Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Prego

  senior tag

  Sziasztok, most kezdtem el szakdogámat írni egy cégnél(Delphi), remélem a legnehezebb résszel kezdtem:
  Szal egy olyan progit írok ami autók bérbradásával foglalkozik.
  Olyan komponenst szeretnék csinálni, melyben ki lehet jelölni azt az időszakot amiben a bérlőnél van az autó:
  Az eladó kiválaszt egy hónapot, pl 2008 augusztus, és annyi oszlop jelenik meg ahány napos a hónap (ezt már le tudom kérdezni Delphiben), és annyi sor, ahány autó van (ezt majd persze adatbázisból kérdezi le)
  A bérlő azt mondja hogy XY autó kell neki aug 11-25. között, akkor az eladó egérhúzással kijelöli a naptárban a kérdéses napokat az autó sorában, majd felugrik egy párbeszédablak ahova be kell írni a bérlő nevét/telszámát és hogy érdeklődő e, vagy ki is fizeti az előleget (ennek van színkódja, mondjuk érdeklődő:szürke, fizetett: zöld, úton van már: piros). A párbeszédablak bezárása után a megfelelő cellák egyesülnek, kiszineződnek és beleírják a bérlő/érdeklődő nevét. Persze utólag egy kattintással vissza lehet hívni a párbeszédpanelt és megváltoztatni a színt, vagy törölni egy visszamondott bérlést/érdeklődést.
  Eddig ezt a cégnél egy Excel táblával oldották meg, és bevált a módszer, az egész hónap átlátható (persze ha egy bérlés átnyúlik köv hónapra, akkor valahogy meg kéne jeleníteni a kérdéses napokat.
  Valahogy így kéne kinéznie.
  Már nézegettem a StrinGridet meg a DrawGridet, de valahogy egyik sem felel meg: nem lehet cellákat egyesíteni, hogy a név középre kerüljön, és nem tudom összehúzni akkorára a cellákat hogy beleférjen egy hónap a képernyőbe.
  Ha valaki tud segíteni azt megköszönném a jövőben várhatóan lesznek még kérdéseim :D

  [ Szerkesztve ]

  Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés