- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
- Steam Deck
- 3DMark (2013) eredmények
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
A Subwayben tapasztalatan azt, hogy mostmár hétvégén este is diákok vannak. Sokszor amellett, hogy iszonyú lassúak, nem nagyon vannak képben, volt amelyik még valami kifogyott összetevőt sem talált, és a főnököt hívogatta. Elvitelre kértem a kaját, de olyan sokáig voltam bent, hogy a google azt hitte, hogy ott fogyasztottam. XD
-
hucsikoi
senior tag
Gondolom az lehet, a Google azt dobja.
Én józanul tervezem meglátogatni, így azért nem mindegy. Ezek alapján a mondás, hogy rossz nő nincs, csak keveset ittunk a kajára is igaz.
A Both Tibi bothdegáját én is messzire kerülöm.
A barátommal beszéltük, hogy régen ettünk már jó hamburgert és körbe kéne nézni, ha megyek hozzá debrecenbe.
Sajnos a hozzá nem értő személyzethez egyre inkább hozzá kell szokni. -
KROK640
nagyúr
"Toszy sokat szenved a munkaerővel" - nem csak ő, alapvetően a vendéglátósoktól ezt hallom. De sajnos nem csoda, ugyanis legtöbbször (Toszy esetében nem tudom, hogy hogy van ez) minimálbérre (vagy +10% és kiemelkedően jó bérnek van hirdetve) és alkalmi bejelentőre felvett mindegy milyen emberek vannak, csak valaki végre elvállalja. A szakma krémje már rég külföldön van, amivel egy itthoni kajálda tutira nem tud versenyezni (alkalmazotti bérek tekintetében legalábbis)
Én pl gyakran járok Subwaybe, és volt olyan, hogy olyan személyzetet fogtam ki, hogy amikor leadtam a rendelésemet kétségbeesett telefonálgatás indult, hogy most mit hogy? végül én segítettem nekik, hogy mit hogy kéne megcsinálni. (Megjegyzem őket nem is nagyon láttam többet).
Húúú, ez a Toszy nekem baromira kiesik, a térkép alapján azon részén van Debrecennek ahol 10 évente egyszer járok... de már felkeltette az érdeklődésemet.
-
RandomName
senior tag
Ma vettem egy kis boxot, arra kértem az uborkás-mentásból, mert piszkált nagyon, hogy milyen lehet.
Tetszik.
A box vegyes érzelmeket kelt. Sokkal szebben/jobban pakolható ez a lapos box, mint a keskeny+magas kivitel, és szebben is lehet enni asztalnál, cserébe útközben nehezebben fogyasztható, bár nem megoldhatatlan. -
RandomName
senior tag
Én azért nem írtam az adagról, mert egyrészt nyitás után vagyunk, és odaszoktatás van, másrészt azért mert felismert, és nem biztos hogy az került a mi pitánkba, mint egy átlag 19 éves szombat esti Hal közben bulizó fiataléba, vagy egy utcán járkáló rnd emberébe aki csak beesett....
Szerk.:
Én kretén vagyok, nekem a pirított hagyma mindenen adja.Az otthoni tortillákba/préselős szendvicsekbe is szivesen rakom bele.
-
KROK640
nagyúr
Az Aladinnal nekem sem volt jó tapasztalatom. Egyrészt eléggé drágán hozták a gyros pitában, de volt egy másik nagy bajom velük : rendelés után 1 órával hozták a kaját, azonban mikor elkezdtük fogyasztani, olyan volt mintha enyhén romlott lett volna, egyáltalán nem hatott frissnek. Pont olyan volt mintha valaki előző nap vagy még korábbi rendelését kaptuk volna meg. Barátnőm ki is dobta a sajátját pár falat után, én megettem az enyémet (semmi bajom nem lett tőle) de érződött rajta, hogy régi.
Ha azt mondja, hogy 300ft/db mert tegnap(előtt)i vagy van 1000ft-ért mai, az úgy korrekt lett volna. -
KROK640
nagyúr
Peti78
Új
Válasz
2021-07-21 11:09:32Peti78
őstag
Sziasztok!
Tegnep betelt a pohár, végeztem az Aladinnal. Mikor találták ki, hogy az elviteles doboz 100 forint? Mikor ezt benyögték, felment a pumpa de nagyon. A személyzet pedig... na arról inkább egy szót se.
Éppen tegnap észleltem, hogy 1000 forint egy pita.
Nem a 100 forinton, mint összegen vagyok kiakadva. Ha az árlistán 1100 lenne a pita, az se érdekelne. De ez a tipikus magyar cigánykodás rettentően kiborít, és nem láttam kiírva sem. Mi van akkor, ha nem fizetem ki a dobozt, amibe már beletették a maradékot?Szóval, hol érdemes gyrost enni?
-
mitulabattyi
aktív tag
Tipikus magyar cigánykodás... (is lehetne, ha magyar lenne a tulajdonos).
Ha ottfogyasztásra kérted, aztán elcsomagoltattad a maradékot, akkor én jogosnak tartom, hogy ki kellett fizetned a dobozt, mert a tányérod/evőeszközöd is el kell mosogatni.
Amúgy én se ettem már ott vagy másfél éve, az étel minősége se a régi, a személyzet meg rettenetes.
Két hete arra jártam, gondoltam, csak megpróbálom, hátha javult a helyzet, de kinn dohányzott mindenki, nem akartam megzavarni őket. -
blckhm
tag
Szia!
Mi mostanában a Greek Gyros-ból és a Wassim-ból szoktunk enni, Aladdint lassan másfél éve nem ettünk a fent említettek miatt. Próbáltuk még az Avesztát (elmegy egynek), a Zeusz Gyros-t (a görög tál nagyon jó bár drága) meg a Chivi'z-t is (innen többet nem, nagy csalódás volt - sokkal jobbra emlékeztem, főleg ennyiért).
De azt a szintet, amit a régi helyen hoztak Aladdinék sajnos már semmi nem fogja visszahozni.
Ugyanitt én is kiváncsi vagyok, hol lehet még finom és kiadós gyros-t enni.
-
athomi
veterán
Valamelyik nap csináltam hamburgert, kint a kertben vaslapon.
Én le szoktam sütni a zsemléket is kicsit, ezzel át is melegszik. A hagymát is lesütöttem kicsit, nyersen nagyon nem bírom a hagymát, elviszi az ízeket, szósznak pedig saját tartárt szoktunk kikeverni, abba meg egy kis ajvárt dobok. Nekem a bolti szószok nagyon műek. -
-
Scarabeus
aktív tag
Annyit elárulok, hogy a WOLT már nem a standrad 10 ével ezelőtti jó, ha 2 óra alatt ideér a futár jéghideg kajával dolog. Konkrétan még meleg is tud lenni a cucc, sőt, elég gyakran az. Csúcsidőben 30-40 perc. Azon kívül inkább 25-30 perc. Viszont az való igaz, egy hamburger szét tud annyi idő alatt ázni, barátnőm 'Majka' burgere, amiben lilahagyma lekvár volt eléggé szétáztatta a buciját. Egyszerű a megoldás, nem kell olyat rendelni.
Sima sajtburgernek semmi baja nem volt ilyen tekintetben.
@local1: A minimum díj 400ft. Azon felül távolság függő, most ha jól tudom akkor ha az étterem helye és a szállítási cím 1.5kmen belül van marad a 399ft, majd utána kilométerenként még egy 100ast felszámol. Tehát ha az 5kmre lévő helyről rendelsz már jócskán +500nál jársz. Ezzel kell garantálniuk a gyorsaságot. Viszont egyre jobban kezd megszűnni az ingyenes házhozszállítás, már egyenesen kuriózumnak számít a piacon (Pesten kvázi kihalt) és az alap olyan 200-250 ft. Na most ők +1 óra után hozzák általában ki, szerény véleményem szerint az a +150-250ft már megéri a gyorsaságot, főleg ebédidőben mikor farkaséhes vagy.
Ja igen, szintén a gyorsaság kedvéért csak kártya előre kifizet játszik. Én mindig is ezt preferáltam, kerülöm a készpénzt amennyire csak lehet mivel baromi kényelmetlen. Borravalót előre meglehet adni adsz-e, ha igen mennyit, 100%ban az egyéni vállalkozó futár aki kiviszi neked kapja meg.
-
depe95
tag
Én próbáltam, meglepően finom volt.
DirtyDogs MeatLover pizzát és egy Hellboy fantázianévvel ellátott hotdogot is ettem.
A pizza az a tepsis pizza szerű, sok sajt, finom feltétek, jó szósz és nem is drága.A hotdog pedig egy ilyenhez hasonló 3 cikkes "kifliben" volt, megpirítva, minden jóval megpakolva, a benne lévő kolbász roppanósra sülve.
Habár a pizza jobban megfogott, rég ettem kicsim városunkban ilyen egyedi és jó pizzát.
-
athomi
veterán
Bár megbízható forrásból hallottam, mégiscsak hallomás, úgyhogy nem írok le semmit, mert nem bizonyítható, úgyhogy fenntartással kezelendő.
Magam részéről annyit, hogy nem járok már hozzájuk, egyrészt nem tartom higiénikusnak a személyzet egyes tagjait, a megjelenésüket, másrészt egyszer minőségben sem volt rendben az ételem minden alkotóeleme. Ezeket viszont bátran leírtam, mert tények.
-
athomi
veterán
-
devil-k
nagyúr
A Joyce’s után volt ott egy bisztró egy pár hónapig, de nem ment annyira ezek szerint ha a Creppy-t nyitottak oda.
Őszintén. Ebben a topikban is mikor esik szó étteremről? Nem sokszor. Én csak mostanában azt olvasom itt (is), hogy mindenféle kétes, új helyekkel szívatják magukat az emberek...
-
sharkypeti
aktív tag
Semmi nem emlékeztetett arra, hogy gyrosszal van dolgunk. Se a kinézete, se az íze, semmi. Kb 20 évvel ezelőtt simán elment volna egy átbulizott éjszaka után, de manapság, amikor már azért az emberek többségének van fogalma arról, hogy milyennek is kéne lennie egy gyrosznak, hááát...
Egész egyszerűen semmilyen volt. -
törölt tag
-
devil-k
nagyúr
Sajnos, ez a helyzet napról napra, hétről hétre rosszabb (lesz). Nem csak azért, mert nincsenek szakemberek (?), hanem azért is, mert sok helyen hülyének akarják nézni az embert. Én megfogadtam már az utóbbi időben, hogy csak olyan helyen eszek "drágább", "nem megszokott" ételeket, ahol tudom, hogy kifogástalanul elkészítik. Pl. tatár beefsteak a Csokonai Étteremben a legjobb szerintem, de ez igaz lehet a steakre is. De bevallom őszintén, hogy steaket nem szeretek étteremben enni, mert azzal lehet a legjobban átverni az embert. Inkább megveszem a boltban a húst és elkészítem magam.
Pár évvel ezelőtt a Húsmanufaktúrának volt egy steak kurzusa, ahol step by step leírták, hogy kell egy jó steaket elkészíteni, különböző hústípusoknál. Megmaradtak az írások, mert beszeknneltem őket. Aki igényt tart rá, annak szívesen átküldöm.
Gondolkozom rajta, hogy veszek egy sous vide gépet is. Egészen elérhető áron vannak...
-
törölt tag
Áldásom rá. Pár hónapig még a környéken fogok dolgozni néha, és szívesen vásárolok néha névtelenül egy pitát, ha a javuló minőséget kell tesztelni*. Egy jó ízvilágú pitát simán össze lehetett volna hozni az abból ami ott kéznél volt, de összességében bagatell dolgokkal csúsztak el.
-Csak felül van szósz, és ha sajtost kérsz, az biztosan nem jut túl a sajton.
-Jéghideg zöldség ami elhűt mindent,
-Nincs pitazsák, nincs szalvéta elvitelnél, így az alufóliában kell hinned, ami esetemben a pita felvágásánál fel lett hasítva.Amúgy gondolkodtam rajta, hogy ha arra járok csináltatok egy alul is szószos pitát, de a jéghideg zöldségekkel nem tudnék mit kezdeni. Az többet ront az összképen, mintha szarok lennének az alapanyagok de legalább fogyasztható hőfokon.
* Ha nem is aznap, de jellemzően hetente járok a környéken.
-
sharkypeti
aktív tag
Igen, ő az. Volt a Széchenyi utcán, a Pósa utcán, Londonban is, meg még ki tudja hol. Mindenképpen megpróbálom majd én is, a fotóidat elnézve beigazolódott a gyanúm, hogy a facebookra feltöltött promós képek csak a netről lettek lementve, nem a saját kajás fotói, kivéve egyet-kettőt.
-
devil-k
nagyúr
Kiszolgálás: 4
Kaja: 4,5 - 4,7 között(#5885) athomi
Igazából nekem tényleg nincs gondom már a srácokkal. Egyszer-kétszer kivertem a balhét, mert hideg volt a kaja, nem volt megpirítva a pita... stb stb. Gondolom akkor megjegyezték az arcomat és azóta minden rendben van. Igazából én nem barátkozni járok/járunk oda, hanem enni. Azzal nem szokott baj lenni általában. A rizs az botrányosan sz@r, azt mondtam is, abból többet nem is kértem. -
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Pedig mostanában van egy összeszokott normális csapat. Én már nem tapasztaltam rosszul összerakott pitát és suttyóskodást. Tény, hogy egy jó pár hónapig volt ilyen gond és én sem szerettem oda járni. Ha nem teszik valami, én mindig szóltam és mindig orvosolták. Az alkalmazottak egy hatalmas gond van: figyelmetlenek.
Azért a Google-n is a 4.6-os átlag 489 véleménnyel. Hát... nem úgy látom, mintha sz@r lenne. Bár az olyan véleménnyel nem tudok azonosulni, hogy azt kifogásolja, hogy az ételt neki kell az asztalhoz vinnie.
-
Peti78
őstag
Tulajdonosváltás van folyamatban. Tegnapelőtt szerettünk volna steak-et enni, mert a múltkor nagyon meg voltunk elégedve. Sajnos ez alapanyag híján elmaradt, és megtudtuk, azért nem volt alapanyag, mert új tulajdonos lesz kb. egy hét múlva. Átépítés egyebek, ezért meglehetősen szűkös volt a választék. Átmentünk a Calico-ba, mert ha steaket akarunk enni, azt is fogunk. A Calico-ban is hibátlanul készítették el.
-
Peti78
őstag
-
qfm
őstag
Meglehetősen éhesen rendeltünk tőlük, de a vállalt kiszállítási idő (60 perc) több mint másfélszerese után sem érkezett meg, így megnéztük a véleményeket róluk. Találtunk pár olyan esetet, hogy órák alatt kapták meg csak a rendelést. (Persze mindenhol volt kifogás, akkor még nem tudtuk mi az igazság). Így vártunk még pár percet, és mikor továbbra se érkezett meg, kértük a rendelés törlését, hogy inkább elmegyünk egy közeli helyre ételért, mint tovább várjuk a kimeredtet. Később válaszként azt kaptuk, hogy nem törlik a rendelést és a futár egyébként is ott volt korábban is, csak nem engedtük be, ezért elment, hogy majd később visszajöjjön. Ez persze egy nagyon hihető dolog, 1 óra 40 percen át vártunk azért, hogy ne engedjük be a futárt. Valamint fel volt háborodva, hogy egy interneten leadott rendelést, interneten át töröltettünk (email, amire később reagáltak is, tehát csak olvasták..). Vázoltam neki, hogy ha nem akarok egy ételt átvenni, akkor nem várom ennyi ideig, baromi sokat késtek, mások is panaszkodnak erre az oldalukon és ha annyira nem engedtem be a futárt, hogy lehet, hogy egy nem fogadott hívásom sincs tőle? Erre már nem volt több érve, nehezen védhető néha a hazudozás. A futár mire kiért végül, már csak azt közöltem vele, hogy töröltettük a rendelést. Nem tudom, hogy a futár hazudott a levelező félnek, hogy védje a saját seggét, vagy az gyártja a hazugságokat, de ha megnézed a facebookot (remélhetőleg még nem törölték), több embert is hazugnak nevez, mikor reklamál róluk hasonló esetekben.
Lehet kicsit érthetetlen lett, a lényeg, hogy a futár jókora késéssel, a töröltetés után jött ki, mire már folyamatban volt másik étel szerzése, és erre azt állították, hogy korábban is volt kint, csak nem engedtük be. Ami nyilvánvaló hazugság volt, és hívni sem hívott, tehát elég buta futárnak kellett volna ehhez lennie.
-
ildi_
tag
Én is adok borravalót, de miért is? Elvitelre kérem amúgy folyton, sosem ettem még ott. Ha nem figyelek, akkor tuti, hogy nem úgy kapom a gyrosomat, ahogyan szeretném. 100 Ft-tal szoktam többet adni és amikor hazajövök mindig elképedek, hogy miért is. De amúgy nem hiszem, hogy ezek a fiatalok ügyesebben, odafigyelve dolgoznának akkor ha 30 ezerrel többet kapnának havonta.
A "hölgyem" és "uramozás" engem is zavar nagyon, de ez gondolom Ahmed találta ki és ő kéri tőlük. -
athomi
veterán
Nagyjából ismerem a vendéglátás helyzetét. Azokban a vendéglátó egységekben ahol hosszú évek óta ugyanazokat a felszolgálókat, pultosokat látod az azért van, mert valószínűleg jól jattolnak a vendégek a helyen. Kapásból meg tudnék neked nevezni 2 ilyen éttermet/pizzázót/gyrosozót, még azt is meg tudnám mondani mennyi jattjuk van egy átlagos és egy forgalmasabb napon. De nyilván nem teszem.
-
athomi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Hővezető paszták
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged