Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maeg
tag
Akkor pontosítok:
Valamiért kibontja magát ez a cucc, de a telepítő nem indul el. Vagy nekem kéne bemásolni manuálisan pket valahova? Ez csak .txt és .cat fileokat tartalmaz (meg egy .oem-et).Amúgy lehet, hogy hülyeség, de nem az a helyzet, hogy AHCI módban tud spórolni a a vinyóhasználattal a rendszer (aksikímélő)?
Mod:
Azért köszi a helpet
-
Maeg
tag
Megnyugtatásul (?) közlöm, hogy a vostro billje -na jó, nem a festék, csak a matt műanyag- bizony kopik.
Jó, igaz, hogy jópár oldal beadandót klimpíroztam már rajta, de azért mondjuk 1 hónap viszonylag intenzív használat után a mattság hogy megkopjon rajta, az már szerintem pofátlanság
Kiváncsi vagyok, mi lesz egy év múlva.Kb a bill minősége az egyetlen, amivel nagyon nem vagyok kibékülve a gépen. Komolyan mondom, múltkor egy olcsó fusit néztem, és normálisabbnak tűnt annak a billje.
Gabás: XP-hez kéne SATA driver, olyan, amit nem telepítéskor floppyról tolok fel (laptop + XP + floyy manapság = wtf), hanem elindul a saját telepítője.
Lehet, hogy ennek is el kéne indulnia? Max tűzfal blokkolhatja, de az nem jelzett semmit, és amúgy is leglazább módba teszi magát telepítéskor...
Előre is thx a helpet!
-
Maeg
tag
válasz
kekegsm
üzenetére
Sziasztok megint

Arra tud valaki tippet adni, hogy automated installer verziót hogy szerzek vostro 1500 SATA driverből?Dell honlapon csak self extractor van, sok sys stb. file-al, de telepítő nincs. nyilvánvalóan floppyhoz, VISTÁn USBs dolgokhoz, CDhez való, de ezeket ugye csak telepítéskor lehet feltenni.
Van valami olyan, amit működő rendszerre is fel lehet pofozni? Vagy csak elsiklottam volna fölötte?
-
Maeg
tag
válasz
üzenetére
Mindenesetre megszabadtottam a vistától, legyalultam a D: -t és tettem rá egy XPt.
Kevesebbet tud, csúnyább, kicsit gyorsabban merül, de jobban tudok vele bánni. Azért a vistát meghagyom még a vinyón, hátha kelleni fog.Egyedül a webcam drivert nem találom, úgy tűnik. Az melyik fedőnév alatt található a dell.com-on?
-
Maeg
tag
Arról nem is beszélve, hogy annyi hibaüzenetet dob ki leálló dll-ekről, programokról, amennyit az XP (az előző régi gépen) egy hét alatt...
-
Maeg
tag
válasz
üzenetére
Alapvetően nem a témával van a gond, hanem minden mással. Az, hogy az ablakok stb gy néznek ki, OK, még az intézőt is le tudom nyelni, mert ahhoz csak hozzászokni kell... de minden más...
...más: a hangkarim recseeg, szaggat, ha bármit csinálok, filmeknél stb. A legfrissebb driver van fent. Valaki feljebb írta, hogy az inspiron 1520as driverét szedte le, és azzal jó volt. Sajnos a fent emltett típus legfissebb drivere u.az, minz a vostroé... Úh nem nagyon tudom, mi a fenét csináljak..
-
Maeg
tag
válasz
üzenetére
Nos! Csatklakotzam a vostro1500asok táborába!
A gép nagyon pöpec, köszi, hogy rábeszéltetek
Viszont ez a Vista nagyon szar. Mármint, annyira csillivilli, hogy minden 1000szer bonyolultabb, mint az XPn, hiába tud 2szer annyit. Én nem értem, hogy mért kell pl az intézőnek olyannak kinézni, mint egy hányadék, és mért nem lehet luna skint beálltani, csak vista és hagyományos. Ráadásul angol, home basic, amire tudtommal nem lehet nyelvi csomagot telepíteni
Kár hogy nincs vistát XPre program, aminek keretében jogtiszta XPre cserélhetném a Vistát, mert sajnos nekem nincs. De ígyis-úgyis XP fog ré menni (és le lehet köpni). Nagyon nem nyerte meg a tetszésemet ez az oprendszer... -
Maeg
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Na jó, de a többire megmarad a gari, csak a kicserélt cuccra nem? (ha nem delles)
Bonyolult ez...
A gari hosszabbítás meg vicces, ezek szerint mindenhol mást mondanak. Mindenesetre a Dunaelektronikánál érdemes próbálkozni, telefonon mondtak árat, hogy mennyiért hosszabbítanák meg. Valamelyik segítőkész fórumtag is közben küldött egy privátot azzal, hogy neki 30ért hosszabbították meg 3 évre. Ha elvileg nem is lehetséges, azért remélem, hogy gyakorlatban (figyelmetlen munkatársak vagy segítőkészség/akármi miatt) el lehet intézni. -
-
Maeg
tag
Lehet h nagyon banális, de sose lehet tudni, segít-e vele az ember...
Szóval épp egyik barátom gépét túrtam, és közben szimultán a laptopot is helyre kellett tenni. Az Istennek nem ment a vezeték nélküli hálózat, nem tudtam miért. Aztán feltűnt egy gomb, ami az antennát kapcsolta be. Persze nem volt benyomva
. Onnantól egyből ment minden 
(Mentségül legyen szólva, annyira lekötött akét gép egyszerre, hogy nem tűnt fel, hogy a windowsos "C" vinyó az a bios sorrend miatt a D. Úh. formázva lett az a vinyója, amire átmentett minden adatot, és nem a windowsos
) -
Maeg
tag
Garanciakiterjesztés kérdése:
Duna elektronikában mondták, 22+áfa 1évről 3 évre a nemzetközi garancia kiterjesztése.Nem siették el a visszahívást, de így legalább Dell központból kérték az árat (vagy mi
), úh eléggé biztos info
És tényleg korrektnek hallatszanak így telefonon keresztül 
-
Maeg
tag
3 kérdés még, remélhetőleg utolsók

-Vostro 1500 adott, 1 giga rammal (2*521). Bővíteni tudom -e benne cserélni otthon a memot (a kérdés lényegében az, hogy van-e olyan DIMM, amihez pl a billt ki kéne szedni stb, vagy csak lepattintok egy fedelet valahol, és kicserélem)?
-Külföldi gép itthoni garibővítéséről (1->3év) tud valaki valami infot, hogy mennyibe fáj?
-Kevésbé kérdés: a bill csere elég komplex ahhoz, hogy szervizre kelljen bízni, ugye? Garivesztéssel jár (ez félig költői kérdés
)? -
Maeg
tag
Félig off, de nekem elég sokat számít abban, hogy milyen notit vegyek, révén eleget fotózok, és sajnos az otthoni képernyőt tesómra kell ruháznom, újra meg a laptoppal együtt nem lenne pénz egyelőre. És amúgyis:
ICC színprofilja van valakinek Vostro 1500ashoz? Vagy van olyan hely, ahonnan le lehet (esetleg más típusokhoz is) szedni nem méregdrágán?
Mért nem eleve kalibrálva árulják a képernyőket és laptopokat?
-
Maeg
tag
válasz
Quent1n
üzenetére
"1. Hogy lehet megallapitani a kiegett pixelek pontos számát?"
Úgy látom még nem nagyon kaptál segítséget, úgyhogy megpróbálok

1. előretolod a széket, közelhajolsz, és megpróbálod megszámolni. Persze a megfelelő háttér nem árt, pl fényes pixelhibát fehéren legalább annyira nehéz, mint sötétet fekete háttérrel
De nem szabad, hogy nagy gondot okozzon, a megszámolás, ugyanis...Egy 5*5 pixeles területen nem lehet több 2 hibás pixelnél (azt ne kérdezd, hogy a subpixel hiba is számít-e, azt hiszem, nem). Ez esetben csere.
Egyébként a szabvány garancia:
2. Ha jól csal az emlékezetem, Magyarországon mindenki, aki nem ad 0pixel garanciát (tehát a nagy többség, és a notebookgyártókból azt hiszem, mindenki), az
->millió pixelenként 2 állandó fehéren világító, (WXGA felbontás esetén kb 1Mpix a képernyőd)
->ÉS 2 állandó sötét pixelt engedélyez.
->E mellett lehet 5db hibás subpixel (valamelyik alapszín rikít) per Mpixel.Remélem nem voltam nagyon pontatlan, viszont annál érthetőbb!
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- i5 7gen HP 250 G6 laptop dedikált GPU-val!
- Dell Latitude 3180 11,6" laptop
- i5 7gen Lenovo ThinkPad 13 gen2 laptop
- HP EliteBook 830 G7 Üzleti laptop / i5-10210U / 16GB DDR4 / 256GB NVMe / 13,3 FHD / HUN bill
- Fujitsu LifeBook E5410 üzleti laptop i5 Gen10 / 16GB RAM / 512GB SSD / Újszerű akku-szép állapot
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Dell Latitude 5330 - 13,3" touch, i5-1245U, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kiváncsi vagyok, mi lesz egy év múlva.