Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petiapó
tag
válasz
wanted5
üzenetére
Mmm, akkor félreérthetted.
Minden stimmelt, csak net nem volt rajta. Egy tartományban voltak, és minden gép látta a másik kettőt. Tehát az Acer, és a desktop is látta Vostro-t, és az is látta mind a kettőt. Fájlcsere is működött. Szóval egy tökéletesen működő helyi hálóm volt, amiről a desktop, és az ACER még a netet is el tudta érni, csak a Vostro nem. Fura... No de mindegy.
-
Petiapó
tag
válasz
Petiapó
üzenetére
Na szóval, mikor az ember rettentő okos akar lenni, és azt hiszi mindenre gondolt...
A legegyszerűbb dolgot mégsem próbáltam:
Kihúztam mindent, és közvetlen a UPC-s modemre dugva a Vostro-t már simán hasít a net.
Eredmény: a switch mehet a kukába, és kell egy router.További szép napot!
Viszlát! -
Petiapó
tag
válasz
wanted5
üzenetére
Nem, nem írtam rosszul. Sajna. Tudom jobb volna egy router, csak mikor először kellett, akkor csak ez volt kéznél, és azóta is ez volt.
De azt nem értem, hogy ha a másik kettő rendesen kialakít mindent "Plug 'n play", akkor a Vostro miért nem?
Egyszer régebben az ACER is kiírta, hogy hiba van a modemmel, de azt egy újraindítás megoldotta.
Na rendben, elmászok egy routerért...

De azért köszi!
-
Petiapó
tag
Sziasztok!
Elég érdekes problémába ütköztem.
UPC net-hez vettem egy switch-et, amire rákötöttem egy desktopot, egy ACER 5738G-t, és egy DELL Vosrto 1015öst. Mind a hármon Win 7 64bit Home Basic, mind jogtiszta.
A gond az, hogy a Vostro nem tud internetkapcsolatot létrehozni, nem tudom miért. A hálózatot látja, otthoni csoportba be tud csatlakozni. Mind a három gép tud másolni egymás közt, oda és vissza. Dinamikus IP kiosztás aktív, IPv4 IP címet kap is az összes gép. De valamiért a Vostro nem kap IPv4 DNS szerver, és WINS szerver címet a switchtől, ellentétben a többivel. Azoknál mind van. Emiatt pedig nem lát "kifelé".Nem tudom számít-e, hogy orosz Windows van rajta? Esetleg vmi régiós marhaság mint a DVDknél?
Maga a gép Magyarországon értékesített, kint vásárolt Windows-zal telepítve. Már mindenféle driverrel próbálkoztam. Jelenleg az RTL 8168 Ethernet driver van fent (legújabb)Találkozott már vki hasonlóval? Mit lehetne csinálni?
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Peugeot, Citroën topik
- Parfüm topik
- World of Tanks - MMO
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Subaru topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- ÚJ Razer Kraken V4 Pro gamer fejhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 1TB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 1G, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest