- Projektor topic
- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Utánajártunk, hogy melyik memória mennyire drágulhat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
nofene
aktív tag
Hi!
Nos nemrég raktam, fel egy nagyon alap debian sarge rendszert (csak az 1 cd-ről ami azon van), és neten akarom szépen frissíteni meg telepítgetni amit kell.
És itt meg is akadok, egyelőre az apt-t nem tudom működővé tenni. Az ifconfiggal megnéztem a hálókártyát és igen van felismerte, aztán beállítottam kézzel mivel DHCP-n keresztül nem tudta. (Router osztja a netet).
Namost a sources.list-be beírtam a következőket:
deb ftp://ftp.hu.debian.org/debian unstable main contrib non-free
De mégsem megy az apt! apt-get install mc -re kiköpi, hogy nem létezik a csomaglista meg amúgyis fos és nem tud vele mit kezdeni. Mi a szöszt tegyek???
Az FTP progiban gondoltam csatlakozom a szerverhez hátha mégis a hálóval van gond. De nem, szépen bejelentkezem anonymousként az ftp.hu.debian.org-ra aztán viszont az első ls parancs után: 200 Port command successful majd vége semmit nem tudok csinálni csak ctrl+c.
Mi a búbánat van????? Win alól simán tudok mozogni a szerveren.
Szerk: Béna voltam az ftp-n már tudok mozogni, de akkor sem megy az apt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest