Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztrofotózás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soha nem szabta ilyen pénztárcabarátra új CPU-it az Intel
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Az olcsó Macbook sokkolja a PC-ipart az ASUS társvezetője szerint
- Házimozi haladó szinten
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Capricornus
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Debian telepítéshez.
Desktopon jó ideje használom már, és telepíteni is szoktam néha, azzal nincs problémám.Viszont, most előkerült egy régi HP mikroszerver, egészen pontosan egy HP Proliant MicroServer AMD N36L. Ezt egy kis backup szervernek szeretnénk használni.
A rendszergazdánk RAID5-öt javasolt rá, így beleraktam 4 db 6 terás WD Red-et és megpróbáltam már telepítésnél létrehozni a RAID tömböt és arra rárakni a rendszert. Ez kb. 3. próbálkozásra sikerült is. :-) A probléma viszont az, hogy a GRUB az istennek sem akar felmenni sehová sem. Azt állítja, hogy UEFI módban van és hogy nem tudom a /dev/sda-ra felrakni.
Azóta már próbáltam iterálni a dolgon, volt, hogy csak egy raid tömböt hoztam létre és LVM-el osztottam fel, úgysem ment, volt, hogy csináltam külön /boot/efi partíciót, de azt sem szerette.Sajnos RAID tömbökkel nincs sok tapasztalatom, úgyhogy ez most kissé szopó nekem. :-(
A kérdésem/kérésem, hogy ha esetleg tudtok valami működő leírást linkelni, ami alapján még megpróbálhatom, vagy valami tippet mondani, hogy min változtassak vagy hogyan próbáljam meg felrakni a grub-ot és a rendszert, azt megköszönném.
A telepítő egyébként Debian 11. Gondoltam így nem sokkal a stabil release előtt már használható ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Asztrofotózás
- Futás, futópályák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Elektromos autók - motorok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
- Samsung Galaxy A20e / 3/32GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest