Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Akciókamerák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
válasz
bekmate
üzenetére
Nem, te magad is kicserélheted a hdd-t ssd-re Delleknél. Amelyik laptop gyártó a csavarokat leragasztja, és garanciavesztést emleget, azokat nem szabad megvenni. Olyanok szokták a "háztól-házig" garanciát is eröltetni: ez azt jelenti, hogy elviszik a cuccot, és kiküldik mondjuk Brnoba, és 2 hét- 2 hónap után visszahozzák. Vagy megjavítva, vagy nem.

Az előbb reklamált valaki, hogy Szenteste előtti napon nem ment a szerviz; ez előfordul, ha a repülőgép nem tud felszállni Frankfurt (am Main) reptérről; de azért ez egy Brnoi kanyarnál még gyorsabb; személyes tapasztalat, a karácsonyi ajándék acer dec. 25.-én meghalt, futár vitte január 2.-án, visszajött februát 28.-án, de hangszóró még nem működött. Ötödik kiutaztatás után, szeptemberben már nagyjából jó volt.
-
premete
veterán
válasz
kicsitrash
üzenetére
A kérdés a Dell Latitude E6420 és az E6520 közötti különbségre vonatkozott, erre válaszoltam, hogy méretben van különbség, az egyik 14, a másik 15 "-os.
Erre belekötöttetek, hogy nem, más a processzor és a ram, illetve árpozicionálás.
fenntartom, hogy a méret a különbség, ugyanoda van mindkettő pozicionálva, illetve mindkettő kérhető többféle felszereltségben. -
premete
veterán
válasz
neverDell
üzenetére
Csak a hozzád hasonló, hozzá nem értő, felesleges trollokat szoktam.

Ez a fórum teljesen normális volt, amíg ide nem toltad a képed, hetente cserélt nickekkel, dellkereső, márnemkereső, stb. Hiába tiltottak már ki többször, csak nem tudsz megváltozni sajnos.
A hozzád hasonló, semmihez sem értő, kérdéseket el sem olvasó, vagy meg nem értő emberkék miatt süllyed a színvonal a béka feneke alá sajnos. -
premete
veterán
válasz
kicsitrash
üzenetére
egy kategóriával feljebb pozicionálják, hogy plusz pénzt lehessen elkérni érte
Ezt a baromságot honnan szeded? -
-
premete
veterán
válasz
vizimi
üzenetére
Hiába hívod ki őket, mivel nem vettél operációs rendszert, legfeljebb a Microsoft forró drótjához fordulhatsz.

Mehetsz pereskedni is, sokra nem fogsz menni vele, annak azért nézz utána a jogi út előtt, hogy legális-e a windows, amit rátettél.
A hőbörgés helyett pedig többre mennél, ha már sajnáltad a cuccot megvenni operációs rendszerrel és driverekkel, szoftverekkel, akkor letöltenéd a megfelelő drivereket és szoftvereket, telepítenéd őket az ajánlott sorrendben, és a saját spórolásod és írástudatlanságod miatt nem a készülék gyártóját szapulnád.
-
premete
veterán
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
ktomcat
üzenetére
Nekem is ez a bt3+wifi N-es 1030 van, androidos cuccal megy simán, az inteltől szedtem le a drivereket és a kezelőjét.
Nekem ezek vannak hozzá:
Wireless_14.2.0.10_s64.exe 50 378 584 2011.11.20 09:15 -a--
Setup2.1.42.0.exe 137 816 832 2011.11.20 09:10 -a--
WiDi_Widget.msi 4 362 240 2011.11.20 09:09 -a--
ICS_vs64.exe 40 788 824 2011.11.19 11:57 -a-- -
premete
veterán
válasz
FoBCRaistlin
üzenetére
Kattintsatok rá az áthúzott akku ikonra, akkor kiírja a frankót: irány a bolt, lehet venni új akkut (amennyiben az 1 év akkugarancia lejárt). Ha még nem telt el 3 hónap az akku garanciájának lejárta óta, akkor esetleg ad a Dell gratisban új akkut, NBD-garisoknál szokott, de ilyen régi cuccnál nem hiszem, hogy ne lenne 15 hónapos.
-
premete
veterán
Töröld le az összes wwan drivert (ha van fenn valami), majd egyenként tallózd be a letöltötteteket. Ne dőlj hátra 2-3 után 8-nak kell felmenni, ha kevesebbet mutat, akkor katt a "hardverváltozások keresése" majd "rejtett eszközök megjelenítése", gps-re is tedd fel (benne van a 8-ban) Ezt töltsd le és csomagold ki
-
premete
veterán
válasz
DElekHU
üzenetére
Amelyik készülékben benne van az előkészítés, azokkal igen, ez a service tag-ből kiderül általában. A hirdetés linkje
-
premete
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ebben igazad van, a dos-os service tag beütése után ki kéne hogy dobjanak egy ablakot, hogy "ez a készülék nem támogatott", ebben hibáztak.
-
premete
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
Gondolom, a lenovot nem DOS-sal vetted; minek adjanak windows drivereket, ha te dossal akarod használni, és nem kérsz windows op. rendszert?

Ezzel az erővel azt is sérelmezheted, hogy nem adtak hozzá Mac OSX Leopard dvd-t.
-
premete
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Tegyél fel windows7 dell oem ultimate 64 bitest, azzal menni fog a 3 GB feletti ram kezelése, vagy linuxot, ott a 32 bites is tudja kezelni PAE kernellel.
-
premete
veterán
válasz
werszomjas
üzenetére
Nekem volt 2 db. e6410-esem és 3 db. e6400-asom; ezek alapján e6400-ast vennék, ha 14"-os az alapfeltétel. Egyébként e4300-ast, olyant, mint a mostanim (nem eladó, nem azért írom), ott is volt e4310-esem is. A "00" végűek anyaghasználata, megbízhatósága, gyorsasága, fényereje, fekete színe jobban bejön, mellette a 13.3-as méretben, súlyban sokkal kellemesebb, képernyőméretben pedig a 0.7" különbség alig észrevehető. maximum játék esetén lehet érdekes a 64xx-esekben az nvidia vga; játékra pedig szerintem asztali gép a jó választás.
-
premete
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem is Rád gondoltam, hanem arra, hogy mik a jellemző kérdések ebben a topikban, a "takarón" kérdés is innen van, hanem arra, hogy sok fikázásnak mi az oka.
-
premete
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem Thinkpad, vagy Latitude/Precision minőség, de azért az msi után komoly minőségi ugrás.
A legtöbb elégedetlenség abból van, hogy megveszik Freedossal, és nem tudnak egy fucking drivert telepíteni, vagy plüss takarón használják, és csodálkoznak, hogy melegszik.
Mellette sokan azt hiszik, hogy a notebook az egy hordozható PC, annak analógiájára, hogy a motorkerékpár egy kétkerekű autó.
-
premete
veterán
E6400-as csak satával létezik, az pedig, hogy milyen az optikai meghajtód, neked kell tudni, van, amelyikből simán kihúzható, van, amelyik csavaros megoldású.
Ha ott a sim helye, akkor vagy van benne modem, vagy nincs, ez a 3 lehetőség van. Akkor még a kijelző keretben az antennák is kellenének.... -
premete
veterán
Ki lehet cserélni, alaplappal együtt, de nem olcsó mulatság.
Előző kérdésedre annyit, kizárt, hogy az akku mögött láttál 3G-s modemet, optikai meghajtó helyére létezik HDD-keret, kb. 50 dollárba kerül, de ez hetente le van itt írva, legalább rákereshetnél a jobb felső sarokban
Vírusirtónak ott az ingyenes security essentials. -
premete
veterán
Nem mai darabok már, de processzorban egész jók, e4300-as SP9600-assal, vagy E6400-as P8700-P9500-assal hozzák egy i5-ös sebességét, mellette kicsivel kevesebbet fogyasztanak.
A ~300 nites fényerő is alkalmas szabadtéri használatra (Fujitsu 220 nites és azért cipelésre nem kimondottan a 15.6"-osokat szokták használni). -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
rottyi
üzenetére
Nekem NBD garis mindegyik Dellem, egynél szintén a dvd-rw nem írt mindig, írtam nekik egy e-mailt, hogy ne fáradjanak, küldjenek egy dvd-rw-t, másnap hozta futár, és ennyi: beletettem 5 perc altt, azóta is jó, és a régi is nálam maradt, az egész egy fillérembe sem került.
Amit sokan nem tudnak felfogni, ezért lassan írom, hátha segít......
Csak NBD garancia esetén van háznál szerelés, és futárral alkatrész küldés, jellemzően üzleti gépeknél. Az, hogy "van egy Dellem" kb. annyi informácó a cuccról, mintha valaki azt írná, hogy van egy telefonom. Azért van a Dell laptopok alján az a fucking service tag, hogy annak alapján az ember leellenőrizze, hogy milyen garancia van rá, és meddig tart, hova érvényes.
Tehát nemcsak minőségben, hanem garanciában is nagy különbség van egy madarasteszkós inspiron, és egy üzleti Dell laptop között (és persze, árban is)
-
premete
veterán
-
-
premete
veterán
válasz
berigazek
üzenetére
Amennyiben minden indításkor manuálisan az F12-vel akarod kiválasztani, hogy melyik vinyóról bootoljon, csináld azt. Nekem logikusabb, és egyszerűbb, hogy az F2-vel belépek a Biosba, és ott beállítom az ssd-t az alap bootnak, és azután mindig arról bootol, kivéve ha mondjuk egy pendrájvról ki akarok próbálni egy linux live-t, csak akkor nyomom meg az F12-t a bootmenü alatt.
AHCI a tuti beállítás, de ahhoz újra kell rakni a windows-t, miután átállítottad AHCI-re. -
premete
veterán
válasz
berigazek
üzenetére
[Ezzel próbáld]
Ha nem megy, nézz körül a mydellmini.com-on, ott is volt működő gps cucc. -
premete
veterán
válasz
nkmedve
üzenetére
Ha kell e4310-eshez még pár kiegészítő, [egyben 20K]
-
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Használtat nem favorizálom
Ebben az esetben vagy az elvárásokból kell visszavenni, vagy a 130-at megduplázni.
-
premete
veterán
válasz
cintula187
üzenetére
Amennyiben használt cucctól nem idegenkedtek, ennyiből szép, garanciális e4300/e6400-ast lehet venni, és ezek talán még jobbak is, mint az utódjaik.
-
premete
veterán
válasz
csusza`
üzenetére
Egyszer volt, egy ebayről vásárolt e4300-assal: honosíttatnom kellett, utána service tag alapján küldtek emailben jelszót. Ha elküldöd a service tag-et privátban, kérek hozzá jelszót emailben, az gyorsabb. Bios admin jelszót nem szoktam én megadni, az ilyen problémák elkerülése végett.
-
premete
veterán
válasz
márNemKereső
üzenetére
Inkább kérj meg valakit, aki feltelepíti a drivereket, nem szégyen, ha nem értesz hozzá, (csak kellemetlen).

-
-
premete
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
És a vastagság a legfontosabb, 9.5mm-es helyre a 12.5 mm-es nem megy be (mármint optikai meghajtó/hdd keret esetében) és fordítva sem.
Utána következik, hogy a kivehető sem passzol a fix, csavaros helyére, hiába ugyanaz a vastagság..
Meg persze a kínai 10 dolláros cuccok sem a minőségükről ismertek. -
premete
veterán
válasz
question man
üzenetére
Én is szívtam az 5520-asokkal, a végén mindhárom a kukában végezte. Vegyél egy 5540-est, az f@sza, ráadásul HSDPA-t, HSUPA-t, gps-t is tud, alapból független, és 44 fontból megvan ebayen. Ráadásul beteszi a mobilnetet a wlanok fölé, és 1 kattintással indítható, illetve beálítható, hogy automatikusan induljon, ha nincs wfi kapcsolat.
-
premete
veterán
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Nekem nincs, csak szerszámkészletem van és már sokat szétszedtem Dellekből, könnyen szerelhetők, és nem esnek darabokra, mint pl. egy msi, sőt, a garancia sem veszik el, ha kinyitod a Dellnél.
-
premete
veterán
válasz
LaptopSystem
üzenetére
Szia, elég könnyű cserélni, a Delltől a service manualt letöltöd, benne van minden részletesen, de ha gondolod, egyik este segítek benne.
ha nincs LCD-d nézd meg [ezt] -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
Rav3n02
üzenetére
[12.98.- GBP szállítással]
Vagy kérdezd meg [itt, hátha megvan az is.] -
premete
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
Ez az egyetlen normális megoldás, de a divat, valamint a "szomszéd Pistikének is van notebookja" mentalitás überel mindent.

A gyártók csak kiszolgálják a fogyasztói igényeket, ezért nem hibáztathatóak, üzlet az üzlet, bár tudják pontosan, hogy ilyen kis méretben nem lehet a PC hűtésével versenyezni, valamint ilyen madarasteszkós árakon nem lehet egy Alienware-minőséget előállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Parfüm topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motoros topic
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4070 Ti Super 16GB Zalman T3 Plus 750W
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 13 Pro Alpine Green ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest