Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nem pont precision, de ez a topik jobban pörög, hátha tudtok segíteni.
Van egy Dell Optiplex 990 desktop gépem, Q67 chipset és i5-2400 proci van benne.
Szeretnék bele tenni egy 4mag/8szálas procit, és találtam olcsón egy Xeont, olcsóbb mint egy i7, de egyenértékű vele.
Az lenne a kérdésem, hogy kezeli-e?Köszi.
-
Pikkolo^^
addikt
válasz
Francia91 #2740 üzenetére
Nekem is 4600 volt korábban és csak Dell driverrel vagy a W10 által felrakott driverrel futott. Utóbbi nem volt annyira régi, mint a Dell által kiadott. 1-2 dologtól eltekintve ment rendesen, ilyen volt, hogy nem lehetett fényerőt állítani ill. dokkolóban használva a külső monitoron néha elment a kép majd vissza. Biztosan nem kábel hiba vagy eszköz hiba, mert dokkoló nélkül is megcsinálta ezt a monitorral.
-
mate130
csendes újonc
válasz
soldi3r #2741 üzenetére
Elvileg megoldódott a probléma. Kikapcsoltam a BIOS-ban az Optimus-t, bekapcsolás után nem talált VGA vezérlőt, majd pár perce rá feltelepítette a Win10 a Quadro driverét és most csak az jelenik meg az eszközkezelőben.
Új kérdés,(jó, mi?
) pár helyen olvastam, hogy kikapcsolt állapotban, amikor lecsukják a fedelet, bekapcsol a gép, de képet nem ad, viszont a ventik ezerrel mennek. Ez nálam is előfordult, valaki tud erre megoldást?
Válaszaitokat, előre is köszönöm, és az eddigi segítséget is!
-
Francia91
veterán
válasz
mate130 #2739 üzenetére
Win10 esetében az x600-as szériánál csak nVidia inkompatibilitásról olvastam, nálad is ez állhat fent.
A DELL vagy az nVidia oldaláról szedted le a VGA drivert?
Nekem is esedékes lesz majd az M6600-asra a Win10-es telepítése, amint kicserélem a meghalt Quadro 3000M-et egy K4000M-re.Csak még egyenlőre elvagyok az integrálttal, most meg nem karok költeni GPU-ra, első az autó és a motor
-
mate130
csendes újonc
válasz
VANESSZA1 #2737 üzenetére
Most telepítettem rá a Win 10 1803-as verzióját. Tudom, hogy nincsen támogatva, de azért megpróbálkoztam, elvégre azért vettem, mert akartam egy olyan gépet, ami már futtatja akadás nélkül a Win10-et. Na már most, úgy vettem a gépet, hogy elvileg van benne egy Quadro 2000M kártya. Próbáltam feltelepíteni a gyártó honlapjáról letöltött drivert, aminek feltelepítése után az Opera böngésző teljesen fekete volt.. betöltött, mert a kurzor mozgatására, mutatta, hogy ott van, csak nem akarta megjeleníteni. Feltettem az Aida64-et és az alábbit mutatja.
Mi ez a Fake felirat? Annyi, hogy a rendszer nem kezeli a kártyát?
-
mate130
csendes újonc
Sziasztok!
A mai napon tervezek vásárolni egy Dell Precision M4600-ast, amire szeretnék majd Windows 10-et feltelepíteni(a Win 7 lejáratát követően) és az lenne a kérdésem, hogy milyen drivereket telepítsek rá, emellett mások tapasztalata is érdekel. -
soldi3r
veterán
-
sulu1701
aktív tag
Sziasztok,
Hátha ti tudtok segíteni.
Itthon lehet valahol Precision 7530-as gépet úgy rendelni, hogy összeválogatom az alkatrészeket mint a német honlapon?
Ha lehet akkor kinél?
Köszönöm!
-
zsistvan
tag
Szervusztok!
Egy 7510-es Precisiont szeretnék bővíteni.
Jelenleg 2*4GB 2133MHz Ram van benne.
Mennyire érzékeny a ramokra a rendszer?
Ha például 2*8 GB 2400MHz Samsung ramot raknék mellé az gond nélkül működne az eredetiekkel? -
Pferi
senior tag
válasz
Francia91 #2724 üzenetére
Egy T9300-as lesz a kiválasztott, ez árban nem nagy kiadás.
Én nemrég vettem az M6300-at, internetre, filmnézésre tökéletes 4GByte memóriával, viszi a fullHD filmeket is akadásmentesen, a kijelzője pedig fantasztikus! 17" 1920x1200, igaz hogy tükröződő, de ennél szebb laptop kijelzőt még nem láttam. -
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
Dell 5520-hoz (és XPS15-höz) keresnék dokkolót, de a TB16-ról elég terjedelmes panaszáradat található a neten. A panaszok egy része arról szól, hogy hangja van és melegszik, gyenge minőségű a csatlakozó, a másik része szoftveres gyengeségek, amelyek persze lehetnek felhasználói hibák is. Mindenesetre arányaiban kissé elrettentő az értékelés még akkor is ha tudjuk, hogy az elégedetlenek veszik inkább a fáradtságot értékelést írni.
Mi a véleményetek? Érdemes nem gyártói dokkolóval próbálkozni? Van bevált típusotok?
Köszönettel
-
Pferi
senior tag
-
Pferi
senior tag
Sziasztok!
Egy Dell Precision M6300 notebookban szeretnék processzort fejleszteni. Találtam is egy Intel X9100 - 2 x 3,1Ghz - Core 2 Extreme Processor PGA478 notebook laptop procit itt a hardveraprón, de a tulaj szerint az M6300 ezt már nem támogatná. Külföldi oldalakon olvastam hogy az X9000-es processzor gond nélkül működik ezekben a gépekben. Keressek akkor egy X9000-est vagy tegyek egy próbát az X9100-al?
A válaszokat előre is köszönöm. -
pengwin
addikt
válasz
Blue Eagle #2719 üzenetére
A másik az Mx600 és Mx700-as sorozathoz való, ha minden igaz.
-
pengwin
addikt
válasz
Blue Eagle #2717 üzenetére
Az FJJ4W való a Precision M4800/6800-akhoz
-
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Tudja valaki esetleg, hogy a Precision M6800 akkumulátora gyárilag melyik lehet?
FJJ4W vagy FV993? Mindkettő 97 Wh-s példány. Köszi előre is! -
pengwin
addikt
Szervusztok!
Precision 7510-et lehet utólag Thunderbolt porttal bővíteni?
Tudom, hogy cserélni kéne hozzá az "alvázat" és a bal oldali I/O NYÁK-lapot, a kérdés csak az, hogy működik-e a thunderboltos NYÁK egy eredetileg nem azzal szerelt 7510-zel? -
Szan
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Mindent borít a tény, hogy kisebb a töltőm, mint az eredeti 180 as. Emiatt volt a gép 4X lassabb, mint mikor akkuról ment. Addig nem agyalok tovább, amíg ez a gond nem oldódik meg.
-
question man
tag
Nos érdemes vissza olvasgatni mivel szinte minden kérdésedre meg találhatod a választ :-D
- Az, hogy a venti mindig max-on megy azt hiszem BIOs-os dolog vagyis valahol volt ilyenről szó
- A 4600-án elvileg win 10 nem támogatott /saját tapasztalat a win 8.1 sem tökéletes :-(/
- Használat közben nekem is cicereg a gép :-/ "bár nekem a venti ha jól tippelem mivel csak ritkán üzemel"
- Pasztázni érdemes mivel a gyári tényleg nem a legjobb így javasolt kicserélni
- Nálam például a üzem közben folyamatosan vékony sípoló hang hallatszott de ezt a bios-ban a c-level kikapcsolásával sikerült orvosolni.
- A win 7 telepítésénél pedig van a dell oldalán sorrend a driver telepítési sorrendről amit én is tapasztaltam, hogy javasolt követni
nagyjából ennyit tudtam segíteni -
Francia91
veterán
A kérdésedet itt érdemesebb feltenni, a sima DELL-es topik jobban életben van
-
Szan
csendes tag
Ja igen, 64 bit win7 fut most rajta. Néha kikapcsol a lightroom, ha sok feladatot kap, ha gyors vagyok és nem tartom tiszteletben, hogy 1-2 feladatnál ne kapjon párhuzamosan többet. Van értelme win10 re ugrani? Milyen a driveres ellátás? Jobban kihasználná a lightroom? Ami egyébként 2 éves verzió.
-
Szan
csendes tag
Sziasztok. Egy M4600 extended edition tulaja lettem. Életem legjobb, legfinomabb gépe. A kérdésem az lenne, hogy miért recseg amikor a net is megy. Milyen intel driver rossz. Melyiketz tegyem fel, és hol található?
Lightroom fotószerkesztő szoftver fut rajta. De nem megy a processzor 45 fok fölé. Azt gondoltam, hogy egy ilyen idős gépet át kellene pasztázni. A régi széraz, stb. Hogyan érhetem el, hogy gyorsabban dolgozzon?
Mindig 2590 fordulaton megy a venti. Ha nem dolgozik gyorsabban, mert nem tud, akkor legalább legyen csend. Kérlek segítsetek. Nagyon köszönöm, -
Maksifül
senior tag
Dell M6500-ba lehet valamilyen hálókártyát venni, ami bírja a gigabites netet vezetékről, esetleg wifi-n is?
-
mdccclx
csendes tag
válasz
Blue Eagle #2708 üzenetére
ok, köszönöm.
-
mdccclx
csendes tag
válasz
Blue Eagle #2706 üzenetére
francba, nem fotóztam amikor szét volt kapva..
Nem tudom, mondjuk nincs viszonyítási alapom, első ilyen gépem. A csupasz zsanért nézegettem sokáig, forgattam, semmi szokatlant nem láttam rajta. Azért is szedtem szét mert azthittem csavarok fellazultak, de semmi. Leejtve, megütve nem volt, ritkán mozgatom, rendesen kipárnázott táskában, szóval passz. Lövésem sincs mitől lett ez ilyen. -
mdccclx
csendes tag
Sziasztok! Kis segítséget kérnék.
Adott egy m4800-as gép, majd egy éve vettem használtan. Két napja vettem észre hogy összecsukott állapotban a monitor bal szélén a zsanérnál mintha fel lenne feszítve a monitor burkolata, látványosan máshogy áll mint a másik oldalon. Tegnap teljesen szétkaptam a gépet, monitort leszereltem, zsanérokat teljesen kiszereltem, de semmi rendelleneset nem láttam alkatrészeken, látszólag nincs elhajolva, repedve semmi, minden csavar a helyén volt, nem voltak fellazulva. Letakarítottam, visszaépítettem az egészet, de ugyanúgy áll. Monitor hajtogatása közben nincs semmi furcsa, nem szorul, nem lötyög stb, szóval működésben nincs semmi gond, csak nem értem miért áll úgy ahogy. Felhajtva is láthatóan másképp van a monitor sarka, nagyobb a hézag a jobb oldalhoz képest.
Találkozott már valaki ilyennel? El tud görbülni a zsanér? (Zsanéron kívül nem tudok másra tippelni) Van esetleg valakinek tippje miért, mitől lehet ez?
Köszönöm. -
törölt tag
Sziasztok,kinéztem magamnak egy normális gépet.
Szerintetek jó döntés lenne ennyiért?:
[link]
Mondjuk Type-c USB nincsen,de megvagyok nélküle. -
Száguldo
aktív tag
válasz
question man #2701 üzenetére
Akku [link]
-
question man
tag
Nos a takarítás meg történt az akkuval még mindig bajban vagyok mert már teljesen bele kavarodtam a számozásokba és a megnevezésekbe valaki hozzá értő meg tudná mondani, hogy az m4800-ás és az m4600-ás akkuja kompatibilis mert sajnos ezt sehol sincs leírva rendesen mert ahogy keresgéltem az utángyártott akkukat mindkettőhöz írják de a dell oldalán kicsit össze vissza van
a kompatibilitás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10850H T2000 32GB 512GB ujjlolv IR kam új akku gar
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- Dell Vostro 5581 (Intel i7, 16 GB RAM, 256 m2 SSD)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest