Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
válasz
premete #27848 üzenetére
Még nem, SzaboZE fórumtárs szerzett fedlapot csak nem értem oda a bankba sajnos. Holnap elintézem az utalást, elküldi és amikor azt átrakom akkor természetesen a zsanérokra is rá fogok lesni és egy újrapasztázást is megejtek.
Mondjuk így se forrósodik a gép túlságosan, felülről is tud szívni vagy csak alulról?Chaser: nem ér ips-hez hasonlítani
a 2530p kijelzőjénél szebb
x200-am majdnem lett, de végül 2530p lett belőle a hdd+ssd kombó miatt, 3 hét múlva ha minden jól megy sikerül egy 12,1"-os x200 féle ips panelt szereznem, megpróbálkozok vele hátha sikerül bedobni a HP-ba (elviekben akadálya nincs)
t400 is esélyes volt az e4300 vétele előtt de a backlight keyboard miatt a Dell-t választottuk.
-
sagit
veterán
válasz
premete #27845 üzenetére
A zsanérja hibátlan, csak a 2510p-hez képest jóval lazább, szokni kell.
Az akku recsegés valószínűleg egyéni hiba de akkor is gáz.
A touchpad pedig használható lett miután a szoftverét sikerült felrakni, előtte borzalmasan érzéketlen volt. Nem csak nekem tűnt fel. Egy 2 újjas görgetést is el tudnék viselni rajta, nem találtam megoldást rá, tudja egyáltalán?Egyébként egyáltalán nincs leharcolva a gép, se kopás, se kifényesedés nincs se a belsején se az alján se a sarkokon, a fedlap karcos ugye ( még következő hétig) de az is csak 1 helyen, szerintem valami kulcs vagy toll kerülhetett mellé a táskában véletlenül.
-
Meldiberard
csendes tag
válasz
premete #27805 üzenetére
Köszi! (Sajnos nem vagyok annyira kiokosodva ilyen dolgokból.) De gyakorlatiasabban: lehet, hogy a DELL Inspiron 7520 SE DI7520A-3612-6GH75D6AL esetében az ATi Mobil RadeOn HD7730 mindegy, hogy dedikált, integrált, shared vagy akármi (legalábbis hogy mit írnak rá), ugyanis a teljesítmény ugyanaz lesz, mert ez csak valamiféle marketing fogás? Lehet egyáltalán ilyen árkategóriában jobb megoldás ennél a laptopnál (legalábbis kártya tekintetében)?
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #27444 üzenetére
Tudom nem korrekt dolog ilyet használni, de én ha nem lenne lehetőségem hivatalos oprendszert használni, 30 ezret nem adnék érte az fix. Amúgy nekem hivatalos van jelenleg is, de nem azért mert megvettem 30 ezerért, hanem cégen belül kapom.
De ilyen alapon akkor de gondolom nem töltöttél le még egy filmet se, mert tisztességtelen dolognak tartod...
-
nkmedve
őstag
-
-
-
válasz
premete #27159 üzenetére
nagyon korrekt ár érte pedig,biztos vagyok benne,hogy évek múlva is laptop lesz a dell e6500
sajnos sok az olyan fórumozó, aki csak az árat nézi, az eladót a megbízhatóságot figyelmen kívül hagyja sajnos!
utána persze rájön amikor pár nap múlva az 5000 Forinttal olcsóbban megvett Garancia nélküli laptop megadja magát
beviszi önköltségen a szervizbe és dob egy hátast a számok hallatán
sajnos sok ilyen van aki 5000 Forintot spórol aztán 30.000-et kiad a figyelmetlensége és a hülyesége miatt!
-
-
válasz
premete #27147 üzenetére
Én a gépemet (Dell Vostro 3300 Corei5 procival, 4 gb rammal, 250gb HDD-vel) vettem itt a hardveraprón, márciusban 145 K-ért.
Most egy ismerősöm keresett gépet és ugyanezt a konfigot 500gb HDD-vel a hardveraprón megtaláltam 95K-ért.
(természetesen mind a két gép 2014-ig NBD garanciás)
Érdemes kicsit keresgélni, és utána olvasni a dolgoknak. -
Blaise7
tag
válasz
premete #27013 üzenetére
Valami nem stimmel nálam a driverekkel Windows 7 alatt. Letöltöttem a Dell Webcam programot és nem tudok vele semmit kezdeni, mert azt írja, hogy No supported driver detected. A touchpaddel sem tudok görgetni és a finger print driverrel sem kezd semmit.
Mi lehet a hiba? -
Atimester
aktív tag
válasz
premete #26949 üzenetére
Ez így van! Ha mindkét pólust érinted a nyelveddel, (pl: 9 V-os elem esetén) akkor áram folyik át rajta, és érzed. A „touchpad környékén” ahol a jelenség előjött, hol van két pólus???
Ti a két eres +/- vezetéken hogy viszitek át a földelést????
Földeletlen konnektornál megoldás lehet, ha a villásdugót fordítva dugjuk a konnektorba, (így felcserélődik a fázis és a nulla).
-
Diokhan
addikt
válasz
premete #26901 üzenetére
Nagyon köszönöm, már megvan, és végig is futtattam. Nem jelzett hibát, Érdekes, hogy egy jóbarátom, aki korábban laptop szervízeléssel foglalkozott, említett egy érdekes dolgot. Szerinte mikrorepedés van az alaplapon, azért kapcsol ki mozdításra, vagy néha csak úgy magától. Most újraraktam a win7et, egyenlőre megy, remélem ez így is marad. Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a fáradtságot. Nagyon köszönöm!
-
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
premete #26728 üzenetére
Igen-igen fent van, sőt most párosítottam a mobilomat is, de ezt csak mobilról tudtam elérni, a mobil látta az eszközt, de a noti nem.
Még párosítás után sem volt hajlandó látni, mikor kerestettem, pedig a mobilon beállítottam, hogy legyen látható.
Az egér egy logitech G7 ami bluetooth-os, tehát azt is kéne látnia, igaz?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
premete #26700 üzenetére
Küldenél egy linket ahol ezt a download managgert megtalálom? Múltkor én egyenként szedtem le, de nem csak a DELL honlapjáról, mert van ami nem volt jó hozzá, pl Nvidia driverből is a legújabbat szedtem le, mert ami fent volt az régi volt.
Tehát ezt elkerülve egyszerre tenném fel az egészet. Nekem 6430-am van amúgy
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
válasz
premete #26697 üzenetére
Elég baj, ha ezt a Dellnél így gondolják.
Miért ne lehetne Ubuntu-s gépen Windows? Gondolom hallottak már dobozos szoftverről.
A benzines és a diesel autó más hardver, ezek viszont ugyanolyanok az utolsó csavarig, nem?
Nem Windowst kértem, DIREKT leírtam, hogy nem, hanem drivert. Olyat, ami jogszerűen náluk megvan, osztással közelítőleg ingyen szaporítható, jogot nem sért, ingyen letölthető (csak macerásan; konkrét szívatásnak látszik user szempontból).Gyakorlatilag a szervereik terhelését csökkentenék, ha egyszerűen adnának egyet (akár pár dollárért, vagy átmásolható lemezkép md5-tel pendrive-on, vagy akármi szalámi, ki lehet ezt találni, ha szeretnénk
).
-
badd
tag
válasz
premete #26651 üzenetére
Mondtam neki, erre mondta, hogy hát akkor sem... Majd felhívom még egyszer őket.
Meg mondta, hogy hát, mivel már több mint egy éve vettem (10 nappal múlt el az egy év), ezért már a parts only nem érvényes. Te ezt honnan tudod, hogy 1év+3hónap? Hova van leírva? Csak hogy tudjam neki mondaniKöszi
-
badd
tag
válasz
premete #26090 üzenetére
Szia!
Már régen volt az igaz, de azért elmondom, és kérek egy kis tanácsot is.
Megpróbáltam akkor felhívni a Dell-t, de mivel negyed óra után se vették fel, és el kellett mennem, így hagytam egyenlőre a fenébe, aztán most volt megint időm, hogy foglalkozzak ezzel(nem voltam igazából itthon azóta, vagy más dolgom volt). Felhívtam őket, fel is vette egy emberke, elmondtam a bánatom, majd szépen elmondta, hogy hát van ilyen, nem cserélnek akkut, mert hát az nem indokolja hogy egy év után 65% az állapota dell diagban, mert biztos szarul használtam a gépet...
Ilyenkor még is mit tudok tenni? Felhívjam megint őket, hátha kapok egy másik emberkét?Előre is köszi!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
premete #26544 üzenetére
Nálam az a gond ez a Dell Client System Update nem találta meg a fele drivert (ACHI vezérlő, világítós bill driverért, freefall szenzor, és még sorolhatnám) recoveryvel meg keresgélés nélkül minden felment, sőt frissíteni se kellett semmit mert új a gép, és a driverek is azok (egyedül egy bios frissítés volt, de ugye azt is ritkán kell csinálni).
Csak hülye voltam, Win8-at felraktam, és letöröltem véletlenül a recoveryt. Majd végül visszatértem a Win7-re mert nem jött be.
Bár már igaz mindent felraktam normálisan, de ha máskor lenne ilyen jó ha ott van az a partíció. Mondjuk annyi szerencsém van, hogy céges gép, és bent van még egy halom ilyen, szóval szépen majd átklónozom az egyikről vinyómra a recovertyt, és kész. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
premete #26523 üzenetére
És az pontosan mit csinál?
Apropó DELL honlapján találtam eléggé sok ilyen biztonsági cuccot, azok kellenek?
Egyik:
SATA:
Intel Rapid Storage Technology Management Console and Driver | Intel Rapid Storage Technology | Rapid Storage Technology
Másik:
Dell Data Protection:
Dell Data Protection | Access | Dell Data Protection | Access - Installer
-
tragiQss
tag
válasz
premete #26260 üzenetére
Még év elején vagy tavaly mesélte a "supportos" csaj, hogy a rendszerben nyilvántartott eladási dátumtól számított garanciális idő lejárta után még három hónapig nem kérnek papírt a vásárlásról, elhiszik, hogy még garanciális.
----
Akku cseréről meg onnan tudok, hogy felhívtam őket, mert a diagnosztika szerint döglött volt, másnap reggel meg itt csörgött a UPS futár, a dobozon egy holland címmel.moderalva
[ Módosította: doc ]
-
tragiQss
tag
válasz
premete #26252 üzenetére
Az enyém kb. 6-8 hónap alatt amortizálódott.
Eleve 90%-os állapotú volt, amikor megkaptam a gépet, utána az első húsz százalék úgy ment le belőle, hogy egy feltöltés/lemerítés kapásból elvett két százalékot. Úgy emlékszem, valahol 70% környékén kezdett csökkenni a romlás üteme és kb. két hete került olyan állapotba, hogy a windows driver még használhatónak ítélte, de a beépített diagnosztika már megjelölte, hogy cserére szorul...Egyébként ehhez kapcsolódik egy meglepően pozitív élményem: tegnap reggel telefonáltam Delléknek, hogy gond van az akksival, és már töltőn van az új... Hollandiából jött, ha jól látom. :-)
De van egy kis gáz vele: semmiféle irományt nem kaptam a cseréről.
Ilyenkor mi van? Dell valahol nyilvántartja (support.dell.com-on nincs nyoma)? Vagy az új akkura csak annyi a garancia, ameddig a döglött darabé tartott volna?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy Teljesítményű Acer Nitro Gamer Laptop 5 (RTX 3070) - GARANCIÁLIS 2026 VÉGÉIG!
- Prémium Hordozható Razer Blade Stealth Gamer Laptop 13" Karcmentes Állapotban
- ASUS ZenBook 14 OLED UM3402 - 14" 2.8K OLED 90Hz - Ryzen 7-5825U - 16GB - 1TB - Win11 - MAGYAR
- Acer Aspire 3 15.6" A315-23-A8DS - AMD 3020e, 8 GB RAM, 128 GB SSD, Win 11 Pro
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- Eladó karcmentes Apple iPhone 13 Pro 128GB Kék / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2660v4 (28c/56t, 2.0/3.2GHz), 96GB RAM, 4x1G, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest