- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Végigolvastam a fórumot, de sajnos arra vonatkozóan nem találtam információt, hogy használ-e valaki ilyen gépet i7-4790K -val. Én tegnap órákig próbáltam működésre bírni, mind a saját tápjáal, mind egy nem DELL táppal átalakítóval, de sajnos a narancs led villogásánál és a ventik maxon pörgésénél tovább nem jutok.
Megpróbálok intézni egy Xeon procit, és azzal működtetni, de szeretném megtudni hogy vajon miért nem megy vele.
Ha esetleg járt már valaki így, pls segítsen.
Próbáltam 19-es meg 14-es BIOS-al is sikertelenül.
Köszi előre is.
-
zolten
csendes tag
FYI
Az A18 nalam nem frissiti a ME-t (hozzateszem regebbi generacios T20, volt mar vele ilyen gond)
Atmeneti megoldaskent vegul a linken olvashatohoz hasonloan frissitettem a ME-t az Intel tool-okkal egy masik firmware-bol kihamozott 9.1.45.3000-re
https://www.dell.com/community/PowerEdge-Hardware-General/PowerEdge-T20-BIOS-Update-ME-FW-Update-Failed-internal-Error/td-p/5184757 -
hhx
tag
Nálam látszik továbbra is, bár mondjuk eltelt 8 nap az üzeneted és a válaszom között.
Esetleg próbáld meg innen, ha még nem tetted volna.
Szerk.:
Most nézem, hogy az eredeti postomban 2018.07.02 volt a dátum, itt meg 2018.07.09. a release date.
Ezek szerint visszavonhatták tényleg. -
hhx
tag
Garanciát akartam bővíteni a Dell PowerEdge T20-ra, így megkerestem a HUMANsoft Kft.-t, Dell küldött nekik ajánaltot, ami szerint
+1 év: nettó 16800 Ft
+2 év: nettó 25500 Ft
+3 év: nettó 32400 FtTermészetesen Next Business Day garancia. Az árak lehetséges, hogy egyénileg kalkuláltak a Dell által, az én gépem 2018 szeptemberéig garanciális egyébként.
Én a 3 évet választottam annak fényében, hogy a gépbe bele került egy Xeon E-1285v3 valamint 24 GB ECC UDIMM memória. Egy T30 jóval drágább lenne hasonló erővel, ha mondjuk az alaplap megadná magát.
Gondoltam leírom, mert nem nagyon találtam információt ezzel kapcsolatban, más is tudjon róla, hogy nagyjából mennyi az annyi.
-
hhx
tag
Fixes
- Not applicableEnhancements
- Updated the CPU microcode to address security advisory Intel Security Advisory INTEL-SA-00115 (CVE-2018-3639 and CVE-2018-3640)
- Updated the Intel ME Firmware to address security advisories INTEL-SA-00112 (CVE-2018-3628 CVE-2018-3629 CVE-2018-3632) and INTEL-SA-00118(CVE-2018-3627) -
Thusor
őstag
LSI SAS9212-i4 raid kártyát szeretnék a gépbe tenni. Mennyire lenne használható RAID10 kiépítésére 4 darab 6TB-os winchesterekkel?
-
jherc
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam Dell PowerEdge T30-al kapcsolatos fórumtémát, de ha tudtok, akkor azt megköszönöm!
Addig is talán tudtok segíteni.
Nézegetem a T30-akat, de elég sokféle cikkszámmal kaphatóak ugyanabban a konfigban is.
Általában Xeon E3-1225 v5 / 8 GB / 1 TB.De ez különböző cikkszámokon és természetesen különböző árakon is van ugyanazon eladónál is. Akár 10-20 ezer forintos különbségekkel.
Tudja esetleg valaki, illetve megosztja velem valaki, hogy mik ezek az eltérések?
Vagy ha átirányítotok másik fórumba, azt is megköszönöm!
A T30 a T20 utóda, és a ház sem igazán változott. Azt látom, hogy melegedéssel azért akadnak gondok.
Mennyire vészes ez a melegedés dolog, illetve felmerült-e velük kapcsolatban egyéb negatívum?
Valószínűleg kihasználnám a 4 HDD helyet.A Dell szervizéről mi a vélemény, tapasztalat?
Nézegettem még hasonló árban Fujitsu TX1310 M1-et is, az szellősebb házban van hasonló paraméterekkel, de az ő szervizükkel sincs tapasztalatom.
Segítségeteket köszönöm!
-
poolbig
aktív tag
-
poolbig
aktív tag
Vajon mi különbség lehet a CT és a GT között?
Egyébként ha több (mint 4) HDD-t szeretnék rakni bele (valahogy), melyik bővítőkártya ajánlott? -
oykawa
tag
Nekem egy Intel Pro1000GT van benne de kimondottan meg vagyok vele elégedve!
-
poolbig
aktív tag
Egy ilyet néztem ki.
-
mixycsabi
csendes tag
Nekem TP-Link 3468 van benne, tudom nem tartozik a szerver kategóriába, sőt inkább desktop, de tökéletesen teszti a dolgát!
-
poolbig
aktív tag
Ha szeretnék még egy LAN csatlakozást, esetleg a későbbi Failover, Link Aggregation beállítások miatt, milyen lan kártyát javasoltok (A T30-ban is csak egy LAN kártya van).
Köszi -
zsolt501
nagyúr
válasz
mixycsabi #273 üzenetére
Ezt azért ne reklámozd, hogy a sebesség növelés együtt jár a fogyasztás növekedésével, mert pont amit te leírsz plex esetén működhet a hardveres kódolás megfelelő hardver esetén, így kisebb CPU erővel is gyorsabb kódolást tudsz elérni, de ma már az átkódolások sem mindig szükségesek, mert sok lejátszó probléma nélkül le tud játszani bármit átkódolás nélkül, és így bizony jelentős energia megtakarítást lehet elérni.
Nálam pl. a plex úgy van beállítva, hogy semmit ne transz kódoljon át mert az összes lejátszóm ami van eddig mindent le tudott játszani, és ezért egy gyengébb gép is tökéletesen elég szervernek, így a plex 1-2%-os terhelést jelent lejátszáskor a szervernek, míg ha át kellene kódolni az anyagot akkor 80-90%-os terhelést kapnák.
Szóval nagyban függ a fogyasztás a használattól (és a beállításoktól) is.
Én is gondolkodtam erősebb procijú gép beszerzésén, de arra jutottam, hogy nem biztos hogy lenne értelme, mert jelenleg sincs igazán CPU szinten kihasználva a gép. -
mixycsabi
csendes tag
Így igaz! Ahogy irtam is nagyon fugg a terhelestol, ugye ennek a xeonnak ami benne van 84W a TDP-je amikor nekiall a plex transcodolni akkor azert felmegy
de ugye ha sebesseget szeretnenk azt csak figyasztas novekedessel lehet elerni
Sajnos azt nem tudom megmondani pontosan (a virtualizacio miatt) hogy a fizikai vasbol mennyit eszik...
De Brogyi szamitasa teljesen jo, a fogyasztasmero gyari appja napi 1.3kWh-at ir
szvsz maga a szerver üresen nem fogyaszt többet mint 30W -
-
paizinho
tag
válasz
mixycsabi #264 üzenetére
Szia mixycsabi!
Köszönöm az info-t! Ez ennyi cuccal, szerintem jó, ha a saját jelenlegi értékeimmel hasonlítom össze (majdnem ennyi egy Intel Pentium E5300 @ 2.60GHz, 2 GB RAM, 2 HDD + 1 USB HDD).
Ha esetleg van lehetőséged időszakos értékek gyűjtésére, megosztására, megköszönném.
Üdv.: Paizinho -
mixycsabi
csendes tag
válasz
paizinho #261 üzenetére
Igaz nem az a konfig mint amit kérdeztel de hatha segit...
Nekem T20 xeon van 2HDD + 1 SSD (host rendszer plusz 5 virtual fut rajta). Fogyasztast ugy tudom monitorozni hogy egyben az egesz redszert (szunetmentes, linksys 1900acs, tp-link 8as switch), igy egyben jelenleg 50-52W. Ez ha meghajtom akkor fel tud szokni olyan 70-80ra is, de nem jellemzoha erdekel graph tudok feltolteni
-
poolbig
aktív tag
Üdv!
Mekkora a zajszintje ennek a masinának 4 HDD-vel? Mennyi lehet egy T30-asnak? 7/24-ben menne NAS-nak, miegymásnak, de a zaj nagyon fontos. Valahogy jobban hajlok a egy T30 felé mint egy Syno 416play felé (amivel nem is tudnék annyit játszadozni), de a zajszint elsődleges.
Köszi -
paizinho
tag
Sziasztok !
A fórumot olvasgatva láttam, hogy írtatok pillanatnyi min/max fogyasztási értékeket, ami hasznos volt számomra. A jelenleg használt PC-m fogyasztását szeretném összehasonlítani egy ilyen szerverrel.Tudna valaki segíteni napi/heti/havi 7/24-es fogyasztási adatokkal egy G3220-as, 4GB RAM és 4HHD-vel, vagy valami hasonló konfig esetén?
Köszönöm:
Paizinho -
nlq
aktív tag
Sziasztok!
talan kb fel eve szoba kerult hogy az uj biossl tudja kezelni az ujabb szerias 4. gen procikat...
nos IGEN!
a csillagzatok egyuttalasa miatt sikerult 1 helyre logisztikaznom egy dell t20 at es nehany dell optiplex 3020 at igy megesett a teszt...
a dell t20 ban eredetileg ugye a g3220 op rendszer is volt rajt, úgyhogy megkapta hirtelen az A12 es biost
utana toltam bele nehany procit: elsore egy i5-4570 et (ez ugye meg a 2013 as elso gen haswell ezzel ment volna alapbol is ) ment is vele...
majd megkapta az i5-4590 et ami 2014 es model es ezt korabban mar nem szerette
majd megkapta az i3-4160 at amit szinten megevett es mukodott
(ez utabbit ECC vel is megette! )tehat elmondhato hogy muxenek azekkel is... en szemely szerint boritekolnam, hogy az i7-4790 et is megeszi (illetve akar az osszes 4. gen cpu-t)
emlekeztetoul, az i5 nem tamogat ecc-t az i3 meg nem tamogat vt-d -t
NLQ
-
-
Ernest
csendes tag
Szia mindenki!
Hurrá nekem is lett Dell T20-am! Dell T20:16 Gb RAM NoHDD.
Beépítendő Merevlemezek:
SSD: 2x256 gb DELL (Lite On)
HDD 2x3 Tb WD (1x WD30EZRX + 1xWD30EFRX)Később esetleg majd 2x2 TB WDGreen (a régi szerverből átrakva)
Szeretném Raid1-ben használni őket.
Kérdésem hogyan oldjam meg?
Milyen Raid vezérlőt vegyek, hogy ne fájjon túl sokba:
Illetve lehet azt, hogy az SSD-k (system) mennek az alaplapi Raid-ről,
A 3TB data-k meg egy Raid kártyáról (de milyenről?)
Előre is köszi:
Ernest -
hhx
tag
Fixes
- Updated Intel ME Firmware to address security advisory CVE-2017-5689 / INTEL-SA-00075Enhancements
- Not applicableSZVSZ: Érdemes telepíteni.
-
Brogyi
őstag
Hát olyat szívtam, hogy nem igaz. Kaptam egy i3-4160-t. Hát ez már "end of life". Mondom biztos beindul simán a G3220 után. Röviden nem.
Írtátok, hogy mennie kell, de mondom akkor még kap egy lehetőség BIOS update. Az enyém valami 02 volt.
Az A11 után már elindul a rendszer. (A frissítés is egy élmény volt az exe file miatt. Nem akartam telepíteni windows-t. Freedos föl a pendrive-ra, és ment az update onnan.)
Néhány percig ment a szerver majd csontra fagyott. Vissza a G3220, és azzal is fagy. Kellett nekem BIOS update. Visszarakni már csak nem akartam a régi BIOS-t. Következő próbálkozás "load default".
Ez már nem fagyott. Hurrá! Vissza az i3. A szerver most megint megfagy olyan 5 perc múlva.
Az maradék hajam is kihullik mire kiderül mi a hiba. Most már csak egy dolog volt amire gyanakszom az pedig a "Hyper-Threading" engedélyezése, és most már itt duruzsol mellettem a szerver.
Szóval BIOS update után a "load default", az „AHCI” (nekem kell), és a "Hyper-Treading" bekapcsolása volt fontos nekem.
Ezenkívül kikapcsoltam a soros portot, és az USB3-at, és a hálózatról való indulást (PXE).
Új hozzászólás Aktív témák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Xbox Series X|S
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Eladó Konfig Ryzen 5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX6800 16GB!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- TÉNYLEG MINI JÁTÉKOS! I7-4790/ 16GB RAM/ 1660 SUPER/ H97/ 240GB SSD/ 500GB HDD/ 350W
- Kezdo gamer PC (Ryzen 5 3600, MSI Armor RX 580 8GB OC, 32GB DDR4 3600MHz CL16)
- MSI B450-A PRO MAX + Ryzen 5 3600 + Gyári hűtő + 2x8gb 3200mhz
- 2K Gamer PC i9-14900K RTX 3080 32GB DDR5 1TB NVME 2 év Garancia
- Garanciás Fehér 2K Gamer PC - I5 13400F / TUF RTX 3080 10GB / 16GB RAM / 512Gb M2 / 850 W GOLD
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest