- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
.bandi
csendes tag
válasz !wannabe #10854 üzenetére
Körülbelül egy hónapja gondolkozok konkrétan laptop vásárláson. Pontosabban egy Dell Vostro 1510-es a kiválasztott (C2D 1,8Ghz, 1Gb ram, 8400GS, 250Gb HDD = ~180k).
Egy hete észrevételeztem én is, hogy tűnnek el itthonról ezek a gépek.
Egy boltnál rákérdeztem, hogy lesz-e még ilyen, azt mondták hogy a disztribútoroktól függ, hogy lesznek-e még.
Na meg hát a válság...
(Más gyártót/típust nem nagyon szeretnék, és az árban sem kéne nagyon feljebb menni.)
Kezdek aggódni, hogy nem fog megvalósulni a november közepére tervezett vétel. Pedig szükségem lenne rá. -
.bandi
csendes tag
Sziasztok!
Lehet hogy 2 héten belül már egy Dell Vostro 1510-esnek leszek boldog gazdája. Persze csak ha minden jól megy és találok még ilyet.
(T5670 1,8GHz, 1GB RAM, 250GB, 8400GS = ~178k)
Régóta szemezek vele, viszont hallottam róla jó és rossz dolgokat is egyaránt, ami kissé elbizonytalanított a megvételében. Ami mégis bíztató, az a garancia, minőség, support amit a Dell nyújt.
A kérdéseim elsősorban azokhoz szól akik ilyen masinát hajtanak:- Felmerült már itt a topicban ez a "billentyűsor eltolódás" téma. A külföldi bill kiosztásokon ugye a mi "í" betünknek megfelelő billentyű a másik oldalon kapott helyet. A kérdés, hogy magyar kiosztáson így van eltolódva minden, vagy minden a megfelelő helyén van?
- Ami még érdekel, hogy az alap kijelző, ami történetesen egy 1280 x 800 (WXGA), az matt vagy fényes?
- Továbbá nagy Ubuntu rajongó lévén őt sem hagyhatom ki. Aki esetleg próbálta már ezen a gépen, annak nvidia driverrel nem volt gondja, vagy egyéb driverrel? Esetleg ha még Compiz Fusion-t is installált, 3D effektek mennek szépen?
- Nem játékra veszem a gépem. Legfőképp programozás, photoshop, linux + az általános célú felhasználás. Viszont néha (legnagyobb unalmamban) feltennék játékokat is levezetésképp, persze nem kríziszt és társait, hanem pl.: Fifa09, FM09, NFSMW, HL2, GTASA. Szerintetek ezekkel boldogulni fog még a 8400GS? Vagy valami saját játék tapasztalatok, hogy mi hogy megy rajta?
Ha már egy dologra is választ tudtok adni, már azzal is óriási segítséget nyújtotok döntésem meghozatalában, és ha tudtok egyéb pozitívumokat/negatívumokat megoszthatjátok.
Előre is köszönöm azoknak akik olvassák soraim, és szakítanak időt rá, hogy segítsenek!
További szép estét mindenkinek![ Szerkesztve ]
-
.bandi
csendes tag
Kicsit megkésve, de köszönöm azoknak akik választ adtak a kérdéseimre.
Viszont lehet nem lesz belőle semmi, mert sehol sincs már 8400GS-sel felszerelt Vostro 1510 200k alatt. Egy csomó helyen érdeklődtem már, és vagy integrált vga-s van, vagy olyan ami 230k++ .
Ez sajnos nagyon elszomorító, ugyanis nagyon régóta tervezem már, hogy Dell laptopot veszek. És ez tetszett, ár/konfig is jó (volt).
Mindenesetre én még reménykedem, és ha valaki esetleg lát még ilyet 200k alatt amiben 8400GS van, az szóljon!
A 1310-esből nem tudom van-e még. Valakinek erről a típusról valami véleménye? Ez már lehet túl kicsi lenne. Photoshop biztos kényelmetlenebb lenne vele, más talán nem zavarna. -
.bandi
csendes tag
válasz Brett apó #10976 üzenetére
Értem. Csak én ehhez nagyon nem értek.
Viszont a gondolat nem rossz. Az amerikai dell.com-ot megnéztem és hát elég szépen lejjebb vannak az árak mint itt nálunk. A nem magyar billentyűkiosztásba bele tudok törődni.Aki esetleg vásárolt már onnan, az felvilágosíthatna. Például ha egy $800-os gépet veszek az olyan 167.000 Ft lenne (most kb 207 egy dollár).
Ebben az esetben milyen plusz kiadásaim lennének? (áfa, vám, szállítás, stb, stb....)
Illetve hogy mennyi kb a szállítási idő USA-ból?
Garanciával kapcsolatos vélemények?
És ha van egyéb vélemény ezzel kapcsolatban azt is szívesen elolvasom.[ Szerkesztve ]
-
.bandi
csendes tag
Felmerült még egy kérdésem.
Valaki rendelt már Angliából a dell.com-ról laptopot?
Tegyük fel hogy kinéztem egy laptopot ami 459 angol font, ami magyar forintban 150k (459 British pounds = 150 593 Hungarian forints).
Körülbelül mennyit és mire kellene még fizetnem, hogy az elérjen ide hozzám (gondolok itt a szállításra + egyéb..)? Tehát egy ilyen vásárlás mennyibe jönne ki nekem?
Ha jól tudom kapnék rá 1 év nemzetközi garanciát is. Itthon mennyibe kerül a garanciahosszabbítás, hogy legyen rajt 3 év gari (+2év)?Köszönöm, Sziasztok!
-
.bandi
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy sűrgős kérdésem. Most érkezett meg a Vostro 1510-esem 6 cellás akkumlátorral, bekapcsoltam, akksi 8%-on van. Kérdés, hogy kell-e neki lemerítés, formázás, vagy elég ha simán feltöltöm?
Válaszokat előre is köszi!
Üdv.:.bandi -
.bandi
csendes tag
Sziasztok! Lenne két kérdésem.
Az egyik dolog ami érdekelne, hogy a recovery partíciómat, és mellette még valami 100MB-os partíciót letöröltem, mert újra particionáltam az egész vinyót (a recovery tartalmáról készítettem egy backupot). A kérdésem: vissza tudom én ezt rakni, hogy működjön is?
A másik kérdésem meg a SATA-val kapcsolatos lenne. XP-t telepítettem, és ugye az nem látja a vinyót. Nem volt kéznél se sata driveres telepítőm, se beintegrálni nem volt kedvem. Ezért a biosban átállítottam ATA-ra. Ez így miben különbözik a satától? És ha telepítés után felrakom a sata drivert, és utána biosban vissza állítom az úgy korrekt?
Üdv: bandi
-
.bandi
csendes tag
Sziasztok!
Valaki vitt már vissza Dell laptopot CHS szervizbe?
Szerintetek egy ventilátorcserét hány nap alatt tudnak elintézni? -
.bandi
csendes tag
Mit jelent az NBD garancia?
Lenne még egy kérdésem a garanciával kapcsolatosan: a laptopot az iPon webáruházban vettem, ezért ott próbálkoztam először garanciafutárral elvitetni, de ezt nem teljesítették arra hivatkozva, hogy a laptopomnak van az országban hivatalos márkaszervizük, keressem fel őket.
Márkaszerviznek ajánlották a HRP-t, a dobozomon pedig CHS van feltüntetve (gondolom az iPon onnan szerezte be előtte). "Csak" 1 db iPon által kiállított garanciajegyem van, ami nem tartalmaz semmit, hogy hol tudom garanciálisan szervizeltetni. Szerintetek HRP-ben és a CHS-ben is megcsinálják nekem garanciálisan? Az utóbbi azért lenne jobb mert helyben van egy szervizpartnerük, akik elszállítanák és vissza is hoznák. -
.bandi
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 10 hónapos Dell Vostrom, benne egy 6 cellás Li-ion akksival. Újonnan, 100%-ra töltve kb 4 órát írt ki a rendszer (ubuntu és vista), hogy "addig fogja bírni". A laptopot nagyrészt hálózatról használom (úgy hogy az akkumlátor is benn van).
10 hónap elteltével a kapacitás 56%, és teljesen feltöltve 1:40 percet ír ki, és mindezt takarékos üzemmódban. Normális az ekkora romlás ennyi idő elteltével?
Egyszeri lemerítés-feltöltés alatt 6%-ot romlik a kapacitás (62% --> 56%).
Szerintetek lehet valahogy javítani még az élettartamán? -
.bandi
csendes tag
Sziasztok!
Dell Vostro 1510-ben szeretnék merevlemezt cserélni. A gépre még 1,5 év garancia van.
Az a problémám, hogy nem vagyok tisztában a garanciális feltételekkel.
Saját magam kicserélhetem otthon, vagy ezt szerviznek kell elvégeznie?
(A hátulján külön lecsavarozható panel van a vinyóhoz, ahogy a memóriához is)Itt van róla egy-két kép a szétszerelésről (step 1,2): [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" 2K I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest