- SSD kibeszélő
- Fali konzol lapos tévékhez
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- TCL LCD és LED TV-k
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzaboZE
addikt
A videokártya driver kell a hdmi hanghoz. A biztonság kedvéért persze a delles hangkártya driver is legyen fent. Ezek után a hangbeállításoknál a lejátszóeszközöknél ki tudod választani (ha már csatlakoztatva van a hdmi eszközöd).
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Avicularia
veterán
3 dell laptop van itthon perpillanat. Ebből a 2 Latitudeban 5 Ghz-es wifi van a 7720-ban pedig 2.4-es. Mind tud csatlakozni 300 Mbps-en a TP-Link TL-WDR3600 routerhoz, pedig a router a gardróbszobában van, egy fal mindig van a router és a laptopok között.
Az más kérdés, hogy a tényleges sebesség 7-12 megabájt 2.4-en, 12-18 megabájt 5 Ghz-en mikor a NAS-ról mondjuk nagyobb mennyiségű adatot mozgatok samba-n keresztül. -
BullKoxa
őstag
Idehaza nem is lehet kapni? Vagy aki nagy szerelője a DELL-nek annak nincsen ilyen kábele amire nekem szükségem van?
És amik 1000 ft-t vannak az ebay-n azok nem jók nekem? Amit linkeltél az elég gagyi , de lehet tévedek. A kábeleket nem fogja össze semmi.
[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
Az egyik barátom 350k-s Studio-jának is ótvar a supportja. És mit gondolsz milyen téren, hát persze, hogy AMD driver terén. Pedig neki egy már közel 3 éves gépe van, csak kiforrottnak kéne lennie már. Tehát szerintem az AMD-nek kéne össze szednie magát.
Ui:. Amit a Dell ránksóz driver téren azzal nincs semmi gond! Az új driverrel kaptam vagy 2-3 fps-t itt ott. Nem halok bele! De a lelkemnek mégis jól esne, ha tudnám, hogy a legfrissebb van fent.
Bankkártyával? Hát persze!
-
SzaboZE
addikt
A legnagyobb gond, hogy nagyok az elvárások. Ha a kategóriát a helyén kezelnék, nem lenne ennyi gond. De a legtöbben úgy gondolják, hogy az inspiron játékra van kitalálva (nem). A dell is hibás, mert beletolja az "erős" videokártyákat, de a népnek ez az igénye, olcsón "csúcskategóriát". Hát a többi részen ez ki is bukik.
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
trassher
addikt
Ne gyártsanak ilyen gépeket és menjenek csődbe. Nem a business széria hozza a nagy pénzt hanem a tömegtermékek.
Akinek meg az a baja hogy nem játékra van tervezve a hűtés az vegyen egy colling pad-et. Az előző PB notebookom alá vettem egy belépőszintű Cooler Master pad-et kevesebb mint 3000 Ft-ért és 7-8 fokot hozott átlagban.
Akinek gamer gép kell az majd megveszi az Alienware-t ha megteheti. Abszolút nem értem mi a gond az Inspiron vonallal. Rakjatok mellé egy Asus-t, Lenovo-t vagy ne adj isten egy Packard Bell-t. És és föld a különbség. Természetesen ugyanabban az árkategóriában.
Redmi Note 7
-
sirszevenap
addikt
Ember te mennyire el vagy tájolva. Nem fogok venni más consumer gépet, hiszen nem kínálnak olyan hárdvert ami nekem jó. Mi a vihart nem lehet ezen érteni? Kétszáz ezerig a legerősebb vga a 8850/70. Erre volt szükségem. Nem melegszik tökéletesen teszi a dolgát, bitang sok ideig bírja az aksi. Nagyon korrekt konfig.
Mi kell még?
4 év garanciám van rá... nem igazán félek attól, hogy ha keményen játszom vele akkor ki kell dobnom a kukába...Vegyek Alienware gépet? De figyelj már, szerinted ha lenne rá annyi pénzem, nem a leges legdrágábbat bitangabbat, erősebbet venném? Kicsit nagy a diferencia a kettő gép ára között...
Nézzünk már körbe itthon. Az emberek legtöbb százaléka nemhogy 200 ezres laptopot, még laptopot sem tud sajnos venni magának még ha szüksége van rá akkor sem mert nincs miből.
Szálljunk már le a földre barátom aztán gondolkodjunk el mielőtt egy szériát lefikázunk. Ha gond lenne vele mondanám én is , de minden pöpecül üzemel. A techkalauz sem hiába írt erről a 3537ről olyan tesztet amilyet.
Egyedül az amd driverrel szívogatnak az emberkék, mivel nem alszik normálisan a gép tőle. Ma mi történt? Kedves barátom hozott egy Levonót és ugyan ez volt vele a probléma. Oldalról lekaptam neki hozzá a drivert és woala! Tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
sirszevenap
addikt
Ha jól belegondolok, én alkalmi játékosnak számítók. Héba-hóba ha rám jön akkor leülök kicsit játszani azzal ami megtetszett. De semmi több. Ja meg elmegyünk lanozni, de akkor nem éppen a legnagyobb gépigényű játékok kapnak szerepet, hisz ahány ember annyi cfg.
Miért az inspironosokkal van baj? Mert szerencsétlenek vagyunk! Legalábbis a többség... Mert mindenki a driverekkel küszködik úgy látom. Nálam is volt rá példa, de pofon egyszerűen meglehetett oldani...
Most csak azért tudom ezeket cáfolni, mert direkt kipróbálgattam szigorúan teszt jelleggel pár komoly címet amivel , hogy őszinten megmondjam nem volt gond. Nem melegedett túl a gép , nem szaggatott.
Nyilván kell kompromisszumokat kötni, pl a Battlefield 4 Ultrán már lesik 35fps alá , egyébként szépen tartja ezt az értéket és nagyobbat. Kibírható? nem?
Ez egy igen szép teljesítmény , többre gyakorlatilag nem is vágyok. Olcsóbb consumer gépekkel csak rosszabb lehet a helyzet!
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Nalunk tobben is panaszkodtunk ilyen wifi kapcsolat eldobalos jatekra. M4600 volt a bunos. Ami erdekes volt, hogy egy darabig mentek a gepek, vagy ugy mondanam inkabb, hogy nagyon ritkan, mondjuk orankent 1-2 alkalommal dobta el a kapcsolatot, majd a javitott driverrel percenkent. Utana semmi hefteles nem segitett, se rendszer visszaallitas, se semmilyen ujabb, vagy regebbi driver. Ez igazi talany... De ha lelonek sem tudok visszaemlekezni, milyen volt a wifi kartya. (Valami n-es...)
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Krystal_s
addikt
"A legtöbb probléma szerintem az, hogy többet várnak el egy inspiriontól, mint, amire kitalálták."
Na mire találták ki? szobadísz, alátét, vagy működik, vagy nem alapon néha netezés?
LOL nem tudom melyik bolygón élsz.
Többet várok el, hogy tudjak alapszinten netezni és ne hulljon szét a kezeim között?
Számomra ezek teljesen alap dolgok, hogy egy Wifi működjön normálisan. Na ja majd én fogok szerelgetni egy új gépet. Minek akkor a szerviz és a garancia? Bár ahogy már kinéz a sok szétszedéstől...
Átlag emberek a csavart sem tudják kiszedni, miért lenne kötelességük tudni, hogyan kell szétszedni egy gépet?
Megnézném ki vesz magának sima netezésre Latitude-öt, többségnek munkaeszköz, sok esetben meg még a cég ki is fizeti nekik, cipelik, nyúzzák naponta, folyamatosan használják, eddig ennyivel nyújtott többet az üzleti, most meg odajutottunk, hogy nethez is üzletit kell venni.
Miért több itt a panasz az Inspironra (azon kívül, hogy tucat, több a hiba)? Talán mert üzleti géphez NBD gari van, és hülye lenne itt kuncsorogni és szarakodni, ha felhívhatja a szervizt, másnap kimennek hozzá és cserélik amit kell, még agyalni sem kell a szerelőnek, hogy jaj miért nem működik, mert egyszerűbb a csere, de vidéken ezen is szaroznak a hülye pest miatt, mert ott van a központ és ők bírálják el, ha komolyabb gond van, aztán képesek akár hosszú hónapokig is rajta ülni a semmin, a vevő meg idegileg kikészül, vagy nyel egyet és hagyja, vagy odacsap az asztalra, de akkor ő lesz a hülyebunkó. Jaah, hogy pestre kéne cipelnem? Persze, csak ezért fogok x hetente 500km-t vezetni, hogy átnézzék? Küldhetném futárral is, aztán vagy visszakapom egyben, vagy nem hetek múlva...Pont nektek kéne tudni, hogy sok szervizben mik mennek.Többet nem is szeretnék erről írni már, mert csak egy embernek válaszoltam, hogy ne érezze magát egyedül az ismert Wifihibával. Nem én hoztam fel a témát, én már beletörődtem pár hónappal ezelőtt és tudom, hogy ezzel kapcsolatban nem itt kell tanácsot kérnem.
[ Szerkesztve ]
-
horalmada
csendes tag
Windows 8 alatt futtatom a filmeket, ilyen tv-m van http://www.mall.hu/3-d-led-tv/lg-42la6130?v=555893 .
Fraps-el néztem az fpst, végig 24 de mégis észrevenni azt az enyhe beakadást.
Mindegyiknél előfordul de én pl a hobbittal próbáltam vlc media playerrel.TiTLE.........: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
ŰŰ HUN.TiTLE.....: A hobbit: Varatlan utazas
ŰŰ RELEASE.DATE..: 2013.04.06.
ŰŰ
ŰŰ RUNTiME.......: 2h:49m:38s
ŰŰ SiZE..........: 15,3 Gb
ŰŰ ViDEO.CODEC...: x264 [DXVA]
ŰŰ FRAMERATE.....: 23.976
ŰŰ BiTRATE.......: ~10,7 Mbps
ŰŰ RESOLUTiON....: 1920x800
ŰŰ
ŰŰ AUDiO.........: Hungarian AC3 5.1 @ 448 kbps / #1 /
ŰŰ English DTS 5.1 @ 1510 kbps
ŰŰ
ŰŰ SUBTiTLES.....: Hungarian + Forced, English /.srt/ -
bmakszim
senior tag
"Csak lejjebb kell venni a felbontást" - A legtöbb játékos kedvű pont ezt szeretne elkerülni.
"Notebookkal játszani meg baromság." - Ez a téma rengetegszer előkerült már. Nem is akarok belemenni, a lényeg, hogy vannak esetek, amikor az ember rákényszerül (pl. koli/albérlet és otthon közötti ingázás).
Egyébként mások az igényeink. Nincs ezzel semmi baj. Neked fontos az anyagi minőség és ezért hajlandó lennél áldozni a teljesítmény oltárán. Nyilván te nem is játszol annyit, vagy legalábbis nem laptopon.
Én pedig beérem a műanyag házzal és a 4 év működés is bőven elegendő, ameddig a garancia él. Utána már úgy is kevés lesz az akkori játékokhoz(#35874) HaZse: a 630M még gyengébb, mint az említett 740M. Nekem egyszerűen nem ér ennyit egy kis alumínium
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
Hát néztem én is a 6410 is, de azok is 100k. Persze van 70-80 os, de a fél zsaner nem a legjobb, meg hasonló dolgokból köszönöm nem kérek. Alfa156 - nal a 6410, 105k. És az megint sok. Meg várok a T410 - re, aztán ha mégse az enyém akkor tényleg gondolkodok. :-D Na de ne offoljuk szét szegény topoicot.
-- PSN_ID: GerY2123
-
formula01
senior tag
Tudjuk, az inspiron sz@r, vegyen mindenki alienware-t ha játszani akar, vagy latitude-t ha minőséget, az inspiron meg poháralátétnek való. Ment már itt erről egy elég hosszú vita, szerintem ne kezdjük megint.
Ami a drivereket illeti, ugyan én még nem vettem meg a gépet, a héten akartam, de lehet kénytelen vagyok a vásárlást jövő hétre csúsztatni, de ahogy itt olvasom, a legtöbb hiba az emberi hülyeségből fakad. Le lett írva számtalanszor mit honnan kell feltenni, de minden második ember, fix, hogy nem azt csinálja, aztán megy a sírás.
A másik. A Latitude minősége jobb, tény. De az inspiron se olyan rossz ám, csak mivel kb 10* annyit vesznek meg belőle, 10* annyi a probléma is, azért van tele ezzel a fórum.
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
premete
veterán
Igaza van, Inspironból többet adnak el, ahogy mondjuk baromfipárizsiból is többet eladnak, mint téliszalámiból, ott sem a minőség miatt.
Abban téved, hogy egy Latitude-del sincs driver probléma, tehát ha mondjuk Inspiron 10x több fogy, akkor ott is 10x0=0 driver gond lehetne.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
-
fntastic
aktív tag
Megnéztem a specsheet-et, meg CPU-Z-ben a chipsetet és 945GM-es az enyém, akkor elvileg tudhat 4GB-ot is nem? (bár nem biztos, hogy 2-nél többre akarom bővíteni, mivel linux-szal még elég az 1GB is, csak van egy tv tuner-em, amit muszáj windows alatt futtatnom, ha tv-zni szeretnék)
Ja oké az nem baj, ha kevesebben megy, csak kompatibilis legyen.
És akkor a jelenlegi mellé mehet nyugodtan akármilyen márka? (itt nem kell egy-két oldalas ram-ra figyelni, vagy valami megkötés?) -
formula01
senior tag
Már más leírta szépen neked, az a vostro miért nem felel meg. Ugyan az az indokom. Különben meg ki mondta, hogy a vga nem fontos? Pontosan fontos az is.
Az a baj, te azt nem tudod megérteni, hogy ha valakinek szüksége van arra, hogy közben, nem gyakran de vinni tudja a gépet pl egyetemre, de szeretne rajta játszani is, akkor nem jó neki se egy latitude, se egy asztali, és a dolog nem úgy működik, ahogy te elképzelted, hogy "vegyen alienware-t". Örülj neki, hogy te ilyen baromi jól el vagy eresztve, hogy szerinted ez ilyen egyszerű.
Vitát részemről zárom, mert semmi értelme, mindenki vegyen olyan gépet, ami a saját igényeinek, és pénztárcájának megfelel. Azt hiszem, ebben azért egyetérthetünk
[ Szerkesztve ]
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
formula01
senior tag
Ami pedig még az általad linkelt vostro ellen szól, nem mintha a 15.6" kijelzővel az inspiron egy óriás lenne, de próbálj meg 13.3"-as kijelzőn programozni pl egy visual studioban, főbe lövöd magad..
-
-
somasz
Topikgazda
-
somasz
Topikgazda
1600*900
De, észre lehet venni. Netezésnél, szövegszerkesztésnél, képszerkesztésnél, grafikai melónál, programozásnál, mindenhol jobb, ha több dolog fér el. Ráadásul 14"-on rosszabbul mutat egy kicsivel a HD, mint mondjuk egy 12,5 vagy 13,3"-os gépen. (mondjuk még mindig jobb, mint 15,6"-on)
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
gery2123
őstag
15,6"-on volt 1680x1050 -en, úgyhogy PPI értékben kb ugyan az, de mégse Ebből akkor egy 6420 vagy lehet 5420 lesz 900 p kijelzővel.
Nagyon köszönöm a tapasztalatokat, és a segítőkészséget mindenkinek, remélem nem fogok rosszul választani. Ha van még kérdésem jövök.-- PSN_ID: GerY2123
-
mghltm
addikt
still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Fujitsu Lifebook E752, 15,6" HD Kijelző, i5-3210M CPU, 8GB DDR3, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest