Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14714 üzenetére
Állítólag ez a bluetooth holder nevű cucc tartalmazza a kábelt, egyik végén az alaplaphoz csatlakozik, a másik végén egy műanyag idom van, amire rápattintható a wireless 365.
Ha lenne róla fényképem, akkor benne lenne a laptopban; én is csak a service manualban láttam, a Dell support sem tudja a választ arra, hogy a kábel és a műanyag idom egyben van-e sajnos. Mivel külön kábel nem szerepel az alkatrészlistában, vélhetően benne van ebben az 5 dolláros cuccban. -
premete
veterán
Gondolom, [ez kell Neked]
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14707 üzenetére
Azért eddig mindegyik Dellemben megvolt a bluetooth kártya helye, még a fél éves E4300-asban is. Volt sok HP és Compaq laptopom, üzleti gépek, de olyannal, amelyikben ne lett volna bluetooth, még nem találkoztam. Amiről beszélünk, az egy kábel, ami az alaplapot a bluetooth kártyával összeköti, a kártya felőli végén van egy műanyag idom, amire a wireless 365 rápattanik.
Ami a Delltől inkorrekt, hogy eladják a laptopot, tartozékként kínálják hozzá a dell wireless 365-öt, 30 dollárért, hogy az E4200-asba passzol, arról viszont mélyen hallgatnak, hogy a bluetooth holder nélkül lófület sem ér, sőt az a kínálatukban sem szerepel.
Tudom, hogy van Magyarországon ebből a csatiból minden NBD raktárban országszerte, csak abból nem adnak; annyit meg nem akarok rá várni, amíg lejár a 3 év garancia.
Ha éppen tudnál egy ilyen csatit szerezni, megköszönném, mert ilyen tuti Dellem egyébként, mint ez az E4200-as nem volt, és sajnálom eladni. -
premete
veterán
válasz
taltos #14702 üzenetére
Tanácstalan vagyok, nekem is IBM, HP Compaq, Dell hármas volt az elmúlt 20 évben rendszeresen, (1-1 Packard Bell, Gericom 15 éve, amikor Németországban éltem, és Sony volt még, valamint egy Lenovo T61. A HP és a Dell volt, ami tökéletesen megfelelt eddig.
A Dellnek ez az új filozófiája verte ki a biztosítékot, hogy egy hétszázezres cuccból kispórolnak egy féldolláros csatlakozót, amiről mélyen hallgatnak, mert az előző Dellekben egy mozdulattal betetted a wlan/wwan/bluetooth kártyát, és már ment is. Bővítésként árulják a belevaló modemet, de ahhoz sincs csatlakozó, balhéznak is miatta a dell.com-on, akik megvették. -
premete
veterán
válasz
Chaser #14700 üzenetére
Nekem is volt vagy 20 Dellem, most is van a családban 5 darab (Dell Mini, Inspiron 1520, xps M1330, XPS M1530, E4200, és szervizben eddig csak egy magyar billentyűzet és a hiányzó csavarok miatt voltam (persze, nem volt nekik).
Csakhogy a Dell új filozófiája, hogy ne tudd semmivel bővíteni a cuccaikat, kispóroltak belőle egy féldolláros csatlakozót. A másik spórolásukat sikerült kivédenem, USA-ból van a laptop, mert a magyar piacra a Delleket Lengyelországban készítik, és azok - finoman fogalmazva - hagynak némi kívánnivalót maguk után (hiányzó csavarok, rövidebb, vagy hiányzó antennacsatlakozők, kábelhüvely helyett darab letépett szigetelőszalag-darab, stb)
Szóval aznap, amikor az E4200-as megérkezett, bementem a Dell egyik hivatalos partneréhez, a Getronicshoz (Bp. XI. Tétényi u. 15.) és megrendeltem a csatit, amit 3 hetes szállításra vállaltak; azóta 1 hónap is eltelt, de a csati sehol, sőt a január 21.-én rendelt billentyűzet sem jött még meg.
Erre berágtam, és lemondtam a rendeleléseket, szórakozzanak mással, nem hatott meg a hivatkozásuk, hogy a saját szervizalkatrészeikkel ugyanez a helyzet.
Szóval kezdem megérteni azokat, akik azt mondják, hogy az olyan multikat, akik Magyarországon kétszerannyiért adják el a cuccaikat, mint mondjuk az USA-ban, alkatrészt nem hajlandók nekünk eladni horribilis áron sem, ki kellene tiltani az országból.
Ezért úgy döntöttem, hogy nem kell nekem többé Dell, ha már a szervize a harmadannyiba kerülő, madarasteszkós cuccok színvonalát sem éri el. Ha egy noname kínai laptophoz valami kell, Shenzenből itt van 10 nap alatt. -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14695 üzenetére
Getronics, január 21.-én a billt, február 12.-én a bt csatit, 3 hétre vállalták mindkettőt.
Mivel bt-s az egerem, a hangfalszettem, a fülesen, a bt vágott jobban mellbe. De azt mondják, nekik a szervizbe is néha 2 hónapot kell várni akár pár csavarra is.
Már a 3 hetet is sokallom, amikor az EU-ból 4, Kínából 10-14 napon belül minden megjön. -
premete
veterán
válasz
albiosz #14688 üzenetére
Lehet, hogy kihagyták belőle a bluetooth kártyát; az enyémben még a kártya tartója sincs benne, rendeltem egy hónapja a Delltől, de eddig nem küldtek.
Persze, a január 21.-én rendelt magyar billentyűzetem sem ért még ide, most már nem is fog, asszem.
El is fogom adni mindhárom dell laptopomat, mert ilyen szemét céggel még nem találkoztam 20 év laptop használat alatt: nem elég, hogy ott spórolnak, ahol tudnak, a minőség rovására, ráadásul lesz**nak nagy ívben, ha rendelsz tőlük valamit, vagy megjön 3 hónap múlva, vagy nem.
Azt sejtem, hogy az USA-ban nem így működnek, mert akkor lehúzhatnák a rolót. -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14592 üzenetére
Sajnos, éppen a Latitude az egyik, amelyik lengyel összeszerelés, olyan polszki-fiatos, nem hiszem, hogy zavarná őket, hogy Latitude-ot, vagy Inspiront raknak össze; nem hiszem, hogy Limerickben tanulták ezt, mert az ír dellekben nem találkoztam ilyen anomáliákkal.
Bár lehet, csak a limericki pubokat látogatta fél éven keresztül a kiküldött 400 lengyel.
Csak a sajátjaimról tudok biztosat, de amit mástól hallottam, az sem különb.
1, lat. E6400: billentyűzet lefogató csavar 2 helyett 1, wwan egyik antenna nem ér el a modemig, egyik csatlakozón sincs védőkupak, csak szigetelőszalag-darab, nem is elvágva, elharapva, vagy tépve.. MADE IN POLAND
2, Lat. E4300: WWAN egyik antennakábele hiányzik (természetesen wwan ready a cucc) MADE IN POLAND
3, Latitude E6400: HDD heret rögzítőcsavar 2 db hiányzott MADE IN POLAND
4, Latitude on flash: dell.com-on 60 USD, itthon 27.000.- Ft
5, Latitude E4300 backlit hu KB megrendelve 2010. 01.21.-én, még nem érkezett meg. -
premete
veterán
A Dell illetékesei nagy ívben tesznek az oldalra, sőt, a magyarországi partnereikre és Dell tuajdonosokra is.
Nagyon sok mindent itthon nem is tudsz megvásárolni, vagy csak a kinti ár duplájáért; ha mégis sikerül kinti címre valamit megrendelned, leveszik a lóvét, majd a hitelkártya-szám ellenőrzésekor kiderül, hogy magyar, törlik a rendelést minden értesítés nélkül, és a lét 2 hét alatt sikerül tőlük visszaszerezni jó esetben.
Ha az itthoni partnereken keresztül rendelsz valamit a gépedhez, akkor elküldik 1-2-3 hónap múlva, ha olyan kedvük van; például az és esetemben a cucc kint 60 USD, itthon 27 ezer Ft, amit január 21.-én rendeltem, még nem ért ide. Érdekes, Kínából minden ideér 10 napon belül, Limerickből 5 hét kevés.
Leszámítva az NBD garanciás laptopokat az utolsó csavart kintről rendelik, és ott sincs minden raktáron, néha a szervizek is várnak hónapokat alkatrészre.
Persze, az itthon forgalmazott laptopok nagy része Lengyelországban lett összehányva, csavarok, antennakábelek hiányoznak belőle, vagy éppen rövidebbek pár centivel a kelleténél; a csatlakozók végén sem hüvely van, hanem egy elharapott szigetelőszalag-darab.
Szóval, nagyon elment a kedvem a Dellektől, nem hiszem, hogy több Dellt fogok venni, bár sajnos a többi márkánál sem sokkal jobb a helyzet, lásd Compaq vs HP, IBM vs Lenovo. -
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14568 üzenetére
Az eddigi Delljeim xp alatt, és Linux alatt is mind rövidebb ideig mentek. (Latitude e4200, e4300, e5400, e6400, D630, D430, Mini 10v, Inspiron 1520, Vostro 1710, xps M1330, XPS M1530),
-
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14564 üzenetére
Ezek szerint normális. Azt megnéznéd, hogy dvd-lejátszáskor mennyi hátralévő akkuidőt ír ki a window7? Legalább megtudnánk, hogy a Celeron proci hogy viselkedik a netezéshez képest.
-
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14560 üzenetére
Utánanéztem tesztekben, a 4 cellás akkuval a speedstepes cpu-val is csak 50-130 percet tud teljes terhelés/minimum terhelés esetén. Rákerestem , 6 cellás akku van, de ehhez a típushoz csak 20.000 Ft magasságában van az ebayen, kb. kétszerannyiért, mint egy másik dellhez, és 9 cellást nem is találtam.
-
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14554 üzenetére
Amit linkeltem, a cpugenie-t próbáltad? egyik notebookomban sincs most celeron, nem tudom kipróbálni, hogy mit csinál..
-
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14549 üzenetére
Kinti tesztben olvastam, hogy a Dellt az A860-asnál egy szempont vezérelte: kihozni 400 dollár alatti áron; ez sikerült nekik, minden mást ennek rendeltek alá.
-
premete
veterán
válasz
TraderSystem #14548 üzenetére
Beszélj vele, rugalmas a srác, nekem is az itthon 700 ezres cucc megvolt 300-ból, számlásan. 3 év honosított garanciával,
-
premete
veterán
válasz
TraderSystem #14546 üzenetére
Dehogynem, M17x 512 ezertől bruttóban rendelhető. [itt]
-
premete
veterán
válasz
Chaser #14527 üzenetére
legyen, ahogy mondod, a 4 és a 8 között 5% a különbség, a 8 a 17-nek 95%-a, az 1 óra a 2 órától minimálisan különbözik, AHCI módban nem megy fel a windows 7, a speedstep atba***s, bármelyik notebook cpu-t at tudod alakítani ULV-s re. az Intel kamuzik, mindenkinek kötelező annyiért eladni a laptopját, amennyiért szeretnéd, és ha azt mondod, hogy legyen ott vele x időben, az a másik félre kötelező érvényű.
-
premete
veterán
válasz
Chaser #14524 üzenetére
Attól, hogy az enyém 8 Wattot fogyaszt alapjáraton, azt írod, a tiéd 16 Wattot, alulfeszelve; az enyém 7-8 órát megy el wlan netezéssel, azt írod, a tiéd 3-4 órát. Azt írod, ez 5% különbség.
Másik: azt írod, hogy az xp felmegy AHCI-módban, más nem: XP nálam egyszer sem ment fel AHCI módban, egyetlen laptopon sem, a Windows 7 mindig.
Azt írod, a celeron és a speedstep-es C2D között minimális a különbség netezésnél, másoknál mindenhol a duplája az üzemidő C2D-nél.
Azt írod, hogy az Intel nem rendesen adja meg a TDP-ket, gondolod, hogy a konkurrencia nem verné nagydobra, ha az Intel kamuzna?
Szóval elég sok az ellentmondás, innen az irónia. -
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14522 üzenetére
Gondolom, akkor az akku négy cellás; de 4 cellás akkuval is 2-2.5 órát elmenne a merom t2390-es procival, amivel volt ennek a testvére nekem, az Inspiron 1520-as.
Mivel az A860 is létezik T2390.es procival, ami nem drága, talán érdemes lenne kicserélni. -
premete
veterán
válasz
Annesoft #14517 üzenetére
A 13.3-as a 14.1-estől minimálisan különbözik, egy hétig használtam a lányom Dell Minijét, azután a 12.1-es is óriásnak tűnik, le is cseréltem a 13.3-ast 12.1-esre.
Szerintem nézz meg egy 13.3-as laptopot, első pillantásra lehet, hogy kicsinek tűnik, de pár nap után csodálkozni fogsz, hogy miért használtál előtte nagyobbat. -
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14513 üzenetére
mennyit ír ki akkuról üzemidőben wifis netezésnél?
Vannak szoftverek állítgatásra, még nem próbáltam, igaz. [link]
-
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14511 üzenetére
Everest kiírja, akár gadgettel ki tudod tenni, és akkor látszik, amit kiválasztasz:
-
premete
veterán
válasz
Annesoft #14509 üzenetére
Sajnos már a Dellek sem olyanok, mint régebben voltak, főleg, mióta Lengyelországban készülnek; a Dellek között az Inspiron a belépő-szintű, legolcsóbb darab, nem az a kimondottan hurcolászásra készített, inkább este otthon az iwiw negyedórás átnézésére, poénos képek elküldésére 100 e-mail címmel a fejlécben a spammerek nagy örömére, majd gondosan letakarandó a matyóhímzéses, csipkés terítővel másnap estig.
-
premete
veterán
válasz
Annesoft #14506 üzenetére
Annyiból újat is kapsz az m1330 red-ből. Sajnos, a Dellek nagyobb része szögletes és fekete, esetleg bordóban láttam még e4300-ast és e4200-ast; azoknak még hosszabb az akkuidejük, ráadásul az e4200-as ssd-s, a sok hurcolászást jobban elviseli az ssd, súlyban 1 kiló az e4200-as, az e4300-as kb. ugyanannyi, mint az xps m1330 nagy akkuval, kb. 1.8 kiló. A studio xps-ek is éppen árba beleférnének, de azoknak az akkuideje kb. egyharmaddal rövidebb.
-
premete
veterán
válasz
Ace Ventura #14501 üzenetére
Nem tudom, milyen laptop biosokat láttál, de talán a Dellé a legrészletesebb; olyan biost, ahol a cpu feszültséget lehet állítani, én még nem láttam, igaz csak 20 éve vannak folyamatosan laptopjaim.
-
premete
veterán
válasz
Chaser #14485 üzenetére
Értem én, hogy a fogyasztásmérés a hobbyd, valamint alulfeszeltél egy asztali cpu-t, és ebből leszűrted, hogy az Intel nem helyesen adja meg a mobil processzorok TDP-it, hogy az ULV-processzorokat el tudja adni.
Kérdésem arra irányult, hogy mi a bánattól mennek el akkor kétszerannyi ideig az ULV-processzoros laptopok ugyanakkora akkuról, mint a Txxx processzorral ellátottak, ugyanolyan egyéb hardverösszetevők mellett? Gondolom, lemérted pár PXXX-es és ULV-s Dell laptop fogyasztását is. -
-
premete
veterán
válasz
Chaser #14387 üzenetére
Bár az is lehet, hogy nem betegség, hanem új feature. Ha a hátlapon a Made in Poland felirat van, akkor készülj a legrosszabbakra; ha Made in China, az jó; Made in Ireland or Malaysia, azok voltak a tutik
O temporas, o mores - csak emlékezetből írtam.
De ugyanígy jársz, az IBM kínai utánzatát veszed. lenovo néven; és akkor sem jársz jobban, ha egy HP elitebook lóf***t veszel, azok is csak a Compaq előzményekből élnek.
Sajnos, nehéz a választás, de ha muszáj, akkor az előbbiekben talán jobban meg lehet bízni; legfeljebb adnak egy új cuccost.
Ja, még egy jó tanács: fizetett teszteknek egy szavát se hidd el; erről az oldalról is átirányítanak oda, ahol pl. 2163=7137 -
premete
veterán
válasz
sztyopanka #14380 üzenetére
Amennyiben a megfelelő $OEM$ könyvtár benne van a telepítési médiában, akkor nem.
Én 2gb ramnál is a 64 bites cuccokat használom, windows és linux alatt is, gond nélkül. Azt hozzáteszem, némi hozzáértés nem árt a 64 bithez (persze a laptophoz sem) -
premete
veterán
válasz
sztyopanka #14378 üzenetére
Ha Slic 2.1-es a BIOS, akkor bármelyik felmegy. 3 GB, vagy több ram esetén inkább a 64 bitest preferálnám.
-
premete
veterán
válasz
ArrayOfLilly #14265 üzenetére
Én is csak a 3.5-ig követtem, az előző, E4300-as és mostani gépemen már nincs mediadirect gomb, Latitude On van, az meg egész más tészta. Köszönöm az észrevételt.
-
premete
veterán
Olvasással van gondod, vagy a szövegértéssel, vagy az angol nyelvvel? Mindegyik letölthető program alatt ott a leírása is.
[hasznos dolog a google]
Ugyanott van driver update program is általában. -
premete
veterán
válasz
Chaser #14248 üzenetére
Fel lehet tenni utólag, de arra készülj, hogy az egész HDD-t újraformázza, mielőtt a lebutított xp-t felteszi. Szerintem még jobb megoldás a mandriva Instant on felrakása, ha gyorsan bootoló, kevesebb funkciójú op.rendszert szeretnél. Azt nem tudom, hogy rá lehet-e tenni a mediadirect gombra, de elméletileg lehetséges.
-
premete
veterán
válasz
XPS Power #14213 üzenetére
Nem lesz gondod a windows7-tel, minden driver fenn van a Dell drivers and download oldalán, beadod a service tag-et és kilistáz mindent, van w7 64 és w7 32-re is minden. Ha a rokon ott van Limerickben, akkor egy dell oem w7 lemezt biztos le tud másolni, azokon van vagy 50 nyelv, lehet mazsolázni, semmit sem fog kérdezni, simán felmegy és automatikusan aktiválódik. Van ott magyar billentyűzet is, onnan rendelik a hazai forgalmazók ugyanúgy. Ha a service tag-et beütöd, az kilistázza a hdd-t is, az én xps-emben Seagate 7200rpm-es volt, ebben ki tudja....
-
premete
veterán
Igaz, csak kicsi delljeim vannak/voltak, az ilyen böszme nagy laptopokat nem kedvelem, de erre is igaz, hogy a hdd egyszerűen cserélhető: minden Dell laptophoz van letölthető szerelési útmutató. [hdd csere]
A legtöbb gépen van [segédlet is]
Optikai meghajtó helyére második hdd, vagy pótakku a Dell üzleti laptopjaiban is van, de az xps nem az a kategória. -
premete
veterán
válasz
herendi #14074 üzenetére
Jól látod a kérdést, a service tag /express service code egy sima, fehér matrica, bárki csinál olyat 2 perc alatt, ha akar.
Ha valaki csalni akar, akkor tud, a csalók mindig ügyesebbek; szerintem ez a service tag kérdés nagyon túl lett lihegve.
Ha valaki ki akarja törölni a service tag-et, letölti a programot a Delltől és kész.
[link] -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14070 üzenetére
Úgye, jól tudom, hogy amerikai gép esetén is fel kell hívni a Dell zöld számát, és ők mondják meg, hogy melyik szervizbe viheted?
Gondolom, amit írtál, csak akkor igaz, ha a warranty transfer nem lett elintézve?
Szervizkérdés: Volt USA-beli Latitude laptopom, és volt egy-két európai is; az előbbi made in Malaysia, jól összerakott gép, az utóbbi, Made in Poland, és mindegyikből hiányzott ez-ez: billentyúzet egyik lefogató csavarja az egyikben, wwan antenna nem ért el a modemig ugyanabban, a másikban egyik egyik wwan antennakábel benne sem volt; egyik lengyelben a hdd-t 4 helyett csak 2 csavar tartotta; a malájban az antennák végén volt védőtok, a lengyelben egy letépett szigetelőszalag-darab volt csak rátéve. -
premete
veterán
Itthon a Humansoftbál wwannal olyan bruttó 600 e lenne, de USA-ból kb. a feléből megvan. Nekem volt 6 cellás változata, az w7-tel 5 órát elment, sp9300/4 gb ddr3, 1333 ram/320 Gb 7200-as hdd, webcam, stb. Nem volt vele semmi gond, azt leszámítva, hogy lengyel összeszerelés, és a wwan egyik antennáját kifelejtették belőle, erre jó a 3 év NBD gari.
Viszont a háttérvilágítású billentyűzet az nagyon tuti, tökéletesen látni sötétben is, nem olyan gagyi kis led a házon, mint például a thinkpadednél, vagy elitebookoknál. X200-am volt előtte, annál masszívabb, és könnyebb, most is a haver használja, állandó hurcolással, több ezer contacttal, exchange, stb. és semmi gondja nincs vele. Nekem kicsit nagy volt, csak azért váltottam e4200-asra, illetve a nem európai (azaz lengyel) csak jobb lehet. -
premete
veterán
válasz
taltos #14021 üzenetére
Nekem volt E6400-asom, több is, zaj és melegedés egyiknél sem jelentkezett (40-50 fok között volt általában az üzemi hőfok, a ventillátort nem is hallottam, annyira halk volt) Gondok csak az összerakásból adódóan voltak, mint például egyikben hiányzó csavarok és ölyan rövid wwan- antenna, hogy nem ért el a modemig, a másikból hiányzott 2 antenna. Ha az aljára Made in Poland van írva, azoknál előfordulhatnak ilyen trehányságok sajnos, Amerikából rendelteknél, vagy régebbi, ír gyártásúaknál ilyennel nem találkoztam még.
-
premete
veterán
válasz
McLaca #13989 üzenetére
Ennél azért árnyaltabb a kép, van olyan laptop, mint például az Inspiron 1520-as, amelyikben 2x2 wattos, használható hang van (na, nem hifi, olyan, mint egy hordozható rádiós cd-lejátszó, vagy hordozható tv), igaz, az egy mini hangszórósok külső hangfal nélkül még skype-ra sem nagyon alkalmasak.
-
premete
veterán
válasz
#00784640 #13988 üzenetére
Az NBD garancia nem úgy működik, hogy beviszed egy szervizbe, hanem felhívod a Dell zöld számát, és megnézik, hogy érvényes.e a garancia, majd küldik a szerelőt, vagy beviheted a szervizbe, amit megneveznek. El fogják mondani a warranty transfer lehetőséget is. Refurbished készüléken is lehet NBD garancia, ami érvényes, de az is lehet, hogy nincs, de a Dell honlapján még nem frissúlt az információ. Arról nem is beszélve, hogy a refurbished kategóriának van több alfaja: megrendelt, de nem átvett konfig, leszállított konfig, szállítási sérüléssel, leszállított, visszakerült, javított konfig, vagy a Delltől hibásan megvásárolt, más által javított konfig. Ez utóbbi esetében nem szokott Dell gari lenni rajta, csak szervizgarancia, ami azt takarja, hogyha elromlik, saját költségeden kiküldetheted a vásárlás helyére.
-
premete
veterán
válasz
Vadnyugatis #13966 üzenetére
Hívd fel a Dell zöld számát, beszélnek magyarul.
-
premete
veterán
válasz
studio xps #13962 üzenetére
Annak én sem, mert borzasztó nagy a helyigénye; viszont az Acronis TI képes egy DL dvd méretben kimenteni egy fullos rendszerparticiót, ami F11 gombra induláskor vissza tud állni kb. 10 perc alatt (gépfüggő időben).
-
premete
veterán
válasz
studio xps #13959 üzenetére
Az Acronis Disk Director Suite segít eltünteni, és hozzáadni egy másik particióhoz, ha kell a hely; egyébként alkalmas lehet oda betenni egy új mentést, például az Acronis True Image segítségével.
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #13956 üzenetére
Ha a recovery partición megvan a windows7, akkor F8 után oda lehet navigálni, és visszateszi az op rendszert onnan, vagy akár egy pendrive-ról, vagy dvd-ről, ahova kiírtad, és kulcsot sem kér, amennyiben a bios slic 2.1-es. Ebben az esetben elegendő akár a recoveryből a /sources/$OEM$ könyvtárat elmenteni és másik w7-be beletenni; ugyanúgy felmegy, és nem kér kulcsot. Elméletileg csak ugyanaz a változat, amelyik rajta volt, megy fel alapból.
-
premete
veterán
válasz
mecsek20 #13263 üzenetére
Jól látod a kérdést, annyit hozzátennék, hogy bevittem egy ismerősöm dell laptopját a CHS-hez, csak Parts Only garancia volt rajta a service tag szerint, mégis meggcsinálták, egy fillért sem kellett fizetni. (Dell zöld számon mondták, hogy csak a CHS-hez vihetem, oda szól a garancia, ahol leolvasták a barcode-ot, ennyi volt, se számlát, se garit nem kértek.)
-
premete
veterán
-
premete
veterán
Megjött a windows 7 professional dell oem dvd-m. felment simán, semmit sem kér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest