- Hálózati kábelek és szerelésük
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
Sziasztok, most kezdtem el szakdogámat írni egy cégnél(Delphi), remélem a legnehezebb résszel kezdtem:
Szal egy olyan progit írok ami autók bérbradásával foglalkozik.
Olyan komponenst szeretnék csinálni, melyben ki lehet jelölni azt az időszakot amiben a bérlőnél van az autó:
Az eladó kiválaszt egy hónapot, pl 2008 augusztus, és annyi oszlop jelenik meg ahány napos a hónap (ezt már le tudom kérdezni Delphiben), és annyi sor, ahány autó van (ezt majd persze adatbázisból kérdezi le)
A bérlő azt mondja hogy XY autó kell neki aug 11-25. között, akkor az eladó egérhúzással kijelöli a naptárban a kérdéses napokat az autó sorában, majd felugrik egy párbeszédablak ahova be kell írni a bérlő nevét/telszámát és hogy érdeklődő e, vagy ki is fizeti az előleget (ennek van színkódja, mondjuk érdeklődő:szürke, fizetett: zöld, úton van már: piros). A párbeszédablak bezárása után a megfelelő cellák egyesülnek, kiszineződnek és beleírják a bérlő/érdeklődő nevét. Persze utólag egy kattintással vissza lehet hívni a párbeszédpanelt és megváltoztatni a színt, vagy törölni egy visszamondott bérlést/érdeklődést.
Eddig ezt a cégnél egy Excel táblával oldották meg, és bevált a módszer, az egész hónap átlátható (persze ha egy bérlés átnyúlik köv hónapra, akkor valahogy meg kéne jeleníteni a kérdéses napokat.
Valahogy így kéne kinéznie.
Már nézegettem a StrinGridet meg a DrawGridet, de valahogy egyik sem felel meg: nem lehet cellákat egyesíteni, hogy a név középre kerüljön, és nem tudom összehúzni akkorára a cellákat hogy beleférjen egy hónap a képernyőbe.
Ha valaki tud segíteni azt megköszönném a jövőben várhatóan lesznek még kérdéseim
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Metal topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 49" monitor garanciával hibátlan működéssel
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest