Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2
    félisten

több gondolat is felmerült bennem:
    1. kis gépet nem egyszerűbb odavinni a routerhez?
    2. ha csak telepítés idejére raksz rá usb-s adaptert, miről fog netet kapni utána? amiről utána netet kap, azzal nem tudod feltelepíteni?
    3. ha nem minimál telepítőt töltesz le, hanem mondjuk egy dvd-t, akkor fel lehet rakni net nélkül és utána rá tudsz rakni mindenféle drivereket.
    4. ha nem 12-es debiant raksz rá, hanem 13-ast, akkor abban már benne van a non-free-firmware disztró, vagyis lehet, hogy az usb-dhez lesz gyárilag driver.

mondjuk én ilyenkor legurítok egy 25 méteres ethernet kábelt a földre, oszt jónapot, asszony eltűri pár óráig... :)

Úgy emlékeztem, hogy már a 12-ben is benne vannak a non-free csomagok, de most rákerestem:

As of Debian 12 (Bookworm), firmware is included in the normal Debian installer images. USERS NO LONGER NEED TO LOOK FOR SPECIAL VERSIONS HERE. [link]

• kutga
    félisten

több gondolat is felmerült bennem:
    1. kis gépet nem egyszerűbb odavinni a routerhez?
    2. ha csak telepítés idejére raksz rá usb-s adaptert, miről fog netet kapni utána? amiről utána netet kap, azzal nem tudod feltelepíteni?
    3. ha nem minimál telepítőt töltesz le, hanem mondjuk egy dvd-t, akkor fel lehet rakni net nélkül és utána rá tudsz rakni mindenféle drivereket.
    4. ha nem 12-es debiant raksz rá, hanem 13-ast, akkor abban már benne van a non-free-firmware disztró, vagyis lehet, hogy az usb-dhez lesz gyárilag driver.

mondjuk én ilyenkor legurítok egy 25 méteres ethernet kábelt a földre, oszt jónapot, asszony eltűri pár óráig... :)

Köszi, a hosszú kábel is megoldás, van is otthon, lehet végül az lesz. Egyébként.

1. Oda tudom vinni a gépet a routerhez, de asztal, szék, monitor, billzet, stb nálam van, persze leülhetek a szőnyegre is, amíg csinálom.
    2. Végül majd anyámhoz kerül a gép, ott nincs gond a távolsággal, viszont már jó előre fel szeretnék rá tenni mindenfélét.
    3. Ez egy jó ötlet, eddig a netinst verziót töltöttem le a telepítőből.
    4. Ez is jó lehet, nem is tudtam, hogy már 13-nál tart. :)

Új hozzászólás Aktív témák