- Bemutatkozott a Transcend SSD-inek zászlóshajója
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Steam Deck
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- SONY LCD és LED TV-k
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
meone
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szeretnék létrehozni egy olyan felhasználót ami csak egy mappába van engedélyezve, hogy írjon a többit csak olvashassa és futtathassa.
Van egy Rstudionevű szerver, ami egy Debian 6-oson fut és mellette maga az RStudio nevű alkalmazás.
Próbálgattam már máskor, is usereket létrehozni, úgy, hogy a ki induló mappa közös legyen, eddig nem nagyon jött össze sikeresen.próbálkoztam már a useradd-al és az adduser parancsokkal, de nem találtam egy megfelelő példát ami nagyjából eltudnék menni.
Ezt csak user szinten lehet korlátozni, vagy meg lehetne oldani csoport szinten is?
Nekem az tökéletes lenne, és sokkal egyszerűbb.A segítségeket előre is köszönöm.
-
meone
tag
Sziasztok!
Egy egyszerűbb problémám lenne.
Egy Debian 6-os szerverre szeretnék felhasználókat felvenni.
Ezzel a részével nincsen semmi gondom alapból, csak én egy kis változtatással szeretném megcsinálni annyiban, hogy minden felhasználó, ugyan azt a mappát láthassa mikor belép, ez a mappa a /home/user/RStudio.
Próbáltam a menümben lévő felhasználók hozzáadásával, de abban nem akarja meg csinálni, mert ki írja, hogy egy másik felhasználó mappáját akarom használni, és lehet hogy nem fogom tudni írni, rá kényszerítem, de akkor sem akar működni.A segítséget előre is köszönöm.
-
meone
tag
Sziasztok!
Egy volt tanárom kérte a segítségemet egy mountolás gondban.
A helyzet a következő.
Adott egy vincseszter amit a Debian automatikusan a média könyvtárba monutol be.
Ezt esetleg át lehetne állítani, hogy ne a médiába hanem a home könyvtárba mountolja be automatikusan mikor betölt a rendszer?
Esetleg van rá valami példa, hogy hogyan kell be állítani? -
meone
tag
válasz
bambano #3509 üzenetére
Esetleg ehhez tudsz valami tutoriált be linkelni, mert nem nagyon értem így, hogy hogyan kell be állítani a dolgokat.
Jelenleg a szerveren OpenOffice.org van fenn ezt akkor majd lecserélem.A xsartup scriptben hogyan kell azt meg adni, hogy a nautilus megnyisson egy adott mappát.
Próbálkoztam be írni simán annyit, hogy nautilus, de akkor nagyon sok munka ablak nyit meg, így gondolatom szerint valamit még bele kell írni, hogy csak egy ablak nyíljon meg. -
meone
tag
válasz
Debians #3458 üzenetére
Igen én is javasoltam már a webes megoldást, sokkal egyszerűbb lenne, és meg is lehetne oldani.
De ez a nyilvántartás központilag kapja a közintézmény minden 2 hónapban, majd ezt vissza kell küldeni. Szóval nem lehet megoldani.
Ezért kerestem olyan megoldást, ami egyszerű, és az XLS nyilvántartást eltudja futtatni, és mindenki hozzá tud férni könnyen gyorsan távolról. -
meone
tag
Köszönöm.
Jobb megoldás nem lévén a VNC maradt, meg oldottam, hogy azzal legyen a távoli kapcsolat.
Jelenleg még úgy működik, hogy reboot után SSH-n belépek és indítom a VNC.
Ezt esetleg meglehetne oldani valahogy, hogy automatikusan induljon, még belépés előtt?
Aki távoli kapcsolatot szeretne létesíteni annak is be keljen lépni.
Mahesaáltal ajánlott tutorial sokat segített a VNC testre szabásában, hogy a gnome-session elinduljon, de nem tökéletes még.
Azt szeretném meg oldani még, hogy a Nautilus is elinduljon és meg nyissa a home/user mappát, ez fontos lenne mert akkor a gnome-session nem kellene elindítanom, csak a terminált (a későbbiekben ezt is kiiktatnám és csak maradna a nautilus) és a nautilus által megjelenített mappát.
Azért korlátoznám ennyire a látható felületet, mert akik használni akarják, azok így minimális bajt okozhatnak a rendszernek. -
meone
tag
Van egy Exceles nyilvántartó rendszer azt az OpenOffice kezeli.
Azt szeretném meg oldani, hogy mások is hozzátudjanak férni a nyilvántartó táblázat menne a szerveren és mindenki bejelentkezik és kitölti a maga részét.
Gondoltam arra is, hogy át alakítom webes megoldásra, de nem lehet ezt más okok miatt tiltva van.Akiknek használni kellene ezt a távoli szervert valamilyen klienssel azok nem nagyon értenek az informatikához, szóval olyan megoldást keresnék ami egyszerű.
Esetleg valami más ötlet milyen távoli asztali klienst használjak akkor?
-
-
meone
tag
Meg csináltam a le írás alapján a shell scriptet, de mikor indítanám el azt írja kis hogy rootként nem futtathatom.
Illetve, ha újra indítom a gépet, akkor meg már nem tudok bejelentkezni a teamwieverrel mert nem indul el.Mit csináljak, hogy jó legyen?
-
meone
tag
Sziasztok!
Szeretnék a teamwiever 6 hoz shell szkriptet készíteni, de nem tudom, hogy hogy kell.
Ezt ajánlottátok: [link]
Azért, hogy automatikusan induljon, és még belépés előtt tudjam használni.
A shell szkriptet hova kell létrehozni?Köszi előre is.
-
meone
tag
Sziasztok!
Egy kis problémám akadt a szerveremmel.
A héten szerdán újra raktam az egészet, és a mai nap mikor próbáltam volna a belépet gépen root-á válni a beírt jelszó után hitelesítési hibát ír ki.
Még pénteken normálisan be tudta lépni ugyan úgy ahogy szoktam root-á válni.Valami megoldás van erre?
Köszi előre is.
-
meone
tag
Sziasztok!
Tesztelgetem csiszolgatom a szerveremet, megint meg akadtam egy pár dologban.
Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem.:
1.A PureFTPd hogyan lehet letörölni ?
2.A BIND9 és a myDNS-megfér egymás mellet vagy a BIND-et töröljem le?
3.Hogyan lehet letörölni az ISPconfigot?
Ez alapján tettem fel: [link]Köszi előre is.
-
meone
tag
Nem működik
, tegnap végre kinyitottam a portot, és tesztelni akartam, de nem megy.
Telepítésnél ezt használtam.:[link]
A PureFTPd tettem fel ez alapján, ezt töröljem le vagy mit alkossak vele, hogy működjön?A Clamav-ot meg azért akartam letörölni, mert azt mondja, hogy nem a leg újabb van fenn és le akartam cserélni, de most így marad egy darabig.
-
meone
tag
Köszi szépen
az egyszerűbbel oldottam meg, betettem autó loggolásra és a progit meg indítópultba. Ez csak egy ideiglenes megoldás volt mostanáig.
Most viszont sikerült egy külső IP-t kapnom a szerverhez, így vissza szándékozom állítani a régi állapotot.
Keresnék valami komplex le írást, hogy hogy kell beállítani a VNC-t, hogy ugyan így fusson mint a teamwiever, csak annyi különbséggel, hogy a gép újraindítása után mielőtt be kéne lépnem már akkor eltudjam érni a gépe, és kvázi már onnan tudjak be loggolni.Vagy esetleg valami más ötlet valakinek, hogy hogy tudnám elérni a gépe praktikusan távolról?
Az én gépem Windows XP.
Meg időközben felmerült egy másik problematika is.
Ezt a tutorialt használtam telepítésnél:[link] (a phpmyadmint nem tettem fel majd webmint teszek fel rá)és az ISP konfig úgy jelzi ki a FTP szervert, hogy offline nem működik. néztem a futó processzek között viszont ott van.
Esetleg valakinek valami ötlet, hogy mit kellene még alakítanom.A Clamav vírusirtót, hogy tudom letörölni?
Szintén a fenti linket használva tettem fel azt is.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
meone
tag
Köszi
, már szét is néztem majd ha teljesen kész lesz a konf ezt tolom fel utoljára, demó verzióba elég kezelhetőnek tűnik amire nekem kell.
Sajnos annyira nem vagyok profi, hogy mindent parancssorból toljak.Ám közben felmerült egy másik kérdés.
Hogy és hol tudom be állítani azt, hogy mikor beloggolás után betölt a rendszer automatikusan elinduljon a teamwiever nevű progi?
-
meone
tag
válasz
bambano #3131 üzenetére
Akkor nincsen más hátra mint előre
és hétfőn nyomok neki egy upgradet és úgy folytatom tovább majd a szerver építését, és konfolását.
Majd arra újra be állítom az AMP csomagot.Esetleg valami ötlet, hogy mit használjak phpmyadmin helyett, amivel tudom kezelni a MySQL-es adatbázisokat a gépen?
-
meone
tag
Sziasztok!
Áthozom ide a problémámat akkor.
[link]
A helyzet a következő.
Barátommal össze állítottunk egy lenny alapú szervert, és épp az AMP csomagot tettem felfele és a végén a phpmyadminnál nem akar be jönni a kezelőfelület a böngészőben.
Mindent ez alapján a tutoriál alapján csináltam.
Link: LAMPValakinek valami ötlete, hogy mit hagyhattam ki?
Köszönöm szépen előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Spórolós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest