Hirdetés
Aktív témák
-
rocket
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz xabolcs #1226 üzenetére
Nem emelés van, hanem árcsökkentés. Valamikor tavaly nyomtak fel az 512es netet 1 megásra, majd csökkentették is az árát, és msot megint csökkentik.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
MODERÁTOR
válasz xabolcs #1248 üzenetére
A digitális televíziózás és az IP-TV nem ugyanaz! vigyázzunk! az ''apa gyere már...'' IP-TV, míg a digitális TV abból áll hogy a sima koaxon jön neked a jel, csak nem analógban hanem digitális MPEG-2-es Stream adatfolyamként... ez ha jól emlékszem 6Mbit/s körüli értékű (2-8Mbit/s ig változhat műsortól függően). Ehhez szükséges egy Set-Top-Box ami a bejövő MPEG-2-es adatfolyamot átalakítja neked analóg jellé, hogy tudjad nézni. Én erről a digitális TVről bszéltem... bár ez más fejlett országokban már lassan leáldozóban van... ott már a HD-TV a menő... szal ennyi
Harrrr!!!!
-
shabbarulez
őstag
válasz xabolcs #1248 üzenetére
Az internet szolgáltatás sávszélességének az égvilágon semmi köze a digitális tv szolgáltatáshoz, egymástól teljesen független a két dolog. Egy analóg csatorna átlal elfoglalt sávszélességre digitális sugárzással sok SD vagy több HD minőségű csatornát is rá lehet ültetni. Csak az alkalmazott kódolás és bitráta függvénye hogy mennyit. H.264 kódolással SD képminőség mellett 12-14 csatorna is elférhet vagy HD csatornából is elfér akár 4-5. És analóg csatornából egy tipikus ktv hálózaton van akár 70 is, de ezek számát fejlesztésekkel tovább lehet növelni akár 1 Ghz széles spectrumot felhasználva.
Persze addig amíg az analóg és a DTV szolgáltatás egymással párhuzamosan fut addig csak az analóg rovárásra tud terjeszkedni a DTV hisz a közös frekvenia erőforrásokon osztozniuk kell ahogy a netszolgáltatásnak is. Jelenleg az analóg szolgáltatás foglalja le a frekvenciák legnagyobb részét, de idővel ha az analóg műsorszórás megszűnik hatalmas kapacitások szabadulnak föl a DTV és a netszolgáltatás számára.
Egy koax kábelnek úgy ~ 5 Gbps adatátviteli kapacitása van, erre elég sok és széleskörű szolgáltatás rá lehet ültetni. Viszont a DTV-t csinálni nem olcsó, hisz fejállomás oldalon is komoly fejlesztések kellenek, a kiegészítő szolgáltatásoknak pl. VoD megint igen komoly igen komoly eszköz és alkalmazás háttere van ami nem kis beruházás és előfizető oldalon is drága Set-Top Box-okat kell telepíteni ez pedig a havidíjban is megmutatkozik. És csak akkor érdemes belevágni ha lesz kell elégséges bevétel ami a beruházásokat rentábilissé teszi. -
xabolcs
őstag
válasz xabolcs #1274 üzenetére
waiting for restart!!!
2bol 2-nel nem valtozott semmi
nalam sem maradt a speedtest 2M/1M-nel
es az egyik 10.109.xx.xx-nel sem: 1048576 bits/sec & 524288 bits/sec (ez nem a hajnali!)
@ndruu: meg mindig 1,5M-s neted van?
mas: egy kicsit parazok ettol a netesditol
ui. eddig HDSNet-XXXX volt kb a csomagnev, mostmeg NET-X es h sztem nem lesz automatikus az atteres
kivancsian varom a fejlemenyeket
MOD:
3M/1M
de a mai vilagban miert kell manualis ujrainditas?
akkor inkabb mar toljanak 1 kozponti broadcastot
meg kulonbenis.... legyen automatikus az atteres
na akkor ez is megvolt!!!
juppiii
EMKTV
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
rocket
nagyúr
válasz xabolcs #1282 üzenetére
Total nem ertem, de szerintem nem vagyok egyedul ezzel
Ha az emktv szolgaltatasa lenne csak a digikabel es semmi koze nincs a hdsnethez, akkor tudni kene hozza mielott vallt az ember kik vannak a hatterben, mifele kapcsolattal bix fele, stb. , ha a hdsnet altal nyujtott szolgaltatas ez, az miert jo nekik, hogy dragabb/lassabb csomagjaik lesznek annal mint akinek technikai hatteret adnak a csomagjaikhoz?, ha viszont a hdsnetbol digikabel lesz akkor miert fut parhuzamosan marcius 1-tol a ket szorolap?, szoval egyelore atlathatatlan az egesz"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
veterán
válasz xabolcs #1314 üzenetére
17 és 18 óra közötti adat:
193.239.149.1 ping-statisztikája:
Csomagok: küldött = 1000, fogadott = 607, elveszett = 393 (39% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
minimum = 8ms, maximum = 36ms, átlag = 9ms
A modem semmi rendelleneset nem mutatott, csak nem ment semmi, még ezt sem tudtam beírni a PH!-ra
Egyébként most sem sokkal jobb a helyzet, csak most már tudok PH!-zni kínkeservesen
Mindjárt menyomok egy friss értéket
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
válasz xabolcs #1332 üzenetére
Ez érdekes, találtam egy ilyet: [link] Ezek szerint, jogosan (értsd: jogilag kikényszeríthető módon) várnám el (a szolgáltatási idő döntő részében) a 125 KB/s-es feltöltést? Jelenleg ez a legjobb állapot szerint olyan 95 KB/s körül alakul, de általában 70-nél nem megy feljebb. Mellesleg, a jelenlegi tudásom és a tapasztalatok szerint, nem a hálózat feltöltési sávszélessége lenne kevés, hanem (ill. összességében, lehet, hogy az, ezért is) ennyi van a modemen beállítva, mint határérték.
The only real valuable thing is intuition.
-
xabolcs
őstag
válasz xabolcs #1226 üzenetére
lehuztam a modemet, s ujrainditottam ...
na ekkor mar beengedett, de kabel nelkul csak a log volt erdekes:
[...]
Mon Mar 19 11:12:37 2007 -1858273252 Critical (3) Resetting the cable modem due to docsDevResetNow
[...]
Wed Feb 28 12:52:00 2007 -1858273252 Critical (3) Resetting the cable modem due to docsDevResetNow
[...]
szoval 19-en, hetfon del korul mindenki kapott egy resetet
azt a masik sort meg csak azert tettem bele,
mert megjott a szamla, es az elso napot is a 2048-as csomag szerint szamlaztak.
... tenyleg ugy tunik, h amikor bekotottek akkor 1024re kapcsoltak
...es ha nem szolok? akkor mehettem volna asztalt csapkodni
sajna, h mar csak a v1.x-es epx2203-akat lehet megnezni jobban
pedig a tobbi modemnel is nyugodtan megengedhetnek a nezelodest
a kezdo usert uccse erdekli, az expert meg gondolkozik, mielott telefonal
a szoftfrissiteshez, meg a resethez kulonbenis felhasznalonev+jelszo kell,
amibol meg a google se talal mukodot
[Szerkesztve]aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
shabbarulez
őstag
válasz xabolcs #1366 üzenetére
Pl. a DMCC-nek Debrecenben a város egyes részen van LAN hálózatos megoldása és vannak területek ahol DOCSIS kábelnet van. Lehet Bp-en is van ilyen területe Emktvnek-Hdsnetnek/Digikábelnek fene tudja hogy kéne már őket hívni vagy ha még nincs esetleges új területeken még lehet.
Többféle hálózati megoldásra lehet ráhúzni a LAN jelzőt. Ethernet over Coax(EoC) megoldásnál jellemzően optikán be a háztömbig a gigabit és onnan dedikáltan az előfizetőkhöz behúzott coaxon megy egy 100/100 Mbps-es Ethernet kapcsolat és az RF TV jel. Az előfizetőnél jellemzően egy csak passzív fali aljzat van aminek egy UTP és coax csatlakozója van netre és tv-re. Ilyen pl. a Teleste Etth megoldása [link]
Új építésű kábelhálózatoknál, sűrűn lakott lakótelepi, lakóparki, tömbházas részen ahol a nagy népsűrűség miatt üzletileg megéri az FTTB(üvegszálat kihúzni az épületig) ott egyre gyakrabban alkalmazzák. Úgy tudom a Rubicom III. kerületi Faluház projectje volt az első ilyen és azóta több más helyen is használták már. Pl. a HDSNet területén konkuráló Net11 hálózata is így épült.
A másik lehetőség az hogy gigabites optikai uplink ki van építve a lakótömbbig és onnan van párhuzamos coax és UTP kábelezés is a lakásokig. Értelemszerűen egyik a tv-nek másik a netnek. Pl. a Rubicom Pók utcai(volt GaTeS Group) vagy Kaszásdűlői(volt DsNet) hálózata is ilyen vagy az elején említett DMCC is csinál így hálózatot Debrecen egyes részein. TvNetworknek is van LANNet-es hálózata Szeged egyes részein, Bp-en Kispesten, talán XIII. kerület egyes részein is, talán Debrecenben is. Új építésű lakóparkok esetén is használt szolgáltatási forma pl. ComUnique ilyen. De pl. az általad említett Tigernet is valami hasonlót csinál. Vagy pl. a TvNet-nek is van XIII. kerületben egy kisebb LAN hálózata a Kárpát u. környékén(volt KárpátNet). Vidéken is vannak ilyen kisebb lokális hálózatok amik sűrűn lakott részeken Ethernet alapú technológiával szolgáltatnak. Szóval van azért több ilyan hálózat több tíz ezer előfitőhöz elérve és többsége már sok éve üzemel és folyamatosan épülnek újak is.
Persze be lehet húzni az optikát akár egészen az előfizető otthonáig is. Olyan pl. a Bólyi önkormányzati közösségi hálózat, amiről korábban volt cikk itt a PH-n is. -
shabbarulez
őstag
válasz xabolcs #1364 üzenetére
Nagy valószínűséggel azért ment el a net mert a BIX port bővítés kiszolgálásához hálózati eszközt is kellett cserélniük, addig átterhelték a másik RDSNet-es portjukra a forgalom egy részét. Mondjuk normális szolgáltató ilyen karbantartás hajnalban végez el, amikor ezzel a legkevesebb előfizetőjét zavarja.
-
rocket
nagyúr
válasz xabolcs #1366 üzenetére
13. keruletben lesznek elerhetok az uj csomagok, erdekes helyzet fog kialakulni, 4mbit/4mbit 4500ft ahol elerheto, 2mbit/1mbit 4900ft mindenki masnak?
Hibas az ASZF, 41. oldalon meg a tavalyi csomagokrol es emelesrol irnak, HDS4096 16800ft"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
neduddki
nagyúr
válasz xabolcs #1406 üzenetére
HI!
195.111.97.102-ig
a supportos szeritn muxik rendesen, csak ol kepzett a gyerek mert egy tracet sem tud hasznalni: - (((
Nalatok mi a hejzet???
udv
neduddki
mod: bme-tol meg nem tom, mert enm tok belepni:- (((
[Szerkesztve]https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
cd334
tag
válasz xabolcs #1443 üzenetére
Betelefonáltam nekik és azt mondták, hogy a központban nem tervezett áramszünet volt.
Egyébként érdekes volt nálam mert először meghalt a kábeltv és csak rá kb. 10-15 percre halt be a net.
Friss előfizető vagyok, kábelmodemes, eddig meg vagyok velük elégedve, folyamatosan hozza a max sávszélességet. -
MODERÁTOR
válasz xabolcs #1443 üzenetére
szintén ugyanez volt a helyzet itt is... éjfél előtt asszem 2perccel már megállt az msn... aztán 3perc gondolkodás után a modem is kijelezte hogy NO NET...
az a vicc hogy nekem már több hónapja szar, de nem csinálnak semmit... napközben 1-2 percenként újraindul a modem, aztán vagy visszaszinkronizál és megint elmegy, vagy fel sem tud szinkronizálni és egész nap csak a modem resetek jönnek... járt kint szerelőbácsi és kicserélte modemet... akkor jó lett! ...kb 1órán keresztül működött is... aztán visszaállt a régi kerékvágásba...
ma megelégeltem és az jelelosztó és a modem közti kábelt kiszedtem, és egy kb 30cm-es darab kábellel összekötöttem őket... [link] igaz a csatlakozóknál nincs árnyékolás (így hát a pingem is az egekben van) de működik a net és eddig még minden okHarrrr!!!!
-
neduddki
nagyúr
válasz xabolcs #1480 üzenetére
HI!
komojjan mondo0m a nettel kevesebb bajom van mint a teflonnal:- (((
regel sem voltak rosszak asracok, meg jo hogy halozaton belul tudtam telefonalni, cska ki nem met, de bszolas utan /nem tom mennyive:- )))/ ment.
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
MODERÁTOR
válasz xabolcs #1729 üzenetére
ez a modem amit linkeltél ez telefonos nem (ADSL)?
a 19dB-es jel zaj viszonnyal nem igen lenne netünk nekünk kábeleseknek... telefon vonalon 26-27dB-lel lehet számolni max (de csak ha jól emlékszem...) kábel esetén viszont ez elég gyengus lenne... nekem 40dB körül szokott lenniHarrrr!!!!
-
MoKiLoK
csendes tag
válasz xabolcs #2023 üzenetére
A feltöltési sebesség maradt végig 1M, az nem változott.
A letöltési sebesség nagyon hektikus, vasárnap délelőtt huzamosabb ideig elérte a 3.2MB/sec-et (egy DVD-t alig fél óra alatt letöltöttem). Este már 1.5-2MB között ingadozott, gondolom többen interneteztek akkor. Ebből arra következtetek, hogy ráengedték a teljes sávszélt a hálózatra és mindenki annyit szakít belőle, amennyit éppen tud.
Valószínűnek tartom, hogy az én csatlakozási pontomon kevés ember használja torrentezésre a netet rajtam kívülEz most már két hétvége volt (hétközben nem vagyok otthon), így remélem, hogy nem fogják visszaállítani a 2/1-et.
Ja, sebességmérő oldalon minden mérésre más értéket dobott egymás után, a 2.4-től a 18.5-ig minden volt (kb. 15 mérést csináltam 4-5 perc alatt).
-
zsocaozd
tag
válasz xabolcs #2061 üzenetére
Hát ezaz...ezt nem tudom én sem és az ügyfélszolgálat sem. Bármit állítok, nemhogy automatice nem konnektál de kézzel sem megy fel, ha a connect gombra nyomok. Egyszerűen csak kínlódik, de nem konnektál, hanem jó sok kínlódás után valami fájlt akar lementeni, startsetup.exe vagy mi a neve. Ilyet még nem is láttam ezelőtt. Switchként persze üzemel, dehát azzal nem tudok wifit használni, a tűzfalat és egyéb feature-öket, annyi erővel akár direktbe is ráköthetném a gépet...szóval elég gáz.
ÚJ Saitek Cyborg 5.1 mikrofonos fejhallgatók!
-
satomee
senior tag
-
FNZ
őstag
válasz xabolcs #2218 üzenetére
nálunk állítólag egy digis emberke elkezdett köbejárni, de idáig még nem ért el a 6. lépcsőházig. beszéltem a közös képviselővel, hogy felesleges megszavaztatni a bekábelezést és ha már ingyé kábeleznek, akkor rendelje meg. állítólag már úgy készülnek, hogy a műholdas digitv kábelét is behúzzák a házba, felkészülve a későbbi kötelező digitáis adásra.
a házban eleve a digitv kábeltv-je van mindenhol.
úgyhogy nem volt semmiféle szavazás, hanem már furkászolnak[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest