Hirdetés
- Azt hittük, a GeForce RTX 3060 már leköszönt, de úgy látszik, hogy mégsem!
- Porvihar, zuhogó eső és hó, de az Akasa passzív háza kitart
- Párduc a gépben: teszten az ASUS ExpertBook Ultra
- Mostantól nem kell az Intel segítsége a többképkockás képgeneráláshoz
- Máris frissítette az ipari felhasználásra szánt Ryzen Embedded szériáját az AMD
-
PROHARDVER!
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
köszi a választ, otthon kipróbálom.
szintén egy locales-szal kapcsolatos kérdés: su -c-vel futtatnék egy progit. ennél kellene az alaptól eltérő locales-t beállítani. próbálva lett, hogy előtte meg lett adva neki, de mint várható volt, úgy nem vitte tovább. a ~/.bashrc-ben be van állítva az új LC_ALL, de -l segítségével se veszi fel a kívánt értéket. próbáltuk, hogy su -c export LC_ALL=en_US && progi, de így se ment. kifogytunk az ötletekből.
hogy ne nyissak új hsz-t: kipróbáltam a dpkg-reconfigure-t. az utf8-as benne volt a listában, de nem sokmindent tudott vele kezdeni, merthogy nincs hozzás LC_MESSAGES... úgyhogy maradt az iso8859-2.
közben sikerült belőni a rég elfeledett (?) kbrequest-et is, így ctrl-alt-fel kombinációval lehet leállítani a gépet. remélem a defkeymap.kmap.gz az, amit betölt, és nem más, mert abba írtam be a szükséges sort. ki is próbáltam, működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- PC Game Pass előfizetés
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E6410, E6440, E5450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Asus ROG Ally Z1 Extreme
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ÚJ Lenovo LOQ 15AHP10 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 250 - 16GB 1TB - Win11 - RTX 5060 - 3 év gari
- HP ProDesk 400 G3 (SFF), i3-6100T,4GB DDR4,256GB SSD, DVD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest