Hirdetés
Aktív témák
-
P4nther
csendes tag
Annyi kérdésem lenne, hogy más is tapasztalta Digi kábelmodemes (Strada) internethozzáférésnél, hogy az úgymond csúcs órákban (kb 19:00-23:00) leesik a sávszélesség? Délelőtt és napközben 8/2es a hozzáférésem, de az ilyen esti órákban örülök ha 1,5 megabitet eléri. Router van, ha csak 1 felhasználó használja a hálózatot akkor is uez van, ha közvetlen kábellal a modemről hozom a netet akkor is. Esetleg valami megoldási javaslat? ha ez segít még annyi, hogy VI. kerület. (sajnos LAN-os kiépítettsége nincs a háznak)
-
MODERÁTOR
válasz Panthera #3697 üzenetére
Kábelnetnél a bejövő coaxra csatlakozik rá a kábelmodem. A modemen egy Ethernet csatlakozó van, ezt kell a gépbe kötni egy UTP kábellel. Ha meg is szeretné osztani, akkor kell egy router.
LAN net esetében a lakásban (mivel csak társasházakban érhető el) csak egy UTP csatlakozót helyeznek el, itt nincs semmiféle modem. Ezt is meg lehet osztani routerrel.
Harrrr!!!!
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyen járok-e, kérdeztek tőlem digi (tv-s) nettel kapcsolatban.
Hogyan/mivel lehet szétosztani netet, ha nincs semmilyen beltéri egység? -
InfiniteReality
őstag
válasz Agostino #3695 üzenetére
Gondolom átcsoportositottak embereket ugyanarra a CMTS-re, mivel egyre kevesebben vannak. Igy lehet spórolni az eszközökkel, de több ember = rosszabb működési megbízhatóság.
Mondjuk egy Arris C3-ra nem mindegy hogy 1000 vagy 2000 embert kötsz rá. 1000-rel lehet hogy nagyon szépen megy, de 2000-nél már vannak gondok. Nem konkrét számok, csak írtam valamit Mondjuk ez az eszköz nem is tud DOCSIS 3-at csak 2-t.
Nem tudom hogy áll most a Digi a TV kábeles nettel, de nyilvánvaló hogy inkább a LAN-ra feküdtek rá. Az a technológia sokkal jobb, ahová csak tehetik azt viszik el.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Agostino
addikt
>>Lars
nekem az értékek 2.0db a rec és 46 a trasnmit. mondjuk sokat nekem sem mond mindez. : ) próbálkoztam direktbe kötni az egészet anno, az sem járt több sikerrel.
>>InfiniteReality
értem mit mondasz, mármint a tech része hogyan üzemel de amikor be lett kötve tök jó volt az egész. alacsony volt a pingem és szépen jött le minden. aztán egyszer volt valami 3 napos teljes kimaradás és kb. azóta gyász az egész. köttettem volna régen lant, az itt nincs és gőzük sincsen mikor lesz...
kedden meglátogatom őket, érdekel mire jutok : [
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
InfiniteReality
őstag
válasz Agostino #3692 üzenetére
Ha nincs packet loss, nem igazán fogsz tudni reklamálni. A TV kábelen "terjedő" Internet sajnos ilyen. Csodák nincsenek, mégha egyik-másik szolgáltató ilyen módon is tud jobbat produkálni. Képzeld el úgy, hogy a TV kábelen folyamatosan ömlik le a fejállomástól a jel mindenféle frekvencián, ugye ebből a kábelmodem eleve egy szűrt jelet kap. A lefele irány egyszerű. Ömlik le a jel a modem belehallgat.
A felfelé irány ami probléma, mert ott a modem amikor épp lehet neki "belekiabál" a kábelbe és reméli hogy a fejállomásig eljut. Ha épp véletlenül egy másik modemmel egyidőben sikerült kiabálni vagy épp zaj volt a kábelen, akkor vár véletlenszerű időmennyiséget és újra próbálkozik.
A lefele irány többékevésbé folyamatos, a felfele irány (tőled kifelé) csak ilyen burst módban tud menni (amikor épp lehet mert időosztásban odajut, a modem belekiabál a kábelbe és megpróbálja fellőni az épp soronkövetkező adatcsomagot).
Emiatt nagyon ingadozó a ping is meg a sávszélesség is. Ezzel sokat nem lehet tenni, a technológia ilyen. Jobb minőségű kábelekkel és fejállomásokkal, illetve egy fejállomásra kevesebb rákötött userrel lehet némiképp javitani ezen, de csodák nincsenek.
Ha nincs packet loss, a szolgáltatás megfelelőnek mondható (kivéve ha folyamatosan minden időben sokkal lassabb a le vagy feltöltés mint aminek lennie kéne és/vagy el sem éri a garantáltat sem).Amint lehet köttess be LAN-os Digi netet, ég és föld a különbség.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
őstag
válasz Agostino #3692 üzenetére
Igen, ez már elég gyanús, hogy a hálózat a problémás. Még a modemet próbáld meg, 192.168.100.1 -en. Ott meg is tudod nézni ( Ha egy böngészőbe beírod a címet ) hogy a küldési, és fogadási jelerősségek milyenek. (bár ezeknél a normál értékek nem tudom hogy mik. Nekem jelenleg a receive power : 7 db a transmint power : 44.2 db )
Ha a modem felé is rendben van a pinged, akkor már nagy valószínűséggel a rendszeren van a probléma. Esetleg még próbáld meg úgy az egészet alkalom adtán, hogy direktben kötöd rá a gépet a hálózatra, ezt fogják kérni a digisek is egyébként. Ha úgy is vacakol, hullámzik a ping, akkor esetleg van rá esély, hogy foglalkoznak a problémával.
Azt azért tudnod kell, hogy ma Magyarországon egy szolgáltató sem beszél a ping-ről, és hogy annak milyen értéknek kell lennie. Szóval ha akar, akkor foglalkozik vele, ha nem, akkor nem. Van egy ismerősöm, így járt adsl-el. Hiába írt bárhova bármit, nem foglalkoztak vele. Amíg nincs csomagveszteség, addig nagyon képlékeny az egész dolog. Azért egy próbát persze megér, mondom, nekem segítettek ( igaz, nekem csomag veszteségem, meg szakadás, meg minden volt )
-
Agostino
addikt
>>InfiniteReality
nincsen packet loss
>>Lars
router pingelve:
ez nekem jónak tűnik
digiping
default gateway, gondolom ezt kellett. ez nekem már cinkesnek tűnik, és még igazából csúcsidő sincsen, mármint szerintem vasárnap éjszaka van, lassan éjfél felé... bár picit jobb, mint egy órája
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
őstag
válasz Agostino #3689 üzenetére
A routert próbáltad pingetni a gépről ? Ott nincs késés ? Esetleg a modemet is lehet pingetni ( 192.168.100.1 ) ha oda sincs késés, akkor digi átjárót lehet még, ezt a routerben tudod megnézni, hogy nálad mi. Ha az átjáró irányában van csúszás, akkor ezt így próbáld kifejteni a digi ügyfélszolgálaton ( személyes megjelenés célszerű, akkor jobban foglalkoznak az emberrel ) .
Nálam is voltak problémák, és sikerült megoldani őket. A routernél is szélszerű körülnézni, ha esetleg nem gyári firmware-t használsz, lehet az is bibi. Nekem a tomato firmware pl nem működik normálisan a linksys routeren. Gyárival, meg dd-wrt vel meg kiválóan működik. Máshol, akár ugyanúgy digis hálózaton meg simán működik a tomato is. Szerintem nem homogén a hálózat, ezért vannak problémák.( Nálunk segítőkészek voltak a szerelők ) -
InfiniteReality
őstag
válasz Agostino #3689 üzenetére
Modemes nettel ez csak szar, de nem biztos hogy meg tudják oldani. Mivel nincs csomagvesztés. Ha csomagvesztés van, akkor kell hőbörögni, fognak állítani valamit a jelszinteken, de nem biztos, hogy jó lesz tőle. TV kábelen a net halott dolog, DOCSIS 3 ide vagy oda.
-
Agostino
addikt
ahoi
kilencedik kerület thalyban lakom, modemes digim van és újabban minden estre lerohad az egész. nem tudok játszani, pingeltem a bix-et és ilyen adatokat kapok:
mit lehetne ez ellen tenni? érdemes lenne bemennem panaszt tenni vagy leszarják? bár a modem oszt wifit is, wpa2-es titkosítás van rajta és ahogyan a logot néztem senki sem szagolt felé, szóval nem lopják
-
bodi85
csendes tag
Sziasztok, most kötetnék be netet és segítségeteket szeretném kérni.
Melyiket válasszam? Van valakinek tapasztalata.
UPC - Fiber Power 25: max:25/1,5, Garantált:8/0,5
vagy
Digi Stradanet: 4/1, garnatált:1024/512 Kbit/sköszi
szépen
bodi.stefan@gmail.com - ra kérnék vagy ide egy két jó tanácsot -
vj0c1
aktív tag
Itt jelenleg 120/10-es upc van, amiből max 80/10-et tudunk kihasználni a router miatt, amit a upc adott, mert ugye náluk külön kellett anno igényelni a net szétosztást, saját routerrel nem működött. Most is 4 felé van osztva a net, és az a helyzet, hogy az öcsém folyton panaszkodik, hogy feltöltés korlátozás nélkül nem tudnak a barátnőjével bájcsevegni, teamviewerezni, és hasonlók. A jelenlegi router típusa Netgear WNR2000 v2.
Nem tudom, hogy ez a felállás(korlátozás nélkül öcsike sírása) Digi mellett is megmarad-e, vagy 2 router közt is lehet ilyen különbség.[ Szerkesztve ]
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
InfiniteReality
őstag
TP-Link az jó szokott lenni a digihez. Fontos, hogy ne a legolcsóbb leggagyibb legyen. Mert a Digis net gyors, tehát a routerben kell legyen "erő", hogy lekezelje ezt az ál-ADSL dolgot.
Konkrétabban ebben a topicban legelső hozzászólásból AJÁNLOTT kategória. Innen válogass, de ne a legolcsóbbat
Digihez ami kifejezetten NEM ajánlott az az SMC, mert valamiért nem megy vele rendesen.
Nekem itthon MikroTik van (mostani ára kb 12.000) és nagyon meg vagyok vele elégedve. Típusa RB750G vagy GL. Ma már csak a GL-t lehet kapni, kicsit gyengébb CPU-val de kb tudja ugyanazt a sebességet mint a G. Ez az eszköz így 5 portos (egy WAN + 4 gigabites port).
4-5mbyte/sec letöltés mellett csak 70%-ban terhelt a router processzora, aktív tűzfal és védelem mellett. Vigyázz, az olcsó routerek pont itt véreznek el, ezért nem mindegyik TP Link jó.
[ Szerkesztve ]
-
vj0c1
aktív tag
válasz InfiniteReality #3674 üzenetére
Köszi a gyors választ. A IX. kerről van szó, egy régi társasházról, mindazonáltal osztva is lesz a net 4 felé, úgyhogy a következő kérdés, hogy ki milyen router márkát ajánlana. Barátnőmnek TP-Link van, és nem volt rá panasza, de azért gondoltam megkérdezem.
"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
InfiniteReality
őstag
Legyegyszerűbb ha felhívod az ügyfélszolgálatot (1272), megmondod hol laksz és kb meg is tudják mondani Vagy, besétálsz a helyi ügyfélszolgálatra és ott megmondják.
Ha sok a kötés, nyilván várni kell egy kicsit, de ha épp nincsen sok ember akit egyidőben kell bekötni, szerintem a szerződéskötést követő néhány napban ki tudnak menni. De ez attól is függ, milyenek a technikai viszonyok, ezt pedig csak ők tudják megmondani.
Ha panelház, és ott jelen van a digi, egy UTP kábelt behúzni a gépedig nem egy nagy történet. Pár óra alatt megvan és már netezhetsz is.
[ Szerkesztve ]
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
1-2 hónapon belül upc csere lesz digire, és az volna a kérdésem, hogy ha egy nap mondom le a upc-t és igénylem a digi-t kb mennyi idő mire kijönnek bekötni?
A választ köszi előre is!"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
Jégtörő
aktív tag
Van itt valaki aki a diginél dolgozik? És tudna válaszolni, hogy mikor lesz kábeles szolgáltatás(TV, Internet, Telefon) XVIII. kerület kertvárosi részében?
Pár hónapja azt mondták, hogy még ők sem tudják, de 1 kilóméteres távolságban már van szolgáltatásuk egy jó ideje, nálunk meg csak t-home van, ezt ők is tudják, ezért nagyon rossz a szolgáltatás minősége, és nem is tudunk váltani. UPC sincs. -
kokler
aktív tag
válasz dimitrij83 #3670 üzenetére
HDSNET-en nincsen jelszó
Egyébként próbáljad ezzel...
[ Szerkesztve ]
''Mindenhol jó, de nem vagyok otthon...
-
dimitrij83
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni abban,hogy win7 op rendszerem van,amin a digi kábelnetet használom és az igazság az,hogy nem találom a net jelszavát.Sajnos nincs időm utánajárni a Diginél,de valahogyan ki szeretném olvasni a gépemből a jelszót .Hogyan tudom ezt megtenni?
Segítséget előre is köszönömDimitrij
-
vallas
őstag
Szoftvert akar frissíteni a humax sd box-m
rmcna 1.00.12-ről 15-re, ugye ez után is lehet csatorna sorrendet állítani, mert valahol olvastam, hogy frissítés után nem lehet. nem biztos, hogy erről..............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
vallas
őstag
Hi!
digi kábelen max csomagnál mit kell tenni, hogy legyen m1 m2 foci miatt, sd box van ?
újra kell futtatni a csatornakeresést? csak mert akkor újra kell állítani a sorrendet, és azt ha nem muszáj nem csinálnám végig.
előre is thnx
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
kacsa74
csendes tag
Dorogon a 794Mhz-en ismét fogható a Sport1,Sport2 és a SportM
-
Slade92
aktív tag
Fibernet meg a UPC után egy igazi megváltás és még árban is olcsóbb!
[ Szerkesztve ]
-
mh197
őstag
Úgy tűnik, hogy 2-3 hónapja valamit fejlesztett a Digi a IX. ker belső részén, mert kb azóta nincs szakadozás a kábeles neten. Remélem így marad, mert már a korábbi szar minőségű szolgáltatás miatt igencsak elfogyott a türelmem.. Szóval remélhetőleg ezeken a beállításaikon most már nem baszkurálnak a IX. ker belső részén, mert most JÓ a kábeles net!!
-
Lacass
csendes tag
Sziasztok !
Dorogon a 794Mhz-en jön valakinek valami,mert ott lenne a Sport1.2 stb és nálam nincs jel ?...: Lacass
-
101kukac
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Kérdésem a következő volna:
Digi startnet-nél mivel korlátoz a szolgáltató? Központilag vagy a modemben van valami kütyü? -
alitta73
csendes tag
Tudja esetleg valaki, hogy Dorogon a Digi miért vette el a digitális kábel TV csatornák kb. 70%-át?
Egészen most vasárnapig volt 95 db digitális csatorna, kb. ugyanazok megvoltak mint analógon + még néhány egyéb más is.
Aztán hétfőtől már csak kb. 35 csatorna maradt digitálisan, ebből 10 db (M1, M2, Duna stb.) csak úgy ha kézi kereséssel rákeresek a 121000 Mhz-re, 6000 kbps-en.Ki volt írva a weboldalukra, hogy hálózat fejlesztési munkák voltak ma hajnalban, erre örültem, hogy visszaadják a többi digitális csatornát is, most megint csináltam egy teljes keresést de semmi
-
-
Lacass
csendes tag
Üdv:
A honlapon az ÁSZF között szerepel,hogy 2012.03.02-től Dorogon is elérhető a digitális adás !
Rákerestem a mai napon és lám szinte meg van az összes adó csak az a bibi,hogy 121Mh-ről eltűnt a jel és nincsenek meg azok az adók,de remélem ezt is megoldják a szakemberek
A frekvenciákat mindenki megtalálhatja,ha csinál egy teljes keresést a készülékén,de lehet ez még csak a főpróba és ez nem hivatalos !
Ha kell valakinek akkor itt közzé teszem a mostani frekvenciákat is !
Jó keresgélést !üdv:
...: Lacass
-
őstag
UTP-s azaz LAN-nál van egy úgynevezett PPPOE-azonosítás. Ez felhasználónevet, és jelszót jelent. Ezeken a hálózatokon nincs MAC-cím szűrés, csak a felhasználónevet, és a jelszót kell tudni. Ha hagyományos kábelnet, akkor kell hogy legyen bent modem a lakásban, és abból jön az UTP-kábel a gépbe, vagy a routerbe. Ebben az esetben van MAC cím szűrés. Ott azt kell tenni, hogy rádugod a használni kívánt gépre a kábelt, és vársz úgy 5-10 percet ( Ennyi idő, míg a dhcp server frissít a központban ) ha kapott ip-címet a gép ( ez még nem a rendes netes ip-d, hanem egy belső ) akkor csak simán beütsz egy tetszőleges kezdőoldalt a gép böngészőjébe. Ekkor a digi mac cím regisztráló oldala fog felugrani, nem a cím amit beütöttél. Ott szépen beregisztrálod a gép címét, és elvileg kábel ki, kábel be, és már megy is. ( Itt is lehet, hogy várni kell egy pár percet )
Ha több gépet szeretnének majd később használni, akkor célszerű routert közbeiktatni. Akkor a tuti megoldás az, hogy a router MAC-címét bediktálod a Digi ügyfélszolgálatnak telefonon, és beregisztrálják. -
wolf88
aktív tag
fogalmam sincs.
-
wolf88
aktív tag
Sziasztok!
A szomszédnál tegnap kötötték be a digit.Tőlem kért segítséget, mert tegnap este a felesége haza hozta a saját gépét és azt mondják, hogy azon nem működik az internet.Bekötésnél vmit felrakhattak a másik gépre, amiért az jó?Vagy mi lehet a probléma?Még nem voltam náluk, csak üzenték, hogy hátha tudok-e vmit.Az utcánkban úgy van megoldva, hogy a villanyoszlopokon húztak végig kábelt, és innen egy kábelen keresztül vitték be a lakásba a levegőben.Előre is köszönöm szépen a válaszotokat.
-
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy jön-e Kerepesre a DIGI, és ha igen, akkor mikor várható?
Előre is köszönöm a választ
-
kokler
aktív tag
Aki Dorogon digitális vétellel megtalálta a Sport1 és Sport2, illetve a Discovery csatornákat, az legyen kedves ossza meg a frekvenciákat...
-
kokler
aktív tag
-
neduddki
nagyúr
válasz mcbrain110 #3630 üzenetére
HI!
dobjal ra egy 3rd parti fw-t es allicsd be a skedjutimmert hajnali 3ra rebootra
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
őstag
válasz mcbrain110 #3630 üzenetére
Nem merném elsőre azt mondani, hogy ez feltétlen digis hiba. A tp-linkek tudnak néha ilyet művelni, főleg kábelnetes környezetben. Talán ha tudsz kölcsön kérni egy linksys vagy netgear routert valakitől pár napra, akkor azzal is próbáld ki. Lehet, hogy csak a helyi hálózati viszonyok nem felelnek meg a routereknek. Esetleg egy routeres topic-ba is írj, hátha ott a guruk jobb ötlettel állnak elő. ( Lehet, hogy a két router chipsete ugyanaz, azért csinálja ugyanazt a hibát, vagy ilyesmi )
-
mcbrain110
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagyon idegesítő problémával fordulnék hozzátok, egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet a gond.
Digi kábelnetet használunk routerrel, a router mac címe be lett diktálva a diginél.
Tegnap vettem egy új routert (TP-Link TL-WR740N), mivel azt hittem, hogy az előző routerrel volt a probléma.(SMC WBR14-G2)
Az van, hogy kb. 2-3 naponta "elszáll" a router, vagyis nincs net, és nem is tudok rácsatlakozni a routerre, csak akkor ha azt újraindítottam.
Az SMC routerrel volt, hogy csak a wifi része ment el, vezetékesen működött, de akkor is csak a router újraindítása után tudtam a hálózatra rácsatlakozni.
Az új, TP Link routerrel már ma előjött ez a probléma, hogy elszállt a net, se wifi, se vezetéken nem volt net...csak újraindítás után működött ismét.
Minden tűzfalbeállítás be van kapcsolva, ami lehetséges.
Tudom, hogy néha csinálják ezt a routerek, de azt nem hiszem, hogy heti rendszerességgel... :\
A digi nem tud mit mondani, majd hívjam őket akkor, amikor elszállt a net, hátha akkor látnak majd valamit.Kérem, valaki segítsen!!!
Köszönöm előre is!!! -
őstag
Ahogy azt a kolléga mondja, úgy van. Gépben a hálózatnál auto ip-kiosztás. Aztán kihúzod a kábelt, vársz, visszadugod, akkor elvileg kap egy furcsa ip-t. Akkor a böngészőbe bármilyen oldalt ha beírsz, a digi regisztrációs oldala fog bejönni, ahol az új mac-et regisztrálni tudod. Ha ez megvan, elvileg ha kihúzod, visszadugod, akkor már menni is kell majd neki. Egy dolog fongos, dhcp server kb 4-5 percenként frissít, szóval türelmesen kell várni minden kihúzás esetében.
-
Bébá
tag
Szia. elméletileg amikor először megnyitod a böngészőt a digi oldala jön be amin figyelmeztet hogy nem erre a mac címre van regisztrálva a gép, és meg akarod-e változtatni.Egy új gépnél xp alatt ez nekem bejött.Egy másik gépen win7 alatt nem,csak telefonon sikerült átíratnom.
-
neduddki
nagyúr
HI!
alicsanak dhcp-t a halozatnal,
start>futtatas>cmd>ipconfig /all
ha van ip probaljak meg pingelni a gw-t
ha meg bongeszo es az legleso betoltes elott bejon egy digis weboldal ahol a mac-et kell megani /ipcinfig-bol/udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Power
senior tag
A tesóméknak modemes digikábel van(eredetileg emktv).
Vettek egy új gépet, persze nem megy a net.
A digi azt mondja valamit le kellene tölteni az oldalukról(bár azt nem mondták mit és nem is nagyon láttam semmit, felhívni megint nem lehet őket).
Az egy másik dolog, hogy ha nem megy a net, akkor hogy a francba tudnának bármit is letölteni.Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Power
-
neduddki
nagyúr
HI!
digi en igyszetlek,.... az hog eygfojjtabn bugos a net az ma csak az agyaat B! fel, de hogy a nemzetkozi +800as szamok em hivhatoak na az amr kesz rohejj:- (((
udv
neduddki
-
-
őstag
-
őstag
válasz neduddki #3612 üzenetére
No most megoldódott az internet problémám. Kijött a szerelő megint, hozta a saját laptopját. Rákötötte a modemre, és megy mint az álom. Hát itt kissé dudorodni kezdett a homlokomon az ér. Rádugtam a sajátomat, megint nem ment ...
Aztán mondom, itt mac adress klónozás volt ám, mert réges régen még úgy lett megcsináltva a router is, meg ugye azt a mac-adresst írtam be az én laptopomba is, ami oda klónozva volt. A srácnak meg evidensen nem az a mac volt. No ezen felbuzdulva beregisztráltattam a saját mac-emmel, ami a laptopnak van, és gyönyörűen ment. Most a router saját mac-ét regisztráltuk be, és úgy is megy. Szóval azt a mac-adresst, és a hozzá rendelt ip-címet nem komálta csak, vagy a fene tudja, a szerelő srác se tudott igazából magyarázatot adni a dologra, de most így megy. -
őstag
Pròbáld meg utorrenten titkosìtott adatforgalommal,upnpt a routeren is, meg a kliensben is bekapcsolva véletlenszerű portszámon. Esetleg a pppoe-digi topicban tudnak segìteni, az lenne a te topicod :-)
-
kacmarc
csendes tag
Kipróbáltam Voda mobilnettel... ott is iszonyat kevés a feltöltési sebesség, 1 kb/s körül ment csak. Win-en belül mi lehet esetleg?
-
kacmarc
csendes tag
Sziasztok,
A problémám a következő:
Letöltök egy torrentet, a feltöltésem csak nagyon minimálisan megy vissza.
Az arányom egyre csak romlik, pedig korábban (1-2 éve kb.) sosem volt ilyen problémám.Pld. legutóbb leszedtem direkt olyan filmet, amit a legtöbben vinnének, viszont a feltöltésem legtöbbször 0-n áll, majd ritkábban 5-10 kB/s között ingadozik, hiába látok peereket.
Ugyanez a helyzet minden esetben, nem csak a fenti példánál.DIGI BaseNetem -40/20 Mbit/s- van, ezt sebességet speedtest igazolja is.
A netet TP-LINK TL-R460 routerrel osztom ketté.Csináltam port nyitást routerben, engedélyeztem ezt a tűzfalnál is (Comodo), ill. próbálkoztam többféle torrent klienssel- (legutóbb uTorrenttel), ill. azok beállításában is. Semmi sem segített.
Gondoltam, hogy valamit mégis elrontanék, ezért legutóbb, tegnap éjjel kikapcsoltam a tűzfalat, ill. a net kábelt közvetlen a pc-be dugtam, kihagyva a routert, sajnos akkor is változatlan volt a helyzet. Ez alapján már csak vmi DIGI korlátot tudok sajnos elképzelni, ill. XP -n belül valamit.
A letöltésem 5 Mbit/s-sel szokott menni, ill. szoktam fogadni/küldeni skype-on nagyobb fájlt, ott sosincs probléma.
Kérlek Titeket, adjatok ötletet, javaslatot.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz neduddki #3612 üzenetére
Nekem tegnap òta használhatatlan, digi ügyfélszolgálatot hìvtam 2x is, de mindkétszer legalább 10 percet kellett várnom, ami mobilrol nem frankò. Digi telefonom meg nincs, és már nem is lesz. Voltam bent üfi irodában, azt mondta a hölgy hogy majd keresnek. Hát lehet hogy késő lesz. Holnap megyek, igényelni Adsl-t. Kár a dologért, mert olcsò volt, d
e annyit nem ér, hogy havonta bosszankodjak rajta. -
neduddki
nagyúr
-
mh197
őstag
Valóban csak a modemes netnek kellene itt lenni a cím alapján, ami ugye maximum 8/1 ha jól tévedek, esetleg 8/2 a jelenlegi sebességi korlátoknál. Csak nagyon sok esetben sokkal nagyobb sávszélekről esik szó, és az már NEM kábelmodemmel elért sebesség, tekintve, hogy a kábeles csomagok sebességét a Digi nem engedi 8/2 fölé. Én erre céloztam, hogy nagyon sok hsz-ben jönnek ide a LAN-os netesek, és átláthatalan, hogy most akkor a LAN-os résszel vannak gondok, vagy a kábelessel, meg pontosan mik.. A TV része nem kavar be, mert szerintem azt azért nem lehet összetéveszteni, de a LAN -os rész igen. Lehet csak én érzem így, de számomra zavaró, és off-ban ezt megjegyeztem.
-
neduddki
nagyúr
HI!
en nem szolok egy szot sem,nekm stabilabb a 4/1es digi vpn-en, mint a 25/5os invitel
es vegre a tefont si rendesn osszehoztajk, sotanalog vonalon a tv is elfogadhato, valoszinusitem, hogy guvo ev elso feleben leszun 0/1ek, addigr akeresnem kell egy 2tuneres box-otudv
neduddki
mod: ezen hozzaszolados alapjan inkabb a kival minisegre gyanakodnek mint a paradicsomra
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Dorogiak, nektek is vacakol ma a Digi internet, vagy csak engem próbálnak meg elkényeztetni ?
Rákötöttem a laptopot direktben a kábelmodemre, és folyamatosan dobja el a csomagokat egy vacak ping bix.hu -t nél.
Az ügyfélszolgálaton azt mondta a kedves automata, hogy a várakozási idő több mint 5 perc, ami csak azért jó, mert mobilról hívtam őket, ugyanis telefon szolgáltatásom nincs, ezért szépen fizetek érte ...
No mindegy, ha nem gyógyul meg záros határidőn belül, akkor bizony itt erős szerződés bontás lesz úgy érzem. Leesik 3 centi hó, és behal minden.
Amikor a 8/2-t meglépték, még azt hittem, hogy minden maradhat a régiben, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar botlanak megint egyet. Azt hiszem elég türelmes voltam, végig hallgattam, hogy 4 routerem rossz, meg hogy biztos vírusos a gépem ( Mindegyik ... ) néha még el is hittem, amit mondanak, aztán bebizonyítottam magamnak hogy mégiscsak nekem van igazam. -
mh197
őstag
Lehet át kellene nevezni a topic nevét mondjuk Digi egyvelegre lassan, mert nem lehet néha elkülöníteni, a LAN-os nettel rendelkezők problémáit a kábeles netesekétől, kicsit elég összevissza így ez a topic..
-
kokler
aktív tag
Én is átnéztem a csatornákat (teljes keresés, 110MHz-től 899MHz-ig) és 35 csatornát talált, de nekem sem volt meg a Discovery-NationalG-SportTV közül egyik sem. Aki talált HD adást, az írja már meg legyen kedves, hogy milyen frekin és mit talált...
-
Lacass
csendes tag
válasz alitta73 #3599 üzenetére
Üdv!
Nekem sincs meg minden csatorna viszont rákerestem a digi honlapján a frekvenciákra és próbaképpen megnéztem a TV-n isEzeken jött a digitális adás :
Frekvencia:
121000
354000
370000
378000
746000
754000
762000Symbol Rate: 6900
QAM 256A beállított értékek után jött a z egész csatorna amit most tudok fogni !
Sajnos nincs még vagy csak nem találtam a Sport1-Sport2 stb adást
röviden ennyi és remélem tudtam segíteni kicsit !Üdv:
...: Lacass
-
őstag
válasz neduddki #3600 üzenetére
Hali !
1.28-as tomato volt wrt54gl-es routeren. Igazából nem értem a dolgot, mert ugyanez a router tök jól ment mindenhol máshol. Sőt, itt is egy ideig igen jól ment. Talán valami hálózati inkompatibilitás, vagy fene tudja. Egy TP-Link ment 8/2-vel, meg ez a wrt54gl-is a gyári firmware-el. Annyira mondjuk nem probléma, 3-4 gépet, meg néha 1-1 telefont kell kiszolgálnia, arra jó a gyári is
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Apple Watch
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Hisense LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Android szakmai topik
- Kedvenc zene a mai napra
- NieR: Automata - Túl a 9 millión
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest