- Videószerkesztés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- 8 GHz felett ketyeg a G.Skill legfrissebb, 128 GB-os memóriacsomagja
- Gaming notebook topik
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
001977
csendes tag
HI dell gx 150 mekkoraprocit lehet belerakni?
-
realneo
csendes tag
Üdv! Nemrég kaptam egy SX260-at, optikai meghajtót akartam bele. Laptop opt. megh.-val kezdtem, az eladó azt mondta, hogy speciális beszerelő keret kell neki. Írtam a Dell-nek, hogy hol szerezhetek be ilyent, azt válaszolták, hogy nem tudnak ilyen alkatrészt nem tudnak beszerezni. Valakinek esetleg? Vagy ötlet? Előre is köszi
-
Lipazzz
csendes tag
Hello!
Épp most akarom eladni apám Dell Optiplex GX150-esét. Ha adsz érte 150000 HUF-ot, akkor én kiugrok a bőrömből.
...de ha valaki pont a tizedét kínálja érte, azzal éppen elégedett leszek. Minden gyári rajta.
20Gb-os Maxtor merevlemeze van, és ez az erősebb típus: 1,1Ghz és 512Mb RAM.Netezni, pókerezni, irodai munkákra ideális. XP stabilan megy rajta, meg a gép is atomstabil!
Ha valakinek kell, keressen privát üzenetben! Alku nincs, mert van olyan jó, hogy ne menjek ez alá.
Üdv
-
Dorka73
csendes tag
Optiplex 755
# Intel Core 2 Duo E7300 (2.66GHz/3MB/1066MHz)
# 2GB DDR2 800MHz (2*1GB)
# Intel Q35 chipset (iAMT)
# 250GB 7200rpm SATAII HDD
# Free DOS CD
# FDD
# 16x DVD+/-RW meghajtó
# Intel GMA 3100 grafikus vezérlő
# beépített hangszóró
# második Soros és PS/2 portok
# USB magyar billentyűzet
# USB 6gombos lézer egér +egérpad
# PCI-E x16 foglalatEhhez mit szólsz (163e)?
Tudom, kell a szoftver még bele.
Ja, és 4 év a garancia -
Hydra SR
addikt
válasz
ggf8600gts #91 üzenetére
Úgy látom, nincs
Csak ha teszel bele olyan kártyát, amin van.
-
Hydra SR
addikt
Irodai munkára az Optiplex széria van kitalálva, árakra nem tudok mit mondani fejből, én is guglival keresném amit te is megtehetsz
Megbízhatóság tekintetében az irodai széria jó szokott lenni, illetve hát ott van a 3 év gari is amit adni szoktak hozzá. Plusz pénzért 5-re is ki lehet terjeszteni.
-
Dorka73
csendes tag
válasz
ggf8600gts #91 üzenetére
Szerintem a madár se jár erre.
-
ggf8600gts
tag
A Dell Vostro-VA180-nak van DVI kimente?
-
Dorka73
csendes tag
Sziasztok Egy DELL Desktopot szeretnék 150-200e forint körül. Nagy részben irodai munkára kell, szinte soha nem játszom, de filmet szoktam rajta nézni. Olyat szeretnék ami jó pár évig megbízható társ. Monitor, nyomtató, egyéb nem kell. Mit ajánlotok? Előre is köszi.
-
Hydra SR
addikt
Nem foglalkozom már régesrég ilyesmivel, régi cuccokat meg régen se nagyon tudtam szerezni (mármint ami már akkor is réginek számított).
-
csizila
csendes tag
Szia
Kérdésem lenne (Hydra SR) még foglalkozol dell alkatrészekkel
mert keresek gx240-hez Slim cd keretet -
Hydra SR
addikt
Emlékeim szerint ezen a típuson AGP slot volt a videokártya helye, de szerintem sima régi PCI-t is működésre lehet bírni benne. Nemigen tudod rossz helyre dugni mert nem megy bele.
Ha a kimenet halt meg, akkor a videokártya megoldja a problémát, hiszen onnantól kezdve annak a kimenetét használja, nem az alaplapit. -
Hydra SR
addikt
Videokártyát az alaplapba kell dugni mint minden gépen
A Dell support oldalán (support.dell.com) valahol fent vannak a led jelzések jelentései, de hétfőn konkrétabban is rá tudok kérdezni. Ha bootol akkor nem táp hiba, ha mindent jól értelmeztél akkor valószínűleg a video chip vagy kimenet halt meg az alaplapon és ezt egy videokártya meg fogja oldani, vagy inkább úgy mondanám, hogy áthidalja.
-
664
csendes tag
-
Hydra SR
addikt
A vinyó LED ill. a vinyó hangja alapján úgy hallod, hogy egyébként bootol, csak kép nincs? Mert akkor érdemes lenne megnézni egy külön videokártyával is (gondolom az alaplapit használtad eddig).
Bekapcsolás után a táp LED mit csinál? (ami a bekapcsológombon van) Világít, villog? Sárgán vagy zölden? Ha sárgán villog, az valószínűleg táp hiba, de lehet alaplap is. A ventilátor fel szokott pörögni hibás táppal is, ez ne tévesszen meg.
Ha a lapos típusod van, amibe félmagas kártya megy, és kiderült, hogy VGA hiba van, akkor lehet, hogy nem nagyon érdemes már foglalkozni azzal a géppel mert olyan kártyát elég nehéz szerezni. Esetleg ha kiderült, melyik alkatrész a hibás, ebayen körül lehet nézni de szvsz. nem nagyon éri meg mert a szállítási költség lesz kb. annyi, amennyit ez a gép érhet. -
664
csendes tag
Szevasztok. Nekem van egy Dell optiplex gx150- em, idáig tök rendben működött, de egyszer az egyik bekapcsolásnál már a monitor nem kapott jelet. Plíz segítsetek.
-
Balage-san
csendes tag
Hello!
Fórumban már kérdeztem, de sajnos nem válaszolt rá senki, pedig már azóta 1-2 oldal eltelt, úgyhogy gondoltam, hátha tudsz nekem segíteni, persze csak ha nem nagy kérés, úgyhogy szeretném neked is feltenni a kérdéseket
Sziasztok! Nos, szeretnék 1-2 hosszabb kérdést feltenni, remélem lesz türelmetek végigolvasni és válaszolni rá
Előre is köszönöm a válaszokat!
1. Kérdés: Melyik 64 Mb-os videokártya volt a legjobb, ezen méretű kártyák idején? Mekkora és milyen processzor kell hozzá minimum, hogy az teljesen jól ki tudja használni ezen kártya tulajdonságait? Mennyi RAM kell hozzá és mekkora táp? Ma egy ilyen gépet mennyiért lehetne összevásárolni?
2. Kérdés: Írjatok már légyszi egy olyan pc konfigot, amelyik 2003-2005-ös játékokat 1024x768-as felbontásban, full részletességen és élsimításban teljesen laggmentesen visz. 2006-(2007)-eseket meg mediumon, természetesen laggmentesen.
Mennyibe kerülne egy ilyen gép nekem?
3. Most vettem hugom gépébe egy Gainward Nvidia Geforce fx 5500 256 mb ddr agp videokárytát, és nem tudom, hogy proci limites lesz-e. Konfigja: intel pentium processzor 1,6 ghz, 512 mb sd ram (133 mhz), 350 w táp. egyik ismerősöm 2 ghz celeronnal, és 1,8 ghz athlonnal használt hasonló karit és neki működött. én memóriát még akarok vele venni 2x512 mb-ot. jó lesz szted?
Előre is köszi!
-
bonaparte77
csendes tag
Már megoldódott
-
bonaparte77
csendes tag
Kicsit régi a topic de hátha jár errefelé hozzáértő.
Üzleti célra kellene nekünk 1db dell asztali.
Mivel egy P3-512MB-80HDD konfigot váltana, megfelelne az alap Core2Duo E4600-1/2GB-160+GB HDD összeállítás is.
Kaptunk ajánlatot Vostro 200 és Optiplex 330 típusokból ilyen kiépítésre, a kérdésem az lenne, h a kettő között mi a fundamentális különbség (a honlapról az jött le h a Vostro kifejezetten SOHO, míg az optiplex egy kicsit igényesebb üzleti cucc)?
Belső alkatrészek eltérőek? (pl. lap, memória, hdd, odd)? Vagy csak a ház minősége igényesebb?Végülis nem nagy az árkülönbség, tehát bármelyik jó lenne, csak érdekelne miben tér el pontosan a kettő.
Az authorizált dell kereskedők közül mindegy h hol vesszük, v olyan mint az applenél h bizonyos cégek nem ajánlottak?
Előre is köszönöm.
-
MekkMaster
tag
Az Inspironok notebookok.
Forgalmaznak itthon is asztali gepeket, bar tobbnyire gyer a raktarkeszlet, rendelesre lehet csak beszerezni es meregdragak ha nem nagy tetelben veszed.
Az Optiplex es a Workstation (esetleg Dimension Workstation) szeria valo otthonra, az Optiplex a kommerszebb. Most a GX520, GX620, 740, 745, 210L, ezek futnak leginkabb. Ezek mind Optiplexek. -
danielh2
tag
Kicsit régi a topic, de ide illik. Épp a napokban futottam bele én is ebbe a problémába. Úgy vettem észre, h az otthoni felhasználóknak szánt asztali gépeket (Inspiron széria) egyáltalán nem is forgalmazzák itthon. A magyarázat gondolom a szokásos sablonválasz ''kicsi a piac, nincs fizetőképes kereslet''.
Sajnos amíg nagyban megy a garcigánykodás (bizonyára számos topic van erről a ph-n is, hwsw tele van az ilyenekkel), a 20 fillérért megb*om az anyámat, stb. addig érthető is h nem akarnak ebbe invesztálni.
Amúgy a probléma nem egyedi, olyan webáruháza mint nyugaton a Dellnek egyetlen keleteurópai országban nincs tudtommal (pedig megnéztem legalább 10-et). Vagy csak üzleti cuccokat árulnak.
Kb eddig jutottam el, úgy látszik továbbra sem lesz Dell asztali gépem.... -
k.t.a.
senior tag
válasz
MekkMaster #74 üzenetére
Először is köszi a választ! Nézegettem én a www.dell.hu-n a hivatalos forgalmazókat, aztán meg olyat találtam némelyiknél, hogy ő csak nagyker, és be sem tudok regisztrálni a honlapjára, csak ha lecsekkolták, hogy megfelelő viszonteladó vagyok. Meg hasonló szép dolgok. Notebook-oknál még nincs is akkora gond, mint az asztali gépeknél. Az előzőt asszem a humansoft-on keresztül vettük, de az is hatalmas csavarral jött, mert magán embereknek nem forgalmaznak, csak cégeknek. Ha nem gond akkor emiatt most nem alapítok céget. Arról meg nem is beszélve, hogy az angol WinXP-t is ki kellett fizetni a magyar mellett, mert ők csak angolllal tudták behozni, és külön vettek még egy magyart is hozzá. A kártyaolvasó helyett floppy-t adtak, a multimadiás bill helyet simát, és amikor szóltunk, hogy nem jó, akkor kaptunk mégegy sima billentyűt. Az legalább magyar kiosztású volt. Ahogy néztem a honlapjukat, most sem árulnak magyar windows-al gépet. Ne kérdezd melyiknél, de az egyiknél összesen három asztali gépet találtam fix összeállításban, ami nem egészen fedi a Dell valódi kínálatát. Én olyan forgalmazóra lennék kíváncsi, akinél valóban azt és úgy kapom, ahogy mondjuk a németek, vagy az angolok megszokták a Dell-től. Legyen rendes honlapja, ahol összeállíthatom a konfigot, vagy legalább ha a Dell-nél összerakok egyet, akkor azt kihozzák, rendezik a számlát, garanciát, stb.
-
MekkMaster
tag
Humansoft, HRP, Duna Elektronika, Getronics es most mar a CHS is Dell disztributor, sot, hamarosan jon be direktben a Dell is. Egyebkent ilyen PhotoHall, MediaMarkt meg ilyen helyenek is lehet egy-ket Dell notebookot kapni. Asztali gepet ok nem szoktak tartani de a disztributoroknal igen. Garancia ugyanugy mint kulfoldon: 3 ev worldwide warranty (vilaggarancia), munkadijat ki kell fizetni ha nem ahhoz a ceghez viszed akitol vetted de az alkatresz minden Dell szervizben ingyenes a garanciaidon belul. Ha oda viszed javitani ahol vetted akkor 3 even belul teljesen ingyenes termeszetesen.
-
k.t.a.
senior tag
Hol lehet magyarországon kapni Dell gépeket? Nem vagyok vállalkozó, és nem vagyok kisker. Csak egy egyszerű magánember, és nem találok olyan helyet, ahol tudok rendelni. Adnak rá rendes garanciát, ki lehet választani a részegységeket (amennyire a dell engedi), stb. És persze van hozzá magyar Win meg magyar bill.
-
yipi
tag
hi!
nekem a gx1-es hp-145snf típusú tápjának a kapcsolási rajza kellene, mert elhalt ez a nyavajás. esetleg valaki elmondaná mi a fenének van még plusz egy 6 pin-es csatlakozó rajta a szabvány atx-en kívül? esetleg fillérekért egy táp valakinél
nem az enyém a gép, hanem egy nagyon jó barátom anyjáé.
előre is köszi!
yipi -
Butthead
csendes tag
válasz
MekkMaster #70 üzenetére
Hálás köszönet, ezexerint én nagyon béna voltam.
-
Butthead
csendes tag
Üdv!
Telepítettem egy vadi új XP-t (Extended Editiont) egy Dell GX270 SMT típusú gépre, és nem ismerte fel a video-, hang- és hálókártyát. Alaplapra integrált cuccok ezek. Tudja valaki, hogy honnan tudnék ilyen alaplapi drivert szerezni ehhez a géphez? Már néztem a Dell honlapján is, de nem jártam sikerrel. A 640x480-as felbontás 16 színben meg nem igazán frankó mindennapi használatra... -
Khaal
őstag
Én se nagyon vágom ezeket a dolgokat, de a frissítések lényegében az újabb hardverek támogatása, illetve a hibák kijavítása miatt jelennek meg. Gyorsítani valószínűleg nem fog rajta (maximum úgy hogy pl ATA100 támogatás van az újabb verzióban, a régiben meg nem). Nem bonyolult dolog, pár perc alatt megvan. Persze ha nem vagy biztos a dolgodban, ne vágj bele (ha nagyon nincs szerencséd el is tudod rontani a gépet).
Nekem van egy GX240-esem abban 1.6-os proci van, külsőre ugyanúgy néz ki, nem lehet hogy olyat hirdettek? -
AmiTecH
csendes tag
Tényleg 815-ös chipset van benne,pont ma láttam egy eladó gx150 SFF konfigot,
abban 1,4-es tualatin volt,elvileg akkor mégis mennie kellene.A bios frissítéstől
lehet gyorsabb a gép,vagy csak több hardwaret támogat? -
Khaal
őstag
Hello, abban 815-ös chipset van, tudtommal csak Coppermine-ok mennek bele.
Biosból a legfrissebb azt hiszem az A11-es, szerintem mindig érdemes frissíteni, ha alkatrészeket akarsz cserélni benne akkor meg főleg.
Dell oldaláról lehet letölteni a Bios frissítést (meg mindenféle drivereket a vga-hoz, lan-hoz, hangkarihoz) rárakod egy floppyra, bootolsz, a többit azt hiszem a program elintézi. -
AmiTecH
csendes tag
Hi!
2 kérdésem lenne:
Van egy Dell optiplex GX150 SFF gépem,ebbe a típusba
belemennek a tualatin prockók?A másik hogy A06 bios-om
van,ezt lehet/érdemes frissíteni,ha igen akkor hogyan?
thx! -
Khaal
őstag
Ez elég rosszul hangzik, azt hittem egy átalakítón nem lehet sokat variálni, azért is vettem meg ezt.
Mindenesetre szükségem llenne egy delles átalakító panelre, meivel én floppy-cd nélkül kaptam a gépet....
Nem lehet a dell-től utánrendelni mint alkatrészt? Esetleg van valami hivatalos szervíz? -
Hydra SR
addikt
Ha tényleg az alaplapod nem ismeri fel a cd romot akkor valószínűleg a bios frissítés segít ezen. De őszintén szólva én inkább gyanakodnék hardware problémára, az az átalakító nem biztos, hogy működik ha nem Delles. Viszont ilyet lőni már művészet ha nem dolgozol olyan helyen. Én olyan helyen dolgozom de valószínűleg én sem tudok ilyet szerezni. Az a vicces, hogy tudtommal még csak nem is minden SFF használ ugyanolyan kábelt, épp ez a bibi.
-
Hydra SR
addikt
Szerintem belemegy csak maximum biosból nem tudja kezelni hanem valami ontrack vagy ilyesmi programmal kell a master boot recordban berhelni. Illetve látni fogja csak nem 80GB-nak hanem valószínűleg sokkel kisebbnek. Ez csak tipp, sosem próbáltam.
A GX1-es még P II volt, ugye?
[Szerkesztve] -
@lx
csendes tag
Sziasztok ! GX 1-es be lehet tenni nagyobb vinyót (80 GB sasmsung) ?
-
Khaal
őstag
Ebben bizony nincs borda a chipen, de így ''kézzel mérve'' nem éreztem túl melegnek. Ha viszont lehajtom a gép tetejét, füllesztő hőség lesz odabent, átmelegszik minden, aproci a memóriák is. Ezek szerint akkor ez nem szokatlan dolog a régi SFF-eknél.
Lehet akkor be kellen szereznem egy notivinyót inkább, hátha az segít a dolgon, meg akkor ki kellen találnom valamit hogy kitudjon menni a meleg a gépből.
Még valami, vettem egy laptopcd-ide átalakítót itt ph-n, de nem akar működni a dellben (nem ismeri fel a cd-romot a bios). Másik gépben működik az átalakitó a laptopcd-vel, és a dell is ment sima méretű optikai egységgel, csak azt ugye nem tudom berakni a házba.
Tudomásom szerint ezekben a gépekben egy spéci panel volt ami a cd+fdd-re csatlakozott és erre ment rá az ide-fdd kábel. Be lehet valahol szerezni ezt a panelt? -
Hydra SR
addikt
Az SFF széria melegszik, főleg a régiek mint pl GX150 SFF. Még a chipset is. Asszem 150-esnél még passzív borda sem volt a northbridge-en. Sok ebbe a kis házba ennyi cucc. Az SX-ekbe legalább notebook vinyót raktak, szerintem nem hülyeség. Meg ott a táp sem a ház része, külső táposak. Ja, és a Dell is használ(t) 40-es Maxtorokat, szvsz nem ez az oka a melegedésnek.
-
Khaal
őstag
Egyébként normális, hogy az gx150-es SFF gépemben a vinyó 1-2 óra üzemelés után 45-50 fokra melegszik? Nem az eredeti HDD van benn hanem gy 40gb maxtor, ez lehet az ok?
-
Khaal
őstag
Nekem is szükségem lenne HDD beépítő keretre, meg kellene egy olyan panel ami az SFF-es gx150-nél van a slim cd-re dugva. Lényegében laptop cd-IDE átalakító, bár azt hiszem ez egyben van az fdd átalakítóval. Esetleg az eredeti spéci egybenlévő cd-fdd kábel is érdekelne, hogy ne legyen olyan zsúfoltság a gép belsejében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sorozatok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nintendo Switch
- Nők, nőügyek (18+)
- Videószerkesztés
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Edit és gamer PC - i7 13700k, 48GB DDR5 (3x16GB), 1.5TB, RTX 3070 OC- 1.5 ÉV GARANCIA
- Erős Gamer PC - I7 / RTX 3080 Ti / 32GB RAM
- Intel i5 8600K / Gigabyte Z370 / Deepcool l120t vízhűtés
- Kicsi, de erős Gamer PC /Ryzen 5 7500F/32GB DDR5/1TB NVMe/RTX 5070 12GB/FSP 80+Gold/Karcmentes/Gar
- Eladó Új Gamer PC - i5-14400F / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB NVMe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest