Hirdetés
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Projektor topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok, remélem jó topikba írok a problémámmal.
A hugomnak Pesten az albérletében ilyen Digi kábeles nete van. (Koax kábelen jön be a jel egy webstar modembe, gondolom ez a Digi kábeles net . Szépen bediktáltuk a nethez vett router MAC címét az ügyfélszolgálaton, azt mondják látják a routert, van net. Mondjuk ezt el is hiszem, mert minden lámpája világít a modemnek. A modem és a router közé raktam egy sima UTP kábelt, a router és a számítógép is UTP-vel van összekötve. A routert elérem a gépről. Tehát az biztosan jó, (főleg, hogy hazahoztam kipróbálni, és az itthoni nettel simán megy.)
Kérdésem mi lehet a probléma? Biztos marha vagyok, és kihagytam valamit. Felmerült már bennem, hogy a modem, és a router közé cross kábelt tegyek, bár az itthoni kábeles netem simán megy sima UTP-vel, így nem hinném hogy ez a gond. Vagy van valami beállítás routerben, amit el kellene végezni? A routerben a dhcp engedélyezve van, és dinamikus IP kiosztásra van állítva. Úgy tudom, a kábeles nethez, nincs felhasználónév-jelszó, tehát ez sem lehet gond.
Ha valaki tudna segíteni, megköszönném.
-
mh197
őstag
Ha van itt olyan, aki diginél kábeles (koax) netet használ, érdemes néha rápillantani a jelszintekre, mertmint utóbb kiderült a digi néha változtat itt-ott a jelszinteken úgy szó nélkül, és pl nekem akadt belőle némi gondom, konkrétan lassú net, alig csatlakozott, stb.. A modem is szar volt, de a jelszint meg még ki is csinálta. A fogadási irányban 58 dBmv jelszint felett a webstar modemjük, amit adnak, kezd meghalni, és nem működik, ledobálja a netet, meg hasonló. Én most vettem egy állítható csillapítót, amivel mindig lehet állítani, ha épp elmászik a jelszint, és így elég stabil, és gyors. Gondoltam hátha érdekel vkit, hogy néha, mikor egyik napról másikra elmegy a net, és nem jön vissza, vagy nehezen, hogy mitől lehet.
-
őstag
válasz alitta73 #3494 üzenetére
Nálam még a 8 Mbit-sincs meg, szóval nem reménykedem ...
Volt itt a szerelő ismerősöm, cserélt modemet, most valamivel stabilabb, de nincs 4mbit-nél több. Ő is meg volt döbbenve, mondta hogy majd megnézi, mert mindenhol máshol Dorogon megy, csak az én utcámba nem fér be a 8Mbit
Digitális tv-adás jelenleg tárgytalan, meghalt a tv-m hdmi-je, és csak 1 volt rajta. Meg egyre kevésbé nézek tv-t, szóval az akár lehet analóg is.
Egyébként köszönjük az infót, szerintem sokakat érint a dolog. Diginek se lenne jó, ha ilyenek miatt csúszna ki a kezéből sok előfizető ... -
alitta73
csendes tag
Akit érdekel:
Voltam bent múlt héten a Digi irodájában Dorogon, és érdeklődtem, hogy mi a helyzet digitális kábel TV és LAN net ügyileg, mert már nagyon gáz, hogy csak analóg kábel TV csomagjaik vannak.
Meglepetésemre azt a tájékoztatást adta a pultos hölgy, hogy a digitális kábel TV már a dorogi központjukba van és már nyomatnák a digitális adást, csak visszakellett küldeniük a pesti központba valamilyen eszközt (?) cserére (rosszak voltak a valamilyen tesztek) és ezt várják. (Kb.1-2-3 hét?)
Amint megjön beüzemelik és már jön is a mostani koaxon a digitális kábel TV adás (kódolatlanul - DVB-C , akinek kell hozzá box az is lesz, ) és a nagysebességű internet (ezt nem részletezte, mondjuk a LAN-os nethez kábelezni is kellene).
Azt mondta, hogy a helyi dorogi kábel TV infókat kell nézni , ott fogják kiírni, hogy mikortól jön a koaxon a digitális jel.Nem tudom mennyire lehet hinni ezeknek az infóknak, de ezt mondták.
-
MODERÁTOR
válasz dízelracer #3490 üzenetére
Nálam is teljesen jó, ugyanaz a kerület.
Reggel valami szerelés lehetett, mert sem internet, sem TV adás nem volt.Harrrr!!!!
-
nevo
aktív tag
válasz dízelracer #3490 üzenetére
Nálam tökéletes minden. (Wekerle 19.ker.)
-
dízelracer
őstag
Másnál nem baszakodik a net?
(kábel net, Bp 19.ker, Kispest)
-
smog86
senior tag
Eladhatná már a Kábelnetét a Digi, mert így amikor szidják a kábelnetüket sokan azt hiszik, hogy a Lan is rossz, vagy hogy a Lan-ról beszélnek...
[ Szerkesztve ]
-
Caesarion
aktív tag
hi all Elolvastam az utolsó 200 bejegyzést márciustól fölfelé, s amint látom D!Gikábel kapott hideget-meleget vegyesen, föleg attól függöen, hogy "hol lakik" az ember. A havi júpiszi-számla készhez vételétöl szerzett erős felindulásomban végignéztem a lehetőségeket, és mivel a házba (Bp, XI ker, Fehérvári út) be van kötve a digi, így felmerült, hogy egy
jú-pí-szí Gold 60/6os otthagyjak és egy DiG!-TopNet 80/25-re váltsak, s némi kajapénz is marad a zsebemben. A digi szolgáltatót nem ismerem, a legendáikat nem hallottam mert nem figyeltem ilyenre: ergo új vagyok ilyen téren. Ha jú-pí-szí.-töl csak úgy simán ki lehetne jelentkezni és váltani erre, akkor még vállalnám is a kockázatot, hogy kitapasztaljam VALÓBAN leadja-e a digi a 80/25-öt, (...) de nagy visszatartó erö az hogy ha jú-pi-szi.-töl kijelentkezem akkor 3 hónapon belül kedvezményesen nem tudok visszajelentkezni. nem-kedvezményesen tudok ugyan de horror-áron, illetve van csomag-átadási meg valami felfüggesztési-lefagyastási opció is, de gyakorlatilag elveszíteném vele azt a pénzt amit a szolgáltatóváltástól várok ...
Szóval a tisztelt nagyérdemű közönségtöl szeretnék lehetőleg minimum két meggyözö hozzászólást kérni, ha pont a fehérvári útról, akkor az már hab a sütin, hogy érdemes volna-e júpiszi 60/6-ot feladni egy Digi 80/25-ért? danke sün
Te is fiam, Bluetooth ?!
-
mh197
őstag
Olyan embert keresek, aki ért a kábelmodemekhez, és a jelenlegi szolgáltató által adott (ők lecserélni nem akarják..no comment) modem adatait bele tudja másolni egy másik modembe, ami nem egy akkora fostalicska, mint a szolgáltató által adott 1000 éves webstar.
Keressen priviben aki segíteni tud!! S.O.S. segítsetek!
A jelszinttel nincsenek gondok, az rendben, de valamiért a webstar szarjuk összefossa magát időnként, és csak akkor lesz utánna net, ha áramtalanítom, majd újra vissza. Most ott tartok már, hogy kis kapcsolót szereltem be rá, és ha megszakad, akkor rögtön reset neki, mert már nem bííííroom. Kicserélni meg nem akarják, mert állítólag szerintük a modem jó, mert megmérték.. Csak tudnám, hogy ugyan hogy...
Aki tud, kérem segítsen, mert felgyújtom a kábelüket a házban..
-
MPowerPH
félisten
Na, kicsit ránéztem a net sebességére ennek megfelelő programmal is. Nem rossz, letöltésben többet tud, mint amit írnak. A feltöltéssel van néha problémám, de most az is hozza a kívánt szintet.
Torrent -en még jobb a helyzet, 9.9-10.4Mb/s -el jön az anyag. Ehhez képest a vidéki házunkban dupla ennyiért 1Mb/s-el sem megy a letöltés, tiszta lehúzás.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
alitta73
csendes tag
Van valakinek valami infója dorogi Digis fejlesztésekkel kapcsolatban?
LAN net, digitális kábel TV?Tavaly a fórumon is szó volt róla, hogy talán idén tavasszal fejlesztenek, összekötik a dorogi gerinchálót a pesti központival , de azóta csönd van.
Hiába írok nekik, vagy telefonálok, csak a sablon szöveget kapom, kb.hogy "Jelenleg nincs lehetőség az adott szolgáltatás elérésére, majd értesítenek ha lesz fejlesztés"
-
szenko
csendes tag
Ma esti mérés. És csodálkoztam, hogy miért nem tud betölteni egy szám a yutubeon
[ Szerkesztve ]
A szenilitás az ha elfelejtjük....
-
mzso
veterán
Én azt vettem észre tegnap este óta, hogy 8/2 Mbit helyett 4/1 van. Ez mi a halál? A digi korlátozott le, vagy a modemmel is lehet valami. (Most szét volt szedve a cucc festés miatt)
-
Biznisz Elek
senior tag
Nem semmi ez a digi, magával a szolgáltatással nincs bajom csak a hozzáállásukkal. Ugyanis a történet a következő:
Ahol lakom ott jelenleg a normál sebességű internet érhető el, viszont az iker lakótelepünkön (10m-el arrébb ugyan az az utca) már működik a lanos net. Így június közepén megkérdeztem az ügyfélszolgálatoz emailen, hogy van e erről valami infó, hogy a mi részünkön mikor lesz, na tegnap jött a válasz:
Sajnos ilyen információt nem tudnak adni de a helyi ügyfélszolgálatot keresem fel, majd ők megmondják.
Kérdem én, hogy a központ nem tudja mikor fejlesztenek? Ez vicc.
▂▃▅▇█▓ eladó domain nevek - bizniszelek.hu ▓█▇▅▃▂
-
m3ss
veterán
nem mukodik t-online-os kimeno digin, csak ha egy digi-s emalcim adatait irjuk kimeno hitelesiteshez.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
őstag
Elképzelhető, hogy nem működik t-s címmel. ( egyik letiltja a másikat. Nekem anno a digis smtp-server nem fogadta el, ha t-mobilos mobilnetes ip-ről akartam küldeni pl .... )
smtp-nél a hitelesítés be van állítva ? Más ötletem nincs.
A másik segítő kollégának feltételezem az volt a problémája, hogy oké, nem segített a beállítás, de talán ha annyit írtál volna, hogy " Köszi, kipróbáltam, nem működik " és nem azt, hogy " hát ez nem volt nagy segítség " akkor semmi gondja nem lett volna. -
m3ss
veterán
csill, nem kell kiabalni.
talan elolvastam, csak nem mukodik 25-os porttal sem, smtp.digikabel.hu-val sem. se tls se ssl se semmilyen port, semmilyen kombinacioban nem hajlando t-online-os mailt kuldeni.https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
m3ss
veterán
hat ez nem volt nagy segitseg
ha vkinek sikerult megoldani kimeno t-online mail-t digivel irjon mar ramhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
nevo
aktív tag
-
m3ss
veterán
udv
t-online-os emailt szeretnek beallitani digi nethez, kimeno beallitasokkal gondok vannak. smtp.hdsnet.hu? milyen portot kell megadni kimeno mailhez, es ssl vagy tls?https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
kokler
aktív tag
válasz zocsa001 #3459 üzenetére
Hát sajnálom eléggé, spec. nálam megvan általában a teljes sávszélesség nagyrésze (most éppen 42/22), cserébe most a pingek terhelés nélkül: 13, 44, 55,23,8,42,97,12 -> tehát jitteres és használhatatlan játékra
u.i.: Mivel nincsen minőségbiztosítási rendszerük és nem rögzítik a beszélgetéseket, így semmit nem érsz el náluk általában. Szerencsére jön a környékre 1-2 helyre a UPC és talán megszorongatja őket annyira, hogy felébredjenek...
''Mindenhol jó, de nem vagyok otthon...
-
zocsa001
csendes tag
Most ilyen:
@kokler
Pont ezen vitatkoztam az úriemberrel telefonon.
Ha egyik napról a másikra 25-ről 8 Mbit lesz a feltöltésem,
pl. este 8-kor és hajnal 3--kor is,
akkor az nem a hálózat terheltsége miatt van.
Ha pedig szándékos,akkor lehetetlen elérnem az elméleti max.-ot,
tehát megtéveszenek.
Aztán jött olyanokkal,hogy mások a mittudomén mekkora netért fizetnek ennyit,
(mondtam,hogy ez nem igazán érdekel)
és hogy megvan a garantált.
Végül nem jutottunk semmire,azóta is így van,de ez elég stabil.
pl. bármikor tudok játszani online,nem csak hajnalban,vagy délelőtt,
mint az előző kábeles digivel.
Összességében meg vagyok elégedve. -
kokler
aktív tag
válasz zocsa001 #3456 üzenetére
Akkor további infok:
Nálam fél éve nem találnak hibát. Persze tudják, hogy van csak azt nem, hogy mi okozza. Tegnap este pl. éppen jók voltak a válaszidők, de randomra simán elmegy 100+ms-be a bix elérés és akkor még nem is beszéltünk külföldről. Egyébként az én fejemben egyre többször jelenik meg az NHH-val való rövidebb konzultáció, amit kiegészít egy Fogyasztóvédelmes beszélgetés is... Mivel amennyiben a maximum soha sincsen meg, akkor az bizony megtévesztés akármennyire elméleti. Pláne, ha ez kvázi mindenkinél így van[ Szerkesztve ]
''Mindenhol jó, de nem vagyok otthon...
-
zocsa001
csendes tag
-
MODERÁTOR
válasz zocsa001 #3453 üzenetére
A forgalom általában hétköznap délután 4 körül kezd megemelkedni és csak este 10 után csökken. Nevezhetjük ezt az időszakot csúcsidőnek. Hétvégén más, akkor többen ráérnek, a forgalom is nagyobb szokott lenni.
Mindezt kábelneten, 4/1-et >95%-ban tartja is, a pingek is jók.Ami neked van, az úgy látom LAN, tehát a LAN-os topikba írj.
Harrrr!!!!
-
zocsa001
csendes tag
Nekem mások a tapasztalataim. A 80 Mbit 90%-ban annyi is.
A 25 feltöltés februárig 25 volt bármikor,azóta 8 bármikor. Hívtam őket,hogy ez nem oké,de csak arra hivatkoznak,hogy megvan a garantált.
A ping 5-10 ms stabilan,csúcsidőben is.pl. most is csúcsidő van elvileg..
[ Szerkesztve ]
-
kokler
aktív tag
Neked is és másoknak is figyelmébe ajánlom:
A Digitől váltottam Juropnet-re és nem mondom, hogy kár volt, de a 80 az csak ritkán annyi, a 25 inkább 12. A pingek 100ms környékén délután 4-5-től este 10-ig, hétvégén már délelőtt ratyi az egész. A hibát december óta nem találják / nem tudják elhárítani
Reklamálok -> semmi változás. Sajnos nem találják a hibát. Diginél is lassú volt meg ping gondok, de speciel nem ezt vártam
Nem mondom, hogy mindenkinél így van, de nálam így...''Mindenhol jó, de nem vagyok otthon...
-
neduddki
nagyúr
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
mzso
veterán
Nem működik. Gondolom a modem a művelet közben folyamatosan csatlakozva volt.
-
mzso
veterán
Helló!
A digikábelnél hogy lehet IP váltást előidézni? Néha jól jönne. -
nevo
aktív tag
-
krisi047
senior tag
Üdv! Ha jól tudom, a diginél 3-4 hét a bekötés. Úgy hallottam, hogy Pesten van rá mód, hogy 48 órán belül bekössék X összegért. Debrecenben van ilyen szerintetek? S persze mennyiért.
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Diginetem van, és szeretném beállítani az outlookot egy gmailes címre. A POP3 működik, de az smtp nem. Mit állítsak be?
-
őstag
Én Dorog " senkiföldjén " lakom, a kórház utca környékén. Itt digi van csak. Bár már gondolkodom az invitelen, elvégre igaz hogy jóval drágább, de ott csak pozitív tapasztalataim voltak.
Néztem még Printerfair-ék mikrohullámját is, de az is drága, viszont legalább nem is biztos hogy rálátok az antennájukra. -
őstag
Ismét egy újabb negatív rekord. A ping rendben, nincs csomagvesztés, körülöttem mindenki sávszélesség bővítésről beszél, nekem meg már gyorsabb a feltöltésem, mint a letöltésem ....
Lassan ott tartok, hogy behúzatok magamnak ADSL-t, vagy egyéb más megoldással szegem meg az elveimet.
Még PH! tv-t se tudok nézni, mert kevés hozzá .... -
legenda
válasz mzoleeex #3426 üzenetére
gyenge a router adott sebességű net alá!
ha 80/25 alá keresel routert, akkor - főként pppoe esetén, ami ugye jobban terheli a routert - gigabit képes típus ajánlott!
itt nézd meg a "felső kategória" részleget; link - már 12 e ft környékén beszerezhető például a tl-wr1043nd!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
mzoleeex
csendes tag
Sziasztok
két kérdésem lenne. Most álltunk át a Topnet. Szerintetek miért van az , hogy ha router nélkül kötöm a gépre a netet meg van a teljes sávszél , ha router-rel lemegy 40/10-re. (edimax br-6204WG)
A másik ha új router-t vennék mit ajánlanátok?Köszi
Mzoleex -
attiati
veterán
13. ker-ben milyen a szolgáltatás minősége? Maradász Viktor utca (gyöngyösi metrómegálló környéke) Szokott szakadozni, vagy teljesen kiesni a szolgáltatás?
Az annyira nem fontos, ha visszaesik a sebesség, tök nem érdekel Csak ne szakadjon.
-
Zsolteaa
csendes tag
Nincs adás.
-
Daniford
tag
ÉN most mértem rá. Tényleg rádupláztak. Viszont este még mindig vissza esik 4mega alá a letöltés, a feltöltés marad.
Ma reggeli eredmény:Down: 8,2 Mbps
Up: 2.2 Mbps
Ping: 3ms -
szenko
csendes tag
Hú, de rég jártam erre... Csak, hogy hozzászóljak a dolgokhoz. Remek, hogy emelték a letöltési sebességet a diginél, de Dorogon már igazán megoldhatnák a ping kérdését is, mert már botrányos
A szenilitás az ha elfelejtjük....
-
őstag
Valamint a vpn-is azt hiszem hogy tiltva van alapértelmezésben, még anno én is telefonáltam ügyfélszolgálatra, mert a családban volt, aki távolról dolgozott volna. Szó nélkül megcsinálják egyébként.
Router meg a leginkább kézenfekvő megoldás, ha már több géppel is szeretnéd használni, wifi-s sem drága, de ha kábelezni szeretnél csak, akkor tényleg filléres 3-4 ezresért lehet kapni. wifi-s talán 6-7 körül van. Ott klónozod az eredetileg működő mac címet a routerben, és mehet akárhány gép. -
MODERÁTOR
MAC cím alapján van szűrés. Bekötésnél az éppen aktuális gép MAC címét elmentik az adatbázisba, onnantól kezdve csak azon lehet használni az internetet.
Amikor például gépet váltottam (integrált hálókártya), akkor szólni kellett az ügyfélszolgálatnak, hogy írják át az adatbázisban a MAC címemet, mert nem tudtam netezni. Egyszerűen nem ismerte fel MAC címet a központ, így nem kaptam meg a megfelelő IP címet. Kézzel is próbáltam átírni, de azzal csak egy ideig működött.Legegyszerűbb megoldás egy WLAN router, ezzel lehet az eredeti gép MAC címét klónozni.
Harrrr!!!!
-
Kobe
veterán
hali
az erdekelne hogy a digi alkalmaz e valamilyen tiltast a VPN-re es ha igen, hogyan lehet feloldani/feloldatni, illetve be lehet valahogy allitani hogy ne csak 1 gep tudja hasznalni a modemet?
van egy otthoni notim,meg van egy kulon gepem munkara - az otthonival semmi problem, vagy beallitas, ujratelepites utan is csak radugom es mukodik, hiaba dugom viszont at a munkagepembe a kabelt, ott nem tud csatlakozni mar a modemhez sem, es igy a VPN sem indul elvalaki jart mar hasonlo cipoben ?
-
smog86
senior tag
válasz CptMisi #3409 üzenetére
Nekem pont ilyen csomagom van, semmi gond nincs vele, szinte mindig megvan a 40/20.
Itt a DIGI Kábelnetét tárgyalják, amiről te írtál az pedig a DIGI LAN annak ez a topicja:
DIGI LAN (PPPoE)[ Szerkesztve ]
-
-
-
CptMisi
őstag
Helló!
Újra felmerült a kérdés nálunk, hogy netet kéne váltani, gondoltam is DIGI-re, elég olcsó (40/20 3700Ft), de most már nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, miután pár fórumot átolvastam. Budapest 23.Kerületében lakom. Már az is feltűnt, hogy az elérhetőséget egyetlen mondattal elintézték: "Esztergomban jelenleg még nem tudjuk az Internet elérést biztosítani előfizetőink számára." Szerintetek nyugodtan válthatunk erre, vagy inkább kerüljük el?You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
salazoli
csendes tag
x. ker-ben is 8mbit-t mérek már egy hete.
-
őstag
A héten megkérdeztem az ismerősömet a diginél, és annyit mondott, hogy a mostani sávszélesség emelés nem hivatalos. Lehet hogy lesz, de jelenleg aki gyorsulást tapasztal, az csak azért van, mert tesztelik a hálózatot. ( Megjegyzem ált. ilyenkor úgy szokott maradni, és később van egy hivatalos bejelentés is )
-
Loha
veterán
Szerintem egy hónappal ezelőtt még más használta a mostani IP-det, és vmiért kitiltották.
Diginél annak ellenére, hogy dinamikus IP-címeket osztanak ki, gyakorlatilag fix IP-címe van mindenkinek (dinamikusan ugyan azt kapod ), amit időnként (1-3 év) amikor kicsit átszervezik a rendszert megváltoztatnak...[ Szerkesztve ]
-
-
Elrood
őstag
Kb. 1 hónapja vagyok digis, az egyik nagy műszaki áruház weboldalán ez fogad:
Van valami a digivel kapcsolatban, amit tudnom kéne?.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
MODERÁTOR
Öröm és boldogság van a 19. kerületben is.
Harrrr!!!!
-
nevo
aktív tag
válasz CsiguszMaxim #3400 üzenetére
Szerintem ezzel mindenki így van Két év után már ideje volt emelni
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest