Új hozzászólás Aktív témák
-
ArrayOfLilly
aktív tag
Szia, sziasztok,
3.5-ösöm van. Ha érdekel.
A 4.7-nek meglenne az az előnye, hogy újrapartícionálás nélkül telepíthető, viszont egyelőre csak vadászok rá.
Ha megtalálom, jelzem. Még csak tegnap kezdtem keresni.
Nekem remekül működik egy XP, Vista, Suse triple boot a gépemen, ellenben a MD-t csak Vistával, az eredeti gyári resource dvd-kről, az útmutató pontos betartásával sem sikerült felraknom: úgy vágta haza a boot sectoromat, hogy a Vista boot managere és a telepítő - meg én kézzel se tudtam helyrerakni, ezt megismételtem párszor, nagyon hasonló eredménnyel - bár volt, hogy egyszer elindult - de akkor azonnal BSOD lett a vége.
Asszem a végén a Grubnak sikerült települnie a helyére, vagy újrapartícionáltam huszadjára, szóval ésszel.
Egyébként a telepítés menete röviden az, hogy ő készíti el a megadott beállításaid alapján a partíciókat: 1. diagnosztikai, pici, rejtett, 2. saját maga: 3 GB E:, és 3-(4.) egy vagy két egyéb partíciót, amik közül a rendszernek előkészítetett már nem szabad csesztetni, mert utána nem települ a md, viszont a gomb megnyomására elk...ja a boot sectort a fent leírt módon. Az adatok számára fenntartott D: partícióval azt csinálsz, amit akarsz.
(Röviden: tehát bootolható iso-t kell belőle csinálni és üres vagy törölhető vinyóra alkalmazni!!!)
A rendszer (XP vagy Vista) és az alapvető driverek telepítése után újra be kell tenni a MD telepítőt, azután követni a megadott lépéseket.
Választási lehetőség a továbbiakban nincsen - nálam legalábbis ezen a ponton az újraindítást követően kék halál, ill. amikor nem, akkor a media gomb megnyomása után a boot sector teljes felülírása és isten tudja mit csinálása következett.
Namost akinek nagyon kell és tényleg kitartóan próbálkozik - netán több türelme/esze van, annak biztos sikerül.
Ha valakinek kell ezek után, szívesen közkinccsé teszem a 3.5-ös telepítőt.
Nagyon komoly kihágást nem követünk el vele szerintem, lévén te is fizettél érte, más kérdés, hogy most nem áll a rendelkezésedre telepítő lemez.
Egy embedded Xp van rajta és abban valami media lejátszó. Elvileg kodekeket is lehet rá telepíteni. De ezt a fent említetett okokból nem volt alkalmam kipróbálni.
A 4.7 verzió telepíthető meglévő rendszer mellé - de én ezek után nem biztos, hogy ki merem próbálni, legfeljebb vmi friss lemezképmentés után.
Valahol biztos el lehet érni, ha már olvastam a létezéséről a neten... Ha megvan, szólok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Legion 5 16IRX9 16" QHD+ IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest