComUnique ilyen. De pl. az általad említett Tigernet is valami hasonlót csinál. Vagy pl. a TvNet-nek is van XIII. kerületben egy kisebb LAN hálózata a Kárpát u. környékén(volt KárpátNet). Vidéken is vannak ilyen kisebb lokális hálózatok amik sűrűn lakott részeken Ethernet alapú technológiával szolgáltatnak. Szóval van azért több ilyan hálózat több tíz ezer előfitőhöz elérve és többsége már sok éve üzemel és folyamatosan épülnek újak is.
Persze be lehet húzni az optikát akár egészen az előfizető otthonáig is. Olyan pl. a Bólyi önkormányzati közösségi hálózat, amiről korábban volt cikk itt a PH-n is. -
xabolcs
őstag
sorry a sok hsz miatt
de emktv-ek telleg ujitanak: aszf 42. oldal [link]
4500penz = 4M/4M
3500penz = 2M/2M
2500penz = 1M/1M
es a feketeleves:
''3. Internet előfizetési díjak, benne foglalt telefonszolgáltatás nélkül kizárólag LAN hálózaton történő szolgáltatás esetén 2007. május 2-től:''
szoval mi az a LAN halozat?? az ugyfelszolgalati irodakban muxik csak????
en ilyen lanos cuccit eddig csak a tigernetnel lattam, ott is csak 100meteres korzetben, amig az utp elert
ez is vmi olyasmi lenne?
amugy nalam meg nem emeltek ( X. ker. gyakorlo ltp)aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
ma delutan kettokor ugy elment a net, h csak na
gateway-ig meg csak-csak elment a traceroute, de utana.....
ami az emktvtol elment:
azt az rdsnet megkapta:
jah www.emktv.hu-n elsosoros hir:
Névszerver változás -
Új másodlagos névszerver
jah, es bix.hu-n az emktvnek mar 2Gje van
kiralysag ... akkor megsem tesztelnek?
szerk:
nahh, ebbol semmi sem latszik...
megy kepfeltoltesre .... pilll
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
rocket
nagyúr
Ugynezki mindenhol mas ideig tart a teszt idoszak, vagy lehet ahol birta ott meghagytak az emelet sebessegetket, mondjuk ilyet nem tudom megmernenek-e tenni, hogy x helyen 3mbit/1mbit, y helyen meg 2mbit/1mbit, es y helyen nem azert ennyit mert ennyit bir hanem ennyire van allitva, csucsidon kivul ment szepen nalam is a letoltes 3mbit korul.
Mondjuk semmi hivatalos informacio nem volt a csomag feletti sebesseg emelesrol, igy reklamalni se lehetne erte."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Nimda
addikt
Ma reggel:
Mégis emeltek?
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Stabil a net miota visszavettek a sebesseget a csomag szerintire, este csucsidoben is megvolt az elmult ket napban a 2mbit/1mbit
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
rocket
nagyúr
Ugytunik megse, az en ipmet romania data systems-nek latja, nem terezvaros cable (erdekes smartwhois terezvaros cable-nek irja), nalam az ISP avarage 1863 kb/s letoltesben.
Itt vannak az en speedtest.net eredmenyeim az elmult idoszakbol, letoltes [link], feltoltes [link] ,mintha a tozsdei arfolyam indexet neznem grafikonban"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
A HDSNET (vagy inkább EMKTV) tulaja egy román vég, gondolom az a Data Systems, vagy mi.
És tegnap óta nálam is ismét jól megy a net, legalábbis jóval kevesebb a probléma.
[Szerkesztve]Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
rocket
nagyúr
Elvileg az ISP avarage a HDSNET felhasznaloi altal a weboldalon mert atlag eredmenyt jelenti,az biztos nem az otthoni felhasznaloktol alakult ki az atlag 5348 kb/s eredmeny
Erdekes ezen az oldal reszen mar terezvaros cable-nek irja a weboldal a szolgaltatot, a sima teszteknel meg romania data systems-nek.
Amiota visszallitottak nekem egyszer teszteltem este 11 utan nem sokkal, akkor megvolt a 2mbit letoltesben, feltoltes 800kbps korul volt."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
FNZ
őstag
a speedtest.net-tel csináltam napi teszteket amit elment automatikusan, hogy mikor mennyi volt a mérés eredménye.
[link]
mostanában elég stabilnak tűnik esetfelé is.
mit jelent a your ISP avg ?
azt, hogy 5348 kb/s az átlaga a vonali sebességnek, amit elviselne a hálózatuk?
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Ugynezki vege a teszt idoszaknak, nalam is mar visszavettek.
Ahoz sok milliot kene a halozatra kolteniunk, hogy eltudjak erni a chello szinjet letoltesi sebessegben, nekem a 3mbit/1mbit megfelelne 4900ft-ert ha stabil lenne csucsidoben is, de sajnos nem volt az.
Remelem most a 2/1mbit stabil lesz mindig mint volt a teszt emelesek elott.
-
FNZ
őstag
ezek szerint vége a tesztidőszaknak és ennyit ''nem'' bír a hálózatuk?
visszavették mindenkinél a sebességet az eredetire ?
így most az eredetivel legalább viszonylag stabil a net.
leszünk valaha a chelló letöltési szintjén? -
rocket
nagyúr
válasz shabbarulez #1350 üzenetére
Marmint a bonusz emelesre gondoltam, akkor nem nott.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Loha
veterán
Mostanában rendben van a net, mármint most sem információs szupersztráda, de az ingerküszöböm alá csökkentek a problémák
-
shabbarulez
őstag
Azért nőtt az, nézd meg az éves statisztikát ott jobban látszik. A peak a hó elején még 700 Mbps körül volt, most már 860-ig is felmegy. Az átlag letöltés 480 Mbps körül volt most már 580, ez egy 20% körüli forgalom növekedés.
Van még ezért ott hely az átlag max 58%-os, majd ha 75% fölé megy akkor már időszerű lesz bérelni egy másik gigás portot.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
válasz shabbarulez #1348 üzenetére
Amikor emeltek a savszelessegeket marcius elejen nem not a hdnset forgalma bixen, csak rosszabb minosegu lett a net csucsidobe , ez arra utalhat, hogy valahol mashol van a szuk keresztmetszet, bar outgoing trafficnal max. 88%-os kihasznaltsag volt marciusban, lassan kinovik az 1gbitet
-
shabbarulez
őstag
Nem hiszem hogy az havi +110 rongyos port bérlet földhöz vágná őket, ha majd betelik a port biztos bővítik. De ez a hálózatnak a legjelentéktelenebb pontja bővítési szempontból. Az elérési hálózatot sokkal drágább és problémásabb bővíteni, vidéki telephelyekhez pedig a bérelt vonali kapacitás lehet még szűk keresztmetszet.
-
rocket
nagyúr
Ebben mondjuk igazuk van mert csak a hdsnet-1024 es hdsnet-2048 csomagok leteznek, amik ugye 1024-512kbps es 2048-1024kbps.
Tobbi szolgaltato a hatarra erkezett a legutobbi emelessel, nem hiszem mostanaban lennenek ujabb savszelesseg emelesek, inkabb az arcsokkenes jon majd legkozelebb, akkor lehet gondban majd a hdsnet mert mar nem nagyon maradt arcsokkentesre ''helyuk'', halozatuk meg nem nagyon birta az emelest, igy savszelesseg emelesben se tudnak hova lepni fejlesztesek nelkul, vagy emelnek majd aztan ha reklamalnak a felhasznalok a pocsek net miatt akkor meg jon az ASZF garantalt savszelessegere hivatkozas, ami olvasgatva mas szolgaltatok topicjait nagyon megszaporodott mostanaban azoknal a szolgaltatoknal akik fut-fat igertek savszelesseg teren."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Na, gépet cseréltem, ezért kértem egy szinkronizálást, miután visszament a másfél megabit egyre. Írtam neki, ők meg azt, hogy nekem csak 1 megabitre van szerződésem.
Ennyit az emelésről.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
rocket
nagyúr
Hullamvasut."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
FNZ
őstag
nálam már visszavették a sebességet. a 2 MBites vonalat többször mérve 1,4 és 1,8 MBit között ingadozott a X. kerületben.
a feltöltés koránt sem a letöltés fele, ahogy ígérik !!! max 330 KBit mostanában. az tesztemeléskor is max. 800-900 KBit volt 3 MBit letöltés mellett.
[Szerkesztve] -
rocket
nagyúr
Nalam tegnap este meg az emelt sebesseg volt, stabilabbnak tunt mint eddig, 2.5mbit korul volt este 9-10 ora kornyeken (hdsnet sebesseg meroje 3000 kbps koruli eredmenyt mutatott), feltoltes meg 450 kbps korul volt speedtest.net szerint.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
xabolcs
őstag
válasz xabolcs #1226 üzenetére
lehuztam a modemet, s ujrainditottam ...
na ekkor mar beengedett, de kabel nelkul csak a log volt erdekes:
[...]
Mon Mar 19 11:12:37 2007 -1858273252 Critical (3) Resetting the cable modem due to docsDevResetNow
[...]
Wed Feb 28 12:52:00 2007 -1858273252 Critical (3) Resetting the cable modem due to docsDevResetNow
[...]
szoval 19-en, hetfon del korul mindenki kapott egy resetet
azt a masik sort meg csak azert tettem bele,
mert megjott a szamla, es az elso napot is a 2048-as csomag szerint szamlaztak.
... tenyleg ugy tunik, h amikor bekotottek akkor 1024re kapcsoltak
...es ha nem szolok? akkor mehettem volna asztalt csapkodni
sajna, h mar csak a v1.x-es epx2203-akat lehet megnezni jobban
pedig a tobbi modemnel is nyugodtan megengedhetnek a nezelodest
a kezdo usert uccse erdekli, az expert meg gondolkozik, mielott telefonal
a szoftfrissiteshez, meg a resethez kulonbenis felhasznalonev+jelszo kell,
amibol meg a google se talal mukodot
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
Loha
veterán
ennyi van a modemen beállítva, mint határérték.
Az a baj, hogy egy ideje le van tiltva a modem webes felülete, tehát elég nehéz meggyőződni róla, hogy mire van állítva. SZVSZ a modem sebességeivel nem variálnak előfizetőnként, tehát ha 768-ra van állítva a feltöltés akkor mindenkinél azon kéne lennie, vagy legalábbis a te környékeden mindenkinek. -
Loha
veterán
En azt mondanam a 2 het tapasztalat utan, hogy nem birta a halozatuk az emelest
Ez tuti így van, bár nálam még a 2/1Mbit-et sem bírja tartani csúcsidőben. Mondjuk én már azzal is elégedett vagyok, hogy most már normálisak a pingek. Minél tovább HDSNET előfizető az ember, annál szerényebbek az igényei
A konkurenciához képest, az van amit mondasz, de ez csak a látszat szerintem. Hétvégén 4Mbit-es ADSL-el ügyködtem, és sokkal szarabb volt mint a HDSNET (ha minden rendben van). Pl a PH! nekem úgy megy általában mintha itt lenne az egész a vinyómon. ADSL-el sokkal nagyobb volt a késleltetés, a fórumon való kattintás és a kért tartalom megjelenítése között. Ez csak egy személyes tapasztalat, de sztem az is könnyen belátható, hogy 4Mbit-el egy honlap sem fog gyorsabban bejönni, elsősorban azért, mert ott már nem a net a szűk keresztmetszet.
Ha vki meg nagy letöltögető, akkor feltételezem, hogy nem elsősorban FTP-ről fog lerángatni mindent, hanem mondjuk a nagyon népszerű bitorrentel, ahol azért általában vissza is kell töltögetni, és akkor megint nem mind1, hogy 192kbit/s a feltöltés vagy 1Mbit.
Szóval sztem aki egy kicsit átlátja ezeket a dolgokat és a HDSNET-et választotta, annak semmi oka átmenni máshova. Akik meg nem látják át, azok meg sztem az olcsóság miatt, vagy a hűség hiánya miatt vannak a HDSNET-nél. Akik meg csak a letöltést sebességét nézik, eddig sem jöttek a HDSNET-hez, és ezután sem fognak. (Max 3 hónapra, hogy újra akciós ADSL-t rendelhessenek ) -
brd
nagyúr
válasz xabolcs #1332 üzenetére
Ez érdekes, találtam egy ilyet: [link] Ezek szerint, jogosan (értsd: jogilag kikényszeríthető módon) várnám el (a szolgáltatási idő döntő részében) a 125 KB/s-es feltöltést? Jelenleg ez a legjobb állapot szerint olyan 95 KB/s körül alakul, de általában 70-nél nem megy feljebb. Mellesleg, a jelenlegi tudásom és a tapasztalatok szerint, nem a hálózat feltöltési sávszélessége lenne kevés, hanem (ill. összességében, lehet, hogy az, ezért is) ennyi van a modemen beállítva, mint határérték.
The only real valuable thing is intuition.
-
rocket
nagyúr
En azt mondanam a 2 het tapasztalat utan, hogy nem birta a halozatuk az emelest, eleg pocsek halozatuk van ugytunik, 3mbit letoltest nem bir el mikozben a konkurenciak mar 5-20mbit kozott jarnak.
Remelem azert most, hogy csokkentettek a sebesseget legalabb stabil lesz mint a 3mbitre emeles elott
Akik nagy letoltesi sebessegre vagynak elfogjak oket hagyni, mert az also szegmensben a csomagjaik nagyon jo ar/erteket kepviselnek, chellonal 4900 forintert a 1024/256kbps csomag van, de 6900 forintert meg mar 5120/768kbps csomag van, igaz UPC-nel ezek az arak 2 ev husegnyilatkozattal vannak, szoval ha sokan elmennek toluk akkor lehet par honap mulva mar belefer majd valami emeles
-
MODERÁTOR
eddig tartott a jólét... visszatértek 1M-ra...
Harrrr!!!!
-
rocket
nagyúr
Ennyit bir a rendszeruk sajnos, nem mostanaban lesznek naluk 5-10mbites csomagok, 1mbit->1.5mbit , 2mbit->3mbit emelestol csucsidoben pocsek lett a net nalam (meg ahogy latom forumokon masnal is), mig a regi csomagokkal csucsidoben is stabil 2mbit kozeleben volt, most meg inkabb az 1mbithez van kozelebb.
Gondolom nem veletlen hivatalosan sehol nem irnak errol az emelesrol, ne lehessen reklamalni, bar mondjuk egyebkent se sokra menne az ember a reklamalassal az ASZF-ben szereplo minimumot igy is siman hozza.
Lehet aki 24/7 tolt le az jobban jart mert nem csucsidoben megvannak az emelt sebessegek, igy osszessegeben a letoltese gyorsabb lett, de aki nem toltoget annyit, es csucsidoben netezik, az rosszabbul jart."A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
FNZ
őstag
tudtok valamit a net lassulásáról ? mi történhetett ? ennyire tesztelnek valamit vagy most netel mindenki és nem bírják az eszközök !?!?!?
1,5-ös csomagom van, de ilyen még sosem volt. alig éri el a tesztletöltés az 1 MBitet (jó ha a 800 KBit megvan). 10 mérésből 2x éppen hogy megvan 1 MBit!!!!
idáig viszonylag szépen ment a hullámzás ellenére 1,3-3 MBit. (1,3 MBitnél rosszabbat nem igazán mértem a X. kerületben).
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
-
rocket
nagyúr
Eleg durva azert letoltesben micsoda elteresek vannak, mikozben a feltoltes stabilabb, sot 2x a feltoltes gyorsabb mint a letoltes.
Miota megemeltek 3mbit/1mbit-re a csomagot azota nagyon sokszor van, hogy inkabb 1 mbit kozeleben van a letoltes, feltoltes ugyanugy mint anno 500kbps kozott van.
Ugytunik nem birja mar a 3mbitet se a rendszeruk, amig 2mbit volt par napig a 1.5mbitrol emeles utan, stabil volt csucsidoben is a letoltes, azota 1-1.5mbit korul van.
Bix statbol jol latszik nem not egyatalan a forgalom,ha sokan neteznek megvan a szuk kereszmetszet valahol, egyelore ez az emeles forditva sult el ugytunik, stabil csomagokbol sikerult hullamvasutozokat csinalni.
-
Viktor77
titán
Ebben a pillanatban mértem.
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
Nimda
addikt
10.ker:
[Szerkesztve] -
fasyrt
őstag
Nekem is 1,5M/512k-s lett az 1M/512k-ból. Vicces fiúk ezek.
Úgy, hogy egy netezés megy mellette, meg egy AoE3 (+én).
[Szerkesztve] -
Van valami hivatalos info erről az emelésről? Nekem most a letöltés 160 és 200 kB között mozog, és elvileg 1024/512-es csomagom van.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
rocket
nagyúr
Megneztem delelott milyen a net:
Este mar nem ilyen jo a helyzet, feltoltes regebben is nagyon ritkan volt este a csomag altal bizositott maxon amikor mertem, de mostanaban mar a letoltes sincs meg a max. 3mbit este, igaz a csomag sebessege szerint csak 2mbit kene legyen, ugyhogy ami 2mbit felett van letoltesben az ajandek, persze hetfon 1mbit kozeleben volt csak a letoltes , ilyen remelem nem lesz ujra
-
neduddki
nagyúr
HI!
mar mexokasbol:
152.66.115.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 70, fogadott = 70, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 6ms, maximum = 20ms, átlag = 9ms
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Loha
veterán
válasz xabolcs #1314 üzenetére
17 és 18 óra közötti adat:
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 1000, fogadott = 607, elveszett = 393 (39% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 8ms, maximum = 36ms, átlag = 9ms
A modem semmi rendelleneset nem mutatott, csak nem ment semmi, még ezt sem tudtam beírni a PH!-ra
Egyébként most sem sokkal jobb a helyzet, csak most már tudok PH!-zni kínkeservesen
Mindjárt menyomok egy friss értéket
[Szerkesztve] -
xabolcs
őstag
most az elobb, illetve 20 perce volt par perces szakadas,
de annyira, h a modem se lepett onlajnba .... hmmmm
eloszele vminek? kovetkezmenye vminek?
szerencsere savszel maradt a regiben (3024/999)
ja igen, X.ker (gyakorlo ltp)aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
rocket
nagyúr
Pocsek eppen a net
HDSNET sebesseg meroje is 11xxkbps-et mutat, ez allandosul akkor mar a 2mbit/1mbit is alom lesz, nem hogy a 3mbit/1mbit, remelem meg a fejlesztesek hatasai ezek.
Bix statisztika erdekes [link] nem latszik rajta a sebesseg noveles, legalabbis a forgalom nem lett nagyobb.
-
xabolcs
őstag
dns
csak nalam szorakozott a nevfeloldas?
2x is meg kellett ujitanom az ip-t
vagy helyi halos gondok?!aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
FNZ
őstag
elvileg 2 MBites (volt 1,5MBit) vonalam van.
eléggé ingadozó a hálózat. amikor eszembe jut, rámérek a sebességre. van amikor 1600 a letöltésem aztán rögtön megint mérve 2800, aztán megint mérve rögtön 2100. (www.speedtest.net)
volt pár napig stabilan 3000 is, de az már a múlté.
elég érdekes szerintem
a feltöltés 300tól 500ig terjed változóan. ezt akárhogy is nézzük közel sem félszimmetrikus, ahogy írják. vagy csak nálam van ez a X. kerületben?
[Szerkesztve] -
neduddki
nagyúr
HI!
A emlegette supportos is csak ertelemtlenkedett, hogy me????
udv
neduddki
p.s. amugy ez a bajom a szelesavnak nevezettel, majd meg hujjulok ojjan lassu ne ehhez vagyok en szokva:- ))) na jo neha meg a 100 is keves miota a veyszeknel irodan belul hasit a G:- ))) ezert is akarm cserelni a 2.5es usb hazamat egy onnto fw-re...https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
brd
nagyúr
-
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Escape from Tarkov
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Lenovo P12 + Pen 8GB TB370FU Tablet 12,7
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/1TB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest