Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chaser

    titán

    válasz SzaboZE #14483 üzenetére

    Ok, kipróbálom, nagyon meglepne ha prime-nál jobban izzasztaná a cpu-t, az intel burn test az még talán. Én töltőm ugye 65W-os, konnektorból akkor mérek a közelében mikor az akut tölti, akkor érthető is. Rálestem, most épp 17W.

    Nem tudom milyen cpu volt a gépben, ha privik közt megtalálom akkor megmondom, annyi biztos, hogy 32 bites volt, lestem én is:)

    szerk: premete : Téged nem láttalak pingvin:D:) Hogy miből gondolom én ezt amit mondtam? Elég könnyű helyzetben vagyok, valahogy az egyik hobbim a fogyasztás mérése lett. Ugye mondtam, hogy az én elvileg 1.15V-ot kérő cpu-m beéri 0.975V-tal is. Tovább nem mondtam, mert notebook lévén biosban nem lehet alulfeszelni, de tennék rá pár üveg sört, hogy a 2Ghz-es órajelhez 0.8-0.85V is elég lenne neki. Sajnos sw-vel nem lehet kimérni, nem képesek a low VID alá menni, annyi a minimum. Asztali cpu-k kapcsán van bőven tapasztalatom, mondjuk E3200 ami 2.4Ghz, Vid-je volt 1.2875V ennek ellenére a gyári órajelet 0.9V alatt stabilan tudta. A gyári feszen meg némelyik 3600-3700mhz-et a 2400 helyett. Szóval lehetne olyan 95%-os arányban bármelyik c2d-ből ulv-t csinálni, de ki van ez találva hogy maradéktalanul ne lehessen :U Onnantól kezdve ha a biosokban lenne alulfeszelési opció -amit megértek hogy nincs, mert túl kis fesz megadása után csak cirmos clear segít legtöbb esetben, ami notinál neccesebb mint asztalinál:D- megszünne a létjogosultsága az ulv prociknak sztem. Az hogy mért nincs erre cél sw? Gondolom intel odasúgta a gyártóknak, hogy nem kéne.

    [ Szerkesztve ]

    _tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Új hozzászólás Aktív témák